Jump to content



Αγορά νέου 27' IPS Monitor


Recommended Posts

Καλησπέρα σας.

Ερώτηση για αγορά οθόνης. Θα αντικαταστήσει μια παλιά Samsung SyncMaster SA350.

1.Τιμη 500 + - 50€

2. Καθημερινή χρήση (office,Autodesk Inventor ,internet, 2 φορές την βδομάδα παιχνίδια τύπου AC Odyssey, Jedi Fallen Order και strategy , οχι multiplayer ). 

3. 27' 

4. Μέχρι νεοτέρας msi gtx 1050ti 4G Gaming X

 

Στα υπόψην τα παρακάτω.

 

Gigabyte AD27QD

Asus TUF Gaming VG27AQ

Gigabyte Aorus FI27Q

LG 27GL850-B

 

 

 

Έγινε επεξεργασία από jasondr
Link to comment
Share on other sites

Λεει μεχρι νεοτερας.

Εγω θα το ξανα πω και θα το λεω. Η πιο VFM οθονη επαγγελματικης χρησης που δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο τα πολυ ακριβα μοντελα ειναι αυτη.

https://www.skroutz.gr/s/14863533/HP-EliteDisplay-E273q.html

Εγω την χρησιμοποιω επαγγελματικα, ο @tommybertsen για παιχνιδια. Οποτε μπορει να σου πει ο ιδιος περισσοτερες πληροφοριες.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Για οποιον παιζει non-fps games ισως ειναι καλη η ΗΡ. Βεβαια ποιοτικά δεν ξέρω. Δούλευα σε επισκευαστικό κέντρο της ΗΡ και δεν έχω την καλύτερη εντύπωση. Δεν εβλεπα οθόνες όμως...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Οχι ισως. Ειναι πολυ καλη η συγκεκριμενη οθονη. 
Δεν θα την συγκρινω με gaming monitors 144hz γιατι δεν ειναι εκει το target group της. Αλλα συνδιαζει επαγγελματικα προγραμματα με το παραπανω οπως και ελαφρυ gaming.
Τωρα για την ποιοτητα δε ξερω τι εννοεις. Δε παιζω μπαλα με τις οθονες ουτε τις αλλαζω θεση συνεχεια.(εχω δυο) Μπορει να υστερει ποιοτικα οπως λες, αλλα για τα λεφτα που ζηταει σε σχεση με αυτα που προσφερει ειναι πολυ καλη. Και το λεω γιατι την εχω συγκρινει με ακριβα monitor.
Αν ο σκοπος του αγοραστη ηταν καθαρα gaming σαφως δε θα την προτεινα.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, icy20 said:

ΗΡ. Βεβαια ποιοτικά δεν ξέρω.

είναι τέτοιο το χάλι με τις περισσότερες μάρκες στις οθόνες -ουσιαστικά είναι σα να σου λένε ότι ακόμα και 600 και 1000 ευρώ να δώσεις είναι αποδεκτό ότι θα έχεις προβλήματα του ενός είδους ή του άλλου- που μάρκες όπως HP, Dell, NEC, Fujitsu klp, μάρκες που πουλάνε σε εταιρικούς πελάτες έχουν συχνά ανεκτό vfm. Ειδικά η HP στην ακριβή της σειρά την Ζ έχει κάμποσα μοντέλα που απευθύνονται σε επαγγελματίες εικόνας (γραφίστες, studio, φωτογράφους) κι έχει νόημα να την κοιτάς.

Στις φθηνότερες σειρές όπως η Ε που γράφει ο Gomar, δεν είναι παράλογο να ελπίζεις ότι δεν κάνουν αίσχη με αποτέλεσμα να είναι συχνά καλά vfm. Προφανώς δεν είναι σε τέτοια τιμή η καλύτερη οθόνη του κόσμου στις ίντσες της αλλά είναι αρκετά τίμιες νομίζω.
Καταλαβαίνω τις αμφιβολίες σου, η HP ήταν εταιρεία θρύλος που έπεσε πολύ όταν άρχισε τις κατασκευαστικές «εκπτώσεις» και τα χρηματιστηριακά κόλπα που οδηγούν σε ανάγκη για μεγαλύτερες «εκπτώσεις» ποιότητας, παρόλα αυτά αν το θέλει έχει την κουλτούρα για να βγάλει καλό προϊόν. Εμφανίστηκαν κι οι gamers στην αγορά -με εντελώς διαφορετικές ανάγκες από χρήστες με απαιτήσεις/χρήστες που δεν είναι gamers- κι έδεσε το γλυκό.

Αν πρόκειται κάποιος να μην θέλει να διαθέσει ένα σκασμό λεφτά, να μην έχει τρελλές ή ειδικές απαιτήσεις αλλά ταυτοχρόνως να θέλει κάτι αξιοπρεπές για χρήση ΗΥ αξίζει να κοιτάει και τα HP.

