Jump to content

Εκκίνηση υπολογιστή από μόνος του


Recommended Posts

Καλησπέρα και Χριστός Ανέστη στην παρέα,

γύρισα σήμερα στο σπίτι που είχα φύγει για τις γιορτές και βλέπω ότι ο υπολογιστής ήταν ανοικτός.  Το είχα παρατηρήσει και παλαιότερα όταν είχα φύγει για μερικές μέρες αλλά δεν είχα δώσει σημασία, λέω κάτι θα έκανα εγώ. Ψάχνω τώρα για το τι μπορεί να φτάει και τρέχω στο cmd την εντολή powercfg -lastwake για να δω τι τον άνοιξε και βγάζει ώς αποτέλεσμα αυτό:

Wake History Count - 1
Wake History [0]
  Wake Source Count - 1
  Wake Source [0]
    Type: Device
    Instance Path: PCI\VEN_8086&DEV_8CB1&SUBSYS_8CB11849&REV_00\3&11583659&0&A0
    Friendly Name: Intel(R) USB 3.0 eXtensible Host Controller - 1.0 (Microsoft)
    Description: USB xHCI Compliant Host Controller
    Manufacturer: Generic USB xHCI Host Controller

Πάω στο Device Manager 

Spoiler

Ff6G4k9.png

 και αποσυνδέω τα usb να δω ποιο είναι και δεν ήταν κανένα (έχω ηχεία, ποντίκι, πληκτρολόγιο και usb wifi συνδεδεμένα).

 

Έψαξα στο internet μήπως βρω τίποτα και ούτε είναι ενεργοποιημένο σε κάποια συσκευή η επιλογή να μπορεί να ξυπάει τον υπολογιστή, ούτε από bios η επίλογη wake on lan ή τίποτα παρόμοιο για να ξυπνάει.

 

Έχετε καμιά ιδέα τι μπορεί να είναι;

 

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Μηπως το ειχες ποτε σε sleep και κουνησες ποντικι και ξυπνησε ετσι? Εμενα οταν μου το εκανε αυτο δεν εβγαλα ποτε ακρη. Τελικα αλλαζοντας μητρικη σταματησε το προβλημα...

Link to comment
Share on other sites

Επειδη το εχω συναντησει σε συστημα δοκιμασε και το εξης. Ανοιξε το κουτι και ξανακουμπωσε λιγο καλυτερα τα καλωδιακια των reset και power button που κουμπωνουν πανω στη μητρικη. Και ενα καθαρισματακι των βυσματων αυτων θα ηταν ιδανικο για να αποκλεισουμε την πιθανοτητα να ειναι αυτο το (κουλο) προβλημα.

Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, D_Angelos said:

Έχετε καμιά ιδέα τι μπορεί να είναι;

Για κάποιο περίεργο λόγο, σε αυτή τη "συσκευή" βρίσκεται το πληκτρολόγιό σου. Δεν είναι συνδεδεμένο, αλλά το χειρίζεται. Αν αλλάξεις την εμφάνιση του Device Manager σε View > Devices by Connection, θα δεις αυτό:

devmgr.png

 

Συνήθως λύνεται αν βάλεις το πληκτρολόγιο σε άλλη θέση. Έλεγξε επίσης το πληκτρολόγιο για λειτουργίες, κάποια κάνουν "refresh" σε LEDs, κλπ, ή αν είναι με macros και multimedia διακόπτες.

Link to comment
Share on other sites

Σε win8 της κόρης μου ανοίγει μόνο του όποτε εχει win update να κάνει .

Γιατρειά δε βρήκα άλλη από το να κάνω τα update.

Link to comment
Share on other sites

πριν 13 ώρες, το μέλος icy20 έγραψε:

Μηπως το ειχες ποτε σε sleep και κουνησες ποντικι και ξυπνησε ετσι? Εμενα οταν μου το εκανε αυτο δεν εβγαλα ποτε ακρη. Τελικα αλλαζοντας μητρικη σταματησε το προβλημα...

Σε sleep δεν ήταν σίγουρα γιατί όταν το έχω σε sleep αναβοσβήνει το ledaki από το κουτί..

πριν 8 ώρες, το μέλος pasjohn έγραψε:

Ανέφερε το σύστημα σου αναλυτικά. Τα ύποπτα είναι μητρική-τροφοδοτικό.

CPU: i5 4460

MO: ASRock Z97 Anniversary

PSU: Thermaltake smart se 630w

Επίσης είδα από πίσω η μητρική έχει ειδικές θύρες usb για το πληκτρολόγιο και το ποντίκι.

