Jump to content



Το πρώτο μας Παιχνίδι/PC -Έρωτας-


NikMark

Recommended Posts

Όρμώμενος απ΄το θέμα, ''τα 5 καλύτερα του 2008'', σκέφτηκα να αναφέρουμε τον πρώτο μας υπολογιστή και βασικά το παιχνίδι που μας καθήλωσε και ίσως μας έκανε και PCάκιδες!

Ξεκινώ!

Doom 1 σε υπολογιστή 486 DX-2 στα 80Mhz! Πραγματικά, ήμουν παιδί που τριγυρνούσα όλη μέρα έξω. Μόλις πήρα υπολογιστή, έφευγα απ'τη παρέα και το κρυφτό/μήλα/τζαμί, κλεινόμουν στο δωμάτιο μου, είχα δώσει και 30 χιλιάδες για Sound Blaster 16 Bit, τέρμα τα ηχεία και βύθισμα! Μετά φυσικά ήρθε το Doom 2 και Final Doom και ο δεύτερος μεγάλος μου έρωτας, ήταν τα Dune 1 & 2! Έτσι πήγα και στα στρατηγικής. Έκτοτε, τα μόνα παιχνίδια που εγκαθίστανται στον υπολογιστή μου, είναι τα FPS και Στρατηγικής. Ειλικρινά, τίποτε άλλο!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 129
  • Created
  • Last Reply

γενικα επαιζα games στο Pc απο τοτε που θυμαμαι...

το 94 παιζαμε με τον αδερφο μου στο Pc με κατι δισκετες (νααααα στο μεγεθος!!!) τα world games...

θυμαμαι οτι εκανα και τον αρρωστο για να μην παω νηπιαγωγιο για να παιξω!

πολυ αργοτερα οταν μεγαλωσα ειχα ερωτευτει το Mafia

περιμενω σαν τρελος το Mafia II πλεον!

Link to comment
Share on other sites

εγω παιδια δεν μπορω να πω και πολλα,καθως ειμαι ακομα μικρος,16 χρονων,βεβαια θυμαμι την πρωτη φορα,που μου εφερε ο καμενος ο θειος μου εναν Amstrand,πωω εκει επεζα κατι παιχνιδακια,αλλα το παιχνιδι που με καθηλωσε ηταν το Duke Nukem 3D και το επεζα σε ενα pc του 2000-2001 που ειχε 800Mhz υπολογιστικη ισχυ και 256mb ram(αυτο το pc ειχα μεχρι προπερσι χαχαχα,πως αντεχε ε?):happy2:

Link to comment
Share on other sites

Όταν ήμουν μικρός (και τώρα μικρός είμαι.. :p), έπαιζα με τον αδερφό μου racing games στο Playstation. Θυμάμαι το 1ο Toca, με τα αυτοκίνητα που διαλύονταν και τις γραφικάρες για την εποχή του και έπειτα τα Colin McRae. Πάντα προτιμούσα τα racing games από τα υπόλοιπα.. :D

Link to comment
Share on other sites

Το πρώτο παιχνίδι που με έκανε να ανατριχιάσω ήταν το Prince Of Persia II(νομίζω '93 ή '94).Ήταν το πρώτο που είχα πάρει και υποστήριζε SoundBlaster.

Άκουσα για πρώτη φορά διαλόγους και η τρίχα κάγκελο!

Το έτρεχα σε 486DX2/66!

Link to comment
Share on other sites

τα πρωτα μου παιχνιδια ηταν τα rally championship το 97 και μετα πηγα σε doom ΙΙ και μπλα μπλα..

αλλα με αυτο που κολλησα ηταν το redalert the aftermath αλλα στη πορεια για πολλους μηνες και χρονο+ επαιζα age of empires TC και μετα το επομενο παιχνιδι απο το 2003+ ηταν το ut2003 - 2004

Link to comment
Share on other sites

Το Midnight Resistance στην Amiga μαζι με το Kick Off 2 ( τι παιχνιδαρα!!)

Στο PC πρεπει να ηταν το Blues Brothers ενα απο τα αρχικα games με τα οποια καηκα σε εναν ενδοξο 286 στα 16mhz με 5 1/4 δισκετες ... και χωρις σκληρο μαλιστα!!

Link to comment
Share on other sites

Aαα ειχα πεξει με μανια και το Kick Off 2 και ενα Conan,αλλα η μεγαλυτερη αγαπη μου ειναι το Counter Strike ,οταν το πρωτοεπαιξα το 2002 κολλησα για τα καλα και μεχρι σημερα το παιζω καθε μερα για ενα 3ωρο χαχα :happy2: pR0!!

Link to comment
Share on other sites

πω ρε αναμνήσεις...

Αν και όχι το πρώτο παιχνίδι, ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα να κάιγονται εγκεφαλικά κύτταρα μπροστά από μια κίτρινη-μαύρη όθονη και κάρτα γραφικών hercules, ήταν το '86 ή '87 με το Thexder της Sierra, το είχα τελειώσει άπειρες φορές, το έπαιζα με κλειστά μάτια λέμε...

Το επόμενο μεγάλο κάψιμο ήταν το "Canyon Creek" ή κάπως έτσι, δεν το βρήκα στο νετ, το οποίο, μάλλον, ήταν ένα από τα πρώτα rts, το οποίο το ρημάδι ήταν μόνο cga/ega και το έπαιζα με το simcga (έναν cga simulator για hercules κάρτες γραφικών) :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Τα αγαπημένα μου, χωρίς να μπορώ να τα ξεχωρίσω, ήταν τότε τα Digger, Prince of Persia και Alley Cat στον 8088.

Όταν τα πράγματα σοβάρεψαν και πήρα με δικά μου χρήματα τον AMD Am5x86 133MHz με Windows95, το πρώτο παιχνίδι που αγόρασα και λάτρεψα (και εξακολουθώ να παίζω) ήταν το EURO 96. Ακολουθoούν αμέσως μετά το Duke Nukem 3D και Discworld Noir.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.