Jump to content



Αγορά οικιακών συσκευών


giorgos2187

Recommended Posts

Παιδια καλησπερα. Ειπα ν ανοιξω ενα θεμα για κατι το οποιο δεν εχει σχεση με το βασικο μας αντικειμενο βεβαια, αλλα σε τετοια πραγματα μια βοηθεια ειναι απαραιτητη.

Προκειται συντομα να μετακομισω σε νεο σπιτι και θα χρειαστω αγορα απο την αρχη ηλεκτρικων συσκευων. Τα βαρυα κομματια ειναι αυτα τα οποια θελω να ψαξω οσο καλυτερα γινεται για να μην μπαινω σε διαδικασιες αλλαγων, επισκευων, αντικαταστασεων κλπ για οσο μεγαλυτερο χρονικο διαστημα γινεται. Τωρα για τα μικροπραγματα, ε και μια λαθος επιλογη να γινει σε κατι που δεν κοστιζει πολυ, ε δεν χαλασε και ο κοσμος. 

Οποτε οσον αφορα ψυγειοκαταψυκτες, πλυντηρια, κουζινες και ac (αν και αυτα θα αγοραστουν αργοτερα) εχετε καποιες αποψεις πανω στην ποιοτητα και αξιοπιστια διαφορων εταιριων; Υπαρχει καποια εταιρια που να ξεχωριζει; Καποια που θα αποφευγατε παση θυσια; Γενικα οποιοαδηποτε πληροφορια πανω στο θεμα ειναι παραπανω απο χρησιμη!

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Link to comment
Share on other sites

είναι όπως όλα τα πράγματα αναλόγως των χρημάτων που διαθέτεις και των απαιτήσεων που έχεις.
Στα πλυντήρια καλό όνομα έχει η Miele, ακριβή.
Σε ψυγειοκαταψύκτες θα κοιτούσα σε Liebherr, επίσης ακριβή αν κοιτάξεις τα μοντέλα της με δύο μοτέρ (ξεχωριστό για ψύξη και κατάψυξη που οδηγούν σε καλύτερο έλεγχο των θερμοκρασιών).
Κουζίνα αν η εγκατάσταση ρεύματος στο νέο σπίτι το επιτρέπει, θα κοιτούσα σε κουζίνα με επαγωγικές εστίες (ενδεχομένως να χρειαστείς νέα σκεύη αν τα ήδη διαθέσιμα δεν είναι μαγνητικά). Επίσης να διευκρινίζεις αν ψάχνεις για εντοιχιζόμενη ή ελεύθερη, αν είναι φούρνος/κουζίνα σε μία συσκευή ή αν ψάχνεις ξεχωριστά σε εντοιχιζόμενα καθώς κι αν θα είναι ηλεκτρικές ή φυσικού αερίου.
A/C θα κοιτούσα οποιοδήποτε αγόραζα να είναι με τεχνολογία inverter, «μεγάλη» μάρκα είναι η DAIKIN αλλά δες και τα Gree. Στα κλιματιστικά πρόσεξε και το θέμα εγγυήσεων και των όρων τους (επειδή είναι συσκευές που χρειάζονται συντήρηση να γνωρίζεις σε ο,τιδήποτε αγοράσεις τους όρους που η εγγύηση δεν ισχύει αναλόγως του πώς γίνεται και πώς βεβαιώνεται η συντήρηση).

Αν δεν βαριέσαι ψάξε και σε παλιότερες συζητήσεις εδώ όπου ανοίγουν παρόμοια θέματα να δεις τι γράφεται και σε αυτές.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ότι δυτικό πάρεις έχεις 99% πιθανότητες να σου χαλάσει στα 5 χρόνια. Επιπλέον η Miele εκτός του ότι είναι ακριβή έχει και το μονοπώλιο στην επισκευή χρεώνοντας κατά το δοκούν τα ανταλλακτικά που δεν δίνει έξω.

