Jump to content



Forthnet 2play και 2 μήνες αναμονή


Wizard!

Recommended Posts

Η όλη φάση ξεκινάει εδώ και δύο μήνες και συγκεκριμένα στις 12/02/2007 όπου και αποφάσισα να κάνω αίτηση για 2play. Ελέγχοντας το site της Forthnet, έλεγε ότι στην περιοχή μου υπάρχει διαθεσιμότητα για adsl μέσω πΟΤΕ αλλά και μέσω ιδιόκτητου δικτύου της εταιρίας. Έτσι λοιπόν για να μην καθυστερώ αφού ο σκοπός ήταν να φύγει από πάνω μου το πάγιο του πΟΤΕ και να πάψω να πληρώνω μονάδες για τηλέφωνα εντός Ελλάδος, έκανα την αίτησή μου στο ισόγειο... Λέγοντας "ισόγειο" να ξεκαθαρίσω ότι μέχρι 26/02/2007 εργαζόμουν στην εν λόγω εταιρία κι πήγα κατευθείαν στα γραφεία να κάνω την αίτησή μου.

Κατέθεσα λοιπόν όλα τα χαρτιά που μου ζητήθηκαν και η κοπέλα που με εξυπηρέτησε με διαβεβαίωσε ότι μόλις είναι διαθέσιμη η υπηρεσία (από 1η Μαρτίου) θα γίνει η μεταβολή. Επίσης μου είπε ότι μόλις συνδεθεί η τηλεφωνία και αρχίσω να έχω δωρεάν τηλεφωνήματα, θα κοπεί το internet για περίπου 1 μήνα :blink: μέχρι να ξαναμπεί :TD: Ρώτησα φυσικά για ποιό λόγο και η απάντηση ήταν "αυτή είναι η διαδικασία" :boxed:

Την επόμενη μέρα λαμβάνω μήνυμα στο κινητό μου που έλεγε ότι η υπηρεσία μου έχει ενεργοποιηθεί και θα ακολουθήσει νέο μήνυμα όταν ολοκληρωθεί... :wassat: Τι ακριβώς ήθελε να πει ο ποιητής, μάλλον μόνον αυτός γνώριζε... :...: Εγώ πάντως δε διαπίστωσα καμία απολύτως διαφορά ούτε στη σύνδεση ούτε στην ταχύτητα.

Επιτέλους μπαίνει ο Μάρτης κι άρχισε η αναμονή για τη σύνδεση. Μιά τελευταία ματιά στο site της Forthnet (adslwizard.forthnet.gr) κι μου επιβεβαιώνει ότι η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μέσω ιδιόκτητου δικτύου. Τον έλεγχο τον έκανα γιατί πολλές φορές οι ημερομηνίες άλλαζαν ακόμα και την τελευταία στιγμή. Περιμένω λοιπόν να έρθει το πολυπόθητο sms... Και περιμένω... και περιμένω... και περιμένω... :yawn: κι ακόμα περιμένω... Όταν πιά μπήκε ο Απρίλιος και δεν είχα καμία ενημέρωση, ζήτησα από έναν πρώην συνάδελφο να κατέβει στο ισόγειο να ρωτήσει τι συμβαίνει επιτέλους... :hm:

Πρώτη σφαλιάρα...: Η κοπέλα που μίλησε του είπε ότι κακώς με έβαλαν στην 2play μέσω πΟΤΕ γιατί έτσι καθυστερεί πολύ κι εφόσον περάσω στο ιδιόκτητο θα μείνω χωρίς σύνδεση για 1 μήνα, ενώ αν μου διέκοπταν τη σύνδεση επιτόπου και έκαναν αίτηση για καινούρια μέσω 2play/ιδιόκτητου, θα γινόταν πολύ νωρίτερα η μετάβαση και θα έμενα μόλις 10-12 μέρες χωρίς internet, όσο δηλαδή προβλέπει η ΕΕΤ :slap: Και φυσικά τα πήρα κρανίο, γιατί ήμουν και συνάδελφος και με πέρασαν από λούκι για να μου κάνουν τη σύνδεση... :rant:

Δεύτερη σφαλιάρα...: Έρχεται ο λογαριασμός... Κι εκεί που πλήρωνα 19+φπα το μήνα, σκάει μύτη το 39.90+φπα για να έχω την ίδια υπηρεσία (1mbit) χωρίς τίποτα επιπλέον από αυτά που προσφέρει η 2play και φυσικά πληρώνοντας ΚΑΙ το πάγιο του πΟΤΕ :wall: Μετά από 4-5 τηλέφωνα με το client service διαπιστώνω ότι ούτε οι ίδιοι γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει με την αίτησή μου, και μάλιστα ένας από αυτούς μου είπε ότι λογικά έχω ήδη δωρεάν τηλεφωνήματα... Να αρχίσω δηλαδή να παίρνω και να μου έρθει κανά πακέτο από πΟΤΕ και μετά να ψάχνω να τον βρω να μου το πληρώσει :mad: Η ανευθυνότητα σε όλο της το μεγαλείο.

