Jump to content



Διακοπή ιντερνετ παρόχου ( Forthnet )


SpirosKGR

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά. 

Θέλω να διακόψω την "συνεργασία" μου με τη Forthnet. Να μείνω για λίγους μήνες με δανεικό ιντερνετ μέχρι να μαζευτεί το μαρούλι για να πάω στον ΟΤΕ. Βαρέθηκα να πληρώνω για χάλια υπηρεσίες ενώ με τα ίδια πάω σε καλύτερα πράγματα.

 

Εν ολίγοις. 

 

Είμαι σε ΜΗ-δεσμευτικο συμβόλαιο με τη 4νετ. Φεύγω οπότε θέλω. 

 

Έχει εκδοθεί ήδη ένας λογαριασμός, ο οποίος έληξε 15/1 και επειδή δεν ήρθε σπίτι χαρτί δεν το πήρα χαμπάρι. Με ενημέρωσαν ότι αντιστοιχεί το ποσό των 51 ευρώ για εξόφληση. 

 

Και τι θέλω: 

Όπως θα πάω από κει τη Δευτέρα θέλω να τους πω για την διακοπή. Εντελώς. Όχι φορητότητα. Απλά διακοπή να μην έχω τίποτα. Ούτε τηλέφωνο, ούτε ιντερνετ. Ώστε οπότε θέλω και χω τα €€ να παω ΟΤΕ. 

 

Πόσο περίπου θα πληρώσω για να ξεμπερδευω ? Έχει κανείς κάποια ιδέα; Έστω στο περίπου;

Ισχύει ότι πληρώνεις λιγότερο άμα δεν σε δεσμεύει 2/ετες συμβόλαιο; 

 

 

Πληροφοριακά

Κατάσταση ιντερνετ τώρα:

i4Net: 7-6 mbps. Ping: 68 

ΤΙΜΗ; χωρίς κανένα τηλέφωνο / λεπτά ομιλίας 51-55 ευρώ /2μηνο

 

OTE: Σύμφωνα με το κάτω διαμέρισμα που έχει ΟΤΕ> Υποστηρίζει γεωγραφικά το σπίτι έως 100αρα VDSL. 

PING: 15

ΤΙΜΗ; ~60 ευρώ για 30αρι VDSL FIBER ( το πιο απλό )

 

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Έγινε επεξεργασία από SpirosKGR
Link to comment
Share on other sites

τίποτα να μην πληρώσεις εκτός από τα 51€ που λογικά είναι το υπόλοιπο από τους λογαριασμούς σου. Εφόσον δεν θέλεις φορητότητα αριθμού και γραμμής μην εμπλακείς σε καμία συζήτηση για φορητότητες. Αλλά α) να το ζητήσεις κι εγγράφως (ή με email) ότι επιθυμείς διακοπή αμέσως β) να έχεις κρατήσει αντίγραφο από αυτό ή ο,τιδήποτε άλλο υπογράψεις. Επίσης αν σου πασάρουν κάποιο χαρτί αν πας σε γραφείο τους, πρόσεχε να έχεις καταλάβει απολύτως περί τίνος πρόκειται και κατά τη γνώμη μου μην υπογράψεις επιτόπου αλλά πρώτα πάρε το σπίτι σου να το διαβάσεις. Είμαι υπερβολικός αλλά από τον τρόπο που διατυπώνεις την επιθυμία σου σε «φοβάμαι» ότι μπορείς να μπλέξεις σε συζητήσεις κλπ.

Link to comment
Share on other sites

50 minutes ago, SpirosKGR said:

Είμαι σε ΜΗ-δεσμευτικο συμβόλαιο με τη 4νετ. Φεύγω οπότε θέλω. 

 

Λογικά εννοείς ότι έχεις εξαντλήσει τη δέσμευσή σου για ορισμένο χρονικό διάστημα (12μηνο, 18μηνο, 24μηνο) και πλέον είσαι σε συμβόλαιο αορίστου χρόνου; Τότε, όντως δεν οφείλεις τίποτα, πλην των 51€ του προηγούμενου λογαριασμού + το ποσοστό του παγίου που αντιστοιχεί στις μέρες από την έκδοσή του μέχρι τη διακοπή. Δηλαδή, αν πχ έχουν περάσει και 12 μέρες στον νέο μήνα από τότε, οφείλεις επιπλέον 12/30 * ΠΑΓΙΟ, για τα οποία θα σου εκδώσουν εκκαθαριστικό λογαριασμό. Εκτός αν προπληρώνεις τους λογαριασμούς, οπότε οφείλουν να σου επιστρέψουν (30-12)/30 * ΠΑΓΙΟ (επίσης με τον τελικό, εκκαθαριστικό λογαριασμό).

 

Όμως, έχε υπόψη ότι αν διακόψεις οριστικά τη σύνδεσή σου, αφενός χάνεις τον αριθμό σου, αφετέρου αναλαμβάνεις το ρίσκο να έχεις μεγαλύτερη καθυστέρηση για να σου κάνουν νέα σύνδεση μετά (αν δεν υπάρχει διαθεσιμότητα για νέα γραμμή) σε σχέση με φορητότητα. Δεν κάνεις ένα τηλεφωνάκι στον ΟΤΕ να τους ρωτήσεις χρόνους αναμονής για νέα σύνδεση, μήπως σου έρθει καμιά ψυχρολουσία;

 

 

  • Like 2
  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

Είμαι στην εταιρεία τους 10 χρόνια. 

