Jump to content



INTEL X25-M


Recommended Posts

Είμαι κάτοχος ενος SSD της OCZ 60GB, τον Core 2 ο οποιος απο την αρχή μου παρουσίασε προβληματα. ΣΕ άλλο thread τα είχα αναφέρει. Τα προβληματα που αντιμετωπιζω τώρα είναι τα εξής : Στο bootup είναι αργός. Απο τη στιγμή που πέσει το motherboard logo, κάνει περίπου στο 1 λεπτο και 15'' για να μπει στα Vista. O δισκος κατοπιν παραμενει παγωμενος για 4-5-6 δευτερολεπτα αφου μπεί στα windows , και μετα τρεχει κανονικά. Τέλος παρατηρώ και κολλήματα στα παιχνίδια. Δλδ το ενα και μοναδικό που παίζω, το LineageII. Η εικόνα πολλές φορές πάει καρε καρε και ο δίσκος "διαβάζει" πότε συνεχόμενα και πότε διακεκομένα (το βλέπω απο το λαμπάκι). Η ταχύτητα του δίσκου είναι 150 read / 75-80 write. Τιμή αγοράς 246 ευρω πριν απο τον Σεπτεμβριο του 2008.

Στο θέμα μας τώρα... καλοκοιταζω απο όλες τις μεριές αυτόν εδώ : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.305100 Τι να κανω? Τα "up to 250ΜΒ read" είναι πραγματικά? Η είναι διαφημιστικό τρίκ? Γιατι και στον OCZ γράφει 170 read / 98 write αλλα τα νούμερα είναι άλλα. Τον έχει αγοράσει κανεις να μου πεί εντυπώσεις ?

Αν τον έχει κάποιος θα ήθελα απαντήσεις στα εξής :

α) Αυτά τα... 250MB read, σε πόσα δευτερόλεπτα bootup μεταφράζονται ?

β) Κάποιο κόλλημα στα παιχνίδια ή και γενικά?

γ) firmware update έχει κάνει ? Ειδε διαφορες πριν και μετα ?

δ) Τελικώς αξίζει η αγορά του? Ή η τιμή είναι ακριβή για το προιον, και να περινένω λίγο μπας κ βγει κάτι άλλο πιο συμφερον ?

Η χρήση του προορίζεται για λαπτοπ, οποτε no RAID.

Link to comment
Share on other sites

οχι αλλο καρβουνο.......

SEARCH:hi:

Θα συμφωνούσα μαζί σου αν ο MeddlingMageGR έκανε θέμα του στύλ "Πείτε μου ποιον ssd να πάρω για να κάνω το pc μου τούμπανο ΤΩΡΑ". Από τη στιγμή που το έχει ψάξει, όσο και αν είναι αυτό, είναι άδικο να του πετάς ένα "search".

Edit: Μην συνεχίσουμε δημόσια την αντιπαράθεση για το τι θα έπρεπε να απαντήσουμε στον MeddlingMageGR. Όποιος μπορεί να βοηθήσει, είναι καλοδεχούμενος.

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνούσα μαζί σου αν ο MeddlingMageGR έκανε θέμα του στύλ "Πείτε μου ποιον ssd να πάρω για να κάνω το pc μου τούμπανο ΤΩΡΑ". Από τη στιγμή που το έχει ψάξει, όσο και αν είναι αυτό, είναι άδικο να του πετάς ένα "search".

Edit: Μην συνεχίσουμε δημόσια την αντιπαράθεση για το τι θα έπρεπε να απαντήσουμε στον MeddlingMageGR. Όποιος μπορεί να βοηθήσει, είναι καλοδεχούμενος.