πριν 3 ώρες, το μέλος Wizard! έγραψε:

Για κάποιο περίεργο λόγο, σε αυτή τη "συσκευή" βρίσκεται το πληκτρολόγιό σου. Δεν είναι συνδεδεμένο, αλλά το χειρίζεται. Αν αλλάξεις την εμφάνιση του Device Manager σε View > Devices by Connection, θα δεις αυτό:

devmgr.png

 

Συνήθως λύνεται αν βάλεις το πληκτρολόγιο σε άλλη θέση. Έλεγξε επίσης το πληκτρολόγιο για λειτουργίες, κάποια κάνουν "refresh" σε LEDs, κλπ, ή αν είναι με macros και multimedia διακόπτες.

Όντως το κοιτάξα και έτσι είναι, θα τους αλλάξω θέση να δω τι θα γίνει. Αλλά όταν λείπω απο το σπίτι μια μέρα λόγω δουλειών δεν κάνει τίποτα, και το κάνει σε μεγαλύτερα διαστήματα αδράνειας.

 

πριν 5 ώρες, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

Επειδη το εχω συναντησει σε συστημα δοκιμασε και το εξης. Ανοιξε το κουτι και ξανακουμπωσε λιγο καλυτερα τα καλωδιακια των reset και power button που κουμπωνουν πανω στη μητρικη. Και ενα καθαρισματακι των βυσματων αυτων θα ηταν ιδανικο για να αποκλεισουμε την πιθανοτητα να ειναι αυτο το (κουλο) προβλημα.

Άμα δε δουλέψει το παραπάνω θα δοκιμάσω αυτή τη λύση.

 

Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας

 

Edited by D_Angelos
Link to comment
Share on other sites

Ένα πιθανό σενάριο που μου έχει τύχει: Αν έχεις κάποιο δίσκο mount στο pc (σε εξωτερικούς δίσκους με ethernet συμβαίνει συχνά) και καταλάθος έχεις δώσει πρόσβαση σε άλλη συσκευή, μπορεί κάποια στιγμή να μπήκες από άλλο pc ή από κάποια εφαρμογή του κινητού στο workgroup που ανήκει ο υπολογιστής, με αποτέλεσμα να ανοίγει ο υπολογιστής κάθε φορά που ζητάς πρόσβαση στον δίσκο...

Sent from my iPad using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή άμα κάνει disable την συσκευή αυτή απο device manager , δε θα λυθεί το πρόβλημα; Και βλέπεις αν σε επηρεάζει αλλού..

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Anthemius said:

Ένα πιθανό σενάριο που μου έχει τύχει: Αν έχεις κάποιο δίσκο mount στο pc (σε εξωτερικούς δίσκους με ethernet συμβαίνει συχνά) και καταλάθος έχεις δώσει πρόσβαση σε άλλη συσκευή, μπορεί κάποια στιγμή να μπήκες από άλλο pc ή από κάποια εφαρμογή του κινητού στο workgroup που ανήκει ο υπολογιστής, με αποτέλεσμα να ανοίγει ο υπολογιστής κάθε φορά που ζητάς πρόσβαση στον δίσκο...

Sent from my iPad using Tapatalk

Ναι μου το ειχε κανει και αυτο τωρα που το θυμαμαι. Αλλα κλασικα ολα σταματησαν απο τοτε που αλλαξα μητρικη :p

Link to comment
Share on other sites

πριν 9 ώρες, το μέλος GoMaR έγραψε:

Δηλαδή άμα κάνει disable την συσκευή αυτή απο device manager , δε θα λυθεί το πρόβλημα; Και βλέπεις αν σε επηρεάζει αλλού..

Δε με αφήνει να το κάνω disable(είναι γκριζαρισμένο).

πριν 16 ώρες, το μέλος Anthemius έγραψε:

Ένα πιθανό σενάριο που μου έχει τύχει: Αν έχεις κάποιο δίσκο mount στο pc (σε εξωτερικούς δίσκους με ethernet συμβαίνει συχνά) και καταλάθος έχεις δώσει πρόσβαση σε άλλη συσκευή, μπορεί κάποια στιγμή να μπήκες από άλλο pc ή από κάποια εφαρμογή του κινητού στο workgroup που ανήκει ο υπολογιστής, με αποτέλεσμα να ανοίγει ο υπολογιστής κάθε φορά που ζητάς πρόσβαση στον δίσκο...

Sent from my iPad using Tapatalk

Δεν έχω κάποιο δίσκο συνδεδεμένο στο pc :/ .

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...