Αν βρεις κατασκευασμένα στην Ιαπωνία απλά τα παντρεύεσαι και βίον ανθόσπαρτον.

Αμέσως μετά είναι τα κορεάτικα. Τίμιες φτηνές λύσεις.  Έχω ένα LG  πλυντήριο περίπου 10 χρόνια  που αγόρασα 250€  όταν χάλασε το Miele που είχα στα 7 περίπου και ζητάγανε 500€ για επισκευή

  • Like 3
  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημερα σας. Αρχικα ευχαριστω για τις απαντησεις. Πραγματι ξεχασα να αναφερω το σημαντικοτερο της υποθεσης που ειναι το μπατζετ. Το ποσο που εχω να διαθεσω κυμαινεται χοντρικα στα 2000 ευρω για οσα ηλεκτρικα θα χρειαστω. Δηλαδη τα 3 αυτα βαρυα πραγματα συν οποια αλλη μικροσυσκευη. Οποτε χοντρικα παμε για περιπου 1500 ευρω για αυτα τα 3, η πιο απλα γυρω στα 500 ευρω "το κομματι". Δηλαδη ψυγειοκαταψυκτης, πλυντηριο, κουζινα (ενιαια η εντοιχιζομενα). Ολες τις λεπτομερειες μαλλον θα τις εχω εντος της εβδομαδας οποτε και θα αποφασισω αν παμε για εντοιχιζομενες η ελευθερης τοποθετησης συσκευες.

Για τη miele ηδη ξερω πως ειναι αποτις κορυφαιες αλλα ειναι και πανακριβη. Οποτε βγαινει απο την εξισωση. Μια αλλη εταιρια που γενικα εχω μαζεψει παρα πολυ καλες αποψεις ειναι η Pitsos. ΠΛηροφορηθηκα οτι ανηκει στο ιδιο group με siemens και bosch (BSH group) , και ειναι ολες τους σχεδον ολοιδιες συσκευες απλως με διαφορετικο ταμπελακι. Απλως το ταμπελακι-brnad name Pitsos ειναι πιο φτηνο. Αλλα τωρα προβληματιστηκα αρκετα με την τοποθετηση του @ΓιαγκΤ . Οντως μιλαμε για τετοια ποσοστα βλαβων σε δυτικες εταιριες; Φανταζομαι στις δυτικες συμπεριλαμβανονται και αυτες οι 3 που αναφερω.

Το πλυντηριο κατα 99% θα ειναι LG. Ειναι το μοναδικο πραγμα που βλεπω πολυ μεγαλη ομοφωνια. Οσοι εχουν LG πλυντηριο το προτεινουν χωρις καν δευτερη σκεψη. Κι εμεις εχουμε ενα εδω στο σπιτι και ειναι πραγματικα διαμαντι. 

@salde Για τα κλιματιστικα, οσα μου αναφερεις βρισκονται σε πληρη συμφωνια με οσα ηδη γνωριζα. Γι αυτο και πρς το παρον θα τα αφησω ετσι ωστε να παω σε κατι καλυτερο απο κλιματιστικα "του κιλου", καπου προς το καλοκαιρι οπου θα εχω μαζεψει και καπως περισσοτερο ρευστο

Link to comment
Share on other sites

Lg πληντύριο έχω και εγώ σχεδόν 4 χρόνια τώρα, samsung ψυγείο 2,5 χρόνια. Κουζίνα διάλεξε απλή μην έχει πολλά ηλεκτρονικά δεν υπάρχει λόγος είναι ποιο επιρρεπής, έχω μια απλή beko γιατί η γυναίκα την φοβόταν την κεραμική

  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

Με το θέμα αντοχής θα συμφωνήσω με τα όσα είπε ο Γιάγκος.

Προσωπικά μπορώ να σου συστήσω 100% το ψυγείο που έχω πάρει και αντικατέστησε ένα Miele με διπλό μοτέρ που δεν σύμφερε οικονομικά να ασχοληθώ με την επισκευή του.

