Jump to content


Καινουργιο PC για παιδι


kpetros

Recommended Posts

Καλημερες , σημερα μου ζητηθηκε να φτιαξω ενα pc για συγγενη μου για το παιδι της . 

Θα ειναι για το σχολειο και λιγακι gaming  , το κοστος θα πρεπει να μεινει στα εως 500-550 συμπεριλαμβανομενων και των περιεφεριακων . 

Φυσικα ο μικρος σαν παιδι , ενθουσιαζεται με τα φωτακια αλλα ζητημα αν ξερει τι παει να πει rgb και κουραφεξαλα οποτε θεωρω πως λιγος ψευτοφωτισμος σε πληκτρολογιο θα ειναι αρκετος για να τον καλυψει . 

 

Σαν βαση , το κουτι που ειδα και φαινεται τιμιο ειναι το CoolerMaster MasterBox Q300L στα 50ε 

Για τροφοδοτικο , βλεπω το Corsair CV450 . μπορει να μην ειναι modular αλλα το κουτι λεει εχει αρκετο χωρο απο πισω για να κρυφτουν τα αχρειαστα καλωδια , 45ε

Απο ram βλεπω αυτην την στιγμη υπαρχουν αυτες G.Skill Aegis 16GB DDR4-3200MHz στο 40αρι

 

Για cpu το μονο που χωραει στο budget ειναι ο 3400G  ,  στα 140ε . Και δεν βλεπω να εχουν ανακοινωσει APU 5ης γενιας .... 

Απο μητρικη δεν ξερω ..... και οι Β450 ειναι συμβατες με αυτον τον επεξεργαστη σωστα? αλλα οι Β550 θα μπορουσαν στο μελλον να δεχτουν καλυτερο επεξεργαστη 5ΧΧΧ?

Να υπολογιζω και ενα 75-100ε για μητρικη ?

 

Τελος ενας 250αρης SSD στα 60ε 

Ενα απλο μονιτορ στα 100-110ε και περισσευουν 40φραγκα για πληκτρολογιο-ποντικι . 

 

 

Καπως ετσι εχει ξεπεραστει το budget χωρις προσωπικα να με ενθουσιαζει . 

Εχετε καμια προταση για καμια πιο σωστη συνθεση ? 

Το pc θα το παραλαβουν αφου τελειωση η καραντινα οποτε μηπως αξιζει να περιμενω καμια μπομπα προσφορα απο blackfriday ? 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

σε οθόνη όχι τσιγκουνιές χωρίς νόημα. Για 10-20-30 ευρώ. Τα μάτια του παιδιού είναι ακριβότερα. Μπορείτε να βρείτε κάτι, να είναι όσο το δυνατόν πο ξεκούραστη. Τουλάχιστον 24. Η οθόνη πρέπει να είναι το σημείο που θα ξοδευτούν τα πιο πολλά. Άριστη η λίστα που σου δείχνει ο p55 (θα προτιμούσα 1920*1200 ανάλυση αλλά μάλλον είναι κάπως ακριβότερες οπότε εσείς κρίνετε αν θέλετε να υπερβείτε λιγάκι τον προϋπολογισμό μόνο για αυτό).

Στις μητρικές πρόσεξε μόνο μήπως στα ίδια χρήματα με κάνα τάλιρο-δεκάρικο διαφορά υπάρχει κάτι καλύτερο.

Στο ποντίκι, καλύτερα να το διαλέξει το παιδί μόνο του, να τον βολεύει στο χέρι του. Έχουν μικρότερα χέρια αν είναι μικρής ηλικίας, πρόσεχε να αγοραστεί με κριτήριο το χέρι του παιδιού, όχι ενηλίκου. Απλό οπτικό ποντίκι.
Πληκτρολόγιο, το φθηνότερο με 10-15 ευρώ από κανονική μάρκα. Θα πρότεινα να μην είναι μαυρο αλλά γκρι/ασπρο, ανοιχτό χρώμα. Χωρίς φωτάκια. Εκεί είναι που θα εξοικονομήσετε χρήματα, αν θέλει άλλο αργότερα ευκολα το αλλάζει.

Αν το παιδί δεν έχει ξανακαθήσει σε πισι στο σπίτι του προσέχετε την στάση και τις αποστάσεις που θα κάθεται.

