Jump to content



Η πρώτη κάρτα της σειράς 3XX από την nvidia είναι εδώ!


Dante80

Recommended Posts

Αλλά μάλλον δεν είναι αυτό που περιμέναμε....XD

GeForce_G210_3qtr_low.png

Αν σας φαίνεται γνωστή η φωτογραφία, τότε έχετε δίκιο. Η nvidia πήρε την 210 και την έριξε μια "βάφτιση"ως 310.

Η πλάκα είναι πως δεν έκατσαν καν να διαφοροποιήσουν την σελίδα της...

Ρίξτε μια ματιά...

http://www.nvidia.com/object/product_geforce_210_us.html

http://www.nvidia.com/object/product_geforce_310_us.html

GPU Engine Specs:

CUDA Cores16Graphics Clock (MHz)589 MHzProcessor Clock (MHz)1402 MHz

Memory Specs:

Memory Clock (MHz)500 Standard Memory Config512 MB DDR2Memory Interface Width64-bit Memory Bandwidth (GB/sec)8.0

Feature Support:

NVIDIA PureVideo® Technology*checkmark.gifNVIDIA CUDA™ Technologycheckmark.gifMicrosoft DirectX10.1OpenGL3.1 Bus SupportPCI-E 2.0 Certified for Windows Vistacheckmark.gif

Display Support:

Maximum Digital Resolution2560x1600 Maximum VGA Resolution2048x1536 Standard Display ConnectorsDVI

VGA

DisplayPort Multi Monitorcheckmark.gifHDCP*checkmark.gifHDMI* Via dongle (DVI-HDMI or DP-HDMI) Audio Input for HDMIInternal

Standard Graphics Card Dimensions:

Height2.731 inches Length6.60 inches WidthSingle-slot

Thermal and Power Specs:

Maximum GPU Temperature (in C)105 C Maximum Graphics Card Power (W)30.5 W Minimum System Power Requirement (W)300 W

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 41
  • Created
  • Last Reply

Κινήσεις πανικού καθαρά.. Βλεπουν ότι χάνεται η μπάλα και προσπαθούν με ότι μπορούν να κρατήσουν τουλάχιστον το ενδιαφέρον.

Το ότι είναι fail δεν το συζητάμε..

Είναι μόνο τυχεροί που υπάρχει το γνωστό πρόβλημα παραγωγής στην ATI-AMD. Αν δεν υπήρχε και αυτό τότε θα είχαν ήδη χάσει τεράστιο μερίδιο αγοράς.

Link to comment
Share on other sites

Mα τι λέτε ρε παιδιά τι κινήσεις πανικού; Αυτές τις κάρτες δεν θα τις δούμε πιθανότατα καν σε retail. Τα έχουμε ξαναπεί για τις gt210, gt220...

Oύτε για HTPC κάνει (fan) ούτε σοβαρή κάρτα είναι για low budget gaming. Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Το θέμα είναι πως ΔΕΝ απευθύνεται σε enthusiasts αλλά σε Dell, HP, κ.λ.π. για barebone pc's.

@sebastian: Και ΔΕΝ είναι Fermi αυτό το πράγμα, ας χαλαρώσουνε μερικοί. Ούτε καν DX11 part δεν είναι, DX10.1 είναι.

Link to comment
Share on other sites

Κι' εγω δεν τα καταλαβαίνω αυτά περί κινήσεων πανικού που γράφονται σε διάφορα topic, σχετικά με την καθυστέρηση στην κυκλοφορία του fermi.

Μιλάμε για μια εταιρία που έχει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς στις VGA. Τι σας κάνει να πιστεύεται ότι έχει πανικοβληθεί επειδή θα χάσει το enthusiast κοινό για τρείς μήνες, όταν μάλιστα θα το ξανακάνει δικό της με την κυκλοφορία της κάρτας ;

Ρίξτε μια ματιά στο Steam Hardware survey του Οκτωβρίου. Δε λεω ότι απεικονίζει επακριβώς την κατάσταση της αγοράς, αλλά είναι μια ένδειξη του τι συμβαίνει. Δε μπορεί να πανικοβάλλεται η Nvidia με τέτοια νούμερα.

