Jump to content


Γιατί να αγοράζεις Antivirus ενώ υπάρχουν τα free?


SlotKiller

Recommended Posts

Θεωρείς ότι ρωτάς κάτι τέτοιο στο σωστό θέμα;;;;;;;

Όταν μπορέσω θα κάνω Update, χρησιμοποιώ το AVG AV 8.0 που έχει ενσωματωμένο το anti-spyware, ενώ το Spybot έχει πάρει πάλι τα ηνία..

Και εγω με το AVG 8.0 Free ειμαι, αυτο για το spybot το διαβασες σε καποιο εμπιστο site?

Και μια αλλη ερωτηση... Κατα ποσο αξιζει να σκας μια 70αρα το χρονο για 4 αδειες (Nod32) για ενα μικρο γραφειο ενω με το Free AVG κανεις τη δουλεια σου δωρεαν?

Θελω να πω... προσφερει καλυτερη προστασια? Δεν ειναι τοσο καλο το AVG free?

ΥΓ: Να προλαβω οσους θα γραψουν για την αδεια του free... ναι ξερω τι γραφει.

Link to comment
Share on other sites

Όχι δεν το διάβασα σε κανένα site, απλά λόγω των πολλών service που κάνω, έχω προσωπικές εμπειρίες.

Είσαι λίγο υπερβολικός, μια 70άρα το χρόνο δεν την "σκας" :p

Δωρεάν δεν κάνεις την δουλειά σου για τον ίδιο λόγο που αναφέρεις στην 4η πρότασή σου. Από κει και πέρα, ένα business Antivirus θα σου προσφέρει πολλά περισσότερα στο γραφείο από ένα home, όπως centralized administration κλπ. Προφανώς δεν απευθύνονται σε group με 4 γραφεία, αλλά πχ εγώ που έβαλα Nod32 σε 300 PC βρήκα την υγεία μου :)

Να στο πω διαφορετικά, αν ήθελες να αγοράσεις Antivirus, θα έπαιρνες το AVG Pro?

Link to comment
Share on other sites

Στα λογια μου ερχεσαι. Σε ενα χορο 4ων μηχανηματων ειναι ατοπο να μιλαμε για centralized administration γιατι ξεφευγουμε σε κοστος (5-6 min αδειες νομιζω παει το business). Τα χρηματα νομιζω ειναι 70€ το χρονο για 4 pc. Μπορω να τα δωσω μιας και δεν ειναι και εξωφρενικο ποσο... αλλα μου δινει κατι παραπανω απο το free? Ασχετα αν ειναι μονο για home το free. Και τα windows home για σπιτια ειναι αλλα δε λεει κανεις τπτ νομιζω...

Edit: Απο την επισημη ελληνικη αντιπροσωπεια 133.28€ 4 αδειες διαρκειας 2 ετων http://www.adaox.com/index.cfm/id/436

Link to comment
Share on other sites

Στο θεμα του γραφειου πιστευω οτι δεν πρεπει να παιζει τιποτα αλλο εκτος απο "αγορασμενο" software μονο και μονο για τον φοβο των Ιουδαιων.

Στο σπιτι τωρα κι εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι να βαλω κατι αγοραστο οταν υπαρχει το free. Προτεινω και χρησιμοποιω το AVG free πανω απο 2 χρονια τωρα με κανενα απολυτως προβλημα, ουτε απο την μερια μου ουτε απο την μερια των χρηστων. Οσοι κανουν τα update ετσι οπως πρεπει δουλευουν μια χαρα.

Link to comment
Share on other sites

Καλα,

Πες το αυτο σε νοσοκομεια που αν τα συστηματα μεινουν εκτός για 1 ωρα αντε γεια... Σε windows antivirus παντα όταν προκειτε για επαγγελματική εγκατασταση.

και την παθανε ήδη βασικα....

http://www.telegraph.co.uk/health/3496493/Hospital-pays-for-banned-drugs-out-of-own-pocket.html

Link to comment
Share on other sites

Παντως εγω εδω και 2 χρονια περιπου χρησιμοποιω το avg free σε υπολογιστες ιδιωτων που φτιαχνω και δεν σωζουν κ πολυ την κατασταση. Στον δικο μου βεβαια δεν χρησιμοποιω ουτε antivirus ουτε firewall. Σε πελατες ομως που ειναι μεγαλο προβλημα να μεινουν χωρις υπολογιστη εστω κ για ενα λεπτο τοτε προτεινω σοβαρες επαγγελματικες λυσεις (eSet, Symantec, e-Trust).