Ειχα κάνει και θέμα εδώ

 

https://www.thelab.gr/forums/topic/145418-αγορά-ψυγείου/

 

Το ψυγείο είναι το LG GBB548PZCZH

https://www.skroutz.gr/s/5063676/LG-GBB548PZCZH.html

 

Απροβλημάτιστο τόσο καιρό και από χώρους έχει πάρα πολλούς!

 

Επειδή ψάχνομαι και εγώ για συσκευές κουζίνας θα πάω σε εντοιχιζόμενες. Σε fo;yrno έχω καταλήξει στην Neff και συγκεκριμένα Neff B45CR22N0

https://www.skroutz.gr/s/6536145/Neff-B45CR22N0.html

 

Μαζί με τα μπράτσα που πάνε κάνα 90αρι για να βγαίνει το ταψί χωρίς να το σηκώνεις. Μεγάλο ατού της Neff είναι η πόρτα η οποία μαζεύεται κάτω από τον φούρνο όταν την ανοίγεις.

Είναι σημαντικό χαρακτηριστικό ειδικά για τους φούρνους άνω πάγκου. Πέρα από το να μην σκοντάψεις/χτυπήσεις, έρχεται το σώμα σου πιο κοντά στο ταψί και δεν πεθαίνει η μέση της νοικοκυράς.

 

Τώρα θα πρέπει πραγματικά να δεις αν θες εντοιχιζόμενες ή ελεύθερες, καθώς υπάρχουν αξιοσέβαστες διαφορές. Θα χρειαστείς και εστίες; Απορροφητήρα (θα κοιτούσα siemens); Φούρνο μικροκυμάτων;

Στο θέμα απορροφήτήρα θα πρέπει να δώσεις βάση στη σωλήνα που θα τον συνδέσεις για την έξοδο. Σε καμία περίπτωση μην βάλεις 12άρα σωλήνα στον απορροφητήρα και προσπάθησε να αποφύγεις όσο είναι δυνατόν τις πολλές γωνίες.

 

Σε πλυντήριο ρούχων και εγώ σε LG θα σε "σπρώξω" και σε κλιματιστικά αν βγαίνει το βαλάντιο κοίτα προς mitsubishi. Καλά είναι επίσης και τα Midea και παίζει και εδώ καλή μπάλα η LG.

Τωρα για εστίες και πλυντήριο πιάτων κοίτα σε Siemens και πάλι αν βγαίνεις. 

  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

Κόβεις την απόδοση με τη μικρή διάμετρο. Το αναφέρουν άλλωστε πολλοί κατασκευάστες.

12 ή 15 είναι συνήθως οι οικιακοί απορροφητήρες. 12αρα PVC υπάρχει και είναι και φθηνή και την προτιμάνε οι μάστορες. Στην βάζουν και ξεμπερδεύουν.

15αρα PVC δεν υπάρχει στην Ελλάδα (υπάρχει Αγγλία πχ) και παίζουν μπάλα με την εύκαμπτη την αλουμινένια. Αλλά αν δεν στηριχθεί σωστά κάνει θόρυβο.

Προσωπικά πέρασα 14αρα PVC στο σπίτι και με φλόγιστρο θα μεγαλώσω την άκρη για να κουμπώσει στη 15αρα υποδοχή του απορροφητήρα

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Ψυγείο η μόνη μάρκα που έχω δει και άξιζε είναι το Pitsos που έχουμε στο εξοχικό. Από τα πρώτα με διπλό compressor έχει κλείσει αισίως τα 23 χρόνια λειτουργίας χωρίς καμία συντήρηση.

Για τα κλιματιστικά έχω ακούσει διάφορα. Το Samsung που έχω στο σπίτι στην Ελλάδα κλείνει τα 10 χρόνια φέτος και δεν έχουμε συμπληρώσει υγρά ούτε μια φορά όσες φορές το έχουμε κάνει συντήρηση. Και έχει δουλέψει ψυξη/θέρμανση. Όσοι μάστορες ήρθαν μου είπαν πως βγάζουν πολλά προβλήματα. Ευτυχώς δεν έχω δει κάτι τόσα χρόνια. Δουλεύει ακριβώς όπως την πρώτη μέρα.

