Jump to content



Πανικός! Κατά λάθος έκανα initialize στα Windows τον 3TB storage ΕΧΤ4 δίσκο μου!


gdp77

Recommended Posts

Γενικώς φανταστικό που γράφεις κάθε φορά που έχεις μία τέτοια, ομολογώ, τρομακτική εμπειρία. Θα σου πρότεινα να αλλάξεις και τον τίτλο σε κάτι που να το πιάνει και αναζήτηση με αγγλικούς όρους για να είναι ακόμη πιο χρήσιμο. Keep up the good work, και τα λάθη για να μαθαίνουμε!

 

Έντιτ, τώρα είδα τα keywords, recover αντί revover

Έγινε επεξεργασία από schumifer
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

πριν 2 ώρες, το μέλος gdp77 έγραψε:

Φυσικά δεν μπορώ να ελέγξω τα πάντα αλλά με τυχαία ανοίγματα που έκανα σε αρχεία, όλα φαίνονται να λειτουργούν ΟΚ!

Μπορείς φαντάζομαι με κάποιο πρόγραμμα να τσεκάρεις αν τα αρχεία στον 3ΤΒ είναι πανομοιότυπα με τα αντίγραφα που έχεις στον 6ΤΒ.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

πριν 2 ώρες, το μέλος gdp77 έγραψε:

Ενός κακού μύρια έπονται.... Κατά τις εργασίες μου για την επαναφορά ενός laptop γνωστού προσώπου (περισσότερα εδώ), αντί να κάνω format έναν εξωτερικό SSD για να τον μετατρέψω σε bootable windows media, από miss click και βιασύνη έκανα initialize τον ext4 3TB "storage" δίσκο μου. Εκείνη τη στιγμή δεν έδωσα σημασία, καθώς θεωρούσα ότι το initialize ήταν κάτι τύπου "mount" και ότι δεν έγινε κάτι στον δίσκο. Προχώρησα με τις υπόλοιπες εργασίες μου και καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας δεν μπήκα καθόλου Linux λόγω τηλεκπαίδευσης και άλλων υποχρεώσεων.

 

Σήμερα το πρωί πήρα την πρώτη ψυχρολουσία: Μπαίνοντας Linux, βλέπω κάτω δεξιά στο εικονίδιο του timeshift ότι δεν έχει γίνει mount o δίσκος storage.... WTF??? Το μυαλό μου δεν πήγε καν στο συμβάν που περιγράφω στην πρώτη παράγραφο... Ανοίγω disks και έντρομος συνειδητοποιώ τι έχει γίνει... Ο 3TB δίσκος έχει γραμμένο "Windows Reserved" partition, μάλλον MBR, μεγέθους 17MB και όλη η υπόλοιπη χωρητικότητα 3TB φαίνεται unformatted....  Τότε κατάλαβα ότι το "initialize" που είχα κάνει από το disk management των Windows δεν ήταν απλό "mount".... 

 

Υπήρχαν καλά και κακά νέα...

 

Τα κακά ήταν ότι αυτός ο δίσκος περιέχει α) υλικό ανεκτίμητης αξίας με πρωτογενές video από τη γέννηση και τη βρεφική ηλικία του γιου μου, μέχρι και πρόσφατα, β) την ταινιοθήκη μου που περιλαμβάνει και σπάνιες ταινίες που δεν βρίσκεις εύκολα γ) τον φάκελο backup του timeshift (εξ ου  και το αρχικό warning) δ) αρχειοθέτηση της δουλειάς μου των τελευταίων 15 ετών.

 

Τα καλά νέα ήταν ότι ΕΥΤΥΧΩΣ υπήρχε backup (με rsync) του δίσκου, σε εξωτερικό δίσκο 6TB, ο οποίος μάλιστα για λόγους ασφαλείας είναι offline, δηλαδή αποσυνδεδεμένος και συνδέεται μόνο όταν παίρνω backup. 

