Jump to content



Ειδικά συμπληρώματα διατροφής και κίνδυνοι!!!


vagos2221416003330

Recommended Posts

Διάβαζα πρόσφατα κάτι αρθράκια για τέτοια πραγματάκια...και λέγαμε με κάτι φίλους τι κάνει τι και ποιος παίρνει τί...είπα να φτιάξω αυτό το θέμα ώστε να κάνουμε μια κουβεντούλα για να μάθουν αυτοί που θέλουν να πάρουν αλλά και αυτοί που παίρνουν...Θα ήθελα όποιο γνωρίζουν να βοηθήσουν να ενημερώσουμε σωστά τον κόσμο...

Λοιπόν...Άκουσα λοιπόν ένα φίλο 17 χρονών να λέει πως έχει πολλά κιλά και θέλει να τα χάσει..Αλλά δεν είναι όλα τα κιλά παχάκια..είναι και μύες μιας που πάει Gym και από ότι είδα και γώ κανεί πολύ κουραστική αλλά και βαριά προπόνηση χωρίς όμως καθόλου διάδρομο μιας που δεν του αρέσει..Το παιδί έχει πάρα πολύ δύναμη αλλά λόγο διατροφής μαζί με την προπόνηση έχει πάρει αρκετό όγκο..Όμως τα χριστούγεννα σταμάτησε να γυμνάζεται και τώρα έχει κρεμάσει λίγο + ο όγκος έγινε πάχος...

Οπότε μου λέει σκέφτομαι να πάρω κανένα λιποδιαλύτη και κάτι φίλοι μου είπαν το hydroxycut hardcore και λίγο που το έψαξα μου φάνικε καλό...Όταν τον ρώτησα ξέρεις τι κάνει?Μου απάντησε απλά καίς λίπος......

Μετα μου είπε ότι άμα χάσει λίπος να πάρει κρεατίνη ή καμια πρωτεϊνη για να γραμμώσει και να έχει και λίγο όγκο όμως.....

Περιμένω να ακούσω γνώμες γιατί από ότι τσέκαρα αρκετοί εδώ μέσα ασχολείστε αρκετά και έχετε δοκιμάσει μερικά σκευάσματα....Άρα περιμένω και την ανάλογη ανταπόκριση..

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 142
  • Created
  • Last Reply

"Οπότε μου λέει σκέφτομαι να πάρω κανένα λιποδιαλύτη και κάτι φίλοι μου είπαν το hydroxycut hardcore και λίγο που το έψαξα μου φάνικε καλό...Όταν τον ρώτησα ξέρεις τι κάνει?Μου απάντησε απλά καίς λίπος......"

Ti περιμένεις να σου έλεγε? Πως ενδέχεται να πάθεις ζημιά?

Διάβασε τι βρήκα στο wiki ...

On March 27, 2003, Missouri Attorney General Jay Nixon filed a lawsuit in St. Louis against Hydroxycut's manufacturer MuscleTech Research and Development, Inc stating that claims Hydroxycut was "clinically proven" to be a "fat-burner" were false, specifically:[4]

The product is not "clinically proven" to be a "fat-burner," as MuscleTech claims. MuscleTech's own study showed that Hydroxycut has no efficacy as compared to placebo with the possible exception of an appetite-suppressing effect. Moreover, the serious adverse health risks of Hydroxycut with ephedra – including death – were not adequately described or disclosed in marketing and labelling of the product.

Nixon also alleged that the "before" and "after" photographs were misleading, and that one woman's "before" photo was deceptive because she was recently pregnant.[5] MuscleTech paid $100,000 to settle the case while denying any wrongdoing.[6]

Σοβαρά, θέλει να χάσει κιλά το παιδί?

1.ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ και ΟΧΙ σε πωλητή (αυτός να πουλήσει θέλει!)

