Jump to content


mail server


AGRIMI

Recommended Posts

καλησπέρα σε όλους.

έχω τις εξής απορίες.

 

1. έχω έναν πελάτη που έχει έναν λογαριασμό email @otenet.gr και παίρνουν συνολικά 7 άτομα τα μυνήματα "σκόρπια"

το webmail ξεχάστε το δεν βολεύει καθόλου γι' αυτό που θέλουν

αυτό που με ενδιαφέρει είναι μπορούμε με κάποιον τρόπο να κατεβαίνουν σε υπολογιστή- nas - δεν ξέρω κι εγώ τι ...

και με κάποια εφαρμογή σε κάθε υπολογιστή είτε outlook είτε οτιδήποτε να βλέπουν όλοι ταυτόχρονα τα ιδια emails και να έχουν όλοι ταυτόχρονα την δυνατότητα admin ώστε να στέλνουν να σβήνουν κ.τ.λ. ???

 

2. υπάρχει κάποια εφαρμογή που αντικαθιστά το webmail του οτε με κάτι ποιο όμορφο-εύχρηστο και να έχει ημερολόγιο - επαφές κ.τ.λ.

Link to comment
Share on other sites

Η ιδανική λύση ειναι exchange αλλά το κόστος είναι μεγαλό για μια τόσο μικρή επιχείρηση. Υπάρχουν και οι λύσεις IMAP αλλά δεν συγκρινοντε στις δυνατότητες του exchange ειδικά αν είσαι σε domain.

http://el.wikipedia.org/wiki/IMAP

 

Thunderbird,Outlook κτλπ έχουν δυνατότητα IMAP. Νομίζω θα κάνει για αυτό που θές.

Link to comment
Share on other sites

Έχω την εντύπωση ότι μπορείς να κάνεις αυτό που θες με ένα mail client που θα προσέξεις όμως στις ρυθμίσεις να έχει κάτι αντίστοιχο του Leave copy on server αν είναι POP3.

 

Για IMAP με THunderbird δες κ αυτό https://www.ote.gr/web/guest/help-and-support/internet/email/-/support/article/25169976

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εάν ο χώρος που τους δίνει ο ΟΤΕ είναι αρκετός, απλά συνδέονται με IMAP (πχ με Thunderbird που ειπώθηκε) και έχουν κοινή εικόνα για διαβασμένα/αδιάβαστα, φακέλους κλπ. Κάθε τόσο μπορούν και να κατεβάζουν τα παλιά μηνύματα σε κάποιο έναν υπολογιστή και να αδειάζουν το απομακρυσμένο mailbox.

Link to comment
Share on other sites

Εφαρμογή δεν υπάρχει αλλά μπορείς στο outlook να αφήνεις αντίγραφο στον server και όλοι να κατεβάζουν τα αδιαβαστα. Όρισε πχ αντίγραφο για 14 μέρες γιατί ο ΟΤΕ δεν δίνει πολύ χώρο.

Βέβαια οποίος σβήσει κάποιο email δε διαγράφετε απο τους αλλους. Όσοι συνδέονται δλδ θα περνούν τα email των τελευταιων 14 ημερών.

Μπορείτε να πάρετε ενα office 365 που δίνει και εναν λογαριασμό και δίνει και exchange account των 50 GB αλλά θέλει συνδρομή.

Link to comment
Share on other sites

αυτό με τις 14 ημέρες το ξέρω. το θέμα είναι ότι έχουν μαζέψει πολλά ίδια email και όταν τα πέρνει ο ένας τα πέρνουν και οι άλλοι.

οπότε το σταματήσαμε αυτό κι όταν θέλει ο τάδε κάτι ρωτάει τους άλλους ποιος το έχει να του το στείλουν. ότι να'ναι. δηλαδή ένα κεντρικό nas που να κατεβάζει τα αρχεία από τον οτε και να τα βλέπουν όλοι από εκεί δεν γίνεται!

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να βάλεις σε nas mail client? Όχι.

Αντί να ρυθμίσεις pop στους χρήστες ρυθμίσεις imap. Η otenet δεν δίνει IMAP όμως.

Να κάνω άσχετη ερώτηση. Εφόσον είναι πελάτης τον χρεωνεις για το φτιαξεις αυτό; Και εφόσον δεν γνωρίζεις γιατί μπλεκεις; βρες μια εταιρεια να σου δώσει λύση. Να χρεωθεί ο πελάτης να μάθεις και εσύ για χρήση αργότερα. Πας να δώσεις λύση σε εταιρεία (και επειδή είμαι πονηρός, υποθέτω θα τον χρεώσεις γι αυτό) που δεν ξέρεις καθόλου.