 

Είχα πλέον μπει σε αχαρτογράφητα ύδατα, γιατί ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχω κάνει επαναφορά backup με rsync. Απλά αντιστρέφω τα paths και λειτουργεί; Κάνω απλό copy paste; Και αν κάνω κάτι λάθος κατά την επαναφορά από τον 6TB (εξωτερικό backup) ---> 3ΤΒ (εσωτερικό storage), αργότερα, όταν θα έπαιρνα το πρώτο backup από τον δίσκο 3ΤΒ ---> 6ΤΒ backup θα είχε την πιθανότητα να χάσω αρχεία για πάντα! Έπρεπε να είμαι πολύ πολύ προσεκτικός! Άσε που επειδή το rsync αρχειοθετεί αρχεία, η επαναφορά θα χρειαζόταν ΩΡΕΣ. Τα αρχεία συνολικά στον δίσκο είναι 1.183.881 !!! Και εννοείται υπήρχε και το δίλημμα: Να επιχειρήσω recovery (αν γίνεται) ή να πάω κατευθείαν σε επαναφορά από backup; 

 

Αρχίζω το ψάξιμο και το googling, πρώτα για το πώς επαναφέρω rsync backup. Κάπου ανάμεσα σε ιστοσελίδες και εντολές τερματικού, έχω τη φαεινή ιδέα να αναζητήσω λύση σε λάθη όπως το δικό μου "accidentally initialized ext4 disk" και σκάω πάνω στην εντολή fsck. 10-15 χρόνια χρήστης linux, γνώριζα την εντολή, αλλά ποτέ δεν είχε χρειαστεί να την χρησιμοποιήσω για διόρθωση σφαλμάτων σε δίσκο, καθώς ΠΟΤΕ δεν είχε γίνει corrupted ext4 filesystem. Τόσο αξιόπιστο είναι... (δεν μπορώ να πω το ίδιο και για το NTFS που πολλές φορές έχω χρησιμοποιήσει chkdsk στα Windows). Τελικά το fsck.ext4 ήταν και η σωτηρία μου!

 

Με την εντολή  


sudo fsck.ext4 -vy /dev/sdd

(-v --> verbose  //  -y ---> "ναι σε όλα" γιατί τα prompts που σκάνε είναι πολλά λόγω της φύσης της ζημιάς)

 

και μετά από 5-10 λεπτά διαδικασία, το fsck κατάφερε να επαναφέρει τον δίσκο, προφανώς αξιοποιώντας κάποιο αντίγραφο του superblock που για λόγους redundancy κρατάει το ext4, με όλα τα αρχεία και τους καταλόγους στη θέση τους! Φυσικά δεν μπορώ να ελέγξω τα πάντα αλλά με τυχαία ανοίγματα που έκανα σε αρχεία, όλα φαίνονται να λειτουργούν ΟΚ!

 


storage: ***** FILE SYSTEM WAS MODIFIED *****

     2087519 inodes used (1.14%, out of 183148544)
        7915 non-contiguous files (0.4%)
        5256 non-contiguous directories (0.3%)
             # of inodes with ind/dind/tind blocks: 0/0/0
             Extent depth histogram: 1971857/2504/7
   285710858 blocks used (39.00%, out of 732566646)
           0 bad blocks
          57 large files

     1183881 regular files
      785491 directories
           0 character device files
           0 block device files
           8 fifos
     4398472 links
      118111 symbolic links (113116 fast symbolic links)
          19 sockets
------------
     6485914 files

 

Έλεγξα και τα attributes των αρχείων καθώς και τις χρονοσφραγίδες τους και φαίνονται όλα OK, επομένως και το επόμενο backup με rsync θα λειτουργήσει κανονικά, μάλλον...

 

Συμπεράσματα:

 

1) Μην βιάζεστε όταν κάνετε εργασίες με δίσκους

2) Να έχετε πάντα backup και μάλιστα backup του backup. Ένα εξ αυτών πρέπει να είναι πάντα offline. Όχι μόνο για να αποφευχθεί η όποια φυσική καταστροφή αλλά και για περιπτώσεις , όπως στη δικιά μου, λάθους του χρήστη.

3) Το fsck.ext4 είναι πανίσχυρο εργαλείο και μπορεί να σώσει τη μέρα, αλλά, βεβαίως, εφόσον υπάρχει η σιγουριά του 2

4) Πρέπει να γνωρίζετε πώς να επαναφέρετε το backup που κρατάτε.