2. Να κάνει υγειινή ζωή:

i) Nα τρώει σωστά:

Οχι junk food, να μην τρώει μόνο κρέας ή μόνο κάτι, χρειάζεται μια ισορροπία και βεβαίος το μέτρο (να τρώει το κάθε τι στην ποσότητα που απαιτείται)

ιι) Να αθλείται (ΟΧΙ bodybuilding, άλλο bodybuilding κι άλλο γυμνάζομαι προκειμένου να κρατάω τον εαυτό μου γερό)

κτλ

*Γενική αρχή: Μακριά από "εύκολες λύσεις"

Οι "εύκολες λύσεις" αν και μπορεί να διορθώσουν ένα πρόβλημα θα δημιουργήσουν άλλα χειρότερα...

** Γενική αρχή 2: Χωρίς θυσίες δεν πετυχαίνεις πολλά.

Προκειμένου να είμαστε υγειής (σωματικά, και ψυχικά) απαιτούνται θυσίες.

Ένα πολύ απλό παράδειγμα είναι η διατροφή:

Αν τρως έτοιμο φαγητό από σουβλατζίδικα, πιτσαρίες και το "σπιτικό" φαγητό είναι μια αηδία που θα βάλεις στα μικροκύματα για 2-3 λεπτά και θα είναι έτοιμο είναι θέμα χρόνου να υποστείς τις επιπτώσεις.

Αν προσπαθείς (σοβαρά) να τρώς υγειινά, αγοράζοντας καλές πρώτες ύλες, μαγειρεύοντας σωστά οι κόποι θα καρποφορήσουν. * Λέω να προσπαθείς γιατί είναι πολύ δύσκολο πλεον στις μέρες μας να τρέφεσαι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ υγειινά (απαιτείται πολύς χρόνος και η δουλειά/διάβασμα/φανταριλίκι είναι το εμπόδιο)

Εdit: Όποιος έχει μια απορία σε θέμα υγείας, και πολύ καλά θα κάνει να θέσει το ερώτημα στο φόρουμ. Το θεωρώ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να μιλήσει με γιατρό πριν πάρει ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ απόφαση...

Link to comment
Share on other sites

δεν αξίζει να πιέζεις τόσο την καρδιά σου και να φλερτάρεις με έναν σωρό επικύνδυνες καταστάσεις σε όλα σου τα όργανα, για να κάνεις μια γράμμωση και να πέσουν 2 χαζογκόμενες..

Link to comment
Share on other sites

Σε γενικές γραμμές:

Τα λιποτροπικά καίνε το λίπος που τρως και το μετατρέπουν σε ενέργεια. Στην ουσία γίνεσαι πιο ενεργητικός στο γυμναστήριο και ότι τρως δε σου μένει, οπότε ο οργανισμός καίει από το αποθηκευμένο λίπος (απαραίτητη λειτουργία του σώματός μας), κι έτσι χάνεις με ραγδαίο ρυθμό κιλά.

Οι πρωτεϊνες σε βοηθάνε να "φουσκώσεις", γιατί δίνουν στους μυες την κατάλληλη ποσότητα συστατικών, ώστε εφόσον γυμναστείς, να αναπλαθούν καλύτερα και να δώσουν όγκο.

Κρεατίνη - περισσότερη μυϊκή μάζα για τον μυ, φουσκώνεις απίστευτα.

---

Γενικά δεν έχει αποδειχθεί και τίποτα για όλα αυτά και το αν κάνουν ή όχι κακό, γιατί πολύ απλά είναι νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα. Κανείς δεν ξέρει 100% σίγουρα τι παίζει και αν όντως κάνουν κακό σε καρδίες/συκώτια/κτλ. Εγώ δεν έχω πάρει ποτέ, αλλά πολλοί προσπάθησαν να με βάλουν στο τριπάκι. Ο λόγος απλός, αν θέλω να χάσω τα περιττά μου κιλά, πάω ξανά γυμναστήριο. Με μια σωστή διατροφή, όλα γίνονται.

Άλλωστε, τις εξτρά πρωτεϊνες αν θες μπορείς και να τις φας "φυσικά" - Αυγά, κοτόπουλο στήθος, τόνος ;)

Link to comment
Share on other sites

Μιλώντας σαν κάποιος που έχασε 40+ κιλά και τα κράτησε να σας πω και εγώ τις απόψεις μου για τον φίλο σου αν θέλει να χάσει.

