Jump to content



Βοήθεια στην επιλογή νέας οθόνης


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

 

Είμαι στην αναζήτηση νέου monitor για αντικατάσταση ενός Dell S2340L, καθαρά λόγο μεγέθους (το split δεν βολεύει καθόλου).

Ίντσες δεν έχω αποφασίσει ακόμα, όπως και αν αξίζει τελικά η αγορά ενός 21:9 σε σχέση με ένα 16: 9 - 16:10. Σίγουρα όμως μιλάμε για monitor από 24 ίντσες και πάνω*. Ταβάνι τα 250€ (εκτός και αν κάτι πραγματικά αξίζει με μικρή διαφορά).

 

Δεν με ενδιαφέρουν input lag, freesyng και τα σχετικά. Αν και θα γίνεται gaming προτιμώ ένα monitor με πιο πιστά χρώματα από ένα πιο γρήγορο. Οπότε λογικά κάποιο με IPS Panel, αρκετές εισόδους (μιας και τώρα κάθε φορά που θέλω να συνδέσω κάτι πρέπει να βγάζω - βάζω καλώδια) και κάποιο με eyecare τεχνολογία ( ; ), αν δεν είναι απλά για τα μάτια του κόσμου.

 

Επίσης, κάτι που με απασχολεί.

  1. Μια 27' θα ήταν too much στο λιγότερο 40 εκατοστά που κάθομαι για πολύωρη χρήση; 
    Μπορώ στη χειρότερη να ανέβω έως τα 60 - 70.
  2. Όπως και το 24' / 16:10 vs 27' / Full HD 16:9.

 

Δεν σκέφτομαι για QHD, καθαρά λόγο του gaming, εκτός και αν σε 1080P στο gaming δείχνουν όπως τα 1080P monitor.

Thank you!

 

Link to comment
Share on other sites

13 hours ago, UltraB said:

Μια 27' θα ήταν too much στο μισό μέτρο που κάθομαι για πολύωρη χρήση;


η διάσταση όχι, η κούραση (μιλάμε για 24 έναντι 27 με παρόμοια dpi) θα εξαρτάται περισσότερο από άλλα θέματα των οθονών. Παρεμπιπτόντως δεν θα έχεις καθόλου περιθώριο να αυξομειώσεις λίγα εκατοστά την απόσταση αν για κάποιο λόγο δεν συο αρέσει;

 

 

13 hours ago, UltraB said:

Όπως και το 24' / 16:10 vs 27' / Full HD 16:9.


δεν καταλαβαίνω τι σε προβληματίζει ακριβώς. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να λαμβάνεις υπόψιν την ανάλυση, όχι μόνο τις φυσικές διαστάσεις της οθόνης. Ως προς τον λόγο (16:9 ή 16:10) νομίζω είναι περισσότερο ζήτημα προσωπικής προτίμησης. Προτιμώ το 16:10 αλλά σου περιορίζει τις επιλογές αγοράς και δεν φαίνεται τόσο σπουδαίο αν δεν προέρχεσαι από 16:10. Να διευκρινίσω ότι αν αγόραζα σήμερα οθόνη θα έκανα μεγάλη προσπάθεια να πάω σε 16:10, δλδ το προτιμώ κατά πολύ αλλά ακόμη κι εγώ δεν θα το έβαζα πρώτο κριτήριο.

Στη θέση σου κι επειδή τα χρήματα που θέλεις να κινηθείς είναι σφιχτά θα χρησιμοποιούσα τον λόγο ως κριτήριο αλλά όχι σε προτεραιότητα.