Link to comment
Share on other sites

Η μητρική που σύστησε ο @cabdik έχει DVI-D και HDMI οπότε ψάχνεις για οθόνη με αυτές τις συνδέσεις.

 

Ανάλυση 1920 Χ 1200 έχουν οι οθόνες με αναλογία 16:10 που σου δίνει λίγο περισσότερη οθόνη στις ίδιες ίντσες, η πλειοψηφία είναι σε αναλογία 16:9.

 

@kpetros αυτή που ρωτάς έχει και ενσωματωμένα ηχεία. Εγώ για οθόνη θα ψώνιζα από ένα μαγαζί γιατί ξέρω ότι αν τυχόν αντιμετώπιζα οποιδήποτε πρόβλημα δεν θα με έγραφαν εκεί που δεν πιάνει μελάνι.

 

Καλή budget λύση μου φαίνεται η AOC 24E1Q γιατί εκτός από ηχεία έχει και ρύθμιση ύψους.

 

 

Έγινε επεξεργασία από p55
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

58 minutes ago, kpetros said:

Εχεις καμια οθονη να προτινεις ? 


τίποτα συγκεκριμένο. Στη θέση σου θα κοιτούσα για κάτι μέχρι περίπου 150 Ευρώ, θα κοιτούσα να είναι τουλάχιστον 24, όχι την 23+ που μου δείχνεις, ανάλυση για λόγους οικονομίας μάλλον θα κατέληγα σε 1080 όπου είναι η συντριπτική πλειοψηφία πλειονότητα με κυνηγά το φάντασμα του acct (το 16:10 είναι μεν σαφώς καλύτερος λόγος/αναλογία αλλά έχεις συντριπτικά μικρότερη ποικιλία. Αν τυχαία πετύχεις 1200άρι σε καλή τιμή, προτίμησέ το, αλλιώς μην περιορίσεις εκεί μόνο την αναζήτησή σου).
Dell, HP, Iiyama, Viewsonic είναι μάρκες που σχετικώς εμπιστεύομαι αλλά μην περιοριστείς σε αυτές, είναι δική μου προκατάληψη. Να είναι flicker-free τυπικά (να το γράφει) ή ουσιαστικά (κάποιες ελάχιστες δεν είναι τυπικά φλικερ-φρη αλλά είναι τόσο σωστές που πρακτικά δεν εχουν φλικερ στις φωτεινότητες που θα χρησιμοποιούνται)

Τα ηχεία που επισημαίνει ο p55: αν δεν έχεις σημαντικό πρόβλημα χώρου/καλωδίων, τα ηχεία δεν χρειάζονται να είναι στην οθόνη. Αυτά που έχουν οι οθόνες σίγουρα δεν είναι για πολλά πολλά από άποψη ποιότητας, ισοδυναμούν με  φτηνιάρικα ηχειάκια πυ μπορείς να βρεις κι έχεις μια κάποια μεγαλύτερη ευελιξία με τα ξεχωριστά. Από κει και πέρα δεν θα απέκλεια σώνει και καλά οθόνη με ηχεία, επειδή μπορεί να τύχει το πιο βολικό μοντέλο που βρίσκεις να τα έχει, πάντως σίγουρα δεν θα τα έβαζα καθόλου στα κριτήρια μου για οθόνη. Καθόλου, ούτε δευτερόλεπτο δεν θα δίσταζα να αγοράσω οθόνη χωρίς. Ό,τι κάτσει. Με την υποσημείωση του χώρου που σου έγραψα στην αρχή.

Μικρή λεπτομέρεια που σωστά επισημαίνει ο p55, πριν αγοράσεις οτιδήποτε θα έχεις ελέγξει ότι οθόνη και μητρική ταιριάζουν για το είδος της σύνδεσης που θες. Tα περισσότερα θα ταιριάζουν αλλά ο διάολος έχει πολλά ποδάρια σε τέτοια.
Γενικώς την μητρική που θα καταλήξεις, πρόσεξε την λίγο στις τεχνικές προδιαγραφές. Μην ψάχνεις με βάση τις προδιαγραφές γιατί δεν σας παίρνει οικονομικά για την πολυτέλεια, αλλά όταν κατασταλάξεις σε ένα μοντέλο μην το αγοράσεις εντελώς στα τυφλά, ρίξε του μια ματιά παραπάνω για σιγουριά.

