Jump to content



Γρίπη των χοίρων...?


Jaco

Recommended Posts

Αν και δεν παρακολουθώ τηλεόραση και σπανίως διαβάζω εφημερίδες, τελευταία φτάνουν συνεχώς στα αυτιά μου φωνές ανθρώπων γύρω μου, που αναφέρουν ότι η καινούργια γρίπη H1N1 θα μας αφανίσει κτλ... Αν και δεν είμαι ιδιαίτερα σκεπτικιστής, η όλη αναμπουμπούλα με έκανε να ψάξω λίγο το θέμα και σε αυτό που έχω καταλήξει, άσχετα με το αν είναι όντως η επιδημία που θα μας αποτελειώσει, είναι ότι πέρα από την υπερβολή που επικρατεί, κάποιοι βγαίνουν ακόμα και κερδισμένοι από αυτήν την ιστορία...

O ιός Η1Ν1 αποτελείται από ένα κοκτέιλ ιών από διάφορες ηπείρους και έχει βάση των μέχρι τώρα μετρήσεων, θνησιμότητα 10%... Η ισπανική γρίπη, η οποία ξεκλήρισε τον κόσμο το 1918, καθώς το 1/3 του πληθυσμού τότε ασθένησε και από το ποσοστό αυτό το 1/5 περίπου πέθανε, ήταν ιός του ίδιου τύπου H1N1... Αυτό δεν λέει κάτι όμως καθώς η γρίπη μεταλλάσσεται κάθε χρόνο, οπότε κανείς δεν ξέρει τις συνέπειές της...

Η ύπαρξη της γρίπης είναι δεδομένη και έχει διαδοθεί σε ένα ποσοστό, το οποίο μάλλον είναι μικρό ακόμα... Ωστόσο, υπάρχουν δυο ενδεχόμενα / απόψεις αυτή την στιγμή, το ένα είναι να ξεπεραστεί σύντομα και το άλλο είναι να γίνει πανδημία... Το δεύτερο ενδεχόμενο είναι αυτό το οποίο διαφημίζεται πιο έντονα αυτή την στιγμή στην χώρα μας, αλλά και σε άλλες χώρες από τα ΜΜΕ... Όλοι προετοιμάζουν τον κόσμο για ανεξέλεγκτες καταστάσεις και την πιο θανατηφόρα επιδημία... Ψάχνοντας λίγο το πρωϊ τα διεθνή ιντερνετικά μέσα (BBC world, CNN world), δεν βρήκα ούτε έναν τίτλο για το θέμα και μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα σε κάποια άρθρα, όχι όπως στα ελληνικά μέσα τα οποία έχουν φέρει την καταστροφή...

Το άλλο ενδεχόμενο, το οποίο και προσωπικά πιστεύω, είναι ότι η γρίπη είναι υπαρκτή βέβαια, αλλά πρώτον αμφιβάλλω αν οι συνθήκες δημιουργίας της ήταν φυσικές και δεύτερον αμφιβάλλω αν θα είναι τόσο δραματικά τα πράγματα, όσο διατυμπανίζουν... βέβαια 10% θνησιμότητας είναι εξ' ορισμού δραματικό, αλλά είναι τελικά τόσο...? Είναι πράγματι μια επιδημία που θα σκοτώσει το 10% του κόσμου... δε το νομίζω και φυσικά το απεύχομαι...

Το γεγονός ότι κάποιοι βγαίνουν κερδισμένοι, από αυτό δεν είναι να μας εκπλήσσει... δεν θα αναλύσω την άποψη μου, αλλά θα παραθέσω μερικά links τα οποία τα βρίσκω ενδιαφέροντα, χωρίς όμως να πιστεύω εξ' ολοκλήρου το περιεχόμενό τους... κάποια είναι σίγουρα τεκμηριωμένα, άλλα όχι, αλλά νομίζω ότι η αλήθεια είναι κάπου στην μέση...

Μια άποψη για το αν αυτή η γρίπη είναι τεχνητή...

Πληροφορίες για την εταιρία που έχει το μεγαλύτερο στοκ του νέου εμβολίου...

Το αίτημα της Google να μπορεί να κρατήσει τα στοιχεία των χρηστών περισσότερο απ' ότι της επιτρέπεται τώρα, έτσι ώστε να μπορεί να προβλέπει πανδημίες...

Ένα κείμενο, το οποίο παραθέτει κάποια στοιχεία και την άποψη της συγγραφέας του...

Πόσο εύκολο είναι να τρομοκρατηθεί πλέον ο κόσμος...