Αν ο δισταγμός σου έχει να κάνει με το τι είναι καλύτερο, ανάλυση 1080 (γράφεις 1200 αλλά σου απάντησα  παραπάνω περί αυτού) στις 24 ίντσες ή ανάλυση 1080 στις 27 -αν δηλαδή αποκλείεις 1440 ανάλυση στην 27άρα- είναι αρκετά υποκειμενικό. Το καλό με προβλήματα προτίμησης που αφορούν το μέγεθος των εικονοστοιχείων είναι ότι μπορείς να πάρεις μια ιδέα κοιτώντας μόνος σου μια οποιαδήποτε οθόνη στην ανάλυση και διάσταση που αναρωτιέσαι. Δεν είναι 100% σωστό (μπορεί να επηρρεαστείς εμμέσως από άλλα προβλήματα/πλεονεκτήματα της οθόνης που κοιτάς και των συνθηκών σε κατάστημα) αλλά σου προτείνω να δεις ένα οποιοδήποτε 27άρι με 1080 ανάλυση , προσπαθώντας να επικεντρωθείς αποκλειστικά στο μέγεθος της εικόνας και να δεις αν σε ενοχλεί κάτι. Αν μπορείς να δεις τέτοια οθόνη (27άρα σε 1920*1080) σε πιο άνετες συνθήκες (κάποιον φίλο, κάποιο χώρο εργασίας που έχουν τέτοια οθόνη κλπ) και να καθήσεις λίγο χρόνο μπροστά της ακόμα καλύτερα.

Από μάρκες θα σου έλεγα να κοιτάξεις Dell, HP, Iiyama και Viewsonic στα χρήματα που διαθέτεις. Να σου γράψω και το ενοχλητικό «κάνε μια προσπάθεια να αυξήσεις το ποσόν που θα διαθέσεις έστω περιμένοντας λίγο καιρό να το μαζέψεις»

 

14 hours ago, UltraB said:

καθαρά λόγο μεγέθους (το split δεν βολεύει καθόλου).


Δυστυχώς από την υπάρχουσα οθόνη σου αν πας σε παρόμοια διάσταση και ανάλυση δεν βλέπω πώς θα αντιμετωπίσεις ριζικά το πρόβλημα

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς δύσκολα θα βρω κάπου να τις δω από κοντά. Στον Κωτσόβολο που έχει μερικές, τις περισσότερες τις έχει κλειστές, ούτε καν δείχνουν κάτι!

 

Όσο αφορά την ανάλυση, δεν αποκλείω QHD monitors. Δεν θα τα προτιμήσω όμως αν σε 1080P Gaming, τα native 1080P έχουν καλύτερη εικόνα από ένα QHD downscaled σε 1080P για gaming. Δεν αναφέρομαι καν σε QHD Gaming γιατί θα πρέπει κάθε τρεις και λιγάκι (οκ, που λέει ο λόγος) να αλλάζω κάρτες γραφικών για να τα παίζω όλα maxed out (ή έστω από high και πάνω).

 

Έκατσα πάντως σε 16:10 / 1920 x 1200 φίλου και η διαφορά ήταν αρκετά εμφανής, όχι μόνο στον κάθετο όπου τα pixel ήταν περισσότερα.

Εκεί που έχω μπερδευτεί είναι αν μια Full HD 27" θα δείχνει περισσότερα πράγματα από μια 24" Full HD ή απλά θα τα δείχνει πιο "zoomed".
Χαζή ερώτηση αλλά που ξέρω την απάντηση αλλά...

 

Επίσης όπως πως προανέφερα, γνωρίζει κανείς αν οι τεχνολογίες eyecare της BenQ, Asus κλπ κάνουν δουλειά ή είναι απλά για να πουλήσουν;

Link to comment
Share on other sites

45 minutes ago, UltraB said:

θα τα δείχνει πιο "zoomed".

ίδιος αριθμός pixels σε μεγαλύτερη διάσταση
(ενδέχεται να υπάρχουν απειροελάχιστες διαφορές από οθόνη σε οθόνη επειδή όταν χρησιμοποιούνται οι όροι 24 και 27 καλύπτουν π.χ και το 23,9 και το 23,8 και το 24,01 αλλά δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθείς με αυτό το σκέλος)

 

50 minutes ago, UltraB said:

