Jump to content



Μεταναστευτικό Ζήτημα στην Ελλάδα


sotiris

Recommended Posts

  • Replies 2,8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ειχαν κανει φυλακη για τις ιδεες τους...

ο Θεοδωρακης απαγορευοταν και ο Αρμαγεδωνας λεει οτι επρεπε να τους εκτελεσει τελικα ο Παπαδοπουλος....

δεν πιστεύω οτι εννοούσε αυτούς αλλά τα πολιτικα πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής της εποχής

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δε νομίζω ότι όσοι ζητούν και ονειρέυονται χούντες διαφέρουν κατα πολύ από το μεσο ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Με τα ίδια ωφελιμιστικά κριτίρια σκέφτονται, αν και προφασιζόμενοι το ενδιαφέρον για το κοινό καλό. Γιατί οι κύριοι δε θέλουν όποια και όποια χούντα. Θέλουν μια ακροδεξιά χούντα μιας και πίνουν νερο στο όνομα του Παπαδόπουλου. Ως γνωστόν έχουν εμφανιστεί και χούντες από τον άλλο πολιτικό πόλο, αλλα αυτές ως φαίνεται δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους. Εκτός και αν μπορούν να σταθούν με επιχειρήματα, σε μια διεστραμμένη κουβέντα για το ποια χούντα είναι η καλύτερη.

Στο σημερινό πολίτευμα της φιλελεύθερης ολιγαρχίας που έχει βαφτιστεί δημοκρατία, καλώς ή κακώς υπάρχει ενα δημοκρατικό στοιχείο. Για παράδειγμα, αν δεις εναν αστυνομικό να αυθαιρετεί, μπορείς να του ζητήσεις τον αριθμό και να τον καταγγείλεις. Κάτι δηλ. που δε θα μπορούσες ούτε να διαννοηθείς στην Αθήνα του Παπαδόπουλου ή στη Μόσχα του Στάλιν. Και αυτά τα ψήγματα δημοκρατίας έχουν κατακτηθεί με αίμα και με βήματα χελώνας στις δυτικές κοινωνίες. Αυτή την απόσταση που διαννύθηκε με βήματα χελώνας, κάποιοι θέλουν να την κάνουν μπρος τα πίσω με μια δρασκελιά. Και μας λένε ότι έχουν ανάγκη από σιδερένιες μπάλες στα πόδια προκειμένου να κάνουν βήματα προόδου. Είναι οι ίδιοι που ζητούν κάμερες παρακολούθησης στους δημόσιους χώρους γιατί δεν έχουν τίποτα να κρύψουν κατα τα λεγόμενα τους. Κατα τα δικά μου λεγόμενα, όποιος χρειάζεται επιτήρηση προκειμένου να νιώθει ασφαλής, πόσο μάλλον για να προοδεύσει, δεν του αξίζει να είναι ελεύθερος.

Έγινε επεξεργασία από tamerlan
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Στο σημερινό πολίτευμα της φιλελεύθερης ολιγαρχίας που έχει βαφτιστεί δημοκρατία, καλώς ή κακώς υπάρχει ενα δημοκρατικό στοιχείο. Για παράδειγμα, αν δεις εναν αστυνομικό να αυθαιρετεί, μπορείς να του ζητήσεις τον αριθμό και να τον καταγγείλεις. Κάτι δηλ. που δε θα μπορούσες ούτε να διαννοηθείς στην Αθήνα του Παπαδόπουλου ή στη Μόσχα του Στάλιν.

Καλά θα αισθανθώ όταν θα μπορώ να καταγγείλω όργανο της εξουσίας (αστυνομικό/πολιτικό/δικαστή) που αυθαιρετεί και να καταδικαστεί.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Καλά θα αισθανθώ όταν θα μπορώ να καταγγείλω όργανο της εξουσίας (αστυνομικό/πολιτικό/δικαστή) που αυθαιρετεί και να καταδικαστεί.

