Jump to content


LED panels Eurolamp παρεμβολές στο ραδιόφωνο και αναβόσβημα


Recommended Posts

Καλημέρα στην μαστροπαρέα!

Στις 10/9/2018 παράγγειλα από το κατάστημα fotaled.gr δέκα Led Panels 30x30 της εταιρίας eurolamp.

Συγκεκριμένα τον παρακάτω κωδικό για το νέο εργαστήριο

https://www.fotaled.gr/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_category_id=26&virtuemart_product_id=2254&Itemid=158

Πριν περίπου 15 μέρες ολοκληρώθηκε το δωμάτιο και ξεκίνησα να δουλεύω ώστε να του δώσω την τελική του μορφή.

 

Δυστυχώς όμως αντιμετωπίζω δύο προβλήματα.

 

1. Κάποια από τα Panels, προσπαθώ ακόμα να καταλάβω πόσα από αυτά, κάνουν ένα στιγμιαίο αναβόσβημα. Το καταλαβαίνει κάποιος σαν να ανοιγοκλείνει τα μάτια του. (blink)

Το φαινόμενο δεν έχει καμία περιοδικότητα. Μπορεί να γίνει 3 φορές σε ένα λεπτό, μπορεί καμία.

2. Εχω ένα ραδιόφωνο στον χώρο για να σπάει η μονοτονία. Όταν ανάψω τα Panels το ραδιόφωνο αρχίζει τα παράσιτα. Για να ακούσω κάπως αξιοπρεπώς πρέπει να ανάψω την μία σειρά από Panels. Αν ανάψουν όλα bye bye radio.

 

Κινήσεις που έχουν γίνει.

α)Ο ηλεκτρολόγος ξαναείδε την ηλεκτρολογική εγκατάσταση, δεν βρήκε πρόβλημα. Μου έφερε δικά του πανελς και δοκίμασα για τρεις μέρες χωρίς να αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα.

Συνεπώς συμπεραίνει ότι υπάρχει πρόβλημα στο driver.

β)Επικοινώνησα με το κατάστημα και ενώ πήρα απάντηση αμέσως σχεδόν στο πρώτο μου email, όπου λίγο πολύ δεν έχουν ξανασυναντήσει κάτι τέτοιο και προσπάθησαν να ρίξουν το φταίξιμο σε πτώση τάσης της ΔΕΗ, μου είπαν επίσης ότι τα Panels δεν γίνεται να επηρεάζουν το ραδιόφωνο. Τους απάντησα εκ νέου λέγοντας ότι αν είχα τόσες πολλές πτώσεις τάσεις και τόσο συχνές, θα είχαν καεί συσκευές στο σπίτι και ότι δεν είναι δυνατόν να μου λένε ότι δεν επηρεάζει το ραδιόφωνο απο τη στιγμή που τα πράγματα είναι τόσο εμφανή. Ανάβεις φώτα, δεν έχεις ραδιόφωνο. Σβήνεις φώτα, όλα καλά. Να σημειώσω ότι το ιντερνετ είναι γεμάτο με αναφορές από προϊόντα LED και παρεμβολές σε ραδιοφωνικές συχνότητες.

Στο δεύτερο email δεν απάντησαν ποτέ και πριν γίνω κακιά μαζί τους στέλνω email στην eurolamp όσο πιο αναλυτικά μπορώ το πρόβλημα. Δυστυχώς παρόλο που έχουν περάσει τρεις μέρες δεν έχω λάβει κάποια απάντηση ούτε από εκεί.

 

Με απλά και λίγα λόγια έχω ένα κατάστημα που μετά την αγορά δεν αναλαμβάνει ευθύνη και δεν απαντάει κιόλας σε δεύτερο email και μία εταιρία αφαντη...

 

Ερωτηση προς εσάς. Εχει συναντήσει άλλος κανείς τέτοιο πρόβλημα; Εχει εμπειρία; 

Αν χρειάζεστε κάποια άλλη πληροφορία ρωτήστε.

 

Ευχαριστώ

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 100
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

λογικα τα switching τροφοδοτικα των led δεν ειναι σωστα θωρακισμενα.