QHD downscaled σε 1080P

δεν έχω 1440άρα οθόνη οπότε ας σου απαντήσει κάποιος άλλος για σιγουριά, πάντως όταν κάνω downscale ένα παιχνίδι που παίζω βγαίνει σε παράθυρο (=δεν καλύπτει το downscaled παιχνίδι όλη την οθόνη).
Δεν παρακολουθώ απολύτως το σκεπτικό σου, στη θέση σου θα αποφάσιζα εξετάζοντας τις ανάγκες εργασίας σου, αν έχεις τα χρήματα πας σε μεγαλύτερη διάσταση και ανάλυση ώστε να καλύπτει περισσότερο χώρο και αφήνεις τα παιχνίδια σε παράθυρο. Εκτός αν για κάποιο λόγο η μεγαλύτερη οθόνη (27άρα 1440 ανάλυση) σε ενοχλεί, υπάρχει μικρή αλλά όχι μηδενική μερίδα ανθρώπων που τους φαίνονται μικρά τα 1440 σε 27άρι, θέλουν να βλέπουν τα εικονοστοιχεία μεγαλύτερα αν ανήκεις σε αυτούς τότε οκ ας αποφύγεις το 1440.

 

 

1 hour ago, UltraB said:

Έκατσα πάντως σε 16:10 / 1920 x 1200 φίλου και η διαφορά ήταν αρκετά εμφανής

για αυτό σου έγραψα ότι αν προέρχεται κάποιος από 16:10 τότε το 16:9 θα του κακοφανεί τουλάχιστον αρχικά ενώ αν κάποιος δεν το δει δεν θα το πολυπροσέξει. Αναλόγως με το πόσο ψυχαναγκαστικός είναι στο θέμα αυτό θα το συνηθίσει ή όχι. Για εμένα το 16:10 είναι το καλύτερο αμφιβάλλω όμως ότι ο περισσότερος κόσμος που αγοράζει 16:9 ή κι άλλους λόγους (21:9 π.χ.)  θα τα απέφευγε για να περιοριστεί στα λίγα 16:10 που κυκλοφορούν.
Αν θα σε βόλευε να εργάζεσαι με παράθυρα δίπλα-δίπλα και ο λόγος 21:9 βολεύει κάποιους. Σε εμένα δεν αρέσει αλλά έχω ακούσει καλά σχόλια από πρόσωπα που εργάζονται με παράθυρα ανοιχτά δεξιά αριστερά. Επειδή είδα να μιλάς για split δεν ξέρω μη τυχόν σε βόλευε να εργάζεσαι σε pivot mode (το 1920 στον κάθετο άξονα και το 1080 στο πλάτος).

Link to comment
Share on other sites

Τα παιχνίδια λογικά σε 1440P βγαίνουν σε παράθυρο όπως λες πιθανόν γιατί δεν είναι σε fullscreen mode ( ; ).

Για αρχή λέω να το αποκλείσουμε την QHD ανάλυση καθώς μου φαίνεται υπερβολική σε 24-25 monitor, συν ότι δεν μπορώ να δω κάπου μια πριν την αγορά, οπότε είναι ρίσκο, και διότι οι μεγαλύτερες σε ίντσες ανεβαίνουν οικονομικά.

 

Και για να φύγουμε λίγο από αυτό το ζήτημα, έχετε να προτείνετε οθόνες;

Link to comment
Share on other sites

25 minutes ago, UltraB said:

λέω να το αποκλείσουμε την QHD ανάλυση καθώς μου φαίνεται υπερβολική σε 24-25 monitor

27 ίντσες για 1440, όχι 24, ο,τιδήποτε έχω γράψει για 1440 αφορά 27άρια. Δεν έχει σημασία έτσι κι αλλιώς αφού δεν το θες.

 

 

26 minutes ago, UltraB said:

έχετε να προτείνετε οθόνες;

Dell U2412M  είναι 16:10 γύρω στα 200€+, μην ψάξεις μόνο στο skroutz, αν έχεις κάποιο κατάστημα που προτιμάς ρώτησε αν μπορούν να σου φέρουν οθόνη που επιθυμείς ακόμα κι αν δεν είναι σε μηχανές ή δεν φαίνονται στο website τους.

Κοίταξε και στις ευρωπαϊκές σελίδες των Iiyama και Viewsonic κατά προτίμηση στα επαγγελματικά τους μοντέλα και στο ακριβότερο όριο των χρημάτων σου τι υπάρχει. Αν βαριέσαι και δεν σου απαντήσει κανείς άλλος θα προσπαθήσω να δω αργότερα τις σελίδες τους.
 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Έπεσα πάνω στην ViewSonic VA2719-2K-SMHD, 27", QHD, 10bit Panel και μπορώ να πω ότι δείχνει αρκετά ενδιαφέρον.