Μερικά video μαζεμένα από εκπομπές του Alex Jones...

Προσοχή σε ότι διαβάζετε/δείτε από τα παραπάνω... μην πιστεύετε και μην δέχεστε τα πάντα σαν δεδομένα, αλλά προσπαθήστε να φιλτράρετε κάποια πράγματα και να κάνετε δικούς σας συνδυασμούς με αυτά που ξέρετε ήδη και τις γνώσεις σας... Ένα κείμενο το οποίο έχει πολλούς όρους και ορολογίες, δεν το κάνει απαραίτητα πραγματικό, μπορεί να είναι απλά η κάλυψή του... Όπως και να έχει, την ίδια προσοχή χρειάζεται και ότι ακούτε από τις ειδήσεις στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα... Να έχετε κριτική σκέψη και να μην τρομάζετε με θεωρίες... ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα και δεν ξέρουμε πραγματικά τι είναι και που θα οδηγήσει το θέμα της νέας γρίπης, απλά καλό είναι να υπάρχει και ο αντίλογος και μια άλλη άποψη ή οπτική γωνία για το τι τελικά συμβαίνει...

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Τα ποσοστά θνησιμότητας είναι μικρότερα απο αυτά των εποχιακών γρυπών παιδιά, έχει γίνει πολύ μεγαλύτερο θέμα απο ότι είναι, είχε και εχτες συνέντευξη ενος professor απο το Medical School του Imperial στην καθημερινή ή στο in το ψάχνω.

Link to comment
Share on other sites

αγελάδες, πτηνά, γουρούνια...

...δεν χρειάζεται πολύ για να καταλάβεις την φάρσα.

(οι άνθρωποι θα κυνηγάνε στις σπηλιές ανθρώπους που δεν υπάρχουν, θα ξαναμαθαίνουν αυτά που ξέραν πάντα και θα σοκάρονται, θα έχουν πολέμους που ποτε δεν τελειώνουν)

Υ.Γ. κάποιος standard θα κλαίει από το γέλιο.

Link to comment
Share on other sites

ολα ειναι μια μεγαλη μπουρδα.

ξαφνικα ενα πρωι το βγαλανε στις ειδησεις και απο τοτε το ακουω ολη μερα,λες και επεσε ατομικη βομβα και η ραδιενεργεια μεταφερεται απο δω και απο κει.

καποιοι κονομανε αβερτα.

Link to comment
Share on other sites

Κάπου είχα διαβάσει άλλες θανατηφόρες πανδημίες ότι είχανε φάει εκατομύρια κόσμου. Σε σχέση με αυτήν, που δεν είναι τίποτα μπροστά στις πραγματικές, απλά τα ΜΜΕ μας βρήκαν άλλη μία πιπεριά να πουλάνε.

Κλείστε την τηλεόραση ωρέ, τα παιδιά μας θα το μάθουν από μας μετά και δεν θα δίνουν σημασία στις μπρούρδες.

Link to comment
Share on other sites

ηλιθιοτητες των καναλιων που νομιζουν οτι ο κοσμος κοιμαται και θα τον τρομοκρατουν για να μην κλεισει την τηλεοραση. Σε 1-2 μερες στην ελλαδα θα πεθανουν περισσοτεροι απο τροχαια απο οσοι σε ενα χρονο με αυτη τη γριπη

Link to comment
Share on other sites

όλοι θα νοσήσουμε, δεν είναι τίποτα

όπως ΠΑΝΤΑ καλή διατροφή, κομμένο τσιγάρο και γυμναστική ή καλύτερα άθληση όσο πιο πολύ μπορούμε

ΑΝ και όταν βγάλουν εμβόλιο, το δίνουμε σε ευπαθείς ηλικίες για να μήν τρέχουμε αργότερα

Link to comment
Share on other sites

Ένα mail που μου ήρθε χτες:

Θέμα: πανδημία κέρδους

Κάθε χρόνο παγκοσμίως πεθαίνουν δύο εκατομμύρια άνθρωποι από μαλάρια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί με μια κουνουπιέρα.

Οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα γι’αυτό.

Κάθε χρόνο παγκοσμίως πεθαίνουν δύο εκατομμύρια παιδιά από διάρροια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί με ένα σιρόπι των 25 σέντς.

Και οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα γι’ αυτό.

Ιλαρά, πνευμονία, ασθένειες θεραπεύσιμες με φτηνά εμβόλια είναι υπεύθυνες για το θάνατο δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως κάθε χρόνο.