Καταρχήν άλλο η μυϊκή μάζα και άλλο το λίπος. Ο μυς κάθεται πάνω στο κόκαλο, και από πάνω κάθεται ότι στρώμα λίπους έχεις και διαχωρίζεται από ένα λεπτό υμένα.

Αν είσαι παχύς και γυμνάζεσαι αυξάνεις τον όγκο σου, αλλά δεν μετατρέπεις το λίπος σε μι, καις λίπος στην πορεία ναι, αλλά δεν είναι πως φεύγουν 200 γραμμάρια λίπος και γίνονται μυϊκή μάζα. Φουσκώνει ο μύς μένει το λίπος αν δεν το έχεις κάψει και αυτό είναι.

Λιποδιαλύτες,

Καταρχήν να πω, πως δεν έχω πάρει όσα χρόνια και ας κάνω ενόργανη γυμναστική αλλά αυτά που θα πω είναι από 2 φίλους που κάνουν σχεδόν επαγγελματικά και κατεβαίνουν και σε αγώνες, και παίρνουνε ότι υπάρχει πάνω κάτω.

Ο τρόπος που λειτουργούνε τα συγκεκριμένα σκευάσματα είναι με το να αυξάνουν τους παλμούς της καρδιάς και να γίνονται αυξημένες καύσεις.

Δες το σαν να πίνεις 10 καφέδες, για αυτό και θέλει προσοχή γιατί μπορεί να φέρει υπέρταση. Πάντως όπως και όλα τα συμπληρώματα είναι να παίρνεται μαζί με ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ διατροφή και ΟΧΙ για να τρως ότι θες και να περιμένεις ο λιποδιαλύτης να σε σώσει.

Το ίδιο ισχύει και για τις προτείνες, κρεατίνες, αμινοξέα, κλπ.

Το θέμα είναι πως μια ισορροπημένη διατροφή έχει τα ΠΑΝΤΑ, και για να χρειαστεί κάποιος πραγματικά αυτά τα συμπληρώματα πρέπει απο γυμναστικής άποψης να φτάσει το σώμα του στο 100% και μετά να χρειάζεται βοήθεια για να «φουσκώσει» και άλλο.

Το καλύτερο που έχει να κάνει ο φίλος σου, είναι να πάει σε διαιτολόγο να τον βοηθήσει, και να μην κάνει τίποτα βλακείες του τύπου δεν τρωω κλπ, γιατί και θα τα πάρει πίσω με την μία μετά, και θα κάνει κακό στον οργανισμό του.

Πολλά μικρά γεύματα για να λειτουργεί ο μεταβολισμός και ούτε λιποδιαλύτες ούτε τίποτα. Στο κάτω κάτω πιο πολύ σαν placebo θα λειτουργήσουν παρά σαν κάτι άλλο αν δεν προσέχει αισθητά την διατροφή του.

Όπως λέγανε οι αρχαίοι, παν μετρον άριστον, και αυτό πάει και στη γυμναστική και στην διατροφή. Χρειάζεται τα πάντα ο οργανισμός, και όταν γυμνάζεσαι θες και ενόργανη και αερόβια γυμναστική. Αν βαριέται τον διάδρομο πχ, (όπως και εγώ) ας κάνει την αερόβια παίζοντας μπάσκετ, ποδόσφαιρο, τέννις κλπ.

Είναι μεγάλη κουβέντα και ότι θέλετε αν μπορώ να απαντήσω μιας και έχω ασχοληθεί πολύ με δίαιτες ρωτάτε.

Link to comment
Share on other sites

Σωστά τα λέτε αλλά το θέμα είναι το εξής:Πάμε μαζί gym και το καλοκαίρι είχαμε γίνει και οι 2:devil:.....(καλές εποχές :D) αλλά μετα λίγο το διάβασμα λίγο το ότι τελείωσε ο χρόνος και έπρεπε να ξανα=γραφτούμε ect μας χάλασε και τους 2..Εγώ γράφτηκα ξανά και είμαι πολύ down γιατί από ότι έκανα πριν το καλοκαίρι δεν μπορώ να κάνω πλέον ούτε τα μισά...(set+επα/ψεις+κιλά..) αλλά προσπαθώ να ξαναπάω εκεί που είχα μείνει...