Δεν έχει εμπειρία κάποιος με QHD οθόνη ρε παιδιά να μας πει αν δείχνουν όπως οι 1080P στο gaming σε 1080P ανάλυση φυσικά;

Link to comment
Share on other sites

https://www.skroutz.gr/s/10072793/Viewsonic-VP2468.html

https://www.skroutz.gr/s/6315614/Viewsonic-VG2438Sm.html

27 inch 1440 πάνω από 325€
παρόμοιο με αυτό που δείχνεις, 300€+, από «καλύτερη» σειρά, την VG, δες γιατί η διαφορά τιμής μπας κι έχει καλύτερο πάνελ

αργότερα μάλλον θα δω και iiyama
Σε αυτό που ρωτάς και μέχρι να σου απαντήσει σίγουρα κάποιος άλλος, να σου ξαναπώ ότι αν η χαμηλότερη ανάλυση από την native σημαίνει παράθυρο μικρότερων διαστάσεων από την συνολική επιφάνεια της οθόνης, δεν χάνεις σε ποιότητα. Αν όμως θέλεις και χαμηλότερη ανάλυση και fullscreen θα έχεις κάποια απώλεια ποιότητας.
Επειδή βλέπω ότι κοιτάς και 27άρια σε 1440 (καλά κάνεις imho) να σου επισημάνω ότι για να μην βυθιστείς στην αναζήτηση καλό θα είναι να έχεις ξεκαθαρίσει την διάσταση και την ανάλυση που τελικά προτιμάς ώστε να διευκολυνθείς στη σύγκριση των υποψήφιων μοντέλων.

Link to comment
Share on other sites

Πρόσφατα αποχωρίστηκα την Dell 2412M (1920x1200) για 24" 1920x1080 και η μικρότερη κατακόρυφη διάσταση είναι αισθητή σε δουλειά, αν και τη συνήθισα.

Στο λιγοστό gaming που κάνω, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά. Δυστυχώς η επιλογή σε 16:10 είναι πλέον τόσο φτωχή, που δεν έχει νόημα.

 

Για να δεις πώς θα ήταν η 27" 1080, μπορείς απλά να φέρεις πιο κοντά την 23" που έχεις. Αντίστοιχα, αν η 27" FHD σου φαίνεται μεγάλη, θα αναγκαστείς να την πας πιο πίσω, όπως σχεδόν σίγουρα θα χρειαστεί να κάνεις. Απλά θα δείχνει τα πράγματα μεγαλύτερα, δεν δίνει περισσότερο χώρο δουλειάς.

 

Δεν έχω δουλέψει εκτενώς 27" QHD, αλλά μπορώ να πω την εμπειρία μου από 25" QHD. Σε δουλειά, η παραπάνω ανάλυση δεν αξιοποιείται πλήρως, γιατί χρειάζεται scaling (εκτός αν την έχεις πολύ κοντά και έχεις πολύ καλή όραση). Σε native gaming, δίνει καλύτερη εικόνα από 24" λόγω περισσότερων dpi, αλλά προφανώς σε βάρος των fps. Σε upscaled 1080 βγάζει θαμπάδα που προσωπικά θεωρώ χειρότερη από 24" 1080.

 

Για τη δική μου χρήση, πλέον θα επέλεγα 27" QHD που είναι ένας καλός συμβιβασμός. Δίνει περισσότερο χώρο δουλειάς, με ανεκτό penalty ταχύτητας σε full-screen gaming. Σε windowed gaming είναι σαν απλά να είχες μικρότερη οθόνη, αλλά χάνει αρκετά σε immersion.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Έψαξα και είδα ότι τελικά η διαφορά στα fps στο gaming δεν είναι τόσο μεγάλη, περίπου ~3fps στα περισσότερα παιχνίδια, οπότε αν βρω κάτι καλό QHD σε αυτά τα χρήματα, μάλλον θα το τιμήσω.

 

Που μπορώ να δω τι panel φοράνε οι οθόνες; Στο tftcentral δεν έχει πολλές από αυτές που έψαξα.