Μετά από 2 μήνες αναμονή λοιπόν όχι μόνο δεν έχει αλλάξει τίποτα, αλλά πληρώνω και ακριβότερα την υπηρεσία που ήδη είχα :TD: Έλεος! Επιτέλους πότε αυτή η χώρα θα αποφασίσει να δώσει λίγο αξία στους κατοίκους της? :crazy: Φυσικά μετά από αρκετό ψάξιμο διαπίστωσα ότι το ίδιο συμβαίνει σε πάρα πολλές αιτήσεις κι όχι μόνο στη Forthnet αλλά και στην ON και στην ΗOL και στην Tellas κι επειδή το "ιδιόκτητο" δεν είναι ιδιόκτητο, αλλά επενοικίαση των καλωδίων/κέντρων του πΟΤΕ, και όλες αυτές οι μεταφορές εξαρτώνται από τον πΟΤΕ, όποτε και καταλαβαίνετε πως μόνο στα χαρτιά θα ξεφορτωθούμε αυτό το μπ@@λο από πάνω μας. Να πουληθεί για ψίχουλα να ησυχάσουμε όλοι και να βγάλουν τους χαραμοφάηδες διευθυντές στο δρόμο να γίνουν ζητιάνοι :rant:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 147
  • Created
  • Last Reply

Εντάξει σε κατανοώ , ειναι μεγάλη υπόθεση να προσπαθείς να αποδειξεις οτι ο γαιδαρος δεν κανει bungie jumping , τους τελευταιους 5-6 μηνες ειχα τρεχάματα με τον οτε [λαθος χρεώσεις , λανθασμένη διακοπή @ υπηρεσιας κλπ κλπ . ]

Η ζωή ειναι μικρη για ναναι ψυχασθενική.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ σκεφτόμουν να το ακυρώσω και να πάω ΟΝ ή Vivodi αλλά και αυτοί τα ίδια είναι. Η ΟΝ είναι μέσω "ιδιόκτητου" και τέσσερις φίλοι με Vivodi σε περιοχές Χαλάνδρι-Βριλήσσια-Μελίσσια-Γέρακα είναι χωρίς τηλέφωνο/adsl εδώ και 15 ημέρες... Ο ένας μάλιστα (Γέρακα) έχει αλλάξει 3 φορές νούμερο και 2 router αλλά τα προβλήματά του συνεχίζουν...

Link to comment
Share on other sites

Κάποτε πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο ΟΤΕ είναι το καλύτερο άλλοθι όλων αυτών των ανεύθυνων εταιριών (ο θεός να τις κάνει εταιρίες δλδ άντε με εξαίρεση ίσως την Forthnet που έχει και κάποιο παρελθόν).

Link to comment
Share on other sites

Σύριε, μακάρι να μου έλεγαν σαν δικαιολογία τον πΟΤΕ. Δεν το είπαν όμως... Μου λένε απλά περιμένετε και θα συνδεθεί... Αυτό... Εγώ απλά έμαθα ότι οι αιτήσεις πάνε σε τεχνικούς του πΟΤΕ γιατί όλες οι εταιρίες εξαγοράζουν "θέσεις" στα DSLAM/ΚΑΦΑΟ που όμως ο πΟΤΕ έχει δικαιοδοσία και κανείς άλλος και είναι λογικό τη στιγμή που από εμένα και μόνο θα χάσει 10 το μήνα από μονάδες να μη βιάζεται να το κάνει. Είμαστε 10.000.000 Έλληνες... Ξέρεις τι σημαίνει να πουλάει ξαφνικά 10.000.000 γραμμές χονδρική (γιατί κάποια λεφτά θα παίρνει από την ενοικίαση των κυκλωμάτων) ή να πάρει κάποια ποσά εφάπαξ και να σταματήσει να παίρνει και μονάδες? Ειδικά σε μια περίοδο που προσπαθούν να τον πουλήσουν σε ξένες εταιρίες.

Link to comment
Share on other sites

Μόλις ξαναμίλησα και η απάντηση ήταν η εξής:

Δεν ξέρουμε!

Για να καταλάβετε: Όσοι είναι ήδη συνδρομητές, και ζητάνε μεταφορά στο 2play, μπαίνουν σε λίστα αναμονής και περιμένουν να έρθει η σειρά του ΚΕΝΤΡΟΥ τους για να περάσουν σε 4-10mbit. Οι ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ αιτήσεις εξυπηρετούνται πολύ γρηγορότερα και συνήθως σε 20 εργάσιμες έχουν συνδεθεί. Αν τώρα κάποιος θέλει να κάνει διακοπή και εκ νέου αίτηση, ώστε να "γλιτώσει" την ουρά και να συνδεθεί γρηγορότερα, μπορεί να το κάνει, αλλά θα πρέπει να πληρώσει 70 ρήτρα για τη διαδικασία!!!