Ο φίλος όμως το πάλεψε αρχικά αλλά έχει χαλαστεί πολύ που έχει λαπαδιάσει έτσι και μου λέει το αγκούρι το περσινό για να κάνω σώμα και σε 2 μήνες να ξαναρχίζω από την αρχή δεν το ξανα-περνάω....Θα πάω για λιποδιαλύτη και μετά για πρωτεϊνες μου είπε...αχικά να χάσω λίπος και μετά αφου θα έχω γραμμώσει να πάρω και λίγο όγκο....

Μπορώ να πω πως μπήκα και γω στον πειρασμό..εγώ έκανα πέρσι διατροφή +γυμναστική αλλά χωρίς αποτέλεσμα....Και στο gym όταν πήγενα 3 φορές την βδομάδα ένιωθα πολύ πολύ κουρασμένος τις άλλες μέρες...+ μετά από κάποιο καιρό έβλεπα πως ούτε γράμμωση ούτε όγκο έβαζα πλέον και η γυμναστική σαν να ήταν άσκοπη..και δεν θέλω να ξανακάνω το ίδιο...

Οπότε τι κάνουμε?Ο φίλος θέλει άμεσα αποτελέσματα..γράμμωση+λίγο παραπάνω όγκο..

Εγώ θέλω ένα πρόγραμμα διατροφής+γυμναστικής για τον ίδιο σκοπό για να κάθομαι το καλοκαίρι στην παραλία:D

Ιδέες??

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα, είναι Μάρτιος, αν υποθέσουμε ας πούμε πως θέλεις να χάσεις και 10 κιλά μέχρι και τον Ιούνιο, (4 μήνες σου βάζω), και να σφίξεις γραμμώσεις, με 3-4 φορές την εβδομάδα γυμναστήριο να καλύπτεις τις μυϊκές ομάδες δηλαδή, και ή δυνατόν 2 φορές την βδομάδα, και με μια σχετικά σωστή διατροφή θα είσαι παραπάνω από άνετος.

Εγώ πάω π.χ. 4 φορές και κάνω το κλασσικό μου, στήθος/δικέφαλά, πλάτη/τρικέφαλα, και λίγο ωμούς και κοιλιά κάθε μέρα και είναι μια χαρά.

Μην ξεχνάς πως πολλές ασκήσεις, χέρια δεν θες γιατί είναι μικρές μυϊκές ομάδες, πλάτη περισσότερο και στήθος λίγο λιγότερο πρέπει να ζορίζεις.

Και 2 ασκήσεις χ 3 σετ να κάνεις χέρια θα πάρεις στο μπαμ.

Αυτό στο λέω γιατί εμένα η προπόνηση μου παίρνει 1.30 ώρα όλη και όλη.

Αλλά θέλει διατροφή γιατί αν είσαι σε δίαιτα και λιώνεις στα βάρη δεν θα πάρεις με τίποτα αν δεν έχει ο οργανισμός σου να χτίσει πάνω σε κάτι, και επίσης θα χτυπιέσαι και δεν θα κάνεις και κιλά. Εκεί αν δεν έχεις θέμα, μπορεί να σε βοηθήσει μια πρωτείνη μετά και πριν την προπόνηση με γάλα. Αν και όπως είπα στο 1ο πόστ αν τρως καλά δεν θα το χρειάζεσαι.

Για σένα το βλέπω εφικτό να είσαι καλός το καλοκαίρι, αν δουλέψεις πάντα, αλλά ότι και να πάρει ο φίλος σου, να φουσκώσει και να γραμμώσει στον καναπέ του αγκαλιά με τα δίπιτα δεν γίνεται με τίποτα. Το πάω στα άκρα απλά θέλω να πω πως το «αγαθά κόποις κτώνται» δεν είναι τυχαίο και όσα φάρματα και να πάρεις το «κόποις» δεν το πετάς απο την εξίσωση. Ίσως να το μειώνεις απλά λίγο αλλά με μακρόπνοο κόστος στην υγεία σου πιθανός.