Για τους κατοχους AVG και Windows XP, ριχτε μια ματια λιγο κ εδω: AVG security update cripples Windows XP machines

Link to comment
Share on other sites

Αυτο το καιρό επανατοποθετήθηκα σε ένα γραφείο στο οποίο υπήρχε υπολογιστής τον οποίο χειριζόταν άλλος. Είχε το avg free. Το σύστημα κολλαγε και γενικότερα είχε μια κουλή συμπεριφορά που μου έβαλε ψύλλους στα αυτιά. Το avg σφύραγε αμέριμνα. Βάζω το avast (free) και βρίσκει κάποια μολυσμένα αρχεία τα οποία τα διέγραψε. Το σύστημα βελτιώθηκε αλλά ακόμα δεν με ενθουσίαζε. Ε, τοτε σκέφτηκα να βάλω trial το kaspersky. Τον βιασμό που επακολούθησε, τον παρακολούθησα τρώγοντας ποπ κορν και σάμαλι.

Δεν λέω, καλά είναι τα δωρεάν, αλλά στην τελική ότι πληρώνεις πέρνεις. Το να δώσεις 35 € το χρόνο για να αγοράσεις τον βιαστή (aka kaspersky) δεν είναι πολλά. Το κάνεις και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Link to comment
Share on other sites

Μετά το φιάσκο του AVG Free που μου αργούσε κάνα 10 λεπτο τα pc, έβαλα στο Wind απευθείας το Nod32. Θα έλεγα ότι μου φαίνεται πιο γρήγορο από το AVG.

Νομίζω πως το Nod32 σε θέμα ταχύτητας είναι απλά το καλύτερο.

Το kaspersky από την άλλη μου φάνηκε υπερβολικά βαρύ!

Είμαι κι εγώ της άποψης μακρυά από Free antivirus.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ήρθα καθόλου στα λόγια σου ;)

Σε ρώτησα:

Το θέμα έχει ενδιαφέρον, το splitάρω.

Δεν ξερω γιατι με ρωτας επιμονα κατι τετοιο... αλλα η απαντηση ειναι απλη:

Θα το αγοραζα αν το θεωρουσα καλυτερο απο καποιο αλλο που εχει το ιδιο κοστος.

Αν ειναι να δωσω 35€/αδεια γιατι να μην παρω το Nod32 που το θεωρω κορυφαιο.

Το AVG το εχω γιατι το θεωρω απλα καλο και FREE. Δεν υπαρχει αλλος λογος.

Για να μην σας μπαινουν ψιλοι στα αφτια αυτοι οι 4 υπολογιστες δεν εχουν παρανομο ΤΙΠΟΤΑ.

Windows-Office και παρααα πολλα εμπορικο-λογιστικα προγραμματα (κυριως) της SingularLogic ειναι ολα νομιμμα και με συμβολαιο συντηρισης (νεων εκδοσεων) ;)

Και επαναφερω το ερωτημα μου κατα ποσο νομιμο ειναι τα windows ΗΟΜΕ σε business environment.... Θα ηθελα να ακουσω την γνωμη πολλων...

Link to comment
Share on other sites

Μα για αυτό σε ρώτησα και απαντάς μόνος σου.

Αν ειναι να δωσω 35€/αδεια γιατι να μην παρω το Nod32 που το θεωρω κορυφαιο.

Ταυτόχρονα με το παραπάνω, μπορείς και να κρίνεις αν χρειάζεται το commercial ειδικά σε γραφείο ;)

Link to comment
Share on other sites

δεν βλεπω λογο να εχω καν antivirus.

αααααμα κολλησω τιποτις ,εγκατασταση trial nod32,καθαριζω και uninstall.

Tη καλυτερη δουλεια κανεις.. κ γω ετσι ειμαι... προσεχω τι κατεβαζω κ απο που... Ουτως ή αλλως κανω format 7-8 φορες το χρονο...