Link to comment
Share on other sites

Θα έπρεπε να πανικοβάλλεται με τα πραγματικά νούμερα της αγοράς.. το παράδειγμα δεν είναι το καταλληλότερο γιατί ειναι απλά το τι έχουν τα μηχανάκια που συνδέονται στο steam. Δεν λέει για την κίνηση της αγοράς τους τελευταίους 3 μήνες.

Το λάθος πιστεύω ότι είναι δικό μας.. που δίνουμε άλλοθι στις υπέρογκες χρεώσεις και σε στρατηγικές πχ physx. Τέσπα γνώμη μου καθαρά είναι αυτή.

Αν δεν είναι πανικός δηλαδή το να δείξουμε κάτι στο site σαν 3χχ series.. τότε αυτό το link παραπάνω τι είναι; Λάθος του web developer που δεν πέρασε από test;;

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν είναι πανικός δηλαδή το να δείξουμε κάτι στο site σαν 3χχ series.. τότε αυτό το link παραπάνω τι είναι; Λάθος του web developer που δεν πέρασε από test;;

Eίναι πάγια πολιτική της nvidia αυτό. Δεν είναι κάτι νέο το relabeling. Άλλωστε οι GT210/220 ήταν.. "πρόβα νυφικού" για το DX11 (εξού και το DX10.1 support).

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου ελπίζω να μην το πήρες προσωπικά:flower:

Αναφέρομαι σε ενα γενικότερο κλίμα που υπάρχει στα forums γύρω από το θέμα.

Άλλοι τις βλέπουν κινήσεις πανικού, και άλλοι οχι.

Προσωπικά τις βλέπω σαν κινήσεις τακτικής, καθώς χάρη σε αυτές συζητάμε για ενα ανύπαρκτο προϊόν.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά τις βλέπω σαν κινήσεις τακτικής, καθώς χάρη σε αυτές συζητάμε για ενα ανύπαρκτο προϊόν.

Σιγα... 2 εταιριες ειναι ολες κι ολες...Ποση προσπαθεια να θελει για να ασχολειται ο κοσμος μαζι της?? Και ενα "300" να ειχε στη σελιδα της και απο κατω τον... Λεωνιδα, παλι θα συζητουσαν οι fans για την επερχομενη καρτα που σπερνει...

Αμα δηλαδη αυτο ειναι "κινηση τακτικης" για να συζητας για ανυπαρκτο προιον τοτε τι θα πεις για το Larrabee???

Εγω το λεω "αποτυχημενη" κινηση τακτικης.

Ας ξαναβγαλουν το G92 παλι να ερθουμε στα ισα μας...

Και οταν πρωτοβγηκε η 8800 που επι 5-6 μηνες επαιζε με αντιπαλο την... Χ1950ΧΤ τα ιδια λεγανε απο την αναποδη αλλα τοτε η "κινηση τακτικης" ηταν να βγεις και να πεις "δεν χρειαζομαστε DX10" ή "βγαλαμε την Χ1950ΧΤΧ με 50ΜΗz παραπανω πυρηνα :P" οχι να αλλαξεις το αυτοκολλητο στην Χ1350 και να το κανεις Χ2350...

Link to comment
Share on other sites

Βασικά είναι ποιο πολύ απατεωνιά παρά κίνηση πανικού.

Αλλά εντάξει "Βλέπεις NVidia; Είναι καλό!"

Θα έχει και PhysX??? Αν όχι να πάω να πάρω την 205 που είναι τούμπανο κάρτα, να την οβερκλοκάρω και να πιάσω σε επιδόσεις το 4500HD

Nvidia Quietly Unveils GeForce 310, GeForce 205 Graphics Cards.

Link to comment
Share on other sites

χαχαχαχα γελαω ακομα με την φωτο..

φερνει λιγο σε geforce2 mx200 ?

η νεα κουτσουλια της nvidia συμφερει οικονομικα και οικολογικα :beer:

nvidiaκιδες σπευστε βραδεως πριν εξαντληθει..

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει, ας μην το παρακάνουμε κιόλας. Η κάρτα προορίζεται για την OEM αγορά ως "αντικαταστάτης" της 210 και το renaming έγινε καθαρά για λόγους marketing (buy the new dell with brand new 8500GT = 9400GT = GT210 = GT310 revolutionary GPU by nvidia κτλ).