Και οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα.

Είναι κάποια χρόνια που εμφανίστηκε η γνωστή πια γρίπη των πουλερικών.

Παγκοσμίως οι δημοσιογράφοι μας πλημμύρισαν με πληροφορίες, πανικό, σήματα κινδύνου.

Επιδημία, η πιο επικίνδυνη απ’ όλες, μια πανδημία!!!

Μιλάγανε μόνο για την τρομακτική αυτή ασθένεια των πουλερικών.

Και βέβαια, η γρίπη των πουλερικών προκάλεσε το θάνατο μόλις 250 ατόμων παγκοσμίως. 250 θάνατοι σε 10 χρόνια, δηλαδή αναλογικά 25 θάνατοι το χρόνο.

Η κοινή γρίπη σκοτώνει μισό εκατομμύριο ανθρώπων το χρόνο παγκοσμίως.

Μισό εκατομμύριο έναντι 25.

Για ένα λεπτό. Τότε γιατί τόση φασαρία με τη γρίπη των πουλερικών;

Γιατί πίσω από αυτά τα κοτόπουλα υπήρχε ένας «κόκορας», ένας κόκορας με μεγάλο λειρί.

Η διεθνής φαρμακευτική Roche με το πασίγνωστο Tamiflú της πούλησε εκατομμύρια δόσεων στις Ασιατικές χώρες.

Ακόμα και αν το Tamiflú έχει αμφίβολη αποτελεσματικότητα, η Βρετανική Κυβέρνηση αγόρασε 14 εκατομμύρια δόσεις για την πρόληψη του πληθυσμού της.

Με την γρίπη των πτηνών, η Roche και η Relenza, οι δύο μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες που προμηθεύουν την αγορά με αντιγριππικά, κέρδισαν χιλιάδες εκατομμύρια δολάρια.

Πρώτα με τα πουλερικά και τώρα με τα χοιρινά.

Ναι, τώρα ξεκίνησε η ψύχωση της γρίπης των χοίρων. Και όλοι οι δημοσιογράφοι του κόσμου μιλάνε μόνο γι’αυτό.

Πια δεν λένε τίποτα για την οικονομική κρίση ούτε τους βασανισμένους στο Guantánamo.

Μόνο για τη γρίπη των χοίρων.

Και διερωτώμαι: αν πίσω από τα πτηνά υπήρχε ένας «κόκορας», πίσω από τα γουρουνάκια να μην υπάρχει ένα «μεγάλο γουρούνι»;

Ας δούμε τι λέει ένας υπεύθυνος των εργαστηρίων της Roche.

ROCHE: Εμάς μας απασχολεί πολύ αυτή η πανδημία, τόσος πόνος, γι’ αυτό δίνουμε στην αγορά το θαυματουργό Tamiflú.

- Και πόσο πωλείται το «θαυματουργό» Tamiflú;

- Λοιπόν, είναι 50 δολάρια το κουτί.

- 50 δολάρια το κουτί με τις κάψουλες;

- Πρέπει να καταλάβετε κυρία ότι τα θαύματα πληρώνονται ακριβά.

- Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι αυτές οι εταιρείες βγάζουν μεγάλα κέρδη από τον δικό μας πόνο.

Η εταιρεία Gilead Sciences της Β. Αμερικής έχει την πατέντα του Tamiflú.

Ο κύριος μέτοχος αυτής της εταιρείας δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία προσωπικότητα της αριστερής πολιτικής, τον Donald Rumsfeld, γραμματέα αμύνης του George Bush, υπεύθυνο για τον πόλεμο κατά του Ιράκ.

Οι μέτοχοι των φαρμακευτικών Roche και Relenza τρίβουν τα χέρια τους, είναι ευτυχείς με τις πωλήσεις τους, που για άλλη μια φορά φέρουν εκατομμύρια, του αμφίβολου Tamiflú. Η πραγματική πανδημία είναι η απληστία, τα τεράστια κέρδη αυτών των ιδιοτελών της υγείας.

Δεν αρνούμαστε τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης που λαμβάνει η κάθε χώρα.

Αλλά αν η γρίπη των χοιρινών είναι μια φοβερή πανδημία απ’ ό,τι λένε τα μέσα ενημέρωσης, εάν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τον απασχολεί τόσο πολύ αυτή η ασθένεια, γιατί δεν τη δηλώνει ως παγκόσμιο πρόβλημα της δημόσιας υγείας και να δώσει εντολή να παρασκευασθούν γενικά φάρμακα για την αντιμετώπισή της; Να απορρίψει τις πατέντες της Roche και της Relenza και να κάνει διανομή δωρεάν γενικών φαρμάκων σε όλες τις χώρες και ειδικά στις πιο φτωχές. Αυτή θα ήταν η καλύτερη λύση.