Γενικά απ' ότι έχω καταλάβει είναι λαχείο το όλο θέμα.

  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

2010, πλυντήριο BOSCH Μade in Germany (τρομάρα του) μια ζέσταινε, μια όχι. Έριχνε και την ασφάλεια κατά καιρούς με αποτέλεσμα να έρχεται ο μάστορας από το επίσημο service και να μην κάνει τίποτα. Ενώ ερχόταν με αντίσταση, μέτραγε την παλιά, την έβρισκε οκ και δεν έβαζε το ανταλλακτικό αλλά η επίσκεψη χρεώνονταν.

Όσο ήταν εκεί το πλυντήριο δούλευε κανονικά. Μετά το τρίτο σαραντάρι (40€) μου λέει είναι η πλακέτα που κάνει 180€ συν εργασία.

Του είπα θα το σκεφτώ και πήρα ένα LG 7 κιλών με 250€. Σκυλί και αθόρυβο και ουστ ο άχρηστος γερμανός που έπαιρνε και λιγότερα ρούχα (5 kg).

Ψυγείο έχω δυο SAMSUNG. Το ένα από το 2000~2001 και το άλλο από το 2014 και έχει 10 χρόνια εγγύηση για το digital inverter. μάλλον είναι το μοτέρ.

  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, karmen1983 said:

Επειδή ψάχνομαι και εγώ για συσκευές κουζίνας θα πάω σε εντοιχιζόμενες. Σε fo;yrno έχω καταλήξει στην Neff και συγκεκριμένα Neff B45CR22N0

https://www.skroutz.gr/s/6536145/Neff-B45CR22N0.html

 

 

Αν σε ενδιαφέρει ευκολία στη χρήση και είσαι διατεθιμένη να τα ακουμπήσεις, δες και τις λύσεις siemens με βαγονέτο.

Πρακτικά πιάνει το ταψί στην πόρτα η οποία είναι συρόμενη προς τα έξω, οπότε δεν χρειάζεσαι γάντι για να βγάλεις το ταψί.

900-1000 κάνει, απλά το λέω αν δεν σε νοιάζει το (εξωφρενικό) κόστος.

Η μάνα μου που είχε κόλλημα με τέτοιο γιατί έχουμε αυτό το φούρνο 35-40 χρόνια σε siemens με αυτό το σύστημα, μόλις είδαμε την τιμή της "πέρασε" :p 

 

@giorgos2187

Γιώργο δυστυχώς οι σύγχρονες συσκευές είναι "σάπιες".

Hotpoint - ariston πλυντήριο πιάτων, το έχω στέιλει 2 φορές στο service εντός εγγύησης για τον ίδιο λόγο. Έχουν πλαστικά μοτέρ, κάπου κάτι σκαλώνει και σπάνε, και τρέχουν νερά. Τώρα το έχω 1.5 χρόνο χωρίς πρόβλημα, αλλά η ποιότητά του δεν είναι για τα λεφτά που ζητάει, έχει σπάσει το πλαστικό της πρόσοψης σε 2-3 σημεία κλπ. 

Αντίθετα είχα στην Αγγλία ένα μούφας μάρκας Beko, το οποίο δούλευε καλά. Δες τα κι αυτά.

 

Α ξέχασα και την άλλη απάτη, σε πληντύρια πάγκου, πρέπιε να το πας εσύ στο service, σε πληντύρια δαπέδου, έρχονται / στο πάνε αυτοί. Για να έρθουν στα πάγκου, +30 ευρώ για ΕΝΤΟΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ.

Έγινε επεξεργασία από sotiris
washer info added
  • Like 1
  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, ΓιαγκΤ said:

Επιπλέον η Miele εκτός του ότι είναι ακριβή έχει και το μονοπώλιο στην επισκευή χρεώνοντας κατά το δοκούν τα ανταλλακτικά που δεν δίνει έξω.