Γενικά με το σώμα αν δεν βρέξεις κώλο ψάρι δεν τρώς που λένε και οι Κινέζοι, και ότι δεν γίνει φυσικά μετά κρεμάει πολύ πιο γρήγορα δυστυχώς.

EDIT

Α κάτι βασικό που ξέχασα, πόσο σωστά κάνεις τις ασκήσεις...

Εγώ είμαι 28, πάω γυμναστήριο απο τα 17 μου, και φέτος έκανα καλά κάποιες ασκήσεις πλάτης που τις κάνω 10 χρόνια τώρα... μην κωλώνετε να διαβάζετε και ρωτάτε για τέτοια πράγματα γιατί σου γλιτώνουν κυριολεκτικά ΠΟΛΥ ιδρώτα, και θα ξαφνιαστείς πόσο καλύτερη προπόνηση θα κάνεις!

:)

Link to comment
Share on other sites

εγώ πάλι είμαι 17..έγινα πριν 11μέρες:jump1: είμαι 1,88 και πατάω γερά με 90κιλά στην πλάτη μου:p

Παίζω σχεδόν κάθε μέρα μπάσκετ για 1 ώρα και πάω Gym Δευτέρα-τρίτη-τετάρτη-πέμτη..(παρασκευή έχει βόλτα και σάββατο έχει 3-4ώρες μπάσκετ με φίλους:triniti:)

Στο gym κάνω δικέφαλους-στήθος και τρικέφαλους-πλάτη...(και σπίτι κάνω λίγο ώμους..την παρασκευή πριν την βόλτα:p)Σταμάτησα να κάνω πόδια φέτος γιατί πέρσι τα είχα κάνει τούμπανα και μου βγάλανε κάτι προβλήματα στα γόνατα..οπότε φέτος δεν ακουμπάω πόδια..

Στην κάθε άσκηση κάνω 4σετακια και 20επαν/ψεις στο κάθε σετ.. από κιλά είμαι πάνω -κάτω κοντά στα 50 σε κάθε άσκηση... Το θέμα είναι οτι ενώ βγάζω πολύ δύναμη και έχω πολλά κιλά μυες..αυτοί οι μύες καλύπτονται από ένα αρχικά λεπτό και τώρα χοντρό στρώμα λίπους...Οπότε θέλω ουσιαστικά να κάψω το λίπος αλλά βαριέμαι τον διαδρομο+δεν βρίσκω ελεύθερο ποτέ....

Απο διατροφή τώρα δεν κάνω κάτι..τρώω κανονικά κάθε μέρα..και το Σάββατο καμια πίτα του παππού ή κανα γίγας το καταφέρνω:p

Απλά με έβαλε σε σκέψεις το παιδί...και έλεγα να δοκίμαζα για κανα μήνα τπτ λιποδιαλύτες μπας και δω διαφορά ή καμια γραμμή πάνω μου...Έχει να δώσει κανείς ασκήσεις με σετ+επ/ψεις+κιλά και καμιά καλή διατροφή για να ξαναγίνω κουκλάκι μέχρι το καλοκαίρι??:p

ΥΓ*(Το παιδί κάνει το ίδιο πρόγραμμα με μένα αλλά 2 φορές τη βδομάδα και με λιγότερα κιλά...και άρχισε το hydroxycut hardcore και έλεγα να δοκιμάσω και γω..υπάρχει κάποιο για καλύτερα αποτελέσματα απο αυτό?ρωτάω για να πώ στον άλλο άμα είναι να αλλάξει μιας που δεν πέρνει από λόγια να σταματίσει τις μ@λ...)

Link to comment
Share on other sites

ΒΤW που λες για το ότι έννοιωθες πολυ πολύ κουρασμένος μετά την προπόνηση

Επειδή έκανα παλιά kung fu (fu jow pai για όποιον ασχολείται!) μας έλεγε ο δάσκαλος ΠΑΝΤΑ: πριν την προπόνηση να κάνουμε ΚΑΛΟ ΖΕΣΤΑΜΑ και μετά ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ (δηλαδή διατατικές ασκήσεις για να ξεπιαστείς).

Άμα κάνεις σωστά τη γυμναστική δεν θα νοιώθεις πόνους, τρελλή κούραση την επόμενη μέρα...

