Jump to content



Δικαιωματα ιδιοκτητων πολυκατοικιας. Βλαβη σε κεντρικη αποχευτεση. Γνωριζει κανενας;


GoMaR

Recommended Posts

Παιδια εχουμε τρεχαματα στο σπιτι που μενω.(δικο μου σπιτι)
Εχουμε μπει σε διαδικασια ξυλωματος ΟΛΟΥ του μπανιου. Γκρεμισμα πατωματα, πλακακια ολα εξω. Γιαπι. Ο λογος;  Βλεπαμε υγρασια στο πατωμα(το μαρμαρο κιτρινησε) και ο πλαινος τοιχος του μπανιου εχει μαζεψει φουλ υγρασια(Η μερια αυτη φαινεται και στον διαδρομο του οροφου)

Οκ λεμε θα ειναι καποιος σωληνας σπασμενος. Με την ευκαιρια ειπαμε να ανακαινησουμε ολο το μπανιο.
Με το σκαψιμο ομως ειδαμε οτι η διαρροη ερχεται απο την ενωση της λεκανης προς την κετρικη αποχετευση της πολυκατοικιας.

Ερωτηση:
Εφοσον η βλαβη προερχεται απο την κεντρικη αποχετευση της πολ/κιας, τα εξοδα θα τα πληρωσω ολα εγω; 
Πως μπορω να κινηθω η να μαθω τι και πως;

 

Link to comment
Share on other sites

Πρεπει να δεις στο καταστατικο, τι οριζεται κοινοχρηστο. Εαν ειναι, τα πληρωνουν ολα ολοι (και εσυ αναλογα με τα χιλιοστα).

Ειχα ζημια πριν 1 μηνα απο κοινοχρηστο σωληνα και βροχες και τα εψαξα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

πληρωνουν ολα τι ομως; (εφοσον το λεει το καταστατικο)
Εργασια υδραυλικου / πλακά;
Τα υλικα επισκευης; 
Και αυτο το λεει μεσα στο καταστατικο;

Γιατι δε νομιζω να πρεπει να πληρωσουν ολοι και τις "επιλογες" μου για πλακακια/ειδη υγιειηνης πχ..

Link to comment
Share on other sites

Ειναι περιπλοκο

Κανονικα πρεπει να πληρωθει η αποκατασταση ζημιας ,χωρις τα εξτρα της ανακαινισης). ΕΓΩ τι πιστευω ειναι πιο κοντα στο τι θα επρεπε να γινει?
Να πληρωθουν απο το ταμειο ο υδραυλικος και τα υλικα αποκαταστασης της ζημιας και ενα ποσοστο απο τα πλακακια , εκει που ειναι η ζημια.

Βρες εναν δικηγορο παντως, για να εισαι 100% σιγουρος τι δικαιουσαι. Αυτα τα καταστατικα ειναι τριμπουρδελα και για να τα καταλαβεις πρεπει να εχεις νομικες γνωσεις.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν κατάλαβα σωστα, αλλά δεν μου ακούγεται και τεράστια ζημιά ειδικά τώρα που το ξυλωσατε όλο το μπάνιο. Μήπως να μην κάνεις και τπτ ώστε να ξοδέψεις τα χρήματα σε ανακαίνιση και όχι δικηγόρους;

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως εφόσον η ζημιά έγινε από τη σύνδεση της λεκάνης σου προς την στήλη, οι άλλοι δεν υποχρεούνται να πληρώσουν κάτι. Μη σου πω ότι ενδεχομένως ο από κάτω να σου ζητήσεις να πληρώσεις τη ζημιά που πιθανώς έχει πάθει...

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Οπως τα λεει ο @GriGaS ειναι, εφοσον ειναι μεσα στο χωρο σου. Επισης αν ειναι να μπλεχτεις με δικηγορους για κατι τετοιο, καλυτερα φαε τα λεφτα σε ενα ταξιδι, θα τα χαρεις περισσοτερο :)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

θα έλεγα τίποτα για τους υδραυλικούς και τους ηλεκτρολόγους !!!