Αν τυχον αντιληφθω κατι nod trial.. :neo:

Link to comment
Share on other sites

νομίζω ότι για pc που έχει non-critical πράγματα ή/και εκτελεί non-critical εργασίες τα free είναι ΟΚ (τουλάχιστον για τα avast+avg+kaspersky που έχω δοκιμάσει και παντα σε συνδιασμό με ένα free firewall). Οτιδήποτε άλλο καλό θα ήταν να υπήρχε ένα commercial antivirus.

Link to comment
Share on other sites

κατα περιοδους ειχα avg,avast και πλεον antivir(παντα ειχα και το comodo firewall+εκανα περιοδικο scan με spybot s&destroy)..ολα free,και το τελευταιο (avira antivir) πλεον με εχει κερδισει..σημειωνω ποτε δεν ειχα προβλημα με καποιο ιο,το πισι παντα ηταν σφαιρα και απλα κατα περιοδους εβαζα ενα nod trial και χτυπουσα ενα scan..ποτε δεν βρηκα κατι,εκτος απο ενα trojan μια φορα,το οποιο το avg 7,5(τοτε..) δεν ειχε εντοπισει...

Link to comment
Share on other sites

Εγώ απλά θα παραθέσω μερικά γεγονότα από την επαγγελματική μου εμπειρία. Είμαι αντιπρόσωπος της Kaspersky και έχω εγκαταστήσει περί 1860 άδειες σε μεμονωμένους και εταιρικούς υπολογιστές τα τελευταία 4 έτη. Από ότι μου έχουν πει οι συνεργάτες μου, μόνο σε έναν από όλους αυτούς τους υπολογιστές κόλλησε ιός τόσο σοβαρός ώστε να χρειαστεί format το PC. Σε όλους τις άλλες περιπτώσεις μολύνσεων από ιό ήταν εφικτή η επιδιόρθωση μέσω του Kaspersky.

Αν είναι βαρύ? Σαφώς και είναι! Απλά το παραμετροποιούμε με τέτοιο τρόπο ώστε να τρέχει άνετα και σε low end μηχανάκια. Αν είναι το καλύτερο? Δεν ξέρω ούτε μπορώ να ισχυριστώ το αντίθετο, δεν έχω δοκιμάσει τα άλλα σε τόσο εκτεταμένη χρήση.

Απλά κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι το πιο αποτελεσματικό και σαφώς αξίζει τα 16€ της ετήσιας άδειάς του. Εγώ δεν το ρισκάρω για κάτι δωρεάν.

Link to comment
Share on other sites

Και ποιός είπε πως θα έχουμε ΕΝΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ free anti virus?

Πες πως έχεις βάλει το Avast και μια φορά τις 2 βδομάδες το απεγκαταστείς μια μέρα και τρέχεις μια το AntiVir, το απεγκαταστείς, και τρέχεις κι ένα σκαν με το AVG και μετά ξανά το avast να τρέχει στο background. Εγώ αυτό έκανα στο desktop της υπογραφής για ένα διάστημα ενός μήνα, μετά πήρα το laptop (της υπογραφής) που φοράει το NIS 2009, πριν έδινα Πανελλήνιες και δεν άνοιγα καθόλου το pc.

Το θέμα είναι πως η παραπάνω διαδικασία είναι χρονοβώρα. Επειδή χρόνος=χρήμα, διαλέγεις και πέρνεις: είτε δαπανάς χρόνο κάνοντας το παραπάνω είτε δαπανάς χρήμα.

*Για αντιμετώπιση μη virus, τρέχω κι ένα spybot, NoAdaware

Link to comment
Share on other sites

τα πραγματα ειναι απλα.

τα AVG Free δεν προσφερει καμμια προστασια,γι αυτο και ειναι απαραιτητο καποιο σοβαρο antivirus προγραμμα.

το πιο αποτελεσματικο ειναι το kaspersky,τελεια και παυλα.

επι 2 χρονια τωρα εχω ξεχασει τι θα πει ιος,οχι στο pc μου αλλα στα δεκαδες pc τα οποια καθε τρεις και λιγο μου φερνανε γεματα ιους και trojans.

δε με συμφερει ετσι,αφου εχω χασει λεφτα απο τις επιδιορθωσεις που εκανα,θα τους ξαναβαλω AVG Free..........

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.