Απλά δεν καταλαβαίνω το timing προσωπικά. Όλα τα μάτια είναι στραμμένα στους πράσινους περιμένοντας την 3XX σειρά, υπάρχουν φήμες για τα προβλήματα του fermi, και επιλέγουν να κάνουν rebrand τώρα? Βγάλτε το fermi και μαζί του κάντε το rename, ώστε και χαρακτήρα "οικογένειας" να δώσετε, και απαλά να πέσει η αλλαγή σε όσους σας την έχουν στημένη, και να αυξήσετε τις πωλήσεις λόγω έμμεσης διαφήμισης της σειράς.

Link to comment
Share on other sites

Το rebrand έχει λογική στην περίπτωση της Nvidia. Η Nvidia δεν προλαβαίνει να βγάλει το αρχικό chip, που χρόνος για κομμένες εκδόσεις. Επιπλέον κάτι που σου έχει κοστίσει σε χρήμα και χρόνο, δεν το δίνεις απλόχερα στον πελάτη, εκτός και αν είσαι υποχρεωμένος να το κάνεις. Η Nvidia όμως δεν είναι υποχρεωμένη να το κάνει διότι έχει φροντίσει να φτιάξει ένα πολύ δυνατό brand name. Τα λεφτά που έχει ρίξει στο marketing αυτή τη στιγμή αποδίδουν. Ο κόσμος αγοράζει Nvidia όπως αγοράζει Intel, με κλειστά μάτια. Ακόμα και αν ρωτήσει στο μαγαζί κάποιος γιατί να μην πάρει ATI με DirectX 11, η απάντηση που θα πάρει θα είναι γνωστή

"Δεν υπάρχουν games που να υποστηρίζουν DirectX 11, οι Nvidia έχουν CUDA, έχουν PhysX και οι οδηγοί της ΑΤΙ θα σας καταστρέψουν το PC".

Προσωπικά περιμένω και άλλα βαφτίσια με την εμφάνιση του Fermi. Θα γίνουν τα σχετικά reviews που θα τονίζουν όλα τα θετικά στοιχεία της νέας αρχιτεκτονικής και θα μιλάνε με διθυραμβικά σχόλια για τις τεχνολογίες της "νέας σειράς 300". Μετά ο άσχετος που διάβασε ένα review του Fermi και νομίζει ότι έγινε guru, θα πάει και θα πάρει μια "νέα" κάρτα NVidia "της σειράς 300". Είτε αυτή θα λέγεται 310, είτε 320, είτε 340. Θα την χρυσοπληρώσει νομίζοντας ότι αγοράζει κάρτα από την νέα σειρά, ενώ ουσιαστικά θα έχει πάρει μια κάρτα με νέο αυτοκόλλητο που αντικατέστησε το προηγούμενο νέο αυτοκόλλητο. Κάπου το Φθινόπωρο, αν υποθέσουμε ότι θα βγουν τότε οι καινούριες mainstream και low end DX11 κάρτες, θα ακολουθήσει άλλη μια βάφτιση σε σειρά 400 ώστε να μην υπάρχουν τα μπερδέματα που υπήρχαν στην σειρά 300 η οποία είχε και DX11 και DX10.1 μοντέλα.

Η μαγκιά είναι να πουλάς ένα προϊόν πάνω από μία φορά. Τώρα εγώ θέλω να το λέω απατεωνιά, κάποιοι θέλουν να το λένε πολιτική.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν και χειρότερα, 8800 g92->9800gtx->gts250 με λίγο overclock (και die shrink). Τώρα δε ξέρω άμα στην συγκεκριμένη άλλαξαν οτιδήποτε εκτός από το όνομα, αλλά θα ήθελα να φανταστώ πως κάτι κάνανε.

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα να δεις που έκανε την υπέρβαση η Ati, πέρασε μπροστά, η Nvidia τρέχει να προλάβει και τελικά σκάνε τα προβλήματα με την TSMC και οπ ότι φαίνεται και έχει παραδεχθεί η κόκκινη δεν μπορεί να καλύψει την τρομερή ζήτηση της αγοράς των εορτών.

Ποιος είναι ο γκαντέμης τελικά? :p

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.