Χωρίς παρεξήγηση αλλά θεωρώ οτι πρεπει να πω το σωστό.

Έγινε επεξεργασία από swatoner
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Οι λύσεις σου είναι 2, είναι δωρεάν και είναι πανεύκολες για αυτό που θες να κάνεις. Δεν χρειάζεσαι κανένα Server και κανένα NAS και αυτά τα "έχω έναν πελάτη" μη τα λες δημόσια γιατί γελάνε και τα μπετά. 

 

Εαν καταλαβαίνω καλά, το request είναι να μπορεί το γραφείο από πολλούς διαφορετικούς υπολογιστές να διαβάζει ένα mailbox κοινόχρηστο έχοντας την δυνατότητα να βλέπουν όλοι τον ίδιο "κουβά" με mails. Αυτό που ζητάς έχει όνομα και λέγεται IMAP.

 

Η μία λύση είναι να προσθέσεις στα oultook των χρηστών, το otenet mail account ως imap account, πιο πάνω αναφέρθηκε ότη η otenet δεν έχει imap support, αν όντως ισχύει αυτό πας στην επόμενη λύση. Πάντως δοκίμασε να το περάσεις ως IMAP βάσει αυτών των ρυθμίσεων

 

Η επόμενη λύση είναι το gmail. Ανοίγεις ένα gmail και αφού κάνεις login στο webmail του, πας στα settings και του ορίζεις να τσιμπάει τα mail του otenet (settings / accounts and import / Check email from other accounts (using POP3):)

 

Με αυτό τον τρόπο έχεις επιτύχει να έχεις το otenet mail σου σε ένα Imap account με πολύ αποθηκευτικό χώρο και όλα τα υπόλοιπα benefits του gmail. \

 

Στο outlook τώρα, θα κάνεις το εξής:

 

new email account / manual setup / POP or IMAP  και βάζεις:

 

Your Name: θα είναι αυτό που θες να φαίνεται σαν όνομα σε όσους παραλαμβάνουν τα mails

Email address: Θα βάλεις την OTENET

Account type: IMAP

Incoming: imap.gmail.com

Outgoing: Τον SMTP της OTENET

Username: Ολόκληρο το gmail

Password: Το password του gmail

 

More settings / Outgoing Server

 

Check to My outgoing serv... / Log on using και βάζεις user/pass της OTENET

 

Advanced

Incoming / SSL / 993

Outgoing / Ό,τι υποστηρίζει η OTENET

 

Σώζεις και είσαι έτοιμος, σαν inbox βλέπεις το imap του gmail το οποίο τραβάει τα mails από την otenet, ενώ όταν στέλνεις τα μηνύματά σου φεύγουν από otenet.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Το gmail θα "ρουφάει" το pop3, server με server, δεν έχει καμία σχέση το outlook. Στο outlook θα βλέπει το gmail inbox στο οποίο θα έχουν μπει τα mails του pop3 account. 

 

Works solid, το μόνο glitch είναι ότι δεν μπορείς να ρυθμίσεις πόσο συχνά κάνει το pop3 check η google, μπορεί να έχει 5λεπτες καθυστερήσεις στα εισερχόμενα, ξέχασα να το αναφέρω πιο πριν. 

 

Το πόσο συχνά τσεκάρει για new mails εξαρτάται από το πόσο συχνά λαμβάνει το pop3 και "αυτορυθμίζεται" ο αυτοματισμός αυτός, δεν μπορείς να το παραμετροποιήσεις. 

Έγινε επεξεργασία από it.expert
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να βάλεις σε nas mail client? Όχι.

Αντί να ρυθμίσεις pop στους χρήστες ρυθμίσεις imap. Η otenet δεν δίνει IMAP όμως.

Να κάνω άσχετη ερώτηση. Εφόσον είναι πελάτης τον χρεωνεις για το φτιαξεις αυτό; Και εφόσον δεν γνωρίζεις γιατί μπλεκεις; βρες μια εταιρεια να σου δώσει λύση. Να χρεωθεί ο πελάτης να μάθεις και εσύ για χρήση αργότερα. Πας να δώσεις λύση σε εταιρεία (και επειδή είμαι πονηρός, υποθέτω θα τον χρεώσεις γι αυτό) που δεν ξέρεις καθόλου.