5) Η μεγάλη εμπειρία χρήσης Η/Y δημιουργεί πολλές φορές και υπερβολική σιγουριά και λάθη. Το λάθος που έκανα, αν το έγραφε κάποιος στο forum, θα σκεφτόμουν "τι νουμπάς". Και όμως μου συνέβη...

 

Οι πιθανότητες να έχεις χάσει δεδομένα είναι σχετικά μικρές. Εάν έχουν χαθεί κάποια, θα είναι μέσα στα πρώτα λίγα MΒ του system reserved partition (είναι κάτι σαν το /boot του linux).

Κατά τα άλλα, η επαναφορά με το rsync είναι 100% αξιόπιστη και η πιθανότητα να πάει κάτι στραβά, μικρή. Μπορείς και να κάνεις δοκιμαστικό rsync από το backup στο ανακτημένο filesystem για να δεις τι έχει αλλάξει ;).

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, minast said:

Μπορείς και να κάνεις δοκιμαστικό rsync από το backup στο ανακτημένο filesystem για να δεις τι έχει αλλάξει

Σωστό δεν το είχα σκεφτεί. Εννοείς κάποιο "εικονικό" rsync χωρίς να εγγραφούν δεδομένα? Υπάρχει σχετική παράμετρος που ξέρεις να μου πεις γρήγορα ή να το ψάξω?

 

 

edit: το dry-run λες. Το βρήκα δοκιμάζω τώρα

 

Έγινε επεξεργασία από gdp77
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

update:

 

ΟΛΑ ΟΚ!!!!

 

Έτρεξα το rsync με την παράμετρο --dry-run που μου δίνει το output του συγχρονισμού, χωρίς όμως να γίνει καμία εγγραφή στο δίσκο. Πλην κάποιων διαγραφέντων αρχείων video (τα είχα σβήσει εγώ στον 3TB, αλλά δεν είχα ανανεώσει το backup, επομένως υπήρχαν στο backup), όλα τα άλλα κομπλέ!

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

update 8/4/21

 

Απλά έλεος....

 

Ενώ όλα καλά, μετά από μερικά boots windows 10 και μια εκτέλεσε easus backup του win 10 συστήματος, ξαναγυρνάω σε linux και ξανά μανά τα ίδια!!!

 

Ο δίσκος είχε ξανά ένα partition sdd1 στην αρχή windows reseved και τα δεδομένα sdd υπήρχαν αλλά σε "unformated" partition.

 

Τρέχω ξανά fsck.ext4 και τα επαναφέρω....

 

Κάτι πρέπει να άφησε το intialize των windows στο gpt και οταν το βλέπουν πάνε να ανακτήσουν τον δίσκο... 

 

Τρέχοντας fdisk /dev/sdd (μετά την επαναφορά με fsck) βλέπω αυτό:

 

george@ryzen:~$ sudo fdisk /dev/sdd
[sudo] password for george:         

Welcome to fdisk (util-linux 2.34).
Changes will remain in memory only, until you decide to write them.
Be careful before using the write command.

The primary GPT table is corrupt, but the backup appears OK, so that will be used.

Επομένως η υπόθεσή μου είναι σωστή, ναι μεν το fsck ανακτά τα αρχεία μου, αλλά η μαμακία στο GPT παραμένει....

 

Δοκίμασα fdisk -w (write new table) αλλά τώρα φαινόταν όλος ο δίσκος unformatted και τον επανέφερα ξανά με fsck

 

Πώς διορθώνω το πρόβλημα στο GPT για να μην γίνει ξανά μαμακία στα windows???? SOS

 

@Rusty_Cookie

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αφού κάνω σαφές ότι δεν έχω δοκιμάσει τίποτα από τα παρακάτω, και μπορεί να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη απώλεια δεδομένων:

 

0. Δεν ξέρω εάν μια μία χειροκίνητη διαγραφή/επανεγγραφή GPT partition table (πχ με gparted) σβήσει τα κατάλοιπα των Windows και μετά με fsck είσαι οκ.

 

1. Μπορείς να δοκιμάσεις να σβήσεις με το χέρι τα blocks του GPT (πχ με dd), όπως περιγράφονται εδώ:

WWW.MINITOOL.COM

GUID Partition Table (GPT) is a partitioning scheme that is part of the Unified Extensible Firmware Interface specification. Here is a brief introduction.

