Jump to content



Αγορά επαγγελματικού λάπτοπ


Recommended Posts

Καλησπέρα.

 

Τον Ιούνιο ξεκινάω σαν διδακτορικός φοιτητής στο Εδιμβούργο και στην υποτροφία μου συμπεριλαμβάνονται και 1000 λίρες περίπου για αγορά λάπτοπ (αν ξεφύγει και καμία 100 λίρες τα βάζω εγώ στην ανάγκη). Το λάπτοπ θα αγοραστεί από βρεταννικό μαγαζί από αυτούς και θα το πάρω στα χέρια μου όταν πάω εκεί, παρ' όλα αυτά διαλέγω εγώ όποιο θέλω και τους το λέω να το παραγγείλουν. Στο email που μου στείλανε έχει και μια αρκετά ασαφή πρόταση (η εξής: The university has preferred suppliers that we need to use for common items like laptops: Apple, Dell, HP, or http://www.uk.insight.com/ (I think these are currently correct)). Ίσως δηλαδή να πρέπει να αγοραστεί το μηχάνημα από το συγκεκριμένο μαγαζί και μόνο (από οποιαδήποτε εταιρία), ή μόνο αυτές τις 3 εταιρίες (από οποιαδήποτε μαγαζί), ή και τα δύο ταυτόχρονα.

Τέλος πάντων εγώ θα θεωρήσω ότι ισχύει το 2ο και με αυτή τη λογική θα διαλέξω.

 

Στο θέμα μας: Μιας και δεν παίζω παιχνίδια (πόσο μάλλον τώρα που δεν θα θέλω και πολλούς περισπασμούς) σκεφτόμουν να χτυπήσω ένα macbook. Αυτό γιατί από ότι έχω ακούσει είναι αρκετά καλύτερα για δουλεία γραφείου (δημιουργία εγγράφων, παρουσιάσεων, πόστερ κλπ) από τα windows. Τον υπολογιστή μου τον χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά για σερφάρισμα, ταινίες, σειρές, youtube κλπ (μόνο ίντερνετ στην ουσία) και καμιά εκτύπωση. Και μάλιστα λέω να πάρω το εξής (προηγούμενο) μοντέλο που είναι και το τελευταίο upgradable από ότι ξέρω: http://www.amazon.co.uk/gp/product/B008BEYEL8/ref=s9_simh_gw_p147_d1_i2?pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_s=center-2&pf_rd_r=02XXSNJ8DBCR8PQQ0DQ0&pf_rd_t=101&pf_rd_p=455344027&pf_rd_i=468294

 

Του αντικαθιστώ και τη ραμ με μια 8άρα: http://www.amazon.co.uk/Crucial-memory-PC3-12800-1600MHz-Macbook/dp/B008MALNHE/ref=pd_rhf_dp_p_img_3

 

και είμαι κύριος. Αργότερα που θα πέσουν και λίγο οι τιμές του βάζω και έναν 500 ssd. Η γνώμη σας ποια είναι πάνω σε αυτό? Αξίζει να το γυρίσω και macbook ή να συνεχίσω με windows? Αν τελικά αξίζει, κάνω καλά που παίρνω το παλιότερο μοντέλο με τις αναβαθμίσεις?

 

Δεύτερον: Θα χρειαστώ και ένα ποντίκι προφανώς (απαραιτήτως ασύρματο). Αξίζει το (ακριβό) ποντίκι της apple ή να πάρω από άλλη εταιρία? Είναι συμβατά με mac? Αν είναι να πάρω από άλλη, ποιο θα μου προτείνατε?

 

Τρίτον: Τα λάπτοπ έρχονται με θήκη μαζί ή πρέπει να αγοραστεί ξεχωριστά?

 

Κάθε γνώμη είναι καλοδεχούμενη μιας και είμαι που είμαι ολίγον σκράπας από υπολογιστές, δεν έχω ξαναπάρει και λάπτοπ και δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει OS. Ευχαριστώ.

 

Edit: Ξέχασα να πω πως με ανησυχεί ιδιαίτερα ο ένας χρόνος εγγύηση μόνο.

Έγινε επεξεργασία από antkoutr
Link to comment
Share on other sites

Συγχαρητήρια κατ'αρχήν για την επιτυχία σου :D

 

Το laptop ως εργαλείο σπουδών πρέπει ναναι ξεκούραστο για πολύωρη χρήση. Δεν σε νοιάζει τόσο η φορητότητα καθώς στην βιβλιοθήκη συνήθως υπάρχουν αρκετοί σταθμοί εργασίας αν χρειαστείς. Αυτό σημαίνει οτι κάτω από 15,6" οθόνη ούτε να το σκέφτεσαι. Εκτός αν εκτυπώνεις κάθε paper... σύντομα θα βρεθείς θαμμένος στην χαρτούρα.