είναι το μεγάλο πρόβλημα με τα miele. Όμως κατά καιρούς βγάζουν προσφορές με 10ετείς εγγυήσεις που καλύπτουν κι ανταλλακτικά νομίζω (το μέγα πρόβλημα είναι σε πλακέτες ηλεκτρονικών που πλέον έχουν οι περισσότερες συσκευές) κι αν αγοράσεις στα πλαίσια τέτοιας προσφοράς περιορίζεται σημαντικά ο κίνδυνος να φας μεγάλο αγγούρι.
Στο άλλο που γράφεις περί Δυτ. Ευρώπης δε συμφωνώ απολύτως. Όλες οι εταιρείες μα πιο πολύ εκείνες που έχουν κάποια φήμη από το παρελθόν βγάζουν καλύτερες και χειρότερες σειρές. Περισσότερο μετράει αν η συσκευή σου ανήκει στις «καλές» ή τις χειρότερες σειρές. Επίσης εξαρτάται κι από το είδος της συσκευής, ποια σημεία της χαλάνε ευκολότερα, πόση συντήρηση χρειάζεται, τι ζόρια τρώει κλπ. Ας πούμε το σημείο που αναφέρει η Αγάπη για τον απορροφητήρα είναι σημαντικό κατά τη γνώμη μου, επίσης στις περισσότερες από αυτές παίζει ρόλο κι η σωστή εγκατάσταση (π.χ. στα πλυντήρια που έχουν κινούμενο μέρος μέσα έχω ακούσει ότι είναι σημαντικό να έχουν τοποθετηθεί αλφαδιασμένα στο πάτωμα για να αποφεύγεις υπερβολικούς θορύβους, τρέχα γύρευε ποιοι και πώς το κάνουν αυτό και πόσοι δουλεύουν με το μάτι).
Παρεμπιπτόντως Αγάπη δεν θέλω να σε μπερδέψω πάνω που έχεις αποφασίσει αλλά μην θεωρείς ότι τα Νeff είναι κάτι σπουδαίο, πληρώνεις premium για εμφάνιση και δήθεν όνομα.

Αν ξεπεράσουμε θέματα «αισθητικής» χώρου, από άποψη λειτουργικότητας είναι προτιμότερες imho οι ελεύθερες συσκευές ιδιαιτέρως για ψυγεία (καλύτερος εξαερισμός, ευκολότερο καθάρισμα στο πίσω μέρος). Στο σκέλος φούρνος/εστίες είναι λογικό κάποιοι να τα προτιμούν ξεχωριστά γιατί δίνουν μεγαλύτερη ευελιξία. Από άποψη οικονομίας στη χρήση των εστιών πηγαίνει επαγωγικές>γκάζι>κεραμικές>εστίες παλαιού τύπου. Οι επαγωγικές θα κυριαρχούσαν πλήρως (έχουν μεγάλα πλεονεκτήματα) αλλά έχουν το μεγάλο θέμα ότι για να τα εκμεταλλευτείς πλήρως (πολλά μάτια ταυτοχρόνως, μεγάλη ισχύς) χρειάζεσαι πολλά Ampères στην εγκατάσταση. Γράφουν πολλοί και το θέμα των σκευών αλλά για νοικοκυριό που δεν έχει ατέλειωτο αριθμό από αλουμινένια κυρίως (μη μαγνητικά) δεν είναι σημαντικό θέμα. Ο φούρνος είναι πονεμένη ιστορία. Ο φίλος που ρωτά δεν ξέρω αν στο 500άρικο συνολικά για φούρνο/εστία θα καταφέρει να βρει καλά κι εντοιχιζόμενα.

Αυτό επίσης που έχω ακούσει από τους περισσότερους μάστορες είναι ότι δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκες αυτές οι συσκευές, όσο πιο περίπλοκες τόσο πιο επιρρεπείς σε βλάβες.