Χωρίς παρεξήγηση αλλά θεωρώ οτι πρεπει να πω το σωστό.

δεν καταλαβαίνω προς τι ο σαρκασμός αλλά τεσπα.

το τι κάνω με τους πελάτες μου αφορά εμένα.

εδώ είναι ένα φόρουμ στο οποίο ανταλλάζουμε απόψεις και μαθαίνουμε.

όχι δεν το ξέρω το αντικείμενο και ρωτάω αν δεν σε πειράζει. αν μπορέσω να το κάνω θα τον χρεώσω αλλά αυτό είναι αλλού παπά ευαγγέλιο. και σιγά τα οά δεν είμαστε και χαζοί για να μην καταλαβαίνουμε.

αυτό που με ενδιαφέρει  είναι αν γίνεται. το πως γίνεται επίσης με ενδιαφέρει για να ξέρω κοστολόγιο. από εκεί και πέρα μπορώ να βρω άλλους και να μου κάνουν την δουλειά. 

Όταν όμως ο άλλος σου λέει βγάλε προσφορά γι αυτό και ο οποίος θέλει nas (που ένα χρόνο τους πρίζω) βρίσκω τον καλύτερο τρόπο ώστε αυτή η επιχείρηση που δεν παίρνει ποτέ backup και έχει όλα τα αρχεία σε 7 υπολογιστές διαμοιρασμένα να λειτουργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αν βρω κάποιον να μου το κάνει με π.χ. 100-200 (τιμή καταστήματος) πρέπει να ξέρω γιατί πράγμα θα με μιλήσει. αν είναι να κάνει αυτό που μου λέει ο it.expert εννοείτε το κάνω κι εγώ.

Ακόμα και τώρα που ασχολούμε χάνω χρόνο από την δουλειά μου. αν εσύ-εσείς θέλετε να δουλεύετε τζάμπα είανι δικό σας θέμα.

Και θα με ενδιέφεραι να ξέρω ότι θα μπορούσε να το έχει σε nas για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο αλλά και με τον τρόπο που λέει ο it.expert κάνει δουλειά.

Εγώ σε κάποια φάση θα προσπαθήσω να κάνω αυτό που λέει ο it.expert και θα φάω π.χ. 3 ώρες. θα κάνω προσφορά στον συγκεκριμένο πελάτη και επειδή είναι skroutz θα με πει 99% άστο. και μόνο το nas να τον στείλω προσφορά άστο θα πει. Ξέρεις τι θα κερδίσω στις τρεις ώρες "γνώση"

Link to comment
Share on other sites

:hehe: :hehe:

Με τη λογική σου ρε μαστορα, ο swatoner κ ο it.expert πρέπει να περιμένουν κ μερτικο από σένα εφόσον πληρωθεις για κάτι που εκείνοι σου έδειξαν. Έλα Χριστέ κ Παναγιά.. Τέτοιους"τεχνικούς" να σας χαιρόμαστε..

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει, εγώ μερτικό δεν θέλω, αν ήθελα δεν θα του έλεγα αναλυτικά τι να κάνει και πως, αλλά @AGRIMI έχουν μια βάση αυτά που λένε οι από πάνω, ίσως να μην σου αρέσουν αλλά έχουν.

 

Τώρα σχετικά με το NAS, γίνεται και με NAS, είναι πιο advanced όμως και από αυτά που βλέπω θεώρησα ότι δεν θα τα καταφέρεις και σου είπα τους πιο απλούς τρόπους. 

 

Μπορείς με Synology σίγουρα, θα πρέπει να εγκαταστήσεις το Mail Server package Και το Mail Station. 

 

Ενεργοποιείς το Imap Και συνδέονται τα outlook των χρηστών σου πάνω στο Synology. Έπειτα μέσω του mail station web interface σετάρει πάλι το pop3 του otenet, κάτι αντλιστοιχο με αυτό που σου είπα να κάνεις με το gmail. 

 

Για αποστολή πάλι θα χρησιμοποιείς τον SMTP της OTENET. 

 

Γενικώς πάντως θεωρώ καλύτερ, απλούστερη και πιο safe τη λύση του gmail. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Όταν έχεις μια επιχείρηση που πρέπει να βγάλεις άκρη ακόμα και για κάτι που δεν ξέρεις πρέπει να ρωτήσεις κάπου.