 

Επίσης γιατί όχι BenQ; Βλέπω ότι έχουν διάφορα χαρακτηριστικά όπως, αυτόματη φωτεινότητα, EyeCare τεχνολογία, Low Blue Light Technology, Flicker-free κλπ. Όπως είπα θα γίνεται πολύωρη χρήση, οπότε τέτοια χαρακτηριστικά δεν περνάνε απαρατήρητα (εκτός και αν είναι απλά marketing tricks).

 

Ας κάνω και μερικά mention να ακουστούν και άλλες γνώμες και απόψεις.

@XMorsX @idonthave @sstav @tommybertsen

 

PS: Άλλαξα την απόσταση στο πρώτο ποστ, ήταν λάθος. Στη χειρότερη είμαι στα 40 εκατοστά από την οθόνη (συνήθως 55, μέγιστο μπορεί να πάει για καθημερινή χρήση 60-70 άμα modιφάρω το γραφείο).

Link to comment
Share on other sites

https://www.skroutz.gr/s/10630680/Iiyama-ProLite-XUB2792QSU.html
Δεν μπορώ να σου προτείνω κάτι με σούπερ ντούπερ τεχνολογίες και στα λεφτά που ζητάς (ειδικά QHD). 

Μπορώ ανεπιφύλακτα να σου προτείνω την οθόνη της υπογραφής μου αλλά δεν έχει τα σούπερ χαρακτηριστικά που μπορεί να ζητάς (ωστόσο κάνει κοντά στα 300). 

 

Η διαφορά στα FPS που είδες ότι είναι ~3fps ? 15+ είναι στο AC Odyssey. 12+ στο AC Origins. Και πάει λέγοντας. Απλά σε 1440p θέλεις κάρτα. Η κάρτα αναλαμβάνει περισσότερη δράση, άρα η διαφορά που θα δεις θα είναι μεγάλη. 

 

Εφόσον θέλεις να φύγεις από 23'' θα πας σε 27 το minimum για να ικανοποιηθείς. Αν ήσουν Αθήνα θα σου έλεγα να έρθεις να δεις πως φαίνεται στο δικό μου monitor, desktop αλλά και games. 

 

ΥΓ: Βάζοντας την οθόνη μου σε 1080p , όλα δείχνουν πιο blurry/ θολά  σε games. Έχοντας για ένα μικρό διάστημα 1080p οθόνη αλλά και την τωρινή, υπάρχουν διαφορές που τις βλέπεις εύκολα. Πχ το AA αν και χρειάζεται, δεν είναι τόσο τραγικό να μην το χρησιμοποιείς σε QHD και άνω. Ωστόσο θέλεις όπως είπα, δυνατότερη κάρτα. 

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα όσο πιο απαιτητικά είναι τα παιχνίδια, τόσο θα μεγαλώνει και η διαφορά στα fps. Σε βίντεο που είδα έναν τυπά και έκανε σύγκριση σε διάφορα παιχνίδια, όχι όμως τόσο απαιτητικά ήταν περίπου 3fps.

 

Επίσης, κάτι άλλου που ξέχασα. Έχουμε περιορισμό στο ύψος. Ιδανικά δε θα ήθελα κάτι με όχι περισσότερο από 44 εκατοστά στο ύψος.

Οι Dell βλέπω και παίζουν mimimum στα ~40, είτε 24 -- 16:10, είτε 27' - 16:9.

 

Τώρα όσο αφορά το gaming 1080P σε QHD monitor κάτι τέτοιο περίμενα, γι αυτό το λόγο ρώτησα άλλωστε.

 

Πως σας φαίνεται η Viewsonic που έβαλα παραπάνω; Αν έχει όντως 10bit Panel (και δεν είναι μάπα) ακούγετε αρκετά δελεαστική πρόταση.

Link to comment
Share on other sites

Ότι και να πούμε για μία οθόνη, αν δεν την ΔΟΥΜΕ από κοντά, δεν έχει νόημα. 