3 hours ago, jax7480 said:

Γενικά απ' ότι έχω καταλάβει είναι λαχείο το όλο θέμα

Έτσι, για αυτό και δεν έχει μεγάλη βαρύτητα το «εμένα μου βγήκε καλό» όταν συζητάμε για πρόσφατες συσκευές. Αντιθέτως οι εμπειρίες με τις εδώ αντιπροσωπείες/επισκευές έχει νόημα να αναφέρονται.


Το άλλο με τα Pitsos (ή οποιαδήποτε συσκευή της εποχής) και τα 23 χρόνια καταλαβαίνεις ότι είναι ανέκδοτο αν αφορά σύγκριση με σημερινά. Καμιά σχέση με τη σημερινή σαπίλα που λέει κι ο φίλος παραπάνω. Για να είμαστε δίκαιοι πάντως, τόσο στα ψυγεία όσο και στα πλυντήρια (ρούχων και πιάτων) έχουν βάλει πολλούς περιορισμούς τις τελευταίες δύο δεκαετίες αναφορικά με την εξοικονόμηση ενέργειας που κινούνται αντίθετα στη λογική του «σκυλί που δεν καταλαβαίνει τίποτα».

  • Like 3
  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

Να το κάνω πιο λιανά: Οι δυτικές εταιρίες λευκών συσκευών έχουν δημιουργήσει καρτέλ και διεξάγουν έρευνα για να καταστήσου άχρηστες τις συσκευές τους σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Όπως είχε γίνει και με το καρτέλ της λάμπας των οθονών κλπ

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μiele πλυντηριο απο το 2001, το πρωτο χρονο καηκε πλακετα με μια μ@λ@κια της ΔΕΗ.3 συσκευες εκαψαν πλακετε τοτε.

Απο τοτε no problem.

 

Πλυντηριο ρουχων miele απο το 1998 εβγαλε 2 βλαβες των 150ε αλλες 2-3 των 50€ μεχρι σημερα.Γενικα και κουβερτες του βαζω μεσα και και και,θα ελεγα πως και απο αυτο ειμαι υπερευχαριστημενος.Παντα σε βλαβες φωναζα μαστορα,ποτε αντιπροσωπεια δε πηγα.

 

Φουρνος miele απο το 2001.Στα 10 χρονια εχουν μαλακωσει οι μεντεσεδες και εχει ψιλοχαλασει το λαστιχο.Με λιγα λογια οταν ψηνω,χανεται πολυ θερμοτητα και παει στη κουζινα.180€ με ειχε πει τοτε η miele για τους μεντεσεδες,ποτε δε το εφτιαξα,απλως βαζω μια ταινια καθε φορα που ψηνω κατι για να κραταει καλα κλειστή τη πόρτα.

 

Αποροφητηρας miele κανενα θεμα με απειρες ωρες λειτουργιας.

 

Εστιες miele.Στα 10 χρονια δεν εσβηνε η μια εστια ή αναβε μονη της ξερω γω οταν λειπαμε και κλειναμε την ασφαλεια απο τον πινακα για λογους ασφαλειας.Πλεον το ενα ματι ειναι αποσυνδεδεμενο.
Προσωπικα σκεφτομαι να παω σε εστιες αεριου ή υγραεριου.

 

Ψυγειο miele απο το 1999.Αψογο.Μια φορα καηκε η λαμπιτσα η μεσα :p Φτου φτου.

 

Και τελος το φουρνακι miele απο το 1994 αν δε κανω λαθος,τωρα εβγαλε βλαβη και το ψαχνω!

 

Κλιματιστικα 3 midea μη inverter κανενα θεμα ουτε απο πλακετες ουτε απο υγρα!

