Jump to content



Recommended Posts

Καλησπέρα.

πρωτη μου φορά εδώ, πρώτη μου φορά σε φόρουμ γενικά οποτε , παρακαλώ, συγχωρήστε μου τα όποια λάθη.

Ποιο ειναι το θέμα μου. Προςφατα έφερα έναν μάστορα στο σπίτι και μου έβαψε τις εσωτερικές πόρτες. Να πω εδώ πως οι πόρτες δεν ειναι ισιες αλλα με σχέδιο , εσοχές κλπ. Το αποτελσμα ειναι απογοητευτικό! Πριν τις βάψει τις έτριψε και τις πέρασε βελατουρα, μετα τις έβαψε με ριπολινη νερού λευκού χρώματος. Το πρόβλημα το διαπίστωσα όταν πλέον στέγνωσε το χρώμα. Το αποτελσμα δεν ειναι λείο. Το χαϊδεύω με το χέρι και καταλαβαινω πολυ πολυ μικρά εξογκώματα. Μοιάζει σαν να μην καθαρίστηκε καλα μετα το ξύσιμο και όλη αυτη  η σκόνη μπλέχτηκε με το χρώμα..

υπαρχει κάτι που θα μπορούσα να κάνω μονη μου για να το διορθώσω? Θα ηταν σωστό αν έτριβα απαλά με ενα πολυ ψηλό γυαλοχαρτο και μετα περνουσα  απο πάνω ενα βερνίκι με σατινέ φινίρισμα?

Έγινε επεξεργασία από Vasotz
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα και καλως όρισες. 

Αναλογα το μεγεθος του προβληματος υπαρχει και λυση. Αν ειναι μικρα και αραιά τοτε ενα απαλο τριψιμο και βαψιμο με το ιδιο χρωμα που εβαλε ο μαστορας λογικα θα εισαι μια χαρα. Αν τωρα τα μπιμπικια ειναι πολλα και χοντρα θελει παραπανω κοπο και προσπαθεια. Αν καπου φανει το ξυλο κατα το τριψιμο καλο ειναι να ξαναπερασεις βελατουρα.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ ! Καλώς σας βρήκα.

Δε το χω και παρα πολυ με τα βαψίματα η αλήθεια ειναι, γιαυτο και σκέφτηκα την πιο εύκολη (για μενα) λύση με το βερνίκι. Αλλα απο τα λεγόμενα σου καταλαβαίνω πως ειναι λάθος. Επίσης τα μπιμπίκια ειναι πολλα αλλα οχι χοντρά. Δεν τα βλέπεις, τα καταλαβαίνεις μονο στην αφή. Ειμαι παράξενη? ?

Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ για την άμεση απαντηση!

Link to comment
Share on other sites

Αν τα "μπμπίκια" είναι πολλά και μικρά , το πιθανότερο είναι να μην καθάρισε καλά πριν το βάψιμο και να είχαν μείνει επάνω υπολείμματα από το τρίψιμο .Άλλη πιθανότητα το χρώμα να μην το είχε ανακατέψει ή αραιώσει σωστά ή απλά το χρώμα να μην ήταν καινούργιο , αλλά πολυκαιρισμενο και είχε "κόψει". Η λύση αυτή που σου δίνει η Karmen 1983 , έχει δουλειά αρκετή ,αλλά δεν γίνεται αλλιώς . 

Link to comment
Share on other sites

Έγω νομίζω ότι είναι αιωρούμενα σωματίδια (σκόνη που μεταφέρεται μέσω του αέρα) θα σου πρότείνα να σηκώσεις καμια κοντινή φωτό για να σου προτείνουμε καμια λύση . 

Link to comment
Share on other sites

Το πιο πιθανό είναι οι πόρτες να είναι από MDF το οποίο όταν βάφεται δημιουργεί αυτή την "αγριάδα" αν δεν δουλευτεί σωστά και με υπομονή.

Δεν μας είπες με τι μέθοδο τις έβαψε αν είδες ...με πινέλο, ρολό ή πιστόλι ??

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε ολους.

Τις έβαψε με πινέλο (ενώ μου είχε πει πως θα τις κανει με πιστόλι) . Για το χρώμα δεν ξέρω, δεν ειμαι ειδήμων.. Οι πόρτες ειναι ξύλινες, ασήκωτες, το ξέρω γιατι βοήθησα στο να κατέβουν για να βαφτούν. Είχαν ερθει βαμμένες  απο εργοστάσιο πριν απο 20 χρονια και πλέον είχαν κιτρινίσει, γιαυτο και τις έβαψα. Θα βγάλω φωτό και θα σας την παραθέσω.

Ευχαριστω πολυ ολους.

Επίσης το χρώμα ηταν καινούργιο, αυτο το ξέρω, το αν ηταν καλής ποιότητας δεν ξέρω. 

Link to comment
Share on other sites

Αυτα στην ενωση της πόρτας με τον τοιχο ειναι ακρυλικη σιλικονη. Δεν καθαρισε καλα και γεμισε μπιμπικια. Δεν ξεμπλεκεις ευκολα εκτος αν την βγαλεις και την ξαναπερασεις.

Για την υπολοιπη επιφανεια ισχυει το ιδιο.

Link to comment
Share on other sites

Μαλλον δεν φαινεται τοιχος (ειμαι απο κινητο) αλλα ισχυει οτι ειπα. Δυστυχως αν θες να βγει καλο αποτελεσμα εχεις δουλεια. Αλλιως ζεις με αυτο...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Από τα πιο χάλια βαψίματα που έχω δει πες στον "μάστορα" !!!

Τις πόρτες ούτε πριν την βελατούρα τις έτριψε καλά δηλ. άφησε επάνω παλαιά χρώματα που φαίνονται σαν δεύτερο υπόστρωμα, ούτε μετά την βελατούρα πριν τις βάψει τις έτριψε σωστά αλλά ούτε και τις σκούπισε με ένα πανί.

Καλύτερα να μην έκανε καμία προεργασία με βελατούρες κλπ αφού απλώς είχαν κιτρινίσει και μετά από ένα ελαφρύ τρίψημο να τις έβαφε με ρολό ή πιστόλι και όχι πινέλο.

Τώρα ή πρέπει να τριφτούν μέχρι ξύλου και πάλι από την αρχή ή όπως είναι να τριφτούν καλά μέχρι να γίνουν εντελώς λείες να σκουπιστούν πολύ καλά και μετά δυο χέρια χρώμα με ρολό ή πιστόλι.

Γνώμη δική μου χωρίς να σημαίνει ότι είναι και η μόνη σωστή.

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω, καλύτερα να την είχε αφήσει όπως ήταν και να έκανε ένα απλό φρεσκάρισμα. Τώρα θέλει πολύ γερό τρίψιμο, κανονικά μέχρι να βρεθεί το Ξύλο.
Αυτος που το έκανε ή δεν είχε ιδέα ή βαριόταν και ακολούθησε το ελληνικό σύστημα «arpa kolla».


Στάλθηκε από το AGS-W09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

? και εγω ένιωθα άσχημα που τσακώθηκα μαζί του ...το έπαιξε τόσο Βασιλακης Καϊλας που  είχα αρχίσει να πιστεύω ότι είμαι υπερβολική  ή παράλογη. 

Ευχαριστω πολυ ολους!

Καλημερα

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.