Και στην συνέχεια να προσπαθήσεις να ανακτήσεις πάλι το σύστημα αρχείων με fsck.

 

2. Εναλλακτικά, μπορείς από τα windows να μετατρέψεις τον δίσκο σε MBR, μετά πάλι να σβήσεις με το χέρι τα blocks του MBR (είναι πιο μαζεμένα) και στη συνέχεια πάλι fsck.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 1 ώρα, το μέλος gdp77 έγραψε:

Πώς διορθώνω το πρόβλημα στο GPT για να μην γίνει ξανά μαμακία στα windows???? SOS

Αδειασμα αλλου, διαγραφη partition & format και παλι πισω τα δεδομενα

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν το status αυτή τη στιγμή είναι ότι μετά από κάθε επανεκκίνηση linux χάνω τον δίσκο καθώς υπαρχει ένα microsoft reserved partition sdd1 (το οποίο σημειωτέον δεν φαίνεται πουθενά π.χ. gparted αλλά το βλέπει το fdisk)

 

Με fsck τα επαναφέρω αλλά το πρόβλημα παραμένει....

 

Απλά έλεος..... 

 

Πώς σκατά μπορώ από τα backup superblocks να ξαναγράψω το primary superblock ??? ΕΛΕΟΣ

 

 

23 minutes ago, slalom said:

Αδειασμα αλλου, διαγραφη partition & format και παλι πισω τα δεδομενα

Για εκεί με βλέπω... Αλλά με έχει πιάσει το "gdp-ικό" μου τώρα να ανακαλύψω τη λύση.... Αν υπάρχει....

Έγινε επεξεργασία από gdp77
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

δες και στην υποστήριξη του συγκεκριμένου μοντέλου/στο reddit an υπάρχει αναφορά για το θέμα. Μπορεί να έχει «κρυφό» partition από τον κατασκευαστή; Είχα πετύχει τυχαία σε κάτι άλλο που έψαχνα παρόμοια αναφορά αλλά δεν θυμάμαι τι ακριβώς ήταν γμτ. Αμυδρά (με κάθε επιφύλαξη) ίσως ήταν σχετικό με το licensing που κάνουν οι ΟΕΜ και το κάνουν με τέτοιο τρόπο ώστε να κρατιέται ένα μέρος του drive για τα γουίντοουζ+όποιο παπαροbloatware/ειδικευμένο driver μιας και δεν δίνουν πια τα αντίστοιχα που έχουν πουλήσει σε ξεχωριστό μέσον (CD, usb sticks).
Με βάση το μοντέλο κοίτα, όχι σκέτα με βάση το πρόβλημα.

Πρόσεχε σε αυτά που λέει ο Μηνάς (κάτι τέτοια ήταν η λύση που δεν μπορώ να θυμηθώ) μη τυχόν χαθεί το κλειδί της microsoft. Έχε το προχειρογραμμένο κάπου όσο φαίνεται, ενδέχεται ακόμα και να πετύχεις την επαναφορά να πρέπει να πέσει τηλέφωνο για να ενεργοποιηθούν μετά τα γουίντοουζ.

Link to comment
Share on other sites

Σηκώνω τα χέρια ψηλά...

 

Το primary superblock δεν κατάφερα να το επαναφέρω μόνιμα, παρά μόνο μετά από fsck να έχω πρόσβαση στα δεδομένα. Αυτό μετά από κάθε boot.

 

Τι gparted, τι gdisk, testdisk, fdisk κ.α. καμία τύχη. Κατάφερνα να έχω πρόσβαση στα δεδομένα, αλλά το partition table ήταν damaged....

 

To παρατάω. delete partion ---> new gpt volume ---> format ext4 και ξαναπερνάω τα δεδομένα από το backup... 

 

Λύνεται το πρόβλημα, έχω πλέον το δίσκο να λειτουργεί κανονικά.

 

Και εκεί που λέω πειραματικά να τρέξω πάλι ένα fsck.ext4 δεν μου βρίσκει πλέον ασυνέπειες στο superblock, αλλά πολλές ασυνέπειες στο journaling με ένα σωρό inodes να παραπέμπτουν σε σκουπίδια! Πάω να κάνω repair και καταλήγω με "unformated δίσκο"

 

ΕΛΕΟΣ δηλαδή, τι σκατά θέλει low level format; Πόσο "αθάνατο" είναι το ρημάδι το ext4????