 

8GB ram το λιγότερο για να έχεις φορτωμένα οτι χρειάζεσαι.

 

After market SSD όπως και δήποτε. Αν δεν έχει 2η θέση το λαπτοπ αλλά έχει optical, τον βάζεις με ένα caddy case εκεί.

 

Ψηφίζω Dell για την εγγύηση, πάρε επέκταση όπως και ναχει!

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω με τους υπόλοιπους....Οι 13,3¨ είναι λίγες για την δουλειά που το θες...

Επίσης αν θες ντε κ καλά Apple k 13,3 εγώ θα κοιτούσα κ το καινούργιο MacBook pro retina 13.3 έχει 1000£ στο νησί κ με 150£ επιπλέον το εχεις με 16gb ram που θα το εχεις για πολλααααα χρόνια, όσο για τον ssd αλλάζει κ αφού τα λεφτά θα τα έδινες για σκληρό ούτως ή άλλως τότε δεν γίνεται θέμα...

Τέλος αν θες μπορείς να δεις πολυ καλά μοντέλα με windows όπως απο dell,Lenovo,hp που με τα ίδια λεφτά θα πάρεις παρα πολυ καλό μηχάνημα....

Link to comment
Share on other sites

μισο , θα παρεις mac , για να αλλαξεις μετα την ραμ και τον δισκο και με δικα σου λεφτα αργοτερα ; Με ποια λογικη ;
γτ δε παιρνεις ετοιμο εξαρχης κατι σαν αυτο ; απο το site που μας εδειξες
 

http://www.uk.insight.com/en-gb/productinfo/laptops-and-notebooks/0004249722-00000001

 

βαζεις 13.99 απο την τσεπη σου

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Αν δεν υπάρχει πολύ συγκεκριμένος λόγος να χρησιμοποιήσεις MacOS όπως εξειδικευμένο λογισμικό, παραγωγικότητα κλπ μην το κοιτάς καν. Windows και πάλι windows. Με ένα εξωτερικό backup για επαναφορά όταν χρειάζεται είσαι άρχοντας. Μη σου πω linux και με κράξουν...

Link to comment
Share on other sites

Το μηχάνημα που δείχνει ο GoMaR ειναι με μια λέξη:

ΘΗΡΙΟ!!!

Τωρα αν θες MacOs πάσο...

 

4K monitor και touchscreen? Για ποιον λογο..?

εδω πας και με τετραπυρηνο.. http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/ASIN/b00la01dfa/geizhals07-21/ref=nosim?m=A3P5ROKL5A1OLE

τα ρεστα για hdd caddy και αλλον εναν ssd!

Link to comment
Share on other sites

1. Apple.

2. Νεαρός είσαι, θα είναι θέμα ημερών να συνηθίσεις το interface του MacOS. Το ίδιο ισχύει και για τη 13άρα οθόνη, άσε τα 13άρια έχουν μεγάλη φορητότητα. Καμιά σχέση με 15άρια ή μεγαλύτερα - ομιλώ εκ πείρας.

3. Καινούργιο, τελευταίο μοντέλο και με retina απαραιτήτως, τσοντάροντας 100 λίρες, ή 300, (ή 450 για 15άρι), ό,τι αντέχει η τσέπη σου.

4. Δεν θα χρειαστείς ποντίκι. Το touchpad της Apple είναι το ακριβέστερο touchpad του πλανήτη, κλάσεις ανώτερο από το touchpad οποιουδήποτε άλλου laptop. Αν παρ' όλ' αυτά χρειαστείς, το magic mouse και τίποτε άλλο. Φυσικά, τσάντα θα αγοράσεις ξεχωριστά.

 

