Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

To video σταματάει και ξεκινάει στο 3.06. Τα άλλα είναι γαρνιτούρα.

Πιστεύω πως το παρακάτω πέρα απο "zomg's golden seal of approval" έχει

και του DJD. Για όσους δεν το έχουν δει λοιπόν ...καιρός για μόρφωση =D

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=BaKcl0Qg13o&feature=mfu_in_order&list=UL]YouTube - ‪The Black Legend - Epic Dessert Time‬‏[/ame]

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Home made σουβλάκια γαλοπούλας με πολλά μπαχάρια, αλάτι και πιπεράκι, 5 πιτούλες, καλαμποκάκι και μιας χρήσης barbeque. Μακάρι να μπορούσα να τρώω κάθε μέρα στα κάρβουνα!

attachment.php?attachmentid=44939&stc=1&d=1307391861

attachment.php?attachmentid=44940&stc=1&d=1307391876

Προσέξατε το σεταπ του ψησίματος; :hehe:

post-23-1416075261,7338_thumb.jpg

post-23-1416075261,7865_thumb.jpg

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Μακάρι να μπορούσα να τρώω κάθε μέρα στα κάρβουνα!

Ε όχι και κάθε μέρα. Μερικές φορές το χρόνο νομίζω είναι μια χαρά.

"Διάφοροι τύποι καρκίνου όπως είναι ο καρκίνος στομάχου, παχέος εντέρου, παγκρέατος και μαστού έχουν συνδεθεί με την παραγωγή ετεροκυκλικών αμινών από το ψήσιμο στα κάρβουνα"

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Ε όχι και κάθε μέρα. Μερικές φορές το χρόνο νομίζω είναι μια χαρά.

"Διάφοροι τύποι καρκίνου όπως είναι ο καρκίνος στομάχου, παχέος εντέρου, παγκρέατος και μαστού έχουν συνδεθεί με την παραγωγή ετεροκυκλικών αμινών από το ψήσιμο στα κάρβουνα"

Γιάγκο,

Αν αντί για κάρβουνα έχεις πχ ξύλα, κάνει διαφορά?

Στην γεύση κάνει σίγουρα, στο πόσο σε μαμάει κάνει?

Link to comment
Share on other sites

Γιάγκο,

Αν αντί για κάρβουνα έχεις πχ ξύλα, κάνει διαφορά?

Στην γεύση κάνει σίγουρα, στο πόσο σε μαμάει κάνει?

Για ξύλα δεν ξέρω Κλεισθένη .

Ξέρω ότι ουδέτερο ψήσιμο κάνουν οι ψησταριές υγραερίου και οι αντιστάσεις.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Αν το γυρίζεις συχνά το κρέας ειδικά μια ζουμερή μπριζόλα, από το πολυ το ζούπηγμα και το γύρισμα χάνει τα υγρά του και στο τέλος τρως σόλα. Όσο λιγότερες φορές γύρισμα το κρέας με το καλύτερο γύρισμα να είναι 1 φορά και μόνο. Και αν ξέρεις να ψήνεις ούτε το καβουρδίζεις το κρέας ούτε και το καις, ίσα ίσα. Έτσι κρατάει το κρέας ολα τα ζουμιά μέσα και όλη τη γεύση και δεν σπας σαγόνια για να το φας.

Τα όρια ζωής έχουν μειωθεί σε σχέση με τους παππούδες μας που ζουν και ζούσαν 100 χρόνια ενώ η γενιά μας καμιά 65-70 το πολυ κι αν, επειδή κάθε μέρα τρώμε σαβούρα, το περιβάλλον από το οποίο περιτρυγιριζόμαστε είναι τιγκα στον καρκίνο (καυσαέρια, wifi, τηλέφωνα με τις ώρες κτλ κτλ), ενώ οι παππούδες κόβανε τη ντομάτα από το μπαχτσέ, την φέτα την αγοράζανε από το γείτονα, ψωμί φτιάχναν μόνοι τους και τρώγανε, μαζί με λίγο κρασάκι που κι αυτό αν δε το φτιάχνανε μόνοι τους το παίρναν από γνωστό που ξέραν πως το κάνει.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Εκτός από τους καρκίνους (καυσαέρια, χρωστικές, αμφιβάλω για το wifi), οι παλαιότεροι δεν είχαν κρέας κάθε μέρα στο τραπέζι τους ή σουβλάκια κάθε βράδυ με delivery. Η υπερκατανάλωση κρέατος και λοιπών εδώδιμων έχει οδηγήσει σε εντατικές μεθόδους παραγωγής με αποτέλεσμα η ποιότητα να έχει υποβαθμιστεί σε επίπεδα επικίνδυνα για την υγεία μας. Κλασσικό παράδειγμα, δες την κότα την αλανιάρα, και δες και την κότα του σουπερμάρκετ.

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.