Επίσης όπως είπε και ο καθηγητής φυσικής αγωγής στο σχολείο: ό,τι καταφέρνεις γρήγορα, γρήγορα μπορείς να το χάσεις. Μας έλεγε να μην κάνουμε βάρη με πολλά κιλά γιατί αν και γρήγορα θα φουσκώσουμε γρήγορα θα ξεφουσκώσουμε (όταν θα σταματήσουμε την προπόνηση). Μας έλεγε να κάνουμε με λιγότερα κιλά και με περισσότερες επαναλήψεις.

Πάντως μετράει ΠΟΛΥ ο δάσκαλος/καθηγητής/προπονητής προκειμένου να γίνει σωστή δουλειά...

Εδιτ: Το άλλο στο οποίο έδιναν πολλή σημασία στο kung fu (σε αντίθεση με το σχολείο και το γυμναστήριο που πηγαίνω τώρα) είναι τα "ανοίγματα". Ήταν το ΠΙΟ ΣΠΑΣΤΙΚΟ κομμάτι της προπόνησης που κάναμε αλλά χρόνια μετά συνειδητοποίησα την αξία τους ...

Link to comment
Share on other sites

σε διατροφολόγο πήγα αλλά δεν με κάλυψε..της είπα παίζω μπάσκετ...κάνω gym..σηκώνω βάρη..τπτ.. πήγα και σε άλλους 2 αλλά μου φάνηκαν όλοι άκυροι...

α!άμα έκανα διατροφή μαζί με βάρη τότε μιλάμε για zobi...

οι γυμναστές που έχουμε στο gym είναι Μ..... απλά πάω σε αυτό το gym λόγο πολλών οργάνων...στα άλλα είναι ακόμα πιο χάλια....

Οπότε λέτε να μην πάρω και γω τίποτα για το λίπος έτσι??Να κάνω γυμναστική όπως πέρσι που μου βγίκε η ψυχή μαζί με διατροφή και να ελπίζω να φτιάξω???(μεταξύ μας θα μου τη σπάσει άγρια αν ο φίλος κάνει καλύτερο σώμα και σε λιγότερο χρόνο με τις @@ιες που παίρνει......)Διατροφές + προγράμματα για το gym πάντως καλοδεχούμενα...

Link to comment
Share on other sites

Γιατί να σου τη σπάσει?

Βρε δεν είπαμε, το καλό αργεί??? Μη βιάζεσαι να φτιάξεις σώμα, όποιος βιάζεται σκοντάφτει λένε.

Βρες έναν σοβαρό και κατάλληλο γιατρό (αθλίατρος μήπως ?), έναν σοβαρό προπονητή ακολούθα το πρόγραμμα που θα σου δώσουν. Από κει και πέρα είναι θέμα χρόνου να φτιάξεις σώμα.

Μην σκέφτεσαι, πω πω ο τάδε κατάφερε να φτιάξει σώμα σε χρόνο dt, τι μάγκας! Ενδεχομένως να αποκτήσει προβλήματα στο μέλλον που εσύ, αν ακολουθήσεις τα παραπάνω, ΔΕΝ θα έχεις ;)

Παρόμοια: Θυμάμαι πέρσυ στην Γ Λυκείου ένας φίλος μου βιαζόταν πολύ να βγάλει την ύλη ώστε να κάνει πολλούς μήνες επανάληψη. Είχε βγάλει την ύλη τον ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ προκειμένου να κάνει 3 μήνες επαναλήψεις !!! Το συζήτησα αυτό με τον φροντιστή μου, του λέω, μα καλά γιατί δεν προχωράμε, ο φίλος μου είναι δυο κεφάλαια μπροστά? Μου λέει πως ΔΕΝ πρέπει να βιάζεσαι με την ύλη, όλα θα έρθουν στην ώρα τους. Επίσης είπε πως άμα έχεις βιαστεί να τα μάθεις, και δεν τα έχεις μάθει καλά ΤΙ νόημα έχει η επανάληψη?

Link to comment
Share on other sites

Γιατί να σου τη σπάσει?