 

Ξανά μανά φορμάτ (πήγαν να κάνω το αργό να γεμίσει το δίσκο μηδενικά), μου λέει 10 ώρες... ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΣ ΝΑ.....

 

Έκανα το γρήγορο φορμάτ, ξαναπέρασα τα δεδομένα, δεν φαίνεται να  υπάρχει πρόβλημα, μέσω DISKS ο δίσκος φαίνεται undamaged. 

 

Απλά αν ξανατρέξω fsck θα βρίσκει πάλι ασυνέπειες στο journalin... Ε δεν το κάνω... ΕΛΕΟΣ

 

Εν τω μεταξύ σε ολόκληρο μαμημένο google, παίζει να είμαι ο μοναδικός άνθρωπος στον πλανήτη με τέτοιο πρόβλημα....

 

 

Έγινε επεξεργασία από gdp77
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

#TROLL MODE ON

Boot με Live CD έκανες;

#TROLL MODE OFF

 

Δεν είμαι γνώστης απ' οτι καταλαβαίνω ότι αλλαγή και repair έκανες με το fsck δεν έγινε commit και φορτώθηκε απλά στην μνήμη.

Κατά πάσα πιθανότητα πρέπει να έχεις και αρχεία στο lost+found που θα σου πιάνουν και χώρο.

Link to comment
Share on other sites

Είμαι νουμπάς τέλος....

 

Λοιπόν όταν έφαγα το άκυρο με το initialize από τα windows, το ext4 partition φαινόταν unallocated και για να το επαναφέρω έτρεχα

 

sudo fsck.ext4 -vy /dev/sdd

 

Από τη στιγμή που φόρμαρα τον δίσκο και επανέφερα το backup έπρεπε να τρέχω

 

sudo fsck.ext4 -vy /dev/sdd1

 

γιατί εκεί πλέον είναι το ext4 partition

 

Αντ' αυτού ο νουμπάς συνέχιζα να εκτελώ  το fsck στο sdd και λογικό να μου βγάζει bad magic block αφού εκεί δεν υπάρχει κανένα ext4 partition!!!!!!

 

Απλά έλεος!!!!

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, gdp77 said:

Είμαι νουμπάς τέλος....

 

Λοιπόν όταν έφαγα το άκυρο με το initialize από τα windows, το ext4 partition φαινόταν unallocated και για να το επαναφέρω έτρεχα

 


sudo fsck.ext4 -vy /dev/sdd

 

Από τη στιγμή που φόρμαρα τον δίσκο και επανέφερα το backup έπρεπε να τρέχω

 


sudo fsck.ext4 -vy /dev/sdd1

 

γιατί εκεί πλέον είναι το ext4 partition

 

Αντ' αυτού ο νουμπάς συνέχιζα να εκτελώ  το fsck στο sdd και λογικό να μου βγάζει bad magic block αφού εκεί δεν υπάρχει κανένα ext4 partition!!!!!!

 

Απλά έλεος!!!!

#OFF TOPIC

 

Μα γιατί; Είναι όλα τόσο απλά με το Linux.....

 

Και καταλαβαίνεις γιατί προτιμάνε Windows οι περισσότεροι under average χρήστες.

Θέλουν με δύο κλικ να τα κάνουν όλα.

 

Ενώ πχ για να κάνεις ένα expand σε δίσκο με cli σε ένα unix πρέπει να ψάξεις σε 4 διαφορετικές μεριές και να τρέξεις 8+ εντολές.

Το μισθό του linux sys admin τον βγάζεις με αίμα καθημερινά. (My 2 cents)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago, swatoner said:

#OFF TOPIC

 

Μα γιατί; Είναι όλα τόσο απλά με το Linux.....

 

Και καταλαβαίνεις γιατί προτιμάνε Windows οι περισσότεροι under average χρήστες.

Θέλουν με δύο κλικ να τα κάνουν όλα.

 

Ενώ πχ για να κάνεις ένα expand σε δίσκο με cli σε ένα unix πρέπει να ψάξεις σε 4 διαφορετικές μεριές και να τρέξεις 8+ εντολές.