Εχω διαβάσει όλα τα ποστ του Tony που αφορά τους Core. Περίμενα πώς και πώς τους Vertex σαν μανα εξ ουρανου, και είχα γραψει στο forum της OCZ οτι αν βγάλουν κάτι που να αξίζει...χαλάλι τα 250 ευρώ. Αλλα απο ότι ακούω έχουν προβλήματα και αυτοί. Για να κάνεις τους SSD τους να παίζουν, πρέπει να διαβάζεις το site τους, να πειραματίζεσαι με μετρήσεις και στατιστικα, και γενικά να γίνεσαι ψιλοexper. Το πιο περίεργο για μένα είναι οτι οι Core έχουν και θύρα mini-usb για firmware update αλλα απ ότι ξέρω δεν εχει κυκλοφορήσει τίποτα τετοιο. Εγω οχι οτι δεν μπορω να γίνω ή να διαβάσω, αλλα βαριέμαι να ασχοληθώ με κάτι που πρέπει να παίζει "out of the box". Ναι γίναμε beta testers. Δεν θελω να ξαναπερασω αυτό το βάσανο. Τις απλές εφαρμογές τις ανοιγει άνετα. Αλλα στα games εχω πρόβλημα. Δεν βλέπω καμια δαφορά απο τον παλιό μου Seagate 7200 που είχα. Για αυτά τα πράγματα ρωτάω. ΑΝ αξίζει η αγορά ως προιόν, αν βγάζει προβλήματα, αν παιζει games και αν υπάρχει κάτι καλύτερο με το ίδιο κόστος πάνω κάτω.

ΥΓ Επιπροσθέτως για να πώ και το άλλο, στα games είναι απαραίτητο το page file. Οποτε το απενεργοποιώ μου πετάει πάντα μήνυμα λάθους και κρασάρει πάντα. Και ας έχω απο τα 3GB μνήμη, το 1.5 ελέυθερο. (2 x 2GB dimm σε dual channel). Αρα υποχρεωτικά το έχω στο 1GB. Αρα θέλω καποιον που να παίζει τον SSD του με page File.

Link to comment
Share on other sites

Gaming performance.

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/intel/showdoc.aspx?i=3403&p=14

Τα παιχνίδια φαίνεται ότι πάσχoυν περισσότερο από τους κακούς controllers με χαμηλά random writes. Οι μετρήσεις όμως δεν μπορούν να δείξουν τα τρεμουλιάσματα και τα σπασίματα της εικόνας.

Link to comment
Share on other sites

και σε μενα κανενα προβλημα ως τωρα στα παιχνιδια: cod2/4, fear perseus mandate, crysis και κατι αλλα παλια strategy οπως aoe, red alert...!!! (:):))

ολα παιξανε απο τον ιντελ και σε κανενα δεν παρατηρησα κολληματα ή ο,τι αλλο προβλημα! οι χρονοι φορτωσης καθως και τα Frames βελτιωθηκαν (αν και οχι τραγικα) στο crysis kai fear αποδεδειγμενα μετα απο προχειρο ελεγχο (τα'χω και σε ενα αλλο θεμα εδω μετα το 30ο ποστ)

Link to comment
Share on other sites

Οι SSD δίσκοι δεν κάνουν σφάλματα στην ανάγνωση αλλά στην εγγραφή, αντίθετα από τους κοινούς δίσκους.

Η εμπειρία μου με SSD είναι μικρή και γι αυτό ρωτάω τη δική σας.

Σε μένα, με τον τελευταίο WHQL οδηγό της Nvidia που βγήκε πριν λίγες μέρες, για την 285GTX, παρουσιάστηκαν κάποια αραιά προβληματάκια, που δεν ξέρω πού να τα αποδώσω.

Πχ. μια φορά μπήκε Vista και μου είχε ρίξει την ανάλυση, χωρίς να έχει καταγράψει σφάλμα το λειτουργικό ενώ και οι οδηγοί είχαν φορτωθεί σωστά κατά τα άλλα (device manager OK).

Στο Half Life 2 64bit, μου φάνηκε ότι η εικόνα δεν ήταν όπως πριν. Ελάχιστα μεν αλλά χειρότερη στις γρήγορες μετακινήσεις. Όταν έσωσα το παιχνίδι και βγήκα, την άλλη μέρα ήταν corrupted τα αρχεία που έσωσα. Το HL2 με πέταγε έξω όταν φόρτωνα παιχνίδι. Αντέγραψα από τον άλλο δίσκο τα σωσμένα παιχνίδια και μόνο τότε έπαιξε.

Ε λίγο μαζεμένες μου φαίνονται οι κακοτυχίες, όταν με τον άλλο δίσκο δεν είχα αντιμετωπίσει ποτέ τέτοια προβλήματα.

Αλλά δεν είμαι και σίγουρος για το τι φταίει.

Μπορεί να τα φτύνει η κάρτα, μπορεί να φταίνε οι νέοι οδηγοί, πολλά μπορεί.

Απλά δεν ξέρω, αλλά και οι SSD δεν έχουν κερδίσει ακόμα την εμπιστοσύνη μου.