Εφ' όσον το φτάνεις οικονομικά, είναι αστείο ακόμη και να συζητάς για οποιοδήποτε άλλο laptop. Εκεί που θα πας, 9 στους 10 θα έχουν Apple. Το γιατί θα το καταλάβεις συν τω χρόνω. Εάν παρ' όλ' αυτά αποφασίσεις για κάτι άλλο, σου συνιστώ εμφατικά thinkpad ή latitude με τουλάχιστον i5 5ης γενιάς και οθόνη HD+ (1600x900). Τίποτε παλαιότερο.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Η καραμέλα με την Apple και  τα macbook σε αυτό το φόρουμ τουλάχιστον έχει λιώσει προ καιρού, no offense. Κανένας απολύτως λόγος να πάς σε 13 inch οθόνη, είναι τουλάχιστον αστείο. Αν είναι έτσι πάρε 2 tablet με 10" οθόνη δλδ έλεος. Ότι και να πάρεις να κοιτάξεις να έχει 2 χρόνια εγγύηση τουλάχιστον και να πάρεις και έξτρα. Το Dell στο link παραπάνω είναι μια χαρά αλλά έχει 1 χρόνο εγγύηση, πράγμα απαράδεκτο. Όποια μάρκα και να πάρεις κοίτα να έχει I5 τουλάχιστον, SSD βάζεις εσύ γιατί αυτά που τον έχουν έτοιμο συνήθως τα τσιμπάνε παραπάνω. 8GB μνήμη είναι υπέραρκετα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αρχικά να πω ότι δεν κανω σύγκριση Macos με windows...

Για την χρήση που το θελει το παιδί μια χαρά κάνει την δουλειά του κ με λαπτοπ 500€...

Απο κει κ πέρα...έχει ενα κεφάλαιο λόγω υποτροφίας θα είναι χαζό να συμβιβαστεί με κάτι λιγότερο απο το κεφάλαιο αυτό...

Η προσωπική του επιλογή απο το πρώτο ποστ είναι για Mac...ΣΕΒΑΣΤΗ Κ ΑΠΟΔΕΚΤΗ!!!!

Το αν θα πάρει καλύτερο λαπτοπ με windows Linux σίγουρα το γνωρίζει...

Απλα ρωτάει τι θα ήταν καλύτερο για το κεφάλαιο που διαθέτει κ την δουλειά που θελει κ πάντα με γνώμονα το προσωπικό του γούστο ...το αν βρει ενα μηχάνημα με 32gb ram εμείς θα του πούμε τι να το κάνει...;ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ ΤΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ!!!!!Δεν μπορεί να πάρει πίσω τα λεφτά της υποτροφίας αλλιώς θα του έλεγα κ εγώ πάρε ενα Lenovo με 500€ κ τα ρέστα φατα παστέλια να σου μείνει κ η γλυκά....

Link to comment
Share on other sites

Αν θες για επαγγελματικό κατά την δικιά μου γνώμη και εμπειρία είτε θα πας σε apple είτε ακόμα καλύτερα dell latitude ή xps.

Εφόσον το θέλεις για διάβασμα απέφυγε το 13άρι. Δεν θα σε βολέψει με τίποτα εκτός αν βάλεις έξτρα οθόνη.

 

Ξέχνα τα inspiron λόγο ποιότητας πλαστικών. Και μην πείς κανείς οτι είναι καλά γιατί touchpad και όλη η υφή του και ανοχή των πλαστικών δεν υπάρχει ούτε σε inspiron ούτε σε hp & lenovo που είναι για το σπίτι.

Προσωπικά αποφεύγω τα hp αν και τα probook είναι αρκετά ποιοτικά στα πλαστικά γενικά με το hardware τους έχω κακιά ιστορία απο μητρικές και κάρτες γραφικών και coolers σε laptop.

 

Επειδή το κόστος για apple 15άρι είναι μεγάλο θα πρότεινα latitude και με γρήγορη ματιά που έριξα αυτό.

http://www.uk.insight.com/en-gb/productinfo/laptops-and-notebooks/0003746258-00000001

 

Επειδή θα ρίχνεις και αρκετό διάβασμα και πχ στο κρεββάτι δεν βολεύει κανένα laptop θα σου πρότεινα με το υπόλοιπο και λίγα λεφτά παραπάνω να αγοράσεις και ένα tablet 8άρι

http://www.uk.insight.com/en-gb/productinfo/tablets-pdas-and-smartphones/0004398111-00000001

 

Απαιτήσεις δεν έχεις για επεξεργαστή δυνατό αλλά ούτε και τρελή ram. Αργότερα αν θέλεις βάζεις 8gb ram και αλλάζεις τον hybrid  με έναν ssd αλλά νομίζω δεν θα χρειαστεί ακόμα.

 

Για το ποντίκι ωραίο το της apple αλλά κοστίζει πολλά και δεν με βόλεψε πχ σε κρεββάτι και καναπέ. Με το touch δε τα πάω καλά αν και στο latitude είναι φανταστικό το touchpad καμία σχέση με το τραγικό στα inspiron. Βρές καλύτερα κάποιο bluetrack microsoft ή logitech γιατί είναι λίγο αναλώσιμα τα ποντίκια στα laptop. Πέφτουν, θα το λερώσεις αν πχ τρώς και το χρεισιμοποείς κλπ.

