Jump to content


προβλημα με ΑΤΙ 5770 και Windows 7


demi

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

Έχω ένα τρομερό πρόβλημα με την ΑΤΙ Sapphire 5770 και τα Windows 7, σε καινούργιο PC.

Από μια μικρή έρευνα που έκανα βέβαια δεν είμαι η μόνη...

Η ΑΤΙ έχει βγάλει τους τελευταίους catalyst drivers (10.2) που όμως με την εγκατάσταση χειροτέρεψαν το πρόβλημα. Τα windows κρασάραν πάρα πολλές φορές σε λίγες ώρες - τελικά τους κατάργησα.

Έχω βιώσει τόσα blue screen, black screen, σταμάτημα του προγράμματος οδήγησης, κολλήματα στην εξερεύνηση των windows, στον explorer, στο photoshop και σχεδόν παντού, όσα δεν έχω δει ποτέ με το παλιό μου PC! Κοινώς ο υπολογιστής σέρνεται και δεν τολμώ να δουλέψω καν μεγάλα αρχεία στο photoshop, που αναγκάζεται να απενεργοποιήσει και τα enhancements. Και να φανταστεί κανείς ότι αυτό είναι η βασική μου προτεραιότητα...

SOS είμαι εντελώς απελπισμένη - καμιά ιδέα? :wall:

Αν φτάσω στο σημείο να αλλάξω την κάρτα ξέρετε κάρτες που δουλεύουν τσεκαρισμένα στα 7 χωρίς προβλήματα? (ως 200 €)

:help:

ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Κατ'αρχην καλως ορισες στο thelab....! εβαλα πριν απο λιγο καιρο μια 5770 σε ενα pc με win 7 64bit....ολα λειτουργησαν τελεια απο την αρχη ....μαλιστα δεν ηταν καν μετα απο clean install.... πριν δουλευε με την onboard....

Mηπως πριν ειχες τπτ nvidia και δεν εσβησες καλα τους drivers...? κατεβασε το driver sweeper, διεγραψε τους driver ......και ξαναβαλτους.....

Αν το εστησες μονη σου το pc .......δες μηπως κατι δεν κουμπωσε σωστα,......

Link to comment
Share on other sites

1) Αν το εστησες μονη σου, βεβαιωσου οτι εχεις συνδεσει την 6πινη εξτρα παροχη τασεως.

Ειναι "κρυμενη" και δεν φαινεται ευκολα μεσα στον εναν απο τους δυο κοκκινους τετραγωνους αεραγωγους στο πισω μερος της καρτας.

2) Γραψε μας το BSOD code error.

Link to comment
Share on other sites

γεια και πάλι, ευχαριστώ πολύ!

Δεν το έστησα μόνη μου είναι ολοκαίνουργιο το μηχάνημα απο πλαίσιο

Αφού είναι "του κουτιού", η καλύτερη λύση είναι να τους το πας να το φτιάξουν αν δεν αισθάνεσαι άνεση με ανοίγματα κουτιού, ελέγχους κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό λέω να κάνω πλέον, βέβαια δεν είμαι σίγουρη ότι θα το αναλάβουν, γιατί δεν είναι απλώς ένα χαλασμένο hardware, αλλά θα το προσπαθήσω.

Κοιτούσα μήπως τους ζητήσω να την αλλάξουν με μια

PNY Quadro NVS 295 SVGA (PCI-Express, Low Profile, 2xDVI) ή

Gigabyte GTS 250 SVGA (PCI-Express, 1GB).

Μήπως ξέρετε κάτι για αυτές σχετικά με τα 7 και τη λειτουργικότητα τους γενικότερα???

Link to comment
Share on other sites

σε ολη τη σειρα 5 κ ειδικα σε 5870 κ 5970 υπαρχουν τα συμπτωματα που λεει η κοπελια,το προβλημα δεν ειναι οι drivers αλλα ελαττωματικα firmware Που τωρα εχουν αρχισει κ διορθωνουν,απλα rma με μια ιδια κ ισως εισαι τυχερη!!

Link to comment
Share on other sites

σε ολη τη σειρα 5 κ ειδικα σε 5870 κ 5970 υπαρχουν τα συμπτωματα που λεει η κοπελια,το προβλημα δεν ειναι οι drivers αλλα ελαττωματικα firmware Που τωρα εχουν αρχισει κ διορθωνουν,απλα rma με μια ιδια κ ισως εισαι τυχερη!!