Το 10bit δεν θα το χρησιμοποιήσεις πουθενά. Και iiyama που σου πρότεινα παραπάνω έχει και είναι κατά πολύ ανώτερη (στα χαρτιά και στα review at least). Δεν την προτίμησα γιατί δεν βρήκα κάποιο όφελος για τις ανάγκες μου, έναντι της 50€ φτηνότερης hp e273q. 

Αν δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις, η viewsonic φαίνεται κομπλέ. Απλά αν έχεις αποφασίσει να πάρεις οθόνη και αυτή σου "καρφώθηκε" στο μυαλό, μην κάνεις τσάμπα ερωτήσεις, γιατί ότι και αν σου πούμε,  αυτή θα πάρεις :hehe: :p 

Link to comment
Share on other sites

XUB2495WSU-B1 16:10 γύρω στα 270€+

ελάχιστα φτηνότερο επίσης 16:10

τα παραπάνω είναι 24άρια, αγνόησέ τα αν πας σε 27 1440. Είχες πει αρχικά όχι 1440 και κοιτούσα άλλα. Το σκεπτικό μου γιατί 27άρι 1440 για εσένα:
-το κυριότερο που ζητάς είναι αύξηση του χώρου εργασίας
-τα χρήματα είναι σε σφιχτό όριο
-σε ενδιαφέρει το θέμα κούρασης σε πολύωρη χρήση και το πιο αόριστο «καλά χρώματα» άρα δεν θα πας να κυνηγήσεις ένα τόνο χαρακτηριστικών εις βάρος της πιστότητας απεικόνισης

Με αυτά τα κριτήρια ουσιώδη άυξηση της επιφάνειας εργασίας θα πάρεις μόνο από 1440 ανάλυση σε 27 άρα οθόνη (η ανάλυση αυτή σε 25άρα ή μικρότερη είναι εκτός συζήτησης από μένα).
Tο αρνητικό δεν είναι κατά τη γνώμη μου τόσο το παίξιμο σε παράθυρο (ναι χάνεται μέρος της όλης αίσθησης αλλά αναλόγως και του παιχνιδιού δεν είναι καταστροφή) όσο αυτό που σου επισημαίνει ο tommybertsen δλδ η πιθανότητα να θελήσεις παίξιμο στα 1440 οπότε μιλάμε για κάρτα. Αν εσύ ξέροντας καλύτερα τους πειρασμούς σου εκτιμάς ότι θα το αντέξεις το 1080 σε παράθυρο, πας για 1440.


Ρωτάς «γιατί όχι την τάδε μάρκα». Προτιμώ εταιρείες που είτε ειδικεύονται σε οθόνες με κάποια ιστορία στο χώρο (Eizo, δευτερευόντως NEC αν υπάρχει ακόμα, Iiyama, Viewsonic) είτε έχουν ιστορία στο χώρο των υπολογιστών που περιλαμβάνει οθόνες απευθυνόμενες σε μεγάλο βαθμό σε εταιρικούς πελάτες (όπου προσέχουν κάπως γιατί τυχόν σκουπιδαριά μπορεί να τους στοιχίσουν εκατομμύρια σε αγωγές κι είχαν και καλύτερη κουλτούρα ποιότητας στο κοντινό παρελθόν) εξυπηρετώντας  μάλιστα και πελάτες ιδιαιτέρων απαιτήσεων (σχέδια, γραφίστες, επεξεργασία εικόνας κλπ) όπως Dell (και μάλιστα τις σειρές Ultrasharp ή P, όχι οποιαδήποτε σειρά της), HP (τη σειρά Ζ), Fujitsu.
Αποκλείω όσο το μπορώ LG και Samsung και για τους υπόλοιπους από Ταϊβάν, Κίνα κλπ είμαι σε agnostic mode. Δεν υπάρχει στη λογική μου «γιατί όχι» αλλά δεν θα τις συνιστούσα κιόλας. Έτσι κι αλλιώς πάντα υπάρχουν άνθρωποι να τις προτείνουν.