Βρε δεν είπαμε, το καλό αργεί??? Μη βιάζεσαι να φτιάξεις σώμα, όποιος βιάζεται σκοντάφτει λένε.

Βρες έναν σοβαρό και κατάλληλο γιατρό (αθλίατρος μήπως ?), έναν σοβαρό προπονητή ακολούθα το πρόγραμμα που θα σου δώσουν. Από κει και πέρα είναι θέμα χρόνου να φτιάξεις σώμα.

Μην σκέφτεσαι, πω πω ο τάδε κατάφερε να φτιάξει σώμα σε χρόνο dt, τι μάγκας! Ενδεχομένως να αποκτήσει προβλήματα στο μέλλον που εσύ, αν ακολουθήσεις τα παραπάνω, ΔΕΝ θα έχεις ;)

Παρόμοια: Θυμάμαι πέρσυ στην Γ Λυκείου ένας φίλος μου βιαζόταν πολύ να βγάλει την ύλη ώστε να κάνει πολλούς μήνες επανάληψη. Είχε βγάλει την ύλη τον ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ προκειμένου να κάνει 3 μήνες επαναλήψεις !!! Το συζήτησα αυτό με τον φροντιστή μου, του λέω, μα καλά γιατί δεν προχωράμε, ο φίλος μου είναι δυο κεφάλαια μπροστά? Μου λέει πως ΔΕΝ πρέπει να βιάζεσαι με την ύλη, όλα θα έρθουν στην ώρα τους. Επίσης είπε πως άμα έχεις βιαστεί να τα μάθεις, και δεν τα έχεις μάθει καλά ΤΙ νόημα έχει η επανάληψη?

ναι αλλά δεν μας είπες πόσο έγραψε ο φίλος σου και πόσο εσύ! :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως με την ζωή που κάνεις, μειώνοντας απλά λίγο το φαί, και προσέχοντας λίγο με το αλκοόλ (αν πίνεις) και τις σποραδικές καταχρήσεις πως θα φτιάξεις στο μπαμ. Άσε λιποδιαλύτες και βλακείες στην άκρη, εγώ εχτές ρώτησα τον φίλο μου και μου είπε πως στην extreme περίπτωση σαν την δική του το Hydro ΕΚΑΝΕ διαφορά, αλλά ήταν μαζί με άλλα 10 συμπληρώματα, ειδική διατροφή, και καθημερινές εξαντλητικές προπονήσεις.

Μία τελευταία παρατήρηση, κάνεις πολλές επαναλύψεις αν θες να «φουσκώσεις», ποτέ κάτω απο 8 αλλά μαξ παίζε 10-12.

Π.χ στήθος τα σετ μου πάνε, 20 κιλά (μόνο μπάρα / ζέσταμα ) 20-30 επαναλήψεις, 60/10άρι, 80/10άρι, 90/8άρι, 90/8άρι, 50/10άρι για πάγκο, οι πολλές είναι για γράμμωση ναι, αλλά με τα κιλά που έχεις δεν θές να χάσεις πολύ αναλογικά με το ύψος σου, και με μια διατροφή λίγο πιο προσεγμένη θα έχεις άμεσα αποτελέσματα, και ναι όπως είπα και εγω στην αρχή και ο kreach από πάνω, ΜΗΝ το βιάζεσαι, γιατί θα είσαι πιο επιρρεπείς σε τραυματισμούς κλπ.

Link to comment
Share on other sites

απλά δεν έχω σοβαρό πρόγραμμα και δεν ξέρω πιες ασκήσεις να κάνω..οι τύποι εκεί είναι για όμορφια...βάζουν το ύψος και το βάρος και age στο Pc και αυτό σου φτιάχνει ένα πρόγραμμα...άμα τους πείς τπτ δεν ξέρουν....Στο πρόγραμμα έχω 3σετ με 10-12επ/ψεις...

αλλά τα έκανα μόνος μου 4 και 20επ/ψεις μπάς και δώ γράμμωση...Δεν έχει κανείς να μου δώσει το δικό του πρόγραμμα?