Το στηριζεις καπου αυτο, η ετσι το λες?

ΔΕΝ ισχυει...

Link to comment
Share on other sites

Με 5870 και 5970 που έχουν περάσει από τα χέρια μου δεν είχα ΠΟΤΕ πρόβλημα με μπλε οθόνες κτλπ...

επιβεβαιωνω

και με 5770 & 5850,5870, 5970 και σε crossfire

κανενα προβλημα so far με 10.1 & 10.2 (σε 32&64bit Win7)

μνημες ή δισκος μου μυριζουν

Link to comment
Share on other sites

το ειδα κ μπροστα στα ματια μου με μια 5870 η οποια εφαγε rma,οριστε κ ενα παραδειγματακι μεσα απο το forum της amd για να δειτε τι προβληματα υπαρχουν το οτι δεν τα εχετε δει η δεν σας εχουν τυχει δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν!!!!κ αμα παρατηρησετε οσοι μπαινουν στο διαλογο εχουν κ αυτοι τα ιδια προβληματα,το εχω ανεβασει κ σε αλλο site ετσι προς ενημερωση για να μην ανοιγουν συνεχεια τα ιδια thread με τις καρτες της απατι,κ αμα θελετε κ αλλα σας βρισκω οσα θελετε

http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=260&threadid=126265

http://www.tomshardware.com/news/ATI-Grey-Screen-Fix-5870,9549.html

κ ομως δεν ειναι ο driver γιατι οι καρτες κρασαρουν σε 2d(desktop κ τρεμοπαιζουν επισης)υπαρχουν καποιες ρυθμισεις που μπορουν να γινουν μεσα στο catalist αλλα δεν σημαινει οτι δουλευουν 100% κ αυτο εχει να κανει με τα ρολογια τους που τα ριχνουν σε επιφανεια εργασιας αλλα ειτε τα ριχνουν τοσο πολυ που κολανε ειτε που δεν τα ριχνουν κ κολανε κ παλι!!

Link to comment
Share on other sites

Αυτο δεν σημαινει ομως οτι φταιει το bios και μαλιστα οτι το διορθωνουν κιολας.....

Ολες οι καρτες, ακομα και οι μετα το rma το ιδιο bios φορουν. Στις μισες δουλευει και στις αλλες μισες οχι?

Οντως λοιπον, καποια chip της πρωτης γενιας συγγεκριμενης παρτιδας ειχαν "προβλημα" εκ κατασκευης να λειτουργησουν σε χαμηλες συχνοτητες

σε 2D και υπο συνθηκες οι καρτες κρασαριζαν μονο σε Windows 7.

Προταθηκε η λυση της αυξησης των ρολογιων σε 400 μεσω προφιλ ως μια λυση και η αλλη το rma, αφου ηδη οι παρτιδες των προβληματικων chip ειχαν απομονωθει.

Ανακαλυφθηκε επισης οπως αναφερω εδω http://www.thelab.gr/showpost.php?p=1062769458&postcount=1734 οτι μιας και τα windows 7 δεν εχουν αναγκη την ενημερωση των Intel Drivers να μην τους εγκαθιστουν.

Link to comment
Share on other sites

μα εχω παραδειγμα την 5870 οπου καναμε αλλες πατεντες σχετικα με τα ρολογια της κ παλι δεν λειτουργησε ακομα κ με καινουριο firmware,μαλιστα να αναφερω οτι τετοιου ειδους προβληματα αναφερθηκαν σε κατασκευαστες sapphire,gigabyte,asus.οι κατασκευαστες 1 κ 3 εχουν προβληματα ακομα στην 5970 κ μαλιστα καπου μεσα στο cd που τις συνοδευει πρεπει να υπαρχει κ firmware πλεον.

Link to comment
Share on other sites

το εχω ανεβασει κ σε αλλο site ετσι προς ενημερωση για να μην ανοιγουν συνεχεια τα ιδια thread με τις καρτες της απατι

Η αντικειμενικοτητα στο μεγαλειο της.... πιστευω πως δεν υπαρχει λογος να μην σε πιστεψει καποιος και ν'αρχισει διαλογο μαζι σου για την επιλυση του προβληματος.:haha:

Sorry για το off topic αλλα ετσι δεν γινετε δουλεια.:TD:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.