dubber Οκτώβριος 31, 2007 #1521 Οκτώβριος 31, 2007 Και πίστευα ότι ο EXIF viewer του Mozilla τα είχε παίξει Κι εγώ νομίζω ότι τα 30 είναι πολλά, όπως και το f δεν το έχεις πολύ μεγάλο? (ξαναλέω το f )
.38-.45 Οκτώβριος 31, 2007 #1522 Οκτώβριος 31, 2007 πιο πολυ στην τυχη ηταν οι ρυθμισεις, παρα αποτελεσμα σκεψης. το f/18 ειναι μεγαλο; για f/10 ειπα στην αρχη, αλλα το φοβηθηκα.
dubber Οκτώβριος 31, 2007 #1523 Οκτώβριος 31, 2007 Είχα δοκιμάσει κάποια στιγμή να τραβήξω κι εγώ με το έτοιμο πρόγραμμα που έχει η Kodak.
deninho Οκτώβριος 31, 2007 #1524 Οκτώβριος 31, 2007 την οποία προφανώς και δεν είχες σταθερή (οι γραμμές που είναι σαν κλωστές ) Το ίδιο είχα πάθει κι εγώ εδώ κι εδώ με την Ixus 65 μου Shutter Speed: 16/10 second F Number: F/5.6 Focal Length: 6 mm
dubber Νοέμβριος 1, 2007 #1525 Νοέμβριος 1, 2007 Οι γραμμές είναι όπως είναι γιατί αν προσέξεις έχει exposure time 2s, στα 2s το βεγγαλικό κινείται, το πρόγραμμα της μηχανής είναι φτιαγμένο για να βγάζει τα βεγγαλικά με αυτό τον τρόπο. Νομίζω ότι κάπως έτσι (στο περίπου) θα έπρεπε να βγει και έτσι βγήκε.
.38-.45 Νοέμβριος 1, 2007 #1526 Νοέμβριος 1, 2007 Αρχική απάντηση από dubber [Σήμερα, στις 00:02] Οι γραμμές είναι όπως είναι γιατί αν προσέξεις έχει exposure time 2s, στα 2s το βεγγαλικό κινείται, το πρόγραμμα της μηχανής είναι φτιαγμένο για να βγάζει τα βεγγαλικά με αυτό τον τρόπο. Νομίζω ότι κάπως έτσι (στο περίπου) θα έπρεπε να βγει και έτσι βγήκε. μηπως δεν ηταν σε τριποδα, οποτε και κουνηθηκε; δεν εχετε και ιδιαιτερη διαφορα με τον deninho, αυτος ηταν στο 1.5 Sec κι εσυ στα 2. 100% crop
deninho Νοέμβριος 1, 2007 #1527 Νοέμβριος 1, 2007 πάντως δεν είναι άσχημη η εικόνα με τα 5-6 διαφορετικά βεγγαλικά
kaynd Νοέμβριος 1, 2007 #1528 Νοέμβριος 1, 2007 Μάλλον θα εννοούσε, μεγάλο το νούμερο στον παρονομαστή -> f/18 Αλήθεια τι σε έκανε να φοβηθείς και να μη χρησιμοποιήσεις το f/10? Πές μου ότι αυτά τα 30sec είναι και στο χέρι να με κουφάνεις τελείως [edit] ψιλοάκυρο... μέχρι να αποφασίσω να ποσταρω, έγιναν αρκετά ποστ...
.38-.45 Νοέμβριος 1, 2007 #1529 Νοέμβριος 1, 2007 Αρχική απάντηση από kaynd [Σήμερα, στις 00:38] Αλήθεια τι σε έκανε να φοβηθείς και να μη χρησιμοποιήσεις το f/10? ειχα κοντρα φωτα, και ισως να εβγαινε πολυ φωτεινη. ο κανονας λεει f/8 με f/16, οποτε (αν και κατα τυχη) δεν ημουνα και πολυ μακρια. η ταχυτητα ομως ηταν πολυ λαθος. Αρχική απάντηση από kaynd [Σήμερα, στις 00:38] Πές μου ότι αυτά τα 30sec είναι και στο χέρι να με κουφάνεις τελείως οχι βεβαια, σε ενα φτηνο τριποδακι ηταν, σφηνωμενο μεσα στα καγκελα του μπαλκονιου.
deninho Νοέμβριος 1, 2007 #1530 Νοέμβριος 1, 2007 Να κάνω κι εγώ την ερώτησή μου... Τα φώτα του δρόμου γτ βγήκαν έτσι? (Που είναι σα να έχουν ακτίνες γύρω γύρω) κάποιο φίλτρο ή ο συνδυασμός μικρού διαφράγματος με μεγάλο χρόνο έκθεσης; Ή κάτι άλλο;
kaynd Νοέμβριος 1, 2007 #1531 Νοέμβριος 1, 2007 tnx για τη διευκρίνηση με το F .38-.45 deninho Αν και δε ξερώ σε ποιο φαινόμενο στηρίζεται, θα έλεγα από τον υπερβολικό χρόνο έκθεσης, καθώς σε αντίστοιχα πειράματα που έχω κάνει στα 15sec είναι πολύ έντονο αυτό Στην ουσία όμως κάτι με τον φακό πρέπει να παίζει, δεν είναι φίλτρο, είναι σύνηθες το βράδυ να βγαίνουν κάπως έτσι τα έντονα (σε σχέση με το σκοτάδι) φώτα
ΝTG Νοέμβριος 1, 2007 #1533 Νοέμβριος 1, 2007 Tα ακτινωτα φωτα ειναι απο το διαφραγμα. Oσο πιο μικρο (f22 πχ) τοσο πιο πολλες ακτινες..οσο πιο μεγαλο (f2,8) τοσο πιο λιγες ..εως καμμια αν εισαι με μεγαλο χρονο εκθεσης μιας και 8α φαινεται μια στρογγυλη "καμμενη" λαμπα. Τα exif υστερα απο πολυωρη σκεψη ....αποφασιζω οτι φαινονται. Εχει σφηνωσει ο τοκινα πανω στη nikon εε?? Eπισης ..λυσε μου και μια απορια..(ακομη) .. Εκει πεσαν και αλλα βεγγαλικα αλλα για καποιον λογο καταγραφτηκε μονο αυτο?? Η ηταν το μονο (εκεινη τη στιγμη)?