Το μισθό του linux sys admin τον βγάζεις με αίμα καθημερινά. (My 2 cents)

 

Καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για partition που έγινε ουσιαστικά deleted από άστοχο κλικ του disk management στα windows, και συζητάμε για recovery 1,5 TB δεδομένων, έτσι? Δεν μιλάμε για νορμάλ χρήση!

 

Είναι απλό να κάνεις data recovery στα windows? Μπορεί ο απλός χρήστης?

3 minutes ago, gdp77 said:

Ενώ πχ για να κάνεις ένα expand σε δίσκο με cli σε ένα unix πρέπει να ψάξεις σε 4 διαφορετικές μεριές και να τρέξεις 8+ εντολές.

Το μισθό του linux sys admin τον βγάζεις με αίμα καθημερινά. (My 2 cents)

Συγγνώμη γιατί να το κάνεις αυτό? Υπάρχει το gparted. Στα windows αν το κάνεις με cli γίνεται πιο εύκολα?

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

16 minutes ago, swatoner said:

Και καταλαβαίνεις γιατί προτιμάνε Windows οι περισσότεροι under average χρήστες.

Θέλουν με δύο κλικ να τα κάνουν όλα.


πάντοτε διαβάζω χαμογελώντας αυτές τις διαμάχες. Είναι ενδιαφέρουσες και χρήσιμες εν τω μεταξύ όταν δεν εκτρέπονται. Υπάρχει στους περισσότερους από εσάς, εδώ στα παιδιά που γράφουμε εννοώ, ένα σημείο που γίνεται λάθος: επειδή συνήθως έχετε ικανοποιητική γνώση και των δύο λειτουργικών, σε βάθος χρόνου μάλιστα, είστε σε άριστη θέση να σχηματίσετε μια γνώμη περί ευκολίας. Ως εδώ όλα καλά. Προβάλλετε όμως αυτήν τη γνώμη σε ατομα τρίτα, για τα οποία εικάζετε ότι αυτός είναι ο λόγος που εκείνα διάλεξαν το ένα ή το άλλο. Γιατί δεν ρωτάτε τους άμεσα ενδιαφερόμενους; 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, gdp77 said:

 

Καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για partition που έγινε ουσιαστικά deleted από άστοχο κλικ του disk management στα windows, και συζητάμε για recovery 1,5 TB δεδομένων, έτσι? Δεν μιλάμε για νορμάλ χρήση!

 

Είναι απλό να κάνεις data recovery στα windows? Μπορεί ο απλός χρήστης?

Υπάρχουν εφαρμογές πχ easus recovery που το κάνει με λίγα click.

 

Εσύ δεν καταλαβαίνεις τι υπονοώ.

Ότι καλός ή κακός το Linux σε αρκετές περιπτώσεις είναι δύσκολο για κάποια πράγματα.

Ναι για περιορισμένη χρήση το να surfάρεις στο Internet είναι μια χαρά.

Οι χρήστες όμως θέλουν πάντα το παραπάνω εν καιρό και εκεί αρχίζει η δυσκολία.

Πρόσθεσε δίσκο, σπάσε partitions, βάλε theme κλπ κλπ.

Αντίθετα με τα Windows που κυνηγήσαν την ευκολία και χάσανε σε ασφάλεια.

Και τώρα που κυνηγάνε την ασφάλεια χάνουν στην ευκολία. 

Δες γκρίνια για UAC, elevation κλπ.

 

Εδώ το defender άρχισε και γίνεται ποιο strict και έχουν σηκώσει ορδές γκρίνιας ακόμα και administrators.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Επίσης προς Θεού δεν έχω κάτι προσωπικό με τον gdp

Απλά βρίσκω ευκαιρίες να τον πειράξω και προσπαθώ να του αποδείξω ότι δεν πρέπει να είναι απόλυτoς.

 

Η ζωή κρατάει μια ζυγαριά, όσα βάζεις από την μία τόσο σηκώνεται από την άλλη.

Παλεύεις καθημερινά να κρατήσεις μια ισσοροπία. 

Και ο κάθε άνθρωπος έχει την δική του ζωή και ζυγαριά.

Έγινε επεξεργασία από swatoner
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.