Jump to content



Αναγνωρισμενες πιστοποιησεις στο εξωτερικο


Dimiteto21

Recommended Posts

 Καλησπερα θελω να δουμε εδω οσοι ξερουν να απαντησουν στο ποια πιστοποιητικα γνωσεων απο την ελλαδα αναγνωριζουν στο εξωτερικο? Κι οταν λεω πιστοποιητικα για παραδειγμα εννοω το ecdl. 

Link to comment
Share on other sites

Αρχικα ναι αλλα γενικα οποιοδηποτε πιστοποιητικο γνωσης μπορει να βοηθησει στο εξωτερικο. Ξερεις κατι γι αυτο που μου λες? Απο που το παιρνεις που το δινεις κτλ? 

Link to comment
Share on other sites

Βασικά μπορείς να μας πεις σε τι θέση θες να προσπαθήσεις; Επίσης ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα.

Γενικά στον ιδιωτικό τα πιστοποιητικά δεν πολυμετράνε. Απλά λένε ότι για Χ χρόνο έστρωσες κώλο και διάβασες.

Ούτε αποδεικνύουν ότι τα έμαθες πραγματικά και όχι παπαγαλία, ούτε αν θυμάσαι τίποτα τώρα.

Link to comment
Share on other sites

Θα σου πω. Σκοπευω τον επομενο 1,5 χρονο να φυγω στη νορβηγια και θελω οτιδηποτε πιστοποιητικο μπορω να μαζεψω που θα με βοηθησει σε οποιοδηποτε τομεα κυριως της πληροφορικης. Ξερω την αξια τους μη νομιζεις απλα οτι περισσοτερο εχεις στα χερια σου ειδικα εξω τοσο καλυτερο του δειχνεις ενα παραπανω ενδιαφερον. Δεν ειμαι μικρος ειμαι 32 με οικογενεια και παιδια οποτε ψαχνω οτι μπορω καλυτερο να μαζεψω πριν φυγω. 

Link to comment
Share on other sites

Για αρχη πρεπει να αποφασισεις με τι θελεις να ασχοληθεις στην πληροφορικη. Γινε πιο συγκεκριμενος. Προγραμματιστης; Δικτυα; Admin;

 

Οι καλες πιστοποιησεις ειναι και ακριβες(μαθηματα/βιβλια/εξετασεις) αλλα και εχουν ενα βαθμο δυσκολιας για να τις αποκτησεις. Πραγμα που σημαινει οτι θα πρεπει να διαθεσεις χρονοχρημα.

 

Ενδεικτικα κοιτα εδω:

https://www.microsoft.com/en-us/learning/mcsa-certification.aspx

https://www.microsoft.com/en-us/learning/mcsd-certification.aspx

 

 

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα πρότεινα και το edx.org. Μέσα από το edx μπορείς να διαβάσεις τα μαθήματα δωρεάν κι αν νομίζεις ή θέλεις την πιστοποίηση, πληρώνεις και το παίρνεις.

 

Επίσης, υπάρχει και το επίσημο πρόγραμμα της Microsoft Professional in IT Support (για παράδειγμα) το οποίο σου δίνει πιστοποίηση Tier 1 IT Support.

 

Όλα τα μαθήματα - https://www.edx.org/microsoft-professional-program-it-support

Ένα μάθημα - https://www.edx.org/course/it-support-networking-essentials-1

 

Εναλλακτικά, μπορείς με μία απλή αναζήτηση να βρεις κι άλλες πιστοποιήσεις στα δίκτυα Η/Υ.

https://www.edx.org/course?search_query=network

 

Καλό θα ήταν βέβαια, να ολοκληρώσεις ένα πρόγραμμα και όχι μόνο ένα μάθημα. Βέβαια σε όλα τα μαθήματα που ολοκληρώνεις μπορείς να πάρεις πιστοποιητικό από τον αντίστοιχο φορέα, αλλά ολοκληρώνοντας ένα πρόγραμμα αποκτάς και special skills ή ακόμη και δυνατότητα να πας και στο αντίστοιχο πανεπιστήμιο (φυσικά με πληρωμή κάποιου ποσού).