 

Επίσης βάλε παράγοντες αρκετά την ποιότητα. Μεταφέρετε, μπορεί να πέσει κάτω. Εμένα 6 μήνες έχει πέσει ήδη δύο φορές κάτω το laptop και δεν ξέρω πόσες ακόμα έχει χτυπηθεί μέσα στην τσάντα ή πόση υγρασία έχει φάει με βροχή πάνω στην μηχανή. Δεν έχει κάνει κιχ όμως. Επίσης σκέψου και το φωτιζόμενο πληκτρολόγιο αν γράφεις αρκετά βράδυ. Προσωπικά καταργιέμαι μερικές φορές που δεν το είχα σκεφτεί νωρίτερα πριν πάρω το δικό μου. Κάθομαι αργά το βράδυ να δουλέψω χωρίς φώτα και πάλι καλά που εμπειρικά ξέρω σχεδόν τυφλό σύστημα.

 

Εγώ έχω 14άρι λόγο οτι θέλω χαμηλό βάρος και φορητότητα. Το έχω στερεώσει όπου μπορείς να φανταστείς, σε χαρτόκουτές, σε πόρτα ντουλαπιού, σε πλαϊνό απο rack κλπ.... Τα xps είναι ακριβά και δεν έχουν hdmi τα περισσότερα αλλά και δεν ανοίγουν εύκολα αν δε κάνω λάθος.

Έγινε επεξεργασία από swatoner
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω κάτι με τα Mac απλά με βάση την απλή λογική θα πρέπει να έχει κάποιος άπειρα λεφτά για πέταμα για να αγοράσει κάτι

τόσο ακριβό όσο ένα καλό επαγγελματικό με ένα 1 έτος εγγύηση, ενώ με τα 70% των ίδιων χρημάτων παίρνεις τα ίδια specs σε επαγγελματικό dell με 5 έτη εγγύηση.

 

Δηλαδή απορώ πως κάποιος δεν σκέφτεται κάτι τόσο προφανές και ανοίγουμε συζήτηση, είναι δυνατόν να συγκρίνεται η κοροϊδία 1 έτος εγγύηση της apple με την πενταετία της dell??

Έγινε επεξεργασία από SirGeorge
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχουν πολλά επαγγελματικά εργαλεία / μηχανάκια στην αγορά, που μπορείς να αγοράσεις με κλειστά τα μάτια (για τα επόμενα 5 χρόνια).

Οι επαγγελματικές σειρές της Dell είναι τα PRECISION και τα LATITUDE.

Ακόμα και στην Oracle Hellas τα Latitude είναι η "βάση" τους... Τουλάχιστον i5+ σε επεξεργαστή και 16gb RAM σε Latitude Ε6420/6520 γενιά και πάνω, είναι μπούσουλας και για αυτούς...

Η προσωπική μου εμπειρία για τα Latitude μπορεί να μεταφραστεί μόνο με μία λέξη. Είναι μηχανάκια σκυλιά...

 

Έχουν και ένα επί πλέον καλό:

 

"MIL- STD-810 G tested laptop. Dell Tri- Metal, chassis with a brushed aluminum finish and reinforced magnesium alloy wrapped corners: certified to handle extreme temperatures (minus 40 to 149 degrees Fahrenheit), shock, humidity (5 percent to 95 percent) and extreme altitudes (-50 to 10,000 feet). " 

Έγινε επεξεργασία από Spyros Mil
Link to comment
Share on other sites

γιατι τοση μανουρα βρε παιδια..? Καποιοι δε διαβαζουν..

Ηταν ξεκαθαρος για τη χρηση που κανει στον υπολογιστη

Τον υπολογιστή μου τον χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά για σερφάρισμα, ταινίες, σειρές, youtube κλπ (μόνο ίντερνετ στην ουσία) και καμιά εκτύπωση.

Βεβαια μπερδευει καπως ο τιτλος του θρεντ, αλλα το λαπτοπ θα εχει καθαρα ψυχαγωγικο προσανατολισμο. Οποιοδηποτε λαπτοπ απο 400 ευρω του κανει τη δουλεια αυτη, αφου του αρεσει macbook και εχει και το budget ας το κανει. Απλα ας τον συμβουλευσει καποιος ποιο ειναι το προτιμοτερο μοντελο στο ποσο που διαθετει

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

αφου του αρεσει macbook και εχει και το budget ας το κανει

 

...εάν του αρέσει το MAC περιβάλλον, δεν το συζητώ! Είναι εργαλεία και αυτά! Περί ορέξεως...