 

άκου εκεί τα ζώα καλώδια και σωλήνες μέσα σε τοίχους πατώματα κλπ ! και δώστου και τσιμέντο και πλακάκια κλπ κλπ κλπ

Έγινε επεξεργασία από ARMAGEDDON
Link to comment
Share on other sites

Καλημερα.
Παιδια να ξεκαθαρισω. Δεν ειμαστε ανθρωποι που θα κυνηγησουμε και θα ερθουμε αντιμετωποι με τους γειτονες για να κερδισουμε καποια ευρω..Καλυτερα καλες σχεσεις με τους γειτονες, παρα το αντιθετο. Οποτε εννοειται δε θα μπλεξουμε με δικηγορους κλπ.
Απλα αν ηταν κατι φανερο και σιγουρο, γιατι οχι.
 

@sosna αν μπορεις ναι ρωτα. 
Επισης καλο θα ηταν να γνωριζουμε τι ισχυει σε τετοιες καταστασεις, ωστε να ξερουμε αν τυχει και σε αλλο διαμερισμα.

Για την ιστορια, η βλαβη ειναι αυτη.

45447381_196980787889752_2930105695254609920_n.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Στην ΔΙΚΙΑ μου περιπτωση, οι διαρροες ηταν μεσα στον οριζοντιο τοιχο πισω απο την χεστρα που θεωρειται (στο συγκεκριμενο κομματι που περνα ο σωληνας) κοινοχρηστος χωρος.

Για αυτο λεω κοιτα (εσυ η καποιος) το καταστατικο. Βασει αυτου θα κινηθεις αναλογα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Άρα η κακοτεχνία έγινε στην ένωση του "Τ" του σωλήνα λεκάνης σου προς τον κεντρικό σωλήνα. Το θέμα όμως είναι οτι έτσι όπως ενώνεται η κατακόρυφη στήλη με τη δική σου οριζόντια, δε θα έπρεπε να έχει διαρροή προς εσένα με δική σου υπευθυνότητα (για την ένωση). Για να έχεις διαρροή εκεί που δείχνεις, σημαίνει οτι βούλωσε ο κατακόρυφος σωλήνας στο σημείο σου (με υπαιτιότητά σου ή και χωρίς, μπορεί να έφραξε από χαρτιά τουαλέτας, μπατονέτες, σερβιέτες και το νερό βρήκε διαφυγή προς εσένα). Το από που προκλήθηκε το βούλωμμα είναι δύσκολο να διαλευκανθεί, αλλά όπως φαίνεται, είναι μάλλον εξωτερικό το πρόβλημα και το κόστος αποκατάστασης της λειτουργικότητας της στήλης και του υδραυλικού σου πρέπει να καλυφθεί από τα κοινόχρηστα. Όχι όμως και η επισκευή της ζημιάς που σου προκλήθηκε, αν θέλεις να υπάρξει τέτοιο πράγμα χρειάζεσαι δικηγόρο, κανένας δε θα δεχτεί να σου πληρώσει έστω και ένα μικρό ποσό για τη ζημιά σου. Κι αν μπει δικηγόρος στη μέση, μετά ξέχνα τις καλές σχέσεις, όσο δίκιο κι αν έχεις. Μακριά από δαύτους.

Έγινε επεξεργασία από konnos
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

πριν 11 λεπτά, το μέλος konnos έγραψε:

Όχι όμως και η επισκευή της ζημιάς που σου προκλήθηκε, αν θέλεις να υπάρξει τέτοιο πράγμα χρειάζεσαι δικηγόρο, κανένας δε θα δεχτεί να σου πληρώσει έστω και ένα μικρό ποσό για τη ζημιά σου. Κι αν μπει δικηγόρος στη μέση, μετά ξέχνα τις καλές σχέσεις, όσο δίκιο κι αν έχεις. Μακριά από δαύτους.

what he said ?

 

πριν 5 ώρες, το μέλος GoMaR έγραψε:

Καλυτερα καλες σχεσεις με τους γειτονες, παρα το αντιθετο. Οποτε εννοειται δε θα μπλεξουμε με δικηγορους κλπ. Απλα αν ηταν κατι φανερο και σιγουρο, γιατι οχι.