Link to comment
Share on other sites

φιλαρακι απο τα υδροξικατ εχω παθει ζημια ..........ας μην τα παρει ποιο καλα

βεβαια την ζημια την εκανε η παλια εκδοση των υδροξικατ που ειχαν και εφεδρινη μεσα

ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ .......7-8 χρονια

αλλα και αυτα που ειναι στο εμποριο τωρα κατι θα εχουν μεσα αναλογο που σε 4-5 χρονια

θα ειναι απαγορευμενο

Link to comment
Share on other sites

Ειμαστε οτι τρωμε, οποιοι και αν οι ειναι οι στοχοι σου το 70% του αποτελεσματος θα εξαρτηθει απ'την διατροφη

http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=323206

http://www.bodybuildingsecrets.com/articles/475_pound_fat_guy_transformed_by_bodybuilding_lifestyle.php

Αναφερομενος στον φιλο του βαγκου πιστευω μια πρωτεινουλα (κατα προτιμηση 100% whey isolate και οχι μιξεις γιατι ειναι πιο δυσπεπτες ) και ενας συνδυασμος 50/50 μαλτοδεξτρινης/δεξτροζης μετα την προπονηση στις σωστες ποσοτητες ( http://www.abcbodybuilding.com/pwcalculator.html ) δεν θα του κανει κακο και θα τον βοηθησει να διατηρησει καποια απτη μυικη του μαζα στην προσπαθεια του να απαλλαγει απτο περιττο λιπος

Δεν ειμαι κανενας ειδικος απλα εχω μια Α εμπειρια πανω σε αυτα τα θεματα, μιας και εγω καποτε κοντευα να φτασω τα 100 κιλα, τωρα προσπαθω να χασω τα 10 κιλα που εχασα και ξαναπηρα οσο καιρο ειμουνα στον στρατο, η χειροτερη περιοδος για την διατροφη ενος ενηλικα :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Τι να το κάνεις το πρόγραμμα ενός άλλου?

Το πρόγραμμα το δικό μου για παράδειγμα είναι φτιαγμένο για μένα και μόνο, για τις δικές μου ανάγκες και τους δικούς μου στόχους. Πρέπει να κάνεις ένα δικό σου.

Είναι πολύ σημαντικό το γυμναστήριο να είναι σοβαρό !!!!! Πες πως τραυματίζεσαι, τι θα κάνεις??? Εγώ σκέφτομαι σοβαρά να αλλάξω γυμναστήριο για αυτό το λόγο, ο γυμναστής συχνά ΦΕΥΓΕΙ και ΠΗΓΑΙΝΕΙ σπίτι του (μένει δίπλα) !

Link to comment
Share on other sites

Το gym που πάω είναι για τον Π.... αλλά δεν έχει κανένα άλλο εδώ στην περιοχή τόσα όργανα και τόσο καινούργια με αποτέλεσμα να αποτελεί την καλύτερη λύση..Οι γυμναστές μόνο καλοί δεν είναι αλλα δεν μπορώ να κάνω αλλιώς...το πρόγραμμα αναγκαστηκά θα το βγάλω μόνος μου (απλά πιστεύω πως δεν έχω πάρα πολλές γνώσεις...οπότε θα ήθελα βοήθεια...) και από κεί και πέρα με καμια διατροφή από το net μαζί με το custom πρόγραμμα ελπίζουμε για το καλύτερο.....

ΥΓ1*gruntgr έχεις κάτι συγκεκριμένο στο νού σου??δλδ μπορείς να μου δώσεις link για την κάθε πρωτεϊνη και τα άλλα που είπες??συγκεκριμένα μάρκα και που μπορώ να βρώ το καθένα για να του πώ..Γιατί άμα του πώ πάρε πρωτείνη και αυτά που είπες θα μου πει ωραία και που τα βρίσκω??Και όταν τα βρεί θα μου πεί...ποιά μάρκα να πάρω??Οπότε περιμένω να μου πείς...

ΥΓ2*elefsina τί σου έκανε εσένα το hydro/cut?Στον φίλο μου που το πήρε το καρτελάκι λέει οδηγίες ..(πχ όχι καφέδες ή εφεδρίνες όταν παίρνεις το σκεύασμα..)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.