Σε ευχαριστώ Acct

Κατατοπιστικότατος :)

Έχω μια μικρή άκρη στον ΟΤΕ. Δε λέω κάτι έξτρα. Αλλά μπορεί να επισπεύσει τις διαδικασίες.

Έγινε επεξεργασία από SpirosKGR
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως εφόσον μιλάμε για σπίτι που ήδη έχει τηλέφωνο η αναμονή είναι ελαχιστη. Ουσιαστικά έρχεται ο ΟΤΕ, ελέγχει τη ρεκλετα, κάνει τις συνδέσεις στο ΚΑΦΑΟ και είσαι έτοιμος. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, GriGaS said:

Νομίζω πως εφόσον μιλάμε για σπίτι που ήδη έχει τηλέφωνο η αναμονή είναι ελαχιστη. Ουσιαστικά έρχεται ο ΟΤΕ, ελέγχει τη ρεκλετα, κάνει τις συνδέσεις στο ΚΑΦΑΟ και είσαι έτοιμος. 

Αυτή τη στιγμή έχει ένα βρόχο, ο οποίος εάν ακυρώσει την γραμμή επιστρέφει στο δίκτυο. Εάν δεν υπάρχουν διαθέσιμες γραμμές στην περιοχή του και τον πάρει κάποιος άλλος, θα χρειαστεί να περιμένει.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Για την αναμονή νέας γραμμής θα συμφωνήσω με acct, minast. Καλό είναι να επιβεβαιώσεις τον χρόνο αναμονής από τον ΟΤΕ. Έχει τύχει σε γνωστό μου (σε κέντρο χωριού!) αναμονή νέας γραμμής πάνω από 7-8 μήνες. Όπου έχω την εντύπωση πως την πήρε γιατί ο ΟΤΕ άλλαξε τις "κλασικές" γραμμές (χώρια τηλέφωνο, χώρια modem) σε τύπου "voip" αν λέγονται έτσι (τηλέφωνο πάνω στο modem). Οπότε αυξήθηκαν οι διαθέσιμες γραμμές (περισσότερα νούμερα στο υπάρχον δίκτυο καλωδίων).

Link to comment
Share on other sites

Το κυριότερο πλεονέκτημα της φορητότητας είναι η διατήρηση του αριθμού. Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν χρειάζεται τον αριθμό ο ενδιαφερόμενος και εφόσον έχει μάλλον θέματα με την ταχύτητα στην forthnet, αφού ελέγξει για σιγουριά ότι δεν θα καθυστερήσει ο ΟΤΕ να του τοποθετήσει νέα γραμμή, ίσως τον συμφέρει να αλλάξει γραμμή ξεκινώντας εκ του μηδενός. Το λέω με επιφύλαξη γιατί δεν θυμάμαι αν ο ΟΤΕ χρεώνει επιπλέον στην περίπτωση που δεν υπάρχει γραμμή.
Επίσης θεωρώ ότι έχει εξαντλήσει τους ελέγχους για την ταχύτητα με την forthnet κι εντός της καλωδίωσης του χώρου του ώστε να μην αποδειχθεί στο τέλος ότι τα προβλήματα ήταν άσχετα με τον provider.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Επαναφέρω το τοπικ. 

Μαζεύτηκε ενα χψ πόσο ώστε να κάνω απευθείας την αλλαγή. 

 

Την άλλη Τεταρτη πάω σε κάποιο κατάστημα Γερμανός ή ΟΤΕ για αλλαγή σε VDSL FIBER 30. (29 ευρώ ανα μήνα που έχει το πιο φθηνό 30αρι )

Στην forthnet ο επόμενος λογαριασμός θα βγει στις 13 Απριλίου. 

Ξέρει κανείς περίπου πόσα χονδρικά θα πληρώσω αν πάω Τρίτη και κάνω την αλλαγή από Forthnet στον ΟΤΕ; 

Ευχαριστώ

Να σημειωθεί ότι δεν έκανα διακοπή εξ αρχής απ'τη forthnet που έλεγα παραπάνω. 

 

Επίσης αν μπορεί να παραθέσει κάποιος πώς θα γίνει η διαδικασία κλπ καθώς έχουν περάσει κάποια χρόνια από την τελευταία αλλαγή παρόχου κ δε θυμάμαι. 

 

Ρώτησα επίσης ολους τους γνωστούς παρόχους. Μόνο ο ΟΤΕ προσφέρει και θα προσφέρει στην περιοχή μου. Τουλάχιστον μέχρι το 2020+.

( σύμφωνα με έλεγχο με τον αριθμό του διαμερίσματος στον Α όροφο όπου έχει Οτε )

Screenshot_2017-12-07-01-05-11-562_com.android.chrome.thumb.png.ffcfb55191ba1efe55dbc51cceee3002.png

Έγινε επεξεργασία από SpirosKGR
Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Παιδιά μια. Ερώτηση.... Ειμαι κ εγω στην 4νετ και εχω συμβόλαιο διετες το οποιο ληγει ιουνιο του 19...πηγα να ρωτησω για να το κοψω γιατι δεν μ χρειάζεται πλεον το νετ κ μ ειπαν 120 ευρα τελη διακοπης... Υπάρχει περίπτωση να το αποφύγουμε αυτο το κομμάτι σε περίπτωση διακοπής η αναγκαστικά πρέπει να τα δωσουμε(διαβαζω κ σεναρια πωλησης της εταιρείας.... Οποτε ελεγα μπας και...) σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.