Jump to content



Αξίζει να πάω σε C2D απο Χ2 4400+ αυτήν την εποχή;


man@ice

Recommended Posts

Επειδή με βασανίζει πολύ τον τελευταίο καιρό αυτό το ερώτημα θα ήθελα την γνώμη σας.

Τώρα έχω έναν Toledo X2 4400+, Asus A8N32-Sli, 2 x 1GB RAM, X1900XT και επίσης υπάρχει η ευχέρεια να δώσω 700-800 περίπου για να κάνω καμία "αλλαγή" στο PC, δηλαδή με άλλα λόγια με τρώει η τσέπη μου!!!

Το θέμα είναι ότι αξίζει να πάρω έναν Conroe 6600 μαζί με 2 χ 1GB DDR2 800 και ένα καλό m/b όπως P5B Deluxe ή DS4 ή να περιμένω και άλλο; Το PC το χρησιμοποιώ για Games, Internet αλλά και για Video & Sound Editing.

Καλά τα reviews στο internet αλλά πιστεύω ότι πιο πολύ μετράνε οι γνώμες από κάποιους που έχουν κάνει ήδη κάποια παρόμοια αλλαγή ;)

Link to comment
Share on other sites

Κάνε λίγο υπομονή τέλος μηνός βγαίνουν οι 4-πύρηνοι και θα αλλάξει η τιμολογιακή πολιτική των 2-πύρηνων c2d.

Το σίγουρο είναι ενα παίρνα σε c2d.H amd δεν είναι έτοιμη ακόμα και δεν μπορει να ανταγωνιστεί στα ίσια με τους dualcore εναν c2d.:)

Link to comment
Share on other sites

Θα διαφωνησω με τους προλαλησαντες.Θελεις ειπες παιχνιδια και επεξεργασια βιντεο

οποτε και φανταζομαι τεραστια υπολογιστικη ισχυ.Κανε λιγη υπομονη να ερθουν στο ελλαντα οι Core 2 Quad και κανεις τοτε το μεγαλο βημα,μια και καλη,αντι να εισαι τοτε με τον 2πυρηνο 6600 και να τους ζαχαρωνεις απο μακρια.Αφου εχουν ερθει ηδη μητρικες που υποστηριζουν τους quad,δεν θα αργησουν και οι ιδιοι φανταζομαι.Μπορει σε καθημερινη απλη χρηση να μην φαινεται τρελλη διαφορα,αλλα στην επεξεργασια βιντεο θα δεις θαυματα.Εξαλλου,στα παιχνιδια τουλαχιστον,με τον 6600 δεν πιστευω να δεις τεραστια διαφορα σε αναλυσεις 1024*768 and up.Ξερω πως ειναι να σε τρωει η τσεπη σου,οποτε σε περιπτωση που καθυστερησουν πολυ οι κουαντ παιρνεις εστω c2d σε μικροτερη τιμη απο οτι τωρα...

Link to comment
Share on other sites

Kοίτα άμα μπορείς να το πας στα 2.6 με όσο το δυνατόν πιο ψηλά τις μνήμες και άστο εκεί.για bench δεν θα είναι αλλά σιγά μην κολώσει πουθενά.Είπαμε,μπορεί το hardware να εξελίσεται ραγδαία αλλά σε σημείο να έχεις πρόβλημα με το τωρινό software δεν έχει φτάσει το pc σου.

Σε video editing οι C2D σπέρνουν.Αλλά μόνο εφόσον βγάζεις λεφτά απο αυτό η δεν φτάνουν οι ώρες που είσαι ξυπνιος αξίζει η αναβάθμιση.Όλα αυτά σχετικά με την χρηστική αξία του pc σου.Εαν μιλάμε για φαγούρα,φεύγει μόνο με ξύσιμο :)

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι έχω amd 3500, Αsus A8n SLI, 2x 1GB, 7800GT, Raptor 74GB k Seagate 250GB. Πιστεύω οτι με ένα δυπύρηνο και μια 8800GTS θα είμαι εντάξει για ολα. (Αν είχα βέβαια τα ευρά θα έπερνα C2D) Τώρα εσυ αποφασίζεις! Αλήθεια το πουλάς το cpu σου ?!?!