Το άλλο που θέλω να σου πω: δεν ξέρω αν οι προσφορές Μπλακ Φραϊντέι θα δικαιολογούν την αναμονή. Αν δεν βιάζεστε τρελλά περίμενε τις αλλά είναι τέτοια τα ποσά που κοιτάς όπου συνήθως δεν είναι τρελλές διαφορές οικονομικά. Με μία επιφύλαξη: να βγάλουν κάνα σύστημα έτοιμο-κράχτη με καλύτερες προδιαγραφές στα ίδια λεφτά που δίνετε.
Αν αγοράσετε με μετρητά από ένα κατάστημα όλα/τα περισσότερα εξαρτήματα, μερικές φορές ενδέχεται αν τους κλαφτείς λίγο να σου κάνουν καμιά μικρή εκπτωσούλα. Δεν το κάνω προσωπικά (ψιλοαπεχθάνομαι το παζάρι), εσύ κρίνεις αν θες να το δοκιμάσεις κι αυτό. Μην φανταστείς ότι θα γλυτώσεις κάτι τρομερό αλλά σε πιεσμένους προϋπολογισμούς μπορεί να βάλει ένα λιθαράκι (να σου γλυτώσει π.χ. τα λεφτά των ηχείων). 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εδω και απειρα χρονια ειμαι με την 2412m που ειναι ειναι 1200π . Δεν θα την αλλαζα με τιποτα αλλα μαλλον αυτο οφειλεται κυριος στην συνηθεια μου , δυστυχως πλεον εχει χαθει αυτη η αναλογια αλλα ετσι και αλλιως με το budget pc θα σηκωνε καλυτερα τα 1080 . 

 

Απο αποψη χρονου , για δεκεμβρη παει το πραμα οποτε θα προλαβω την BF . Ισως και το θεμα οθονη να βγει κανα δυνατο κομματι σε crazysundays φαση . 

Για τα βασικα κομματια αμφιβαλλω αν παιζει να βγει καμια προσφορα

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Η 2412m είναι IPS 16:10,  απλά σε κάποια IPS (ακόμα και σε DELL) έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο του Backlight Bleeding (IPS panels are sometimes vulnerable to a defect Backlight Bleeding).

Εκεί έχεις να κάνεις με το μαγαζί για το αν θα δεχθούν να στο αλλάξουν.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 35 λεπτά, το μέλος p55 έγραψε:

Η 2412m είναι IPS 16:10,  απλά σε κάποια IPS (ακόμα και σε DELL) έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο του Backlight Bleeding (IPS panels are sometimes vulnerable to a defect Backlight Bleeding).

Εκεί έχεις να κάνεις με το μαγαζί για το αν θα δεχθούν να στο αλλάξουν.

 

Εφοσον εχεις καλες εντυπωσεις απο το εν λογο μαγαζι για οθονες , να το προτιμησουμε   ?  Παιζει να επιτρεπουν να την ανοιξεις εκει για να την δοκιμασεις και να μην τρεχεις περα δωθε ?

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να τους ρωτήσεις.

Σαν IPS τα χρώματα και γωνίες θέασης θα είναι όπως τα ξέρεις από την 2412m, μόνο το Backlight Bleeding είναι "κουσούρι" των  IPS.

 

 

Έγινε επεξεργασία από p55
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, kpetros said:

Παιζει να επιτρεπουν να την ανοιξεις εκει


κανονικά όχι. Σε ένα παιδί είχε γράψει δώ μια φορά ότι τον άφησαν αλλά την είχε αγοράσει ήδη νομίζω. Είναι θέμα κοματιού το bleeding σε μεγάλο βαθμό. Για το άνοιγμα, να ξέρεις ότι συνήθως δεν έχουν τα προϊόντα στο ράφι, τα φέρνουν μετά την παραγγελία από τον συνεργάτη τους χονδρικής. Ακόμα κι αν τύχει να είναι προϊόν που έχουν, με τον κορωνοϊό μπορεί να είναι διστακτικότεροι για πολλά πολλά εντός καταστήματος.