 

απο το να συνεχισεις το μπλεξιμο με την εταιρια και να στα αλλαξουν με αλλα που πιθανον θα κανουν το ιδιο, που οκ αυτο ειναι το σωστο κανονικα αλλα σα χομπιστας καμια φορα προτιμω να τελειωνω και γω μια ωρα αρχυτερα, ισως να προσπαθησεις να μονωσεις τα τροφοδοτικα.

 

βεβαια αυτο δε θα λυσει και το στιγμιαιο σβησιμο, εκει εχεις θεμα και δε ξερω τι μπορει να υπολειτουργει, πυκνωτες η οτιδηποτε. εκει θα παταγα παντως για να τους κυνηγησω και οχι τοσο στο θορυβο. γραψε ενα high speed video κατι.

Link to comment
Share on other sites

Ελλείψει πιο κατάλληλων οργάνων (παλμογράφο για το ρεύμα, αναλυτή φάσματος για ραδιοσυχνότητες) θα πρότεινα για αρχή να συνδέσεις τα LED panels στο ρεύμα με κάποιο φίλτρο. Ενδεικτικά πρίζα με ενσωματωμένο φίλτρο, πολύπριζο ή ακόμα και UPS εφόσον λένε ότι φιλτράρουν υψίσυχνο θόρυβο. Αυτό για να ελέγξεις πρόχειρα την περίπτωση να "ταΐζουν" θόρυβο πίσω στη γραμμή. Το ραδιόφωνο είναι με μπαταρία ή παίρνει ρεύμα από πρίζα? Έχεις κάποιο άλλο τροφοδοτικό εκτός από το δικό τους για να κάνεις δοκιμές?

Link to comment
Share on other sites

@fuz10n στο τέλος του βίντεο έπιασε οσο ήταν δυνατον το τρεμοπαιγμα που λέω. Δε το πιάνει τόσο καλά δυστυχώς το κινητο

 

@minast Μηνά το ραδιόφωνο είναι με τη μπαταρία του. Δυστυχώς δεν έχω αλλά led drivers να δοκιμάσω. Απο τα δέκα μου αγόρασα έχω εγκαταστήσει τα 9 και το ένα το έχω σαν backup. Το άνοιξα και η πλακετίτσα του ακολουθεί

 

Δεν ξέρω αν κα;ταλαβαίνω καλά αλλά ο driver λέει 18w στην πλακέτα και τα πανελ τα αναφέρουν σαν 24w και στο πλαστικό του driver 25W.... τι παίζει;

 

46479884_771109619899578_175987547673985024_n.jpg

46443344_2312714375466793_5362221846777298944_n.jpg46395646_2249069262037101_5909056168075984896_n.jpg46493072_2091634324483958_4414518986289446912_n.jpg46351695_274354876615209_2205969420260474880_n.jpg

 

@DJman το ξέρω βρε απλά θα ήθελα να λυθεί όσο γίνεται πιο σύντομα και ήρεμα, γι αυτό έστειλα και στην εταιρία. Εννοείται ότι αν δεν δω φως θα κινηθώ μέσω του ΣΤΚ

Link to comment
Share on other sites

πω μιλαμε για πολυ μικρο χρονικο διαστημα. βρες οσο πιο high speed video συσκευη μπορεις μπας και το δειξει καλυτερα, αν το θες για στοιχειο

ενδεχεται να δημιουργουν πεδια και να κοβουν το σημα εχει δικιο που ανεφερε ο ανω για το αν μπαινει πριζα

ωραια φωτα παντως ?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αρχικά είναι εμφανές ότι τα τροφοδοτικά τους δεν έχουν ιδιαίτερη θωράκιση. Δεν θα μου φανεί παράξενο να παρατηρείς δύο διαφορετικά προβλήματα: Κακή τροφοδοσία και παρεμβολές.

Μπακάλικο troubleshooting part 2: Σε βολεύει να δώσεις ρεύμα στο τελευταίο πάνελ/τροφοδοτικό και να πλησιάσεις πολύ κοντά σε αυτά το ραδιόφωνο? Ο σκοπός είναι να δεις εάν επηρεάζονται οι παρεμβολές από την απόσταση.