Link to comment
Share on other sites

Τι να σου πω βρε Μάριε, εγώ έχω τον Intel εδώ και 2 βδομάδες περίπου πάνω στο XPS για να κάνω μια εργασία για το πανεπιστήμιο πιο γρήγορα - δεν άντεχα με τον Momentus άλλο.

Καταρχάς δεν πίστευαν όσοι με είδαν να τη δουλεύω από πλευράς ταχύτητας, μιας και δεν κολλούσε/καθυστερούσε πουθενά (είχα ανοιχτά ένα Word file 450 MB, 3-4 εικόνες 300 dpi στο Photoshop CS4, 3 ακόμα στο Corel Photopaint, 2 χάρτες στο Corel Draw, Media Player να παίζει flac, msn με 6-7 παράθυρα και τον Mozilla με κανα 15άρι tabs -> αυτά με τον Momentus θα ήταν σενάριο επιστημονικής φαντασίας). Ο ένας μάλιστα τρελάθηκε τόσο, που πήγε και πήρε άμεσα SSD και αυτός - αμέσως μετά με πήρε τηλέφωνο και το μόνο που έλεγε ήταν "omg"!

Προσωπικά, δεν είδα κανένα πρόβλημα...πουθενά όμως και ποτέ. Ούτε στο main PC ούτε στο XPS. Βασικά μου φαίνεται τραγικό να κάνει τέτοια "λάθη" στα writes, αν αυτό το πράγμα γινόταν, θα ήταν ήδη νεκρή η τεχνολογία αυτή - ποιος θα την εμπιστευόταν?

Ακόμα και οι μούφες της OCZ, μπορεί να καθυστερούν, αλλά τις εντολές τις παίρνουν και λάθη στα writes δεν κάνουν...

Link to comment
Share on other sites

και εγω απο γεναρη που ειμαι με τα μτρον δεν εχω παρατηρησει το παραμικρο.ουτε τρεμουλιασματα ουτε σπασιματα ουτε corruption.

1) πως γινεται οι σσδ να δημιουργουν τρεμουλιασμα-σπασιματα τη στιγμη που ειναι σε ολους τους τομεις ν φορες πιο γρηγοροι απο εναν κλασσικο 7200 ;

2) μπορει να φταιει το στεαμ ή μπορει να φταινε ολες οι ματσακονιες που εχεις κανει ;)

Link to comment
Share on other sites

Οι ματσακωνιές μου είναι ΟΚ εγγυημένα. Δεν φταίνε αυτές.

Το αντίθετο. Βελτιώθηκε πολύ ο υπολογιστής.

Ίσως μάλιστα να φταίει το ότι παραέγινε γρήγορος και τα Vista δεν σηκώνουν τέτοιες ταχύτητες στο boot.

Από τη στιγμή που έβαλα τους SSD δεν μπήκα ούτε μια φορά στους Veloci.

Αυτό κάτι λέει. Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Απλά τα ψειρίζω λίγο.

Συγκρίνω εμπειρίες δύο Veloci με δύο Mtron.

Για το τρεμούλιασμα ήταν μάλλον της στιγμής.

Σήμερα έπαιξα ξανά, έσωσα και όλα καλά.

Υπάρχει ορατή διαφορά στο φόρτωμα στις πίστες.

Από ταχύτητα, οι SSD δεν παίζονται σε shutdown και boot, αλλά το πιθανότερο είναι να οφείλεται στα optimizations, γιατί αρχικά δεν είδα διαφορά.

Αλλά αν κάνω τα SSD optimizations σε μηχανικούς δίσκους, θα χειροτερέψει πιστεύω η κατάσταση αντί να καλυτερέψει. Αλλά δεν το έχω δοκιμάσει.

Στις εφαρμογές δεν κατάλαβα κάποια διαφορά, γιατί στους Veloci παίζει ρόλο η πολύ μνήμη που έχω και το superfetch που κάνει τα πάντα cache. Λειτουργώ πολύ καιρό τους Veloci, οπότε το superfetch έχει εκπαιδευτεί και ξέρει τι δουλεύω, ώστε να το φέρει από πριν στη μνήμη.

Είναι ακόμα αρχή όπως είπα, έχω μόνο λίγες μέρες με τους SSD και πιθανότατα έτυχε μια φορά και δεν θα μου ξανατύχει η στραβή.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.