Τα χαρακτηριστικά που ρωτάς, δεν είναι εντελώς αδιάφορα για την αγορά σου ίσα ίσα. Απλώς αφενός θεωρώ ότι θα τα έχει σε μεγάλο βαθμό (ιδίως το flicker free) η οθόνη που θα επιλέξεις (αν δεις τις viewsonic πχ που είναι παραπάνω νομίζω όλες το έχουν) αφετέρου επειδή η παρουσίαση τους από τις ίδιες τις εταιρείες έχει και στοιχεία μάρκετιγκ κι υπερβολής να είσαι εγκρατής όταν τα διαβάζεις (μειώνουν το μπλε χρώμα πολλά από αυτά και συχνά η κάθε εταιρεία τους δίνει κι από ένα δικό της όνομα). Αν σε ενδιαφέρει το σκέλος αυτό πολύ, η εταιρεία που εξηγεί με τις περισσότερες λεπτομέρειες την λειτουργία τέτοιων χαρακτηριστικών στην ιστοσελίδα της είναι η Eizo.
 

Link to comment
Share on other sites

Επειδή είμαι άσχετος, μην με παρεξηγείτε, αλλά γιατί να προτιμήσω την Iiyama ProLite XUB2495WSU-B1 και όχι κάποια Dell 16:10, όπως την Dell UltraSharp U2415 πχ; Στα χαρακτηριστικά μου φαίνονται ίδιες, πιο φθηνή η Dell και πιο καλό support (for sure).

 

Τώρα, όσ οαφορά το QHD, δεν το απέκλεισα τελείως, απλά έθεσα ένα ερώτημα που με απασχολούσε και "πέφτοντας" έπειτα στην ViewSonic VA2719-2K-SMHD είπα να ξαναρίξω μια ματιά στο QHD. Και επειδή τέθηκε το θέμα αν έχω κολλήσει στη ViewSonic, όχι, προσωπικά προτιμώ τις Dell αλλά τα χαρακτηριστικά της ViewSonic μου φάνηκαν ενδιαφέρον.

 

Επίσης αυτό που έγραψα σχετικά με τα χρώματα, εννοώ ένα πιο καλό panel, όχι πιο έντονα κλπ. Και εννοώντας ένα πιο καλό, με μεγαλύτερο εύρος στα χρώματα, πιο πιστά κλπ. Και σχετικά με τις τεχνολογίες eyecare κλπ, δεν με απασχολούν, αλλά αν όντως κάνουν δουλειά δίνουν ένα bonus στην οθόνη που θα τα έχει / υποστηρίζει.

 

Link to comment
Share on other sites

Η οθόνη που έχεις επισημάνει δείχνει να έχει καλά χαρακτηριστικά για αυτά που θες κι η τιμή της είναι δελεαστική. Όμως μη νομίσεις ούτε δευτερόλεπτο ότι πέτυχες μυστικό κελεπούρι. Αν δεις την ίδια εταιρεία έχει μοντέλο ίδιας ανάλυσης και διάστασης που κοστίζει 600+ αν πρόσεξα καλά. Υπάρχει λόγος για αυτό και συνήθως δεν είναι μονάχα το wide gamut.
Έχε την πάντως στα υπόψιν αν πας τελικά στα 1440.

Επειδή είσαι από τους ελάχιστους που έδειξαν κάποιο ενδιαφέρον για την ποιότητα των χρωμάτων και θέματα κούρασης/εργονομίας να ξέρεις ότι σε οποιοδήποτε πεδίο τιμών εκτός από τα απόλυτα άκρα θα αντιμετωπίζεις πάντοτε το δίλημμα, μικρότερη οθόνη/ανάλυση με καλύτερη απεικόνιση (σε χρώματα, σε ομοιομορφία στα διάφορα σημεία της οθόνης κλπ) ή μεγαλύτερη/περισσότερα χαρακτηριστικά/άλλο setup με διπλές οθόνες κλπ. Είτε δώσεις 250€ είτε 450€ είτε 1000€ το δίλημμα αυτό δεν αποφεύγεται και ο αγοραστής πρέπει να διαλέξει τι τον ενδιαφέρει περισσότερο.