 

Για τις αποκλίσεις σε ονομαστικές προδιαγραφές μεταξύ πλακέτας-καλύμματος, νομίζω είναι προφανές ότι απλά έχει ξαναβαφτιστεί :). Δεδομένου ότι δεν έχεις αναρτήσει ακόμα το τελευταίο, είναι βολικό εάν βρεις έναν παλμογράφο να καταγράψεις την τάση που παίρνει το πάνελ για πιθανό τεκμήριο προβλήματος, αλλά δεν νομίζω ότι αξίζει τον χαμένο χρόνο. CE δεν βλέπω πουθενά, αναφέρουν ότι έχουν οποιαδήποτε πιστοποίηση? Μήπως να σου αλλάξουν έστω το τελευταίο τροφοδοτικό για δοκιμή? Δεν φαντάζομαι να αρνηθούν...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Και απλά για να υπάρχουν 2 βίντεο. Ενα στα fm και ένα στα am

Μηνά ποστάραμε μαζί. Δεν παίζει να πάω να δανειστώ παλμογράφο και να μπω στη διαδικασία. Το θέμα με την αντικατάσταση έστω ενός είναι ότι δεν λαμβάνω απάντηση είτε απο το μαγαζί είτε από την εταιρία. Εκτός αν θέλουν πάνω απο 3 μέρες για να σκεφτούν τι να πουν. Στην αποστολή και αντικαταβολή πάντως ήταν γρήγοροι.

 

 

Edit: Εδώ τα αναλυτικά χαρακτηριστικά

http://www.eurolamp.gr/ecom/el/ProductDetails/Ferrara-Φωτισμός///ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ LED SLIM ΧΩΝΕΥΤΟ ΛΕΥΚΟ 300Χ300 24W 4000K.aspx

 

ISO9001 :No
ISO14001 :No
LVDCE+TESTREPORT :Yes
ROHSCE+TESTREPORT :Yes
EMCCE+TESTREPORT :Yes
Link to comment
Share on other sites

Φυσικά και μπορώ. Απλά θα πρέπει να τα ξεκουμπώσω πάλι από την ψευδοροφή, να αποσυνδέσω καλώδια και να κάνω δοκιμές. Και μετά να τα ξαναβάλω για να έχω φως και ίσως αν φιλοτιμηθούν να τα ξαναβγαλω να βαλω νεα, που αν ειναι τα ίδια θα ειναι τσαμπα κόπος. 

Με τα παραπάνω που παραθέτω δεν νομίζω ότι αξίζει κάτι τέτοιο πέρα από το να αναλάβουν ευθύνες αυτοί που πρέπει.

Θα περιμένω και σήμερα και μαγαζί και εταιρία και το προχωράω με άλλο τρόπο μετά.

Link to comment
Share on other sites

Αγάπη, δυστυχώς τα τροφοδοτικά των LEDs δεν διαθέτουν το παραμικρό φίλτρο.

Συνεπώς δεν υπάρχει περίπτωση να μπορούν να περάσουν τους ελέγχους περί ραδιοπαρεμβολών (EMI , EMC).

Και επειδή δεν τους έχουν περάσει, το "πιστοποιητικό" αναφέρει απλά ότι "Έχει πιστοποίηση", αν τα πράγματα δεν ήταν τόσο εκνευριστικά, θα λέγαμε και άλλα ανέκδοτα να γελάσουμε, αλλά δυστυχώς . . .

 

Άρα τα καλώδια τροφοδότησής τους γίνονται κεραίες εκπομπής του θορύβου που παράγει το κάθε switching  τροφοδοτικό και τον διασπείρουν στον χώρο.

Οπότε το πρώτο θύμα είναι το ραδιόφωνό σου το οποίο αναγκαστικά πιάνει τον θόρυβο μιας και είναι εντός της μπάντας του.

Αλλά έχω σοβαρές υποψίες ότι εδώ υπάρχει καί ένα άλλο θύμα αυτών των ραδιοπαρεμβολών!