 

Μάλιστα, υπάρχουν προγράμματα που προσμετρούν τα μαθήματα του edx ως μέρος του τελικού βαθμού που θα έπαιρνες από το αντίστοιχο πανεπιστήμιο, αν επιλέξεις να συνεχίσεις. Εγώ παρακολουθώ το 3ο κατά σειρά μάθημα (έχω ήδη ολοκληρώσει 2 μαθήματα) και η αλήθεια είναι ότι έχω μείνει αρκετά ικανοποιημένος από το επίπεδο γνώσεων. Σε διαφορετικό τομέα από το δικό σου.

 

Για να μπορείς να πάρεις πιστοποιητικό (το οποίο κοστίζει από 90€ έως και 180€ ανά μάθημα - δλδ για ένα ολόκληρο πρόγραμμα μπορεί να χρειαστεί να δώσεις έως και 700-1300€) πρέπει αρχικά να κάνεις το λεγόμενο verification με web camera και ταυτότητα. 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

πριν 36 λεπτά, το μέλος Dimiteto21 έγραψε:

Προγραμματιστης οχι φιλε μου δν εχω τετοιες γνωσεις αλλα στο κομματι των δικτυων με το οποιο ασχολουμαι θα ηθελα να βρω καποια πιστωποιηση. 

Δε χρειάζεσαι πιστοποίηση για προγραμματισμό. Ένα πλούσιο github με τα προγράμματά σου να έχεις.

Για δίκτυα μπορείς να δεις τις πιστοποιήσεις της cisco ή της juniper.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Κοιτα γενικα το εχω ψαξει ιντερνετικα αυτο που προτεινουν περισσοτερο και το βλεπω και στο εξωτερικο αρκετα ειναι οι πιστοποιησεις της microsoft αλλα και τις cisco. Το κακο ειναι οτι εδω στη θεσσαλονικη δν υπαρχουν αρκετα φροντιστηρια που να ασχολουνται με τετοια πραγματα ωστε να σου δωσουν μια αλφα υλη να διαβασεις και να ασχοληθεις για τις πιστοποιησεις και οχι απαραιτητα για μαθηματα. 

Link to comment
Share on other sites

Ζαχο λογο δουλειας εχω γνωριμιες και ακρες με την microsoft εχω μιλησει λιγο με καποιον θα σου πω prive. Οποτε μπορεσεις απαντησε μου περιμενω. Ευχαριστω παντως. 

Link to comment
Share on other sites

πριν 6 ώρες, το μέλος Dimiteto21 έγραψε:

μια αλφα υλη να διαβασεις και να ασχοληθεις για τις πιστοποιησεις και οχι απαραιτητα για μαθηματα. 

https://learningnetwork.cisco.com/community/certifications/ccna/ccna-exam/study-material

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 14 ώρες, το μέλος trendy έγραψε:

Δε χρειάζεσαι πιστοποίηση για προγραμματισμό. Ένα πλούσιο github με τα προγράμματά σου να έχεις.

 

 

Το παραθέτω απλά για να υπάρχει κιάλλες φορές. 

Είναι το νουμερο 1 πράγμα που πρέπει να έχεις ΙΜΟ.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μαζι σας ρε μαγκες αλλα το ειπα κατ επαναληψη και γι αυτο δεν χρειαζεται να επαναλαμβανεστε.. Δεν γνωριζω προγραμματισμο!!! Αν δν εχεις ασχοληθει ποτε με προγραμματισμο τι github και χαζομαρες λεμε? Δν μαθαινεται ο προγραμματισμος απο τη μια μερα στην αλλη και θα συμφωνησω απολυτα οτι δν θελει πιστοποιηση η' ξερεις η' οχι τοσο απλα. 

Link to comment
Share on other sites

Εγώ προτείνω και πάλι αυτά που είπα παραπάνω κυρίως γιατί είναι self paced. Έχεις για παράδειγμα μια εβδομάδα να ολοκληρώσεις όποτε θέλεις ένα section.

 

Μάλιστα υπάρχει και η λύση με αρκετά ελληνικά πανεπιστήμια που δίνουν μονάδες ects για 3μηνα 6μηνα κι άλλα προγράμματα eLearning.

Έγινε επεξεργασία από trib
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.