.38-.45 Νοέμβριος 1, 2007 #1534 Νοέμβριος 1, 2007 Αρχική απάντηση από ΝTG [Σήμερα, στις 07:13] Εχει σφηνωσει ο τοκινα πανω στη nikon εε?? τωρα που το λες, ναι. στην ουσια ο 12-24 εχει γινει ο "ευρυγωνιος" και ο 17-55 ο "ζουμ". Αρχική απάντηση από ΝTG [Σήμερα, στις 07:13] Eπισης ..λυσε μου και μια απορια..(ακομη) .. Εκει πεσαν και αλλα βεγγαλικα αλλα για καποιον λογο καταγραφτηκε μονο αυτο?? Η ηταν το μονο (εκεινη τη στιγμη)? εκανα αυτο που λενε "βγαλε μια φωτογραφια τα βεγγαλικα". στα 30 δευτερα που ηταν ανοιχτο το κλειστρο, πρεπει να εσκασαν 5-6.
costemp Νοέμβριος 5, 2007 #1535 Νοέμβριος 5, 2007 Δοκιμασα να εφαρμοσω αυτα που ειχε ο Georgesod στο ποστ για το photoshop και μου φαινεται οτι το ποστ μουδωσε τρομερη βοηθεια Μηχανη Canon 400D ολα στο αυτοματο
ΝTG Νοέμβριος 5, 2007 #1536 Νοέμβριος 5, 2007 Αρχική απάντηση από costemp Δοκιμασα να εφαρμοσω αυτα που ειχε ο Georgesod στο ποστ για το photoshop Ti ακριβως δοκιμασες ..αν επιτρεπεται?
DarkSaga Νοέμβριος 5, 2007 #1537 Νοέμβριος 5, 2007 το τελικό αποτελεσμα γιατί δε μου αρέσει καθόλου?ακτινοβολάει ο μαϊντανός στο βράχο ή κάτι τέτοιο?σου είναι εύκολο να ανεβάσεις και την αρχική?
TROIDX Νοέμβριος 5, 2007 #1538 Νοέμβριος 5, 2007 Αρχική απάντηση από .38-.45 [30-10-2007 00:43] υποφωτισμενη; μηπως λιγο πιο κοκκινο; είναι φλασαρισμένη (η απόσταση πολύ μικρή και με 'φτωχό' περιβαλλοντικό φώς) και εντελώς απείραχτη απο corrections
costemp Νοέμβριος 5, 2007 #1539 Νοέμβριος 5, 2007 Ti ακριβως δοκιμασες ..αν επιτρεπεται? Τα διαφορα χρωματικα Layers στο Photoshop, την συνθεση αντικειμενων, και πως μπορεις να τα εφαρμοσεις.Δεν ξερω εξαρταται τι αρεσει στον καθενα.Υποθετω οτι μαλλονειναι προσωπικη αντιληψη περισσοτερο παρα οτι αλλο.Eμενα μου αρεσουν οι φωτογραφιες αυτουνου εδω πχ http://www.love-peace-happiness.com/(γιατι θεωρω εξτρεμ στην τεχνη το να δουλευεις καποιους δισκουςμε μεγεθος μερικα Terrabyte σε raid για να δημιουργησειςμια φωτογραφια)αλλα εσενα μπορει να μην σου αρεσουν και να εισαιπροσανατολισμενος σε καποια διαφορετικα ειδη.Οποτε περι ορεξεως κολοκυθοπιτα!Εξ αλλου αυτο ειναι και το νοημα της φωτογραφιας ¨- το πως βλεπει ο καθενας τον κοσμο! Φιλε , DarkSaga δεν υπαρχει αρχικη ειναι 2 φωτο ενωμενες.(μια απο την θαλασσα κοντα στο Σουνιο και μια απο ενα βραχο με κατι πρασιναδες)
DarkSaga Νοέμβριος 5, 2007 #1540 Νοέμβριος 5, 2007 απο την κολοκυθόπιτα ξεκινάνε και εκεί σταματούν όλα δε λέω.απλά μου έκανε εντύπωση το δεύτερο φωτεινό σώμα λαμπρότερο του ήλιου και η ασυνέχεια των χρωμάτων.δεν μου μοιάζει φυσικό το αποτέλεσμα.εμπλουτίζει ο φίλος τη φύση δημιουργεί εικόνες προσπαθώντας νομίζω να μείνει αληθινός διαφωνείς?ανέφερες μηχανή και δν πήγε καν το μυαλό μου σε σύνθεσηhttp://metphoto.org/greece/gallery ρίξτε μια ματιά....έχει μερικές πολύ καλές συμμετοχές....εσείς μπήκατε?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.