Και συγκεκριμένα τα ίδια τα τροφοδοτικά υφίστανται τις ραδιοπαρεμβολές από τα άλλα γειτονικά τους τροφοδοτικά! ! !

Και καθώς δεν έχουν καμία προστασία έναντι ραδιοπαρεμβολών, κάλλιστα μπορεί να επηρεάζονται και παροδικά και σε τυχαία συχνότητα να "σταματούν" στιγμιαία τη λειτουργία τους και να προκαλείται αυτή η στιγμιαία μείωση του φωτισμού !

Αυτή η κατάσταση επιδεινώνεται από το γεγονός ότι το κάθε τροφοδοτικό μπορεί να εκπέμπει παράσιτα σε λίγο διαφορετική συχνότητα, η οποία μπορεί να ολισθαίνει ελαφρά με το χρόνο.  Αυτό μπορεί να δημιουργεί "διακροτήματα" στον σύνθετο θόρυβο που επικρατεί στο χώρο και τοπικές ενισχύσεις του θορύβου (γι' αυτό και το παράσιτο αυξομειώνεται στο ραδιόφωνο).

 

Σαν τελικό συμπέρασμα :

1. Τα συγκεκριμένα φωτιστικά δεν θα έπρεπε ποτέ να έχουν πάρει άδεια πώλησης!

2. Μόνο με φίλτρο ΕΜΙ σε κάθε τροφοδοτικό μπορεί να δοθεί λύση.

3. Φυσικά τόσο  η εταιρία διάθεσή τους, όσο και η αρμόδια υπηρεσία που τους χορήγησε την άδεια  είναι υπόλογη.

Αλλά  ξέρω -μέσα στο "μπακάλικο" που ζούμε- πως θέλει πολύ  "κουράγιο" και χρόνο για να  κυνηγήσει  κάποιος  το θέμα.

 

Αν θελήσεις να "παίξεις" με την ιδέα βελτίωσής τους -μιας και έχεις κάνει όλη την υποδομή για να τα δεχτεί- δες την περίπτωση να προτάξεις σε κάθε τροφοδοτικό ένα μικρό EMI filter:

 

https://www.ebay.com/itm/4A-EMI-Power-Filter-Board-For-Pre-Amp-Amplifier-DAC-Headphone-DIY-Kits-/253238237871?_trksid=p2349526.m4383.l4275.c10#viTabs_0

 

  https://pl.aliexpress.com/item/5pcs-Electromagnetic-interference-filters-EMI-Filter-pcb-board/32342342422.html

 

Και όσον αφορά στα περί περιόδου εγγύησης, και επιστροφής, αυτά ισχύουν για μια συσκευή που παρουσίασε σφάλμα ή αποκλίνει για Χ λόγο από την τυπική της κατασκευή και λειτουργία,  και όχι για μια συσκευή που έχει εκ κατασκευής σχεδιαστικό σφάλμα και έλλειψη!

Δεν μπορεί να εγείρει καμία αντίρρηση για μια συσκευή που δεν καλύπτει τα  στοιχειώδη στάνταρ περί EMI / EMC !

Αν δείς ότι σου λένε σουξου - μούξου, να του ζητήσεις να σου δώσουν τις πιστοποιήσεις και τις άδειες του προϊόντος! 

Όχι το ότι πέρασε -και τρίχες κατσαρές- αλλά τα αποτελέσματα των ελέγχων !

Είναι υποχρεωμένοι να τα παρέχουν! (θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι! )

 

Καλή δύναμη και -επειδή σε ξέρω- ούτε ψύλλος στο κόρφο τους ! ! ! :hehe:

 

 

Έγινε επεξεργασία από Seafalco
  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

26 minutes ago, karmen1983 said:

Φυσικά και μπορώ. Απλά θα πρέπει να τα ξεκουμπώσω πάλι από την ψευδοροφή, να αποσυνδέσω καλώδια και να κάνω δοκιμές. Και μετά να τα ξαναβάλω για να έχω φως και ίσως αν φιλοτιμηθούν να τα ξαναβγαλω να βαλω νεα, που αν ειναι τα ίδια θα ειναι τσαμπα κόπος. 