πιο πολλες πιθανοτητες εχεις να καταδικαστεις εσυ για δυσφημηση/προσβολη/εξυβριση ηθους ενος πολιτικου...:p

Link to comment
Share on other sites

δεν πιστεύω οτι εννοούσε αυτούς αλλά τα πολιτικα πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής της εποχής

αυτο χρειαζοταν τοτε...παρα τους εχουμε ολους τους σαπιους και κωλομεσηλικες/ή και κωλογερους...~!~

πρεπει ολοι οι πολιτικοι ανω των 47-50 ετων να πανε καιαδα...λιγο νεωτερους ρε παιδι μου...ΒΑΡΕΘΗΚΑ...

Link to comment
Share on other sites

Καμία σχέση ο Κάστρο με τον Παπαδόπουλο. Δεν είναι τυχαίο που η "χούντα" του Κάστρο έχει επιζήσει τόσα χρόνια.

Όπως και να χει, είναι χαζό να ελπίζει κανείς σε μια χούντα... γιατί στο κάτω κάτω ποιός σου λέει ότι όποια εξουσία επιβληθεί με αυτό το τρόπο θα κάνει αυτά που θεωρείς εσύ σωστά.

Πέρα απ αυτό όμως, δε θα έπαιρνα κυριολεκτικά τα λόγια του καθενός πάνω σε αυτό το θέμα. Εγώ βλέπω αυτές τις αναφορές περισσότερο σαν ένδειξη της κατάντιας του τωρινού μας πολίτικου συστήματος παρά σαν μια ένδειξη εκτίμησης-προτίμησης προς τα απολυταρχικά καθεστώτα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μα ειτε τύπου Κάστρο είτε τύπου Παπαδόπουλος πάλι χουντα είναι δεν υπάρχει διαφορά

Τεράστια διαφορά: Ο Κάστρο αναρριχήθηκε στην εξουσία υλοποιώντας την θέληση των Kουβανών να αντιταχθούν στα αμερικανικά συμφέροντα, ενώ ο Παπαδόπουλος εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία των Αμερικανών υπηρετώντας τα συμφέροντα τους.

Ο Κάστρο αλλοτριώθηκε από την εξουσία ενώ ο Παπαδόπουλος παρέμεινε αγνός βλάκας.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Κατ΄εμέ καμμία διαφορά γιατι και οι δύο δικτάτορες χρησιμοποιώντας την επίφαση του κινδύνου (Κάστρο - θα σας σώσω απο τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, Παπαδόπουλος - θα σας σώσω απο την κομμουνιστική απειλή) πήραν την εξουσία υπηρετώντας στην ουσία τα συμφέροντα των αφεντικών τους-υποστηρικτών τους(Ρωσία και Αμερική)

Εξ άλλου δεν νομίζω οτι κάποιος λαός γαι να αντισταθεί σε κάποια συμφέροντα ηθελημένα μεταβαίνει σε απολυταρχικό καθεστώς απλώς ετσι τον διαμορφώνει η προπαγάνδα βοηθούμενη και απο τις εκάστοτε επικρατούσες οικονομικές -πολιτικές η άλλες συγκυρίες

Έγινε επεξεργασία από xdoc
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Ο Κάστρο χτύπησε την πόρτα των σοβιετικών δεν ανέλαβε την χούντα υπεργολαβία όπως ο Παπαδόπουλος. Μπορεί οι δυο χούντες να είναι εξ' ίσου απεχθείς όμως οι διαφορές που προκύπτουν από τα ιστορικά γεγονότα μας βοηθάνε να βγάλουμε συμπεράσματα για το μέλλον.

Οι παγιωμένες απόψεις που χρησιμοποιούν περιφραστικά τα ιστορικά γεγονότα για να επιπλεύσουν, είναι μια πρακτική που δεν μπορώ να παρακολουθήσω.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Πειτε κι'αλλα ,εχει ενδιαφερον....

Φτασαμε στο σημειο να εξεταζουμε ποια ΧΟΥΝΤΑ θα μας αρεσε καλυτερα.

Αυτό λέω κι εγώ δεν υπάρχει ποσόστωση του καλού σε καμμία χούντα είτε μπλέ είτε κόκκινη

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.