Το χειρότερο από όλα είναι που δεν ξέρουν να μου πουν πότε ΠΕΡΙΠΟΥ θα συνδεθώ!!! Γιατί αν μου έλεγαν θα συνδεθείτε σε 6 μήνες, θα πλήρωνα τα 70 να τελειώνω. Να τα πληρώσω όμως τώρα ενώ υπάρχει πιθανότητα, τη στιγμή που περιμένω ήδη 2 μήνες, να συνδεθώ σε 10, 15, 30 ημέρες, δεν αξίζει τον κόπο...

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 15:21]

Κάποτε πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο ΟΤΕ είναι το καλύτερο άλλοθι όλων αυτών των ανεύθυνων εταιριών (ο θεός να τις κάνει εταιρίες δλδ άντε με εξαίρεση ίσως την Forthnet που έχει και κάποιο παρελθόν).

αυτο ακριβως...

οχι οτι δεν φταει και ο οτε,αλλα οτιδηποτε γινεται φταει ο οτε,ετσι και οι isp κρυβουν και οποια τυχον δικα τους προβληματα.

Link to comment
Share on other sites

Χαρα στην υπομονη σου. Εγω εκανα αιτηση για Hol 8mb μου λενε 20 ημερολογιακες μερες. Περναει ο μηνας κ περνω τηλεφωνο. Η απαντηση τους ηταν οτι για τεχνικους λογους δεν μπορουν να μου φερουν γραμμη, και θα με ενεργοποιησουν σε 5/10 μερες στα 2mb με αρυσ.

τους λεω οτι δεν ηθελα αρυσ 2mb αλλα 8mb και αφου δεν εχουν, να ακυρωσουν την αιτηση. μου ειπαν διαφορες αρλουμπες τυπου εχουμε ξεκινησει διαδικασια κ πρεπει να πληρωσετε 99 ευρω (σσ: μου ειχαν στειλει το παλετο με το Modem).

Τελοσπαντων, αφου μιλησα με εντονο υφος σε μια προισταμενη, τους εστειλα πισω το modem (φυσικα πηγαν να με χρεωσουν κ μεταφορικα! ελεοccccc)

Τωρα ειμαι με zisto-αρυσ 1MB και αυτοματα μολις ερθει το δικτυο τηε tellas στην περιοχη, θα με συνδεσουν με 2-3 μερες διακοπη internet/τηλεφωνιας !

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Εγω εκανα αιτηση, οχι στην forthnet αλλα δεν εχει σημασια, στις 21/5 και λογικα θα εχω το αναβαθμισμενο δικτυο σε 30 μερες (απ' ο,τι γραφει το site και το ιδιο μου ειπαν οταν τους πηρα τηλεφωνο) χωρις να μου κοψουν την συνδεση αφου εχω ηδη απο αυτους internet. Καλα σιγουρα θα το κοψουν για κανα 5ημερο αλλα αν ειναι μονο για τοσο, χαλαλι.

Link to comment
Share on other sites

Συγγνώμη που θα σας τη σπάσω...αλλά η υποχρεωτική αναμονή των 30 ημερών για τη φορητότητα, αναμένεται να καταργηθεί και ο ΟΤΕ θα οφείλει σε 3 μέρες να έχει πραγματοποιήσει τη (τηλε-)μεταφορά της γραμμής. Επιπρόσθετα, θα βγάλει και δικά του πακέτα σταθερής τηλεφωνίας και Internet, με το πάσο του φυσικά, καθώς μονά-ζυγά δικά του. Μάλλον άδικα μπήκατε σε περιπέτειες μου φαίνεται...

Link to comment
Share on other sites

Φιλος μου εκανε αιτηση για Forthnet 2 play στις 17/2 αν θυμαμαι καλα.

Η διακοπη στο ΟΤΕ εγινε πριν 10 μερες (11/5) και ειχε τηλεφωνο την ιδια μερα.

Μετα απο 3 μερες ειχε και Internet μαζι με τους κωδικους.

Τωρα παιζει στα 6.5-7Μbit περιπου.

Περιοχη Τουμπα-Θεσσαλονικης.

Link to comment
Share on other sites

Forthnet 3 μήνες στην αναμονή με κοροιδευαν κυριολεκτικα (κάθε φορα μου λεγανε άλλα) ώσπου μου είπαν πως η περιοχή μου δεν καλύπτετε τελικά απο το δικτυο τους..... Τούμπα Θεσσαλονίκης

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από GdamprXP

Forthnet 3 μήνες στην αναμονή με κοροιδευαν κυριολεκτικα (κάθε φορα μου λεγανε άλλα) ώσπου μου είπαν πως η περιοχή μου δεν καλύπτετε τελικά απο το δικτυο τους..... Τούμπα Θεσσαλονίκης

Επαγγελματιες.

Link to comment
Share on other sites

"Αισίως" κλείσαμε τους 3.5 μήνες... Μου είχαν πει την 3η φορά που μίλησα με "υπεύθυνο" ότι το πολύ τέλος Μαΐου, στη χειρότερη αρχές Ιούνη θα συνδεθώ... Λέτε να με συνδέσουν αύριο?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.