 

Ακριβως.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Στην δική μας πολυκατοικία βλάβη στην ενωση και στην κεντρικη στηλη πληρώθηκαν από την πολυκατοικία βάση των χιλιοστών.
Αμοιβη του υδραυλικου και αποκατασταση του συγκεκριμένου σημείου (οχι κατι παραπανω αν ήθελε να κάνει ο ιδιοκτήτης.) Ακόμα η βλάβη φτιάχτηκε αφού ειχαμε 2 προσφορες και δεν ήταν επιλογή του ιδιοκτήτη ποιον θα επιλεξουμε...

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

όπως σου είπαν κ τα παιδιά αρχικά κοιτάς κανονισμό, αν εκεί δεν έχει κάτι κ το πρόβλημα είναι στο κεντρικό τότε θεωρείται κοινόχρηστο κ πληρώνουν όλοι  αναλογικά.

 

αύριο θα μιλήσω με την αστικολόγο οπότε αν με πει κάτι διαφορετικό θα ενημερώσω.

 

καλό κουράγιο με τις επισκευές....αν κερνάς έρχομαι για τα καθαρίσματα μετά. :)

Έγινε επεξεργασία από sosna
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι ότι το Τ αυτό που δείχνεις και το καινούριο Τ, κοστίζουν 20 ευρώ. Βάλε και 50-100 ευρώ εργατικά, θα πάρεις 150 ευρώ από την πολυκατοικία.

Τα άλλα 500+ (πλακάκια / μεροκάματα κλπ.) είναι δικά σου εκτός αν είσαι εσύ διαχειριστής και λύνεις και δένεις, οπότε τα τσιμπάς από το ταμείο και μετά σε κυνηγάνε οι άλλοι (γίνεται συχνά πυκνά). Βάλε του ότι σε ένα τέτοιο πας μετά για ανακαίνιση μπάνιου (εκτός αν έχεις στοκάρει παλιά πλακάκια), οπότε ανεβαίνει ακόμη πιο πάνω το κόστος.

Τώρα αν πας για τη ζημιά και ζητάς να σου πληρώσει 2000 η πολυκατοικία, δεν νομίζω ότι αξίζει να το κάνεις, γιατί όσο δίκιο κι αν έχεις, άλλο τόσο δίκιο έχουν κι οι άλλοι (τι φταίει π.χ. ένας ιδιοκτήτης που π.χ. ΔΕΝ χρησιμοποιεί αυτή τη στήλη αποχέτευσης για τη δική σου ζημιά?). Θα μπλέξεις πιστεύω χωρίς ιδιαίτερο όφελος, καλύτερα δώσε τα δικηγορικά έξοδα στο -εκάστοτε- leroy και πάρε αυτά που θες. 

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα.
Παιδια μη παμε σε ακραια σεναρια..
Κανενας δικηγορος δε θα μπει. Δεν υπαρχει λογος, ουτε σχεσεις θα χαλασουμε. Το ξεκαθαρισα πιο πανω.. Οπως και να παιρνα λεφτα απο την διαχειρηση στα "κρυφα" (αν ημουν διαχειρηστης) ειναι κατι εκτος φιλοσοφιας μας. Σα να κλεβω τον διπλανο μου νιωθω με τετοια πραξη.

Ηρθε εκτιμητης και μηχανικος που η δουλεια του ειναι αυτη με καταστατικα.Η ζημεια προερχεται απο κεντρικη παροχη. Το κοστος βαραινει ολη την πολυκατοικια. Ειτε αφορουν 1 η 10 διαμερισματα. Εβγαλε κοστος στα 500Ε περιπου γιατι θα πρεπει να τρυπηθει και πατωμα για να αλλαχτει ενα μερος της παροχης.

Εχουμε ενημερωσει καποιους ιδιοκτητες, μεχρι στιγμης δεν εχουμε καποια αντιρρηση, αλλα θα γινει προσεχως και συνελευση για τα πιο επισημα.
Το ξαναλεω. Δε παμε να φτιαξουμε το μπανιο με εξοδα αλλωνων. Δεν ειμαστε τετοιοι ανθρωποι.  Θα μας παει συνολο 3χιλιαρικα+ γιατι ΕΜΕΙΣ αποφασισαμε για την ανακαινηση μιας και προεκυψε η βλαβη.

Τωρα αν μπορουμε να γλυτωσουμε καποια λεφτα (εστω 100-200Ε) γιατι οχι αλλα και αυτο χωρις κυνηγι γιατι δεν ειναι ο σκοπος μας αυτος.

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.