 

Αυτο που προτεινω για σενα ειναι το εξης.Θα κοιτουσα την μεγαλυτερη εγγυηση αλλα σε ολα τα βασικα στοιχεια μιας συσκευης.Πχ η gree νμζ λεει 10 χρονια εγγυηση εκτος πλακετας νμζ.ε τι να το κανω αν στο χρονο πανω η πλακετα θελει 150ε για επισκευη.Τεσπα σε κλιμα θα ελεγα fujitsu.Στις αλλες,δεν εχω απο πολλες μαρκες εμπειρια,βσκ μονο απο μια εχω :p οποτε οτι σου πουν οι αλλοι!
 

 

  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

Παιδια σας ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις και συμβουλες σας. Ηδη εχω αρχισει και τις ψαχνω περισσοτερο και θα συνεχισω να το κανω. 

Βεβαια, σημερα πηγα και ειδα το σπιτι ιδιοις ομασι και καποια δεδομενα αλλαξαν μιας και δεν ειχα μιλησει ο ιδιος με τον ιδιοκτητη. Λοιπον το σπιτι εχει ψυγειο, εντοιχιζομενο, το οποιο ο ιδιοκτητης προσφερθηκε να μου το αφησει αλλα μου εδωσε και το ελευθερο αν θελω να βαλω αλλο. Μαλιστα το "κουτι" που μπαινει το ψυγειο ειναι στο τελος της κατασκευης της κουζινας και μπορει ευκολα να ξεβιδωθει και στην ιδια θεση να μπει αλλο ψυγειο χωρις περιορισμο στο μεγεθος. Να πω την αληθεια μαρκα δεν ειδα γιατι και οι μπροστα πορτες ηταν "ντυμμενες" στα χρωματα της κουζινας. Λεω για αρχη να το κρατησω και αν δω οτι δε με βολευει η δεν μ αρεσει τοτε το αλλαζω. Εχω ξ ολοκληρου το ελευθερο να κανω οτι θελω και οποτε θελω με το ψυγειο. 

Η κουζινα τωρα.. Ειναι ανετη αλλα ειναι σχεδιασμενη με τροπο τετοιο οπου παιρνει κλασσικη κουζινα. Οχι φουρνο ανω παγκου αλλα ουτε και βολευει να εχεις σε διαφορετικο σημειο το φουρνο απο τις εστιες. Οποτε ακομα και ξεχωριστα κομματια να παρω, παλι μαζι θα μπουνε. Επομενως αν παω σε ολοκληρωμενη κουζινα, μπορω στα ιδια χρηματα να περιμενω να παρω κατι καλυτερο σε σχεση με το να επαιρνα διαφορετικα κομματια; Νταξει η προταση της @karmen1983 ολα τα λεφτα μιλαμε, αλλα δεν ξερω αν μπορω να τα δωσω. Μπορει να γλυτωσω απο αλλες συσκευες αλλα ολο και καπου αλλου θα χρειαστουν σε ενα καινουριο σπιτι.

 

Πλυντηριο κατα 99% θα παω σε lg. Ηδη δουλευουμε ενα στο πατρικο που ειναι πραγματικα απιστευτα αθορυβο και αφου βλεπω κι αλλους να τα εγκρινουν, μαλλον μπορω να πω πως εκει κλεινει το θεμα. 

 

Για a/c τωρα, κι εκει με περιμενε ευχαριστη εκπληξη. Το σπιτι εχει ηδη a/c και οπως και με το ψυγειο εχω πληρη ελευθερια επιλογης. Μπορω να τα διωξω απο τωρα, να τα κρατησω δοκιμαστικα η και για παντα. Αρα ισως κι εκει να κατσω στ αυγα μου τον πρωτο καιρο. 

 

Γενικα στο σπιτι βρηκα περισσοτερα πραγματα απ οτι περιμενα. Το σπιτι ειναι φιλου του πεθερου και εκεινος ειχε κανει την αρχικη συνεννοηση. Τωρα η ο ιδιοκτητης παρελειψε να του πει λεπτομερειες σ εκεινον, η ο πεθερος σε μενα. Νταξει, δεν πειραζει. 