Δεν θα κόλλαγα μόνο με Dell. Και τα άλλα που βγάζει η λίστα του π55 μπορεί να είναι μια χαρά για την δουλειά που θέλετε.
Εφόσον έχεις χρόνο για την αγορά ψάξε σιγά σιγά με την ησυχία σου να έχεις μια ιδέα από τιμές. Κι αν πετύχεις σημαντικές προσφορές άρπα τις.
Αν έχει κλειδώσει ο συνδυασμός Β550+3400g τις μητρικές βλέπε σιγάσιγά.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Όσον αφορά το bleeding μάλλον εγώ φταίω που σε τρόμαξα, ο @salde έχει δίκιο που λέει ότι είναι θέμα κομματιού.

Επίσης θα επέλεγα μια από τις οθόνες με τρία χρόνια εγγύηση ( όσο πιο πολύ τόσο πιο καλά).

Να σημειώσω ότι την ίδια οθόνη με εσένα έχω και εγώ, δεν ξέρεις τι είχα διαβάσει για το  bleeding της 2412Μ πριν την πάρω αλλά ήταν μια χαρά (φτου φτου μην την ματιάσω).

 

1503069811_.thumb.png.b7e52e6621310263bf14599bc34d18ee.png

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 15 ώρες, το μέλος p55 έγραψε:

Η μητρική που σύστησε ο @cabdik έχει DVI-D και HDMI οπότε ψάχνεις για οθόνη με αυτές τις συνδέσεις.

 

Και η οθονη εχει HDMI με adaptive SYNC  45-75ΗΖ και VA panel....!!! 

πριν 19 ώρες, το μέλος kpetros έγραψε:

Μπομπα , για το μονιτορ , πιστευεις πως αξιζει κατι παραπανω για να παει στις 24 ιντσες ?

ναι.... απλα εγω εβαλα κατι οικονομικο VFM, για να μεινει το μπατζετ εντος οριων... καθαρα..!! 

Αυτη ειναι η αντιστοιχη  24αρα  https://www.skroutz.gr/s/24381139/Philips-242V8A-23-8.html#specs  αλλα με IPS πανελ  στα 110€..!! 

 

επισης αυτη ειναι μια καλη προταση  https://www.skroutz.gr/s/15683851/AOC-24B1H-23-6.html 

Link to comment
Share on other sites

επισης.... (για να σε τσιγκλισω.....?)    υπαρχει και η 27αρα........   https://www.skroutz.gr/s/22296271/AOC-Basic-Line-27B2H-27.html   που για βασικες χρησεις, ειναι μια χαρα..!

βεβαια..... 27αρα........, χμ..,  ισως ειναι too much σε ογκο....!!!!     εγω την πηρα απο την προσφορα του Public πριν κανα μηνα  sta €99..!! 

Link to comment
Share on other sites

στην οθόνη όπως έγραψαν, ρίξτε το βάρος πρώτα.
1080p 24" είναι κομπλέ
από msystems έχεις σε μεγαλύτερο ποσοστό το κεφάλι σου ήσυχο με τις οθόνες.
κοίταξε τι παίζει με τα παρακάτω, από θέμα πάνελ κτλ.
https://www.msystems.gr/section/compare/?&cprod_id[]=35608&cprod_id[]=35609&cprod_id[]=35610


αν τσοντάρεις κι εσύ κάτι ?
 

 

Έγινε επεξεργασία από idonthave
Link to comment
Share on other sites

35 minutes ago, idonthave said:

από msystems έχεις σε μεγαλύτερο ποσοστό το κεφάλι σου ήσυχο με τις οθόνες.

Προσυπογράφω, το καλύτερο after market support που έχω συναντήσει.

Καταγεγραμμένο στο thread της Aorus  AD27QD.

Έγινε επεξεργασία από paxman
Link to comment
Share on other sites

Τι ηλικία το παιδάκι. 

Θα έλεγα καλύτερα κονσόλα σε αυτά τα χρήματα που πιθανότατα θα έχουν και οι φίλοι του. Plug and play, χωρίς να χρειάζεται να παίζει με drivers, bugs, crashes, format, να καει τίποτα και να πρέπει να κάνει το τεχνικό ο πατέρας.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.