Αλλες μάρκες που αξίζει να εξετάζει κάποιος στην αγορά είναι εταιρείες που ειδικεύονται σε οθόνες, EIZO πρώτη πρώτη, iiyama, viewsonic ελπίζοντας ότι δεν τις παίρνει να κάνουν αίσχη στην ποιότητα.

Στα χρήματα που ρωτά ο jasondr και για την χρήση που περιγράφει αξίζει να δει και τέτοιες μάρκες, κάτι θα βρει να του κάνει.



 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, GoMaR said:

Λεει μεχρι νεοτερας.

Εγω θα το ξανα πω και θα το λεω. Η πιο VFM οθονη επαγγελματικης χρησης που δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο τα πολυ ακριβα μοντελα ειναι αυτη.

https://www.skroutz.gr/s/14863533/HP-EliteDisplay-E273q.html

Εγω την χρησιμοποιω επαγγελματικα, ο @tommybertsen για παιχνιδια. Οποτε μπορει να σου πει ο ιδιος περισσοτερες πληροφοριες.


Κι εγώ την ίδια έχω και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Εδώ είναι το θέμα που είχα ανοίξει και ίσως βρεις κάτι που θα σου φανεί ενδιαφέρον.

  • Like 1
  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

Για όσους θέλουν πάνω από 60Hz οθόνες, δεν είναι κατάλληλη προφανώς.  Για πιο casual gaming καταστάσεις είναι άριστη. Δεν ζηλεύει τίποτα από ακριβότερες με παρόμοια χαρακτηριστικά. Ποιοτικά, έχω ξαναπεί για το stand της το οποίο με εξέπληξε. Αν και πλέον, θα προτιμούσα να την βάλω τοίχο (αυτά τα εκατοστά που θα γλιτώσω είναι πλέον crucial για μένα) αλλά δεν το κάνω ακόμη. 

Πόσο καιρό την έχουμε ρε @GoMaR? Κάνα δίχρονο κοντεύει (καλοκαίρι του 18 την πήραμε). Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.

 

Πλέον παίζω λιγότερο, με ενδιαφέρει που μπορώ να έχω καλή εικόνα στο cubase και να έχω και VSTs ανοιχτά και απ'όλα. Η χρήση μου είναι αυτό που λέμε "all around", για αυτό αν ήθελα 144hz+ θα έπρεπε να έχω

α) Άλλο σπίτι για να έχω άνεση και ξεχωριστό δωμάτιο για pc + studio

β) Δύο οθόνες - μια για work + μια για games.

γ) Άλλο PC και λεφτά :hehe: (και να παίζω και ονλαιν για να τα δικαιολογω - ναι, ξέρω και στα SP θα έβλεπα διαφορές - ΔΕΝ με νοιάζει - τα παίζω κι έτσι και είμαι μια χαρά)

 

Άρα αυτή , σαν all in one, μου φαίνεται ότι πιο VFM έχω πάρει, και πολύ καλή αγορά σε γενικές γραμμές. Ειδικά αφού το MP δεν παίζει στο τραπέζι.

 

Δεν βλέπω το λόγο ο ts να ξοδέψει 500€. Μπορεί να φυλάξει τα υπόλοια για μία κάρτα γραφικών που ίσως πάρει αργότερα ;) 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους. Έχω την λογική να πάρω κάτι που θα κρατήσω όπως και το παλαιό μου monitor (10χρονια). Προφανώς δεν το θέλω μόνο για Gaming αλλά θέλω να ξέρω πως με καλύπτει πλήρως σε καθημερινή χρήση και σε καλύτερα επίπεδα από 1 TN δεκαετίας και ταυτόχρονα με ενα update στην κάρτα γραφικών θα μπορώ να παίζω σε καλα επίπεδα τα νέα παιχνίδια στο κομμάτι που ανέφερα. 

 

Αν έχει κάποιος να προτείνει και κάποια κάρτα γραφικών (msi, asus με Nvidia chip)

 

Το 2 φορές έχει να κάνει με ότι λόγο παιδιού δεν έχω πολύ χρόνο. Προσωπικά θεωρώ πως μια οθόνη με κάποια καλά χαρακτηριστικά (144hz με 3ms λέω εγώ πραγματικό χρονο) δεν αποδίδει μόνο σε multi απλά εκεί το βλέπεις έντονα και πάλι πρέπει να το έχεις λιώσει για να δεις διαφορές, δηλαδή σε μάχη σε COD single δεν βλέπετε διαφορά;

 27' νομίζω είναι μια καλή μέση λύση για να αυξήσω το μέγεθος λόγο αναγκών δουλειάς ( multi windows,  μεγαλύτερη επιφάνεια εργασίας - 2D-3Dσχεδιου) αλλά να μην ξεφύγω στον όγκο λόγο γραφείου. Ότι αναφέρω σε επίπεδο προσωπικής χρήσης.

Έγινε επεξεργασία από jasondr
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.