Με τα παραπάνω που παραθέτω δεν νομίζω ότι αξίζει κάτι τέτοιο πέρα από το να αναλάβουν ευθύνες αυτοί που πρέπει.

Θα περιμένω και σήμερα και μαγαζί και εταιρία και το προχωράω με άλλο τρόπο μετά.

 

Εχει ενα δικιο. Απλα ελεγα μηπω ολα περνανε απο καποια κεντρικη τροφοδοσια ταβανιου , και εκει απλα εβαζες μια μπαλαντεζα για δοκιμες.

Παντω εγω με τα VK lighting δεν ειχα κανενα θεμα.(απλα το αναφερω σε περιπτωση που αλλαξεις μαρκα)

 

Link to comment
Share on other sites

πριν 41 λεπτά, το μέλος karmen1983 έγραψε:

ISO9001 :No ISO14001 :No LVDCE+TESTREPORT :Yes ROHSCE+TESTREPORT :Yes EMCCE+TESTREPORT :Yes

 

Διάμετρος :300mm*300mm
Διάμετρος οπής :280x280mm
Βάρος :680g
Συσκευασία :1/20
ISO9001 :No
ISO14001 :No
LVDCE+TESTREPORT :Yes
ROHSCE+TESTREPORT :Yes
EMCCE+TESTREPORT :Yes
Τύπος Μπάλλαστ :led driver

Τύπος Σύνδεσης :Cable

 

Για να μην μακρηγορώ . . . το τροφοδοτικό (μπαλαστ κατά το δελτίο του προϊόντος) δεν έχει καμία έγκριση ! !

Όλες οι εγκρίσεις   -στο βαθμό που πράγματι υπάρχουν!- αφορούν στο φωτιστικό και όχι στο τροφοδοτικό του!

  • Like 2
  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά ευχαριστώ όλους σας για την άμεση ανταπόκριση και την τεχνική ανάλυση. 

Επικοινώνησε μόλις μαζί μου το κατάστημα  και θα επικοινωνήσει με την Eurolamp το ίδιο για να έχω απάντηση από Δευτέρα. 

Οπότε από βδομάδα θα έχουμε νέα.

 

Ευχαριστώ και πάλι :T: 

 

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Όχι πως είναι επιτρεπτό να πωλούνται τέτοιες κατασκευές αλλά ένα αξιόλογο φωτιστικό κοστίζει πολλά    

https://www.led1.de/shop/lng/en/osram-led-solutions/osram-led-luminaires/osram-indoor-led-luminaires/ledvance-led-panel-625-33w-ugr.html

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

μόνο εγώ βλέπω ψυχρές κολλήσεις στην ανόρθωση  ? :hmm:

 

δεν ξέρω αν είναι σύμπτωση, αλλά χρησιμοποίησα και εγώ ίδια drivers με στρογγυλά πανελ Φ20, και 5 μέρες μετά το ένα παρέδωσε πνεύμα. Το αλλάξαμε (πάνελ και driver σε μια συσκευασία σαν σετ), και ....ξανακάηκε.....λίγες εβδομάδες μετά τα 10 απο τα 14 πάνελ είχαν παραδώσει πνεύμα. (άλλα ολοσχερώς καμένα, και άλλα τρεμόπαιγμα) .

Λύση δεν βρέθηκε. Και σε εμένα μου είπαν για το ρεύμα, αλλά δεν κάθισα να το ψάξω άλλο (ήταν δωρεά άλλωστε... ) τα αντικαταστήσαμε όλα με απλά ντουί και λάμπες led (μπάλωμα τη γυψοσανίδα, στοκάρισμα, τρίψιμο κλπ κλπ κλπ) 

 

Εντιτ: άν είναι να δανειστείς κάτι, αυτό θα έπρεπε να είναι αναλυτής φάσματος.... θα έριχνες τρελό γέλιο.

Έγινε επεξεργασία από colt3003
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.