 

Τωρα οποιος εχει κεφι και δε βαριεται ας γραψει και καμια προταση για μικροτερα αντικειμενα. Φουρνακι μικροκυματων, καφετιερα φιλτρου, σιδερο, σκουπα της προκοπης, καμια τοστιερα-ψηστιερα κλπ. Με το μαλακο στις τιμές ομως ε; ?

Link to comment
Share on other sites

Θα σου πω για σίδερο μόνο, που αγόρασα σχετικά πρόσφατα και θα σταματήσω εδώ:

 

https://www.philips.com.sg/c-p/GC9622_20/perfectcare-elite-steam-generator-iron

 

Όσες νοικοκυρές το χρησιμοποίησαν σπίτι μας (η γυναίκα μου, η μάνα μου, η πεθερά μου και η νταντά μας) έπαθαν πλάκα από τη χρηστικότητα και το βάρος. Ρυθμίζει αυτόματα τη θερμοκρασία ανάλογα με το ύφασμα που σιδερώνεις, την πίεση του ατμού και έχει αυτόματο σύστημα anticalc (απλά ανοίγεις μία τάπα για να βγουν τα άλατα). Η γυναίκα μου το περιέγραψε σαν η Ferrari των ατμοσίδερων.

Θα σου έγραφα και για σκούπα αλλά θα χρειαστείς υπογλώσσιο όταν δεις την τιμή.

 

  • Like 2
  • Sad 1
  • Wow 3
Link to comment
Share on other sites

πριν 9 ώρες, το μέλος jax7480 έγραψε:

Θα σου πω για σίδερο μόνο, που αγόρασα σχετικά πρόσφατα και θα σταματήσω εδώ:

 

https://www.philips.com.sg/c-p/GC9622_20/perfectcare-elite-steam-generator-iron

 

Όσες νοικοκυρές το χρησιμοποίησαν σπίτι μας (η γυναίκα μου, η μάνα μου, η πεθερά μου και η νταντά μας) έπαθαν πλάκα από τη χρηστικότητα και το βάρος. Ρυθμίζει αυτόματα τη θερμοκρασία ανάλογα με το ύφασμα που σιδερώνεις, την πίεση του ατμού και έχει αυτόματο σύστημα anticalc (απλά ανοίγεις μία τάπα για να βγουν τα άλατα). Η γυναίκα μου το περιέγραψε σαν η Ferrari των ατμοσίδερων.

Θα σου έγραφα και για σκούπα αλλά θα χρειαστείς υπογλώσσιο όταν δεις την τιμή.

 

Για πάρτη αυτού του σίδερου, καταργώ και το σιδέρωμα :hehe: 

 

Εμείς πάλι 3 χρόνια την βγάζουμε με κάτι beko (κουζίνα/φούρνο και ψυγείο), τα οποία βγήκαν "λίρα 100" αν θες κάτι οικονομικό, αλλά δεν ξέρουμε πως θα τα πάνε στη συνέχεια. Είναι και σχετικά οικονομικά στην κατανάλωση.

Εχουμε ένα zanussi zwf165w πλυντήριο από το 2008 (το οποίο δουλεύει από το 2015 μέχρι σήμερα χωρίς πρόβλημα και έως τότε είχε δουλέψει πολύ λίγο και με το που πήρε μπρος έπαθε βλάβη από το "καθισιό"  - είναι όμως παλιό και όταν μπορέσουμε θα το αντικαταστήσουμε - να πας σε κάνα LG που λες και ο ίδιος ή κάποιο άλλο με νέες τεχνολογίες ). 

Σίδερο έχουμε ένα άγνωστο τελείως, των 50€ φαντάζομαι - δεν ξέρω μιας και μου το έδωσε η μάνα μου πριν 4 χρόνια :p - το οποίο κάνει ότι είναι να κάνει μία χαρά χωρίς να δώσεις μία περιουσία. Από κατανάλωση δεν ξέρω πως τα πάει, αλλά δεν το καίμε πολύ καθώς κυρίως εσώρουχα σιδερώνω :p 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.