Jump to content



CamSpace: Κάντε την κάμερα σας... χειριστήριο!


tragikos

Recommended Posts

Αν και είχα δει videos παλαιότερα στο youtube, πρόσεξα ότι δεν έχει γίνει αναφορά για το συγκεκριμένο software στο forum (τουλάχιστον αυτό δείχνει μια αναζήτηση που έκανα).

Υπάρχει λοιπόν σε beta (??) έκδοση 8.1 το CamSpace το οποίο ισχυρίζεται (δεν το έχω επιβεβαιώσει ακόμα προσωπικά) ότι μπορεί να μετατρέψει οποιοδήποτε αντικείμενο σε χειριστήριο για τον υπολογιστή σας, αρκεί να έχετε webcam.

Δείτε ένα demo εδώ:

Το έχει προσπαθήσει κανείς; Θα το δοκιμάσω εντός της ημέρας πάντως και θα σας πω εντυπώσεις :)

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν εντυπώσεις...

Αν και είχα αρκετή όρεξη για δοκιμές, δυστυχώς ο φωτισμός στο δωμάτιο μου με απέτρεψε. Και αυτό το λέω γιατί η ανταπόκριση του "χειριστηρίου" μέσω της κάμερας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα fps της εικόνας της κάμερας, που επίσης εξαρτάται από τον φωτισμό στον χώρο. Επίσης και η αναγνώριση των αντικειμένων εξαρτάται από τον φωτισμό.

Να διορθώσω επίσης αυτό που είπα περί "να μετατρέψει οποιοδήποτε αντικείμενο σε χειριστήριο", το οποίο δεν ισχύει επακριβώς καθώς υπάρχουν κάποιες εύλογες προϋποθέσεις στο να αναγνωρίζεται το αντικείμενο από το πρόγραμμα. Τέτοιες είναι το μέγεθος, το ενιαίο έντονο χρώμα κτλ.

Δείτε εδώ δύο ακόμα videos με τις διαφημιζόμενες δυνατότητες του προγράμματος:

Το πρόγραμμα σου δίνει την δυνατότητα να διαλέξεις ανάμεσα από αρκετά παιχνίδια μέσα από μια λίστα, που κάνουν άμεση χρήση της δυνατότητας που σου προσφέρει, αλλά η χρήση του σε παιχνίδια ως χειριστήριο γίνεται με την επιλογή τριών modes. Δείτε τμήμα της λίστας για να καταλάβετε:

camspace.png

Όπως βλέπετε υπάρχει και αξιολόγηση των χρηστών για τα παιχνίδια αυτά.

Για να παίξει λοιπόν κάποιος ένα fps, διαλέγει την επιλογή "Default mouse" όπου υποθέτω (δεν το δοκίμασα) ότι κάνεις mapping του αριστερού και δεξιού πλήκτρου στα δάχτυλα σου, με την προϋπόθεση να έχεις χαρακτηριστικά χρώματα σε αυτά όπως φαίνεται στο πρώτο video αυτού του post.

Αντίστοιχα για την οδήγηση, θα πρέπει να διαλέξετε την επιλογή "Default Joystick Steering" το οποίο δοκίμασα αλλά δεν κατάφερα να το κάνω να παίξει σε δύο παιχνίδια που έχω εγκαταστήσει (Burnout Paradise, GTAIV). Ίσως κάποια στιγμή να εγκαταστήσω και το Trackmania (παλιά αγάπη) και να δοκιμάσω εκεί.

Αυτό που σίγουρα έχει σημασία είναι η απόκριση αυτού του "χειριστηρίου". Όσο καλή και να είναι αυτή η προσπάθεια, σίγουρα το αποτέλεσμα δεν είναι αρκετό για "σοβαρούς" gamers που έχουν απαίτηση από πραγματικές αποκρίσεις στα χειριστήρια τους. Αφενός μπορεί ανά πάσα στιγμή να χαθεί η επαφή της κάμερας με το αντικείμενο και να χάσεις κάποια sec μέχρι να ξαναβρεθεί, αφετέρου η απόκριση είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα είτε για fps είτε για οδήγηση. Μην διανοηθείτε πχ να παίξετε multiplayer με κάτι τέτοιο, σας έχουν φάει λάχανο.

Σίγουρα όμως, μπορεί να προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία και σαν κίνηση είναι αξιόλογη.

Αυτό που περιμένω πως και πως είναι να φτιαχτούν παιχνίδια που να εκμεταλλεύονται αυτό:

:clap:

υγ: πρόσθεσα στο πρώτο post link για την official σελίδα. Σημαντική παράλειψη, ζητώ συγνώμη :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.