Link to comment
Share on other sites

Σαφώς και οποιαδήποτε αναβάθμιση κάνεις τώρα, δε θα έχει νόημα. Αν τα 700-800 που διαθέτεις σου βαραίνουν την τσέπη, τότε πήγαινε άφοβα σε C2D :D

Εγώ στη θέση σου θα περίμενα 1+ χρόνο για να αναβαθμίσω σε quad core + 4GB + DX10 gfx

Link to comment
Share on other sites

Πάνε να τα πάρεις να γουστάρεις hardγουερίλα...Θα μεγαλώσει και η εμπειρία σου για αργότερα οταν θα έρθον οι quad.

Μια ζωή την έχουμε και αν δεν την γλεντήσουμε......τι θα καταλάβουμε τι θα καταντήσουμε:rip:

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Τον τωρινό τον δουλεύω συνήθως @2500 (10x250) με 1:1 με τις μνήμες αφού είναι 500αρες. Πάει και πιο πάνω αλλά πρέπει να σηκώσω τάση κάτι που δεν που θέλω. Βέβαια σκευτομαι την αλλαγή λόγο των πολύ καλύτερων επιδόσεων του 6600 που περνάνε άνετα από ότι βλέπω και του FX ακόμα και όταν ο 6600 είναι default.

Ακόμα είναι υπό σκέψη το ζήτημα και δεν έχω δει και πόσο μπορώ να δώσω και αυτά που έχω. Για αυτό μαζεύω και γνώμες και απόψεις.

Link to comment
Share on other sites

με την ευκαιρία αυτό το ερώτημα με απασχολεί και εμένα παρόλο που συνεχεία διαβάζω γαμώτο

Αλλά πώς να προδώσω την AMD & την ΑΤΙ ? :p:D

Εγώ όμως θέλω για games, dvd/divx rip και benchmarks

Link to comment
Share on other sites

μείνε με το σύστημα που έχεις , μια χαρά είναι . Αν είχες κάποιο πολύ παλαιότερο σύστημα , ναι τότε να αναβαθμιστείς και συ .Προσωπικά , έκανα αναβάθμιση σε C2D 6300 (ΜΗΝ δώσεις πολλά λεφτά για CPU) , κάνοντας αναβάθμιση από έναν Ρ630 , κοντά δύο ετών .

Για τους τετραπύρηνους , πολλά λέγονται και γράφονται , αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει τίποτα , αν και θα είναι απόλυτα σίγουρο ότι τουλάχιστον στα παιχνίδια ΔΕΝ θα προσφέρουν τίποτα . Εδώ οι διπήρυνοι και δεν προσφέρουν ,αφού απλά δεν υπάρχουν τίτλοι . Μην ξεχνάμε ότι δεν αρκεί το hardware , αλλά χρειάζονται και οι αντίστοιχες εφαρμογές να τον εκμεταλλευθούν .

Link to comment
Share on other sites

Δεν προδίδεις κανέναν φίλε μου απλά εκείνοι μας προδίδουν συνέχεια και μας οδηγούν σε τέτοια διλήμματα.Απο την άλλη βέβαια ένας σοφός γέροντας ο παήσιος έλεγε πως η υπομονή είναι η μεγαλύτερη αρετή.

Κοινούμαστε μέσα στα στρατόπεδα ati, amd , intel , nvidia ( χωρις η σειρα να δηλώνει κάτι ) και απλά συνάπτουμαι συμμαχίες με τους παραπάνω για λίγο καιρό και μετά αλλάζουμαι για να δοκιμάσουμε......αφου είμαστε ανύσηχα πνεύματα...:jump:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.