Αυτό το κάπου είναι είτε τα φόρουμ είτε κάποιος συνεργάτης σου. Είμαι σ' αυτό το φότουμ πάρα πολλά χρόνια και έχει καλούς members.

Όπως κι εγώ παλιότερα έδινα τα φώτα μου έτσι και κάποιοι άλλοι δίνουν τα δικά τους. Το να μαθαίνεις δεν είναι κακό. Το χρήμα είναι δευτερεύον στην προκειμένη περίπτωση μιας και το πρώτο που με ενδιαφέρει είναι με ποιον τρόπο γίνεται και αν γίνεται. Αν το γνώριζα δεν θα ρωτούσα.

Αν σε ενδιαφέρουν τόσο τα λεφτά που θα πάρω να σε πω ότι και δώρο να του το κάνω αύριο μεθαύριο κάπως θα το πληρώσει. Το σημαντικό σε επιχειρήσεις είναι να σαι αξιόπιστος και εξυπηρετικός. Την συγκεκριμένη επιχείρηση που με βγάζει το λάδι την έχω πάνω από 15 χρόνια πελάτη. και 1000 ευρώ να τους πω αν θέλουν να τα δώσουν θα το κάνουν γιατί για κάθε ψιλοβλακεία είμαι άμεσα εκεί. το άμεσα σημαίνει 1 ώρα δρόμο και 7 ευρώ πετρέλαιο. αν είναι βλακεία θα πάρω 15 ευρώ στον συγκεκριμένο  οπότε είμαι μέσα. Γι αυτό το κόστος δεν σας ενδιαφέρει ή τέλος πάντων τι θα κάνω. Όσο για το τεχνικοί κάποιοι που δουλεύουν πέντε χρόνια ή για πλάκα θα έπρεπε να ξέρουν ότι ο τεχνικός πρέπει να τα ξέρει όλα "πάντα" όπως επίσης και του ότι είναι τόσο μεγάλος ο κλάδος της πληροφορικής που είναι αδύνατον να ξέρεις όλα και τα πάντα.

Αν κάποιος έχει κάθε μέρα πελάτες που του ζητάνε το συγκεκριμένο καλά κάνει και το ξέρει.

Εγώ έχω αυτόν που μου το έθεσε πρώτη φορά

και όλους τους άλλους τους έχω σε mailservers και webmail. και κάποιους έχω και sim card routers σε περίπτωση που κοπεί το ιντερνετ.

Εμένα με ενδιέφεραι στο όλο θέμα αν μπορεί να γίνει και σε nas. Το exchange το ήξερα αλλά είναι ακριβή λύση και δεν το χρειάζονται.

Την πλήρη λειτουργία του imap δεν την ήξερα αν και το έχω κάνει αλλά αυτός που συνεργάζομαι δίνει account μέχρι 1gb μέγεθος. οπότε πρέπει να βρω κάποιον άλλον ή να ρωτήσω πόσο παίρνει το χρόνο για εξτρά χώρο και να ενημερώσω τους πελάτες.

Αυτό όμως με το gmail είναι πολύ καλό αν λειτουργήσει.

Link to comment
Share on other sites

Κύριοι, για την αποφυγή παρεξηγήσεων, σας παρακαλώ να περιοριστείτε στο τεχνικό πρόβλημα. Οι πληροφορίες που αναρτώνται στο φόρουμ είναι έτσι κι αλλιώς δημόσιες και ο καθένας μπορεί να τις αξιοποιήσει όπως νομίζει.

 

Το αν είναι ηθικό ή πρέπον επαγγελματίες να χρεώνουν για τη βοήθεια που λαμβάνουν στο φόρουμ είνα μια ανεξάρτητη συζήτηση, που δεν ταιριάζει σε αυτό το θέμα. Ας μην ξεφεύγουμε.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που με ανησύχησε είναι οτι αν πληρωθεί για αυτή την υπηρεσία θα πρέπει να προσφέρει κ το κατάλληλο support. Αν κάτι σκαλωσει σε κάποιο επείγον mail δεν νομιζω να μπορεί ο πελάτης να περιμένει τον τεχνικό να ξαναβρεί βοήθεια απο το φόρουμ κ να παει να το φτιάξει.. Αλλιώς ίσως κ ο πελάτης να μπορεί να το ψάξει μέσω φόρουμ μόνος του. Αυτό μόνο. Καλή επιτυχία στην οποία προσπάθεια.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.