Και μένα μου αρέσει υπερβολικά το Mac, αλλά μου "πέφτει" λίγο βαρύ το λειτουργικό του και άσε τις τιμούλες που κυκλοφορούν...!

 

Αλλά να σου πώ μία ωραία συνταγή: Βάλε caddy με 2ο δίσκο στο Dell (στη θέση του optical drive) και bootαρε από εκεί με περιβάλλον Mac dld. "MacDell"...!!!

Καλό? και εφικτό! .. έχει και τα 2 σε τιμή του ενός  :rolleyes:

 

Αυτό με το Mac γίνεται..?

Έγινε επεξεργασία από Spyros Mil
Link to comment
Share on other sites

Συγνωμη εγώ αν πήγαινα εδιμβουργο για διδακτορικό θα κοίταγα για κανένα Dell Alienware 17.

 
Είχε ένας φίλος και η ποιότητα κατασκευής μου άρεσε παρα πολύ (σε σχέση ενα dell inspiron 3542 που έχει ο αδερφός μου), άσε που οποτε το άνοιγε στο εργαστήριο κάναμε ηχους starwars.
 
Άποψη μου 17" οθόνη με καλή ανάλυση και καλο panel μαζί με έναν samsung 850 pro 256gb (τον οποιο βάζεις και αργότερα) είναι τα πλέον σημαντικά που χρειάζεται να έχεις.
Έγινε επεξεργασία από narcomenos
Link to comment
Share on other sites

Προς τον OP: 

 

Σου εχει μεινει κανα απωθημένο να παρεις κατι σε Apple? Δεν ειχες iphone, ipad, i-something και τωρα

που βρηκες την ευκαιρια ειπες να αποκτησεις ? Απαντησε οσο πιο ειλικρινα μπορεις σε αυτο στον εαυτο

σου και μετα διαβασε παρακατω.

 

 

1) Αν οχι, τοτε πηγαινε σε Windows based laptop. Θα σου βγει πιο οικονομικο και θα κανεις την δουλεια σου

καλυτερα. Απο ποια αποψη? πρωτον στα ιδια λεφτα θα σου χωρεσει ssd που ειναι οτι καλυτερο σε upgrade 

μπορεις να κανεις σε ενα φορητο. Σε εναν Ι5 (4πυρηνο) και 8Gb ram δεν χρειαζεσαι περισσοτερη ram αλλα

ssd για να το κανεις να πεταει. Οποτε κατι 16gb ram κλπ ειναι αηδιες... Θα τρεχεις εφαρμογες που θα πρεπει

να εχει εξωτερικη vga ? κοιτας και για αυτο. Παλι μεσα στα λεφτα σου θα εισαι. Laptop θα βρεις πολλα αλλα

απο πειρα θα σου ελεγα να πας σε Dell Latitude ή Lenovo Thinkpad. Για τη δουλεια που θες οχι σε λιγοτερο

απο 15.6 ιντσες. Αν το κανεις το λαθος θα βαρας το κεφαλι σου σε λιγοτερο απο 2 μηνες που θα ξεκινησεις 

τις σπουδες σου. Λογισμικο, αν δε πας για βαρυ productivity που θα τρεχεις σε σοβαρα προγραμματα στο

macos τοτε και τα windows θα σου ειναι μια χαρα os για να δουλευεις και να κανεις οτι χρειαστεις.

 

Συνοψιζοντας συμφωνα με αυτο παντα:

 Τον υπολογιστή μου τον χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά για σερφάρισμα, ταινίες, σειρές, youtube κλπ (μόνο ίντερνετ στην ουσία) και καμιά εκτύπωση. 

Ι5 (4πυρηνο) και μη σου πω και Ι3 για τα παραπανω, 8Gb Ram, SSD, (ext VGA maybe), αν δε βαλεις τον hdd

στη θεση του optical drive τον κανεις εξωτερικο για backup, και α π α ρ α ι τ η τ α οχι κατω απο 15.6" οθονη.

Το μεγεθος της οθονης δεν θα τη λυπηθεις για κανενα απο τους παραπανω λογους !!!

 

2) Αν ναι, τοτε παρτο και θα χτυπας το κεφαλι σου για τις 13.3" της οθονης μετα απο 2-3 μηνες χωρις να μπορεις

να κανεις τιποτα. Βεβαια θα ειναι Mac (και χεστηκε η φοραδα στ' αλωνι). Χωρις να εχω τιποτα με τα Apple, πιστευω

οτι δεν θα σου χρησιμευσει αυτο που κοιτας. 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.