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, UltraB said:

Επειδή είμαι άσχετος, μην με παρεξηγείτε, αλλά γιατί να προτιμήσω την Iiyama ProLite XUB2495WSU-B1 και όχι κάποια Dell 16:10, όπως τη


καθόλου δεν σε παρεξηγεί κανείς, ίσα ίσα. Στην τιμή αυτή μάλλον κανένας λόγος, πολύ σωστή η παρατήρηση. Τότε γιατί την έβαλα; Είδα ότι δεν σου απαντούσε κανείς αρχικά και πήγα κι άρχισα να κάνω λίστα με τις διάφορες οθόνες με σκοπό στο τέλος να περιορίσω τις επιλογές. Ποστάρισα πριν τελειώσω και σε δόσεις, για να μην χάσω τα λινκς και να μην τα μαζεύω στον υπολογιστή μου απλώς τα έβαζα προς εξέταση. Δεν είναι επ ουδενί σύσταση αγοράς. Στο συγκεκριμένο μάλιστα μοντέλο του παραδείγματός σου μου είχε δημιουργηθεί η ίδια απορία ως προς την τιμή. Το Β το έβαλα με έμφαση γιατί έχει κι ένα μοντέλο με σχεδόν ίδιο κωδικό το οποίο όμως δεν κάνει pivot.

Επαναλαμβάνω, θα σε διευκολύνει να αρχίσεις ξεκαθαρίζοντας το θέμα ανάλυσης και διαστάσεων για να περιοριστούν τα μοντέλα που θα κοιτάς.

 

50 minutes ago, tommybertsen said:

Ότι και να πούμε για μία οθόνη, αν δεν την ΔΟΥΜΕ από κοντά, δεν έχει νόημα. 


και ναι και όχι. Προσοχή στο εξής που είναι δίκοπο μαχαίρι: αν κάποιος πάει να αγοράσει από το κατάστημα, ζητήσει μπροστά του να ανοιχθεί ώστε να την δει πριν παραλάβει ναι μεν μπορεί να αποφύγει περιπέτειες αλλά αν για οποιονδήποτε λόγο ανακαλύψει ότι κάτι του ξέφυγε έχει χάσει το δικαίωμα επιστροφής χωρίς αιτιολόγηση που έχει εντός 14 ημερών στις αγορές εξ' αποστάσεως.
Στον βαθμό που το άνοιγμα κι η δοκιμαστική λειτουργία της οθόνης (ατον χώρο σου εννοείται) δεν σου στερούν το παραπάνω δικαίωμα και εάν οι τυχόν διαδικασίες επιστροφής δεν είναι επαχθείς ίσως συμφέρει περισσότερο η αγορά εξ' αποστάσεως.

 

Link to comment
Share on other sites

Εννοώ για στημένες οθόνες. Δυστυχώς, λίγες τέτοιες βρίσκεις ακόμη και στην Αθήνα ? 

Η αγορά εξ'αποστάσεως σαφώς και θα αυξήσει το ρίσκο αλλά θα γίνει και με βάση τα χαρακτηριστικά και τα review που διάβασε ο ενδιαφερόμενος :) 

Τα μάτια σου είναι ο καλύτερος κριτής, αλλά αν δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά η αγορά από απόσταση είναι μονόδρομος.

Link to comment
Share on other sites

επειδή τα συνηθέστερα παράπονα στα IPS αφορούν bleeding (υποψία ή υπαρκτό) και καμμένα pixels δεν σε σώζει κάτι αν δεν δεις το συγκεκριμένο κομάτι που αγοράζεις. Το να έχεις δει το μοντέλο κάπου είναι καλύτερο από το τίποτα αλλά δεν αρκεί. Στημένες οθόνες ειδικά αν αναφερόμαστε σε ποιοτικές οθόνες είναι μάλλον ανύπαρκτες. Ο δε τρόπος που κινείται η συντριπτική πλειοψηφία της αγοράς, χωρίς στοκ και παραγγέλνουν αφού πρώτα ο αγοραστής έχει δώσει την παραγγελία κάνει την κατάσταση ακόμα πιο δυσάρεστη.

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να το δεις υπό κατάλληλες συνθήκες (σκοτεινό χώρο κλπ). Πρακτικά, πολύ δύσκολο.

Αυτό που λες πάντως ισχύει ειδικά για τις οθόνες... Που ειδικά για τις οθόνες έπρεπε να υπάρχει στοκ :p 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.