Link to comment
Share on other sites

Εμένα μου άρεσε το αλλο που είπαν στις ειδήσεις, οσοι λέει κάνουν το εμβόλιο Σεπτέμβριο Νοέμβριο θα πάρουν μαζί και μία φόρμα που θα υπογράψουν και σε περίπτωση που θα δούν κάποια παρενέργεια να το συμπληρώσουν και να το στείλουν. :blink:

Καθαρά πειραματόζωα δηλαδή. :nerd:

Link to comment
Share on other sites

Μια ακομα μεγαλη μπουρδα...ακουω τον κοσμο συνεχως να μιλαει για αυτην την τρομερη γριπη των χοιρων..δηλαδη ελεος.. :giveup:

Λενε επισης πως τουλάχιστον το 54% της Ελλαδος θα την παθει...

Την τηλεοραση την εκοψα μαχαιρι εδω και 1 χρονο..δεν μου προσφερει τιποτα αυτο το κουτι..ολο μπουρδες και βλακειες...παραπληροφόρηση στο full ! μιλανε για το ποιος χωρισε και ποιος τα εφτιαξε με τον αλλον !

Εγω λεω να σκευτουν για αυτην την οικονομικη κριση και για την ανεργία που υπαρχει , για τα ατυχήματα που γινονται καθημερινως στην Ελλαδα και πεθαινουν - τραυματιζονται τοσοι ανθρωποι γιατι καποιοι λαδωσαν να παρουν το διπλωμα και μολις καθονται πισω απο το τιμονι νομιζουν οτι ολος ο δρομος ειναι δικος τους λες και οδηγανε στο χωριο τους !!

Επισης για τις φωτιες που βαζουν οι μεγαλο-επιχειρηματιες και κτιζουν βιλλες με αποτελεσμα να διαλύουν οτι δασικη έκταση υπαρχει στην Αθηνα - Ελλαδα !

Αυτα να κοιταξουν τα ΜΜΕ και τα καναλια και εγω θα ανοιξω το χαζοκουτι να δω τι λενε και τι γραφουν !

Παμε απο το κακο στο χειροτερο...θελουν να μας κανουν προβατα ολους και να τρεχουμε με τους ριθμους τους...Ε ΟΧΙ εγω θα κανω πισω..και θα βρισω και θα μανουριασω..γιατι ειμαι νεος και το αιμα μου βραζει και ειμαι αντιθετος στα λεγομενα τους!

Κατι τετοιες στιγμες σκευτομαι οτι ισως θα πρεπει αυτο το θεωρητικά τρομερο 2012 να γινει κατι και να τα δουνε ολοι upside down μπας και οξυγονωθεί ο εγγεφαλος τους και παρουν μπροστά ! :getlost:

Link to comment
Share on other sites

Η αδερφη μου ειναι με πυρετο κ βηχα απο την Δευτερα. Η κολλητη της που ηταν Μυκονο μαζι εκανε το τεστ σάλιων χτες κ βγηκε θετικο.

Το πατρικο μου ειναι σε καραντινα και σημερα πηγαν 2 παιδια απο ενα κεντρο με στολη "διαστημανθρωπου" να παρουν και δειγματα αιματος...

Το "καλο" ειναι οτι ειναι στην αρχη ο υιος και με αντιοβιτικα σε 7-10 μερες θα περασει !

Link to comment
Share on other sites

Το κυριότερο είναι να μην ανησυχεί και να μην την καταβάλει το γεγονός ότι έχει τον ιό και πρέπει να το αντιμετωπίσει ψυχολογικά σαν μια κοινή γρίπη και όχι σαν κάτι τόσο κακό... δεν το λέω εγώ, το λένε οι γιατροί αυτό...

Όλα να πάνε καλά και να το ξεπεράσει σύντομα...

Link to comment
Share on other sites

ΤΟ τεστ σάλιων τι είναι; Και επιτέλους δεν πάσχει από καμιά νέα γρίπη. Πάσχει από την γρίπη που θέλουν να εκμεταλλευτούν κάποιοι.

Αντιβιωτικά, εμβόλια. Σε τι λούκι μας έχουν βάλει οι ηλίθιοι....Μιλάω για δεκαετίες τώρα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.