Jump to content



Μεταναστευτικό Ζήτημα στην Ελλάδα


sotiris

Recommended Posts

Πλάκα έχει η κοινωνία. Ξέρω σίγουρα ότι τα δυο άκρα του κύκλου θέλουν πάντα να ενωθούν για ν' αποδείξουν ότι ο κύκλος είναι ένα.

Δεν είμαι ρατσιστής, όμως σκέφθομαι το εξής:

γιατί οι αντι-ρατσιστές να μιλούν για τους ρατσιστές που κάνουν φυλετικές διακρίσεις και σε κάτι περιπτώσεις σαν και αυτές με το δυστύχημα να μας πρήζουν εντελώς; Γιατί; Γιατί η ουσία δεν είναι πλέον το δυστύχημα, το πού, πότε, πώς και το κρίμα, όπως φαίνεται, αλλά ότι 2 Πακιστανοί έβαλαν τα στήθια τους μπρος να τους σώσουν!! Και το τονίζουν.... 2 Πακιστανοί!!

Δυο άνθρωποι!!! Η γελοιότητα της μονομερούς αντίληψης, όπως συμφέρει τον καθένα καταντάει γελοία. Δυο άνθρωποι ήταν και δεν με ενδιαφέρει η καταγωγή τους, το κοινωνικό μήνυμα είναι το ίδιο είτε ήταν μαύροι είτε άσπροι. Μέρα παρα μέρα βλέπω μετανάστες να βοηθάν τους παππούδες, αν αρχίσω να δίνω έμφαση στο ότι είναι μετανάστες και όχι στο ότι βοηθάνε τους παππούδες, θα καταντήσω ρατσιστής με όποιον βοηθάει και δεν είναι Πακιστανός. :wall:

Κάθε μέρα ακούμε από την τηλεόραση για τους λαθρομετανάστες και μας μένει το bold. Για το ότι έχουν γεμίσει την Ελλάδα, για το ότι έχουν προκαλέσει υποβάθμιση στις γειτονιές, για το ότι έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα κ.τ.λ. γενικά για το ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Ελλάδας. Δεν πρέπει να σου κάνει εντύπωση που ο συντάκτης τονίζει την καταγωγή τους, αλλά το ότι νιώθει την ανάγκη να τονίσει την καταγωγή τους. Δεν νομίζω ότι ο συντάκτης του άρθρου είναι αντι-ρατσιστής που μας πρήζει με την καταγωγή των ανθρώπων αυτών, αλλά μάλλον έχει εκπλαγεί και ο ίδιος με την καταγωγή τους. Διότι μόνο άσχημα ακούμε για τους ανθρώπους αυτούς και αυτή η είδηση απλά... δεν κολλάει.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2,8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Εγώ πιστεύω είναι καλύτερα να επαινούμε όσους κάνουν τέτοιες πράξεις επειδή είναι άνρθωποι, όχι επειδή είναι Πακιστανοί.

Όπως και με το φεμινισμό, που τόσο μου τη δίνει τον 21ο αιώνα, είναι πιο σημαντικό να σε προσλάβουν επειδή είσαι πιο έξυπνη απ' τον χ - ψ άνδρα παρά γιατί είσαι γυναίκα και πρέπει να σε σκεφθεί κάποιος και 'σενα...

Κάπτως έτσι το εννοούσα με τον κύκλο. Από άλλη σκοπιά, θα μπορούσε να μην έχει σημασία το επιχείρημά μου.

Link to comment
Share on other sites

Είναι σαν το ελατήριο. Αν το τραβήξεις προς την μια μεριά και το αφήσεις δεν θα πάει να κάτσει κατευθείαν στη θέση ισορροπίας, αλλά θα κινηθεί με φόρα προς την αντίθετη μεριά.

Link to comment
Share on other sites

Είναι σαν το ελατήριο. Αν το τραβήξεις προς την μια μεριά και το αφήσεις δεν θα πάει να κάτσει κατευθείαν στη θέση ισορροπίας, αλλά θα κινηθεί με φόρα προς την αντίθετη μεριά.

και θα κάνει ταλάντωση ...

τέσπα να τους στείλουμε πίσω αλλά με την χρηματοδότηση των κρατών τους κάτι που δεν πρόκειται να γίνει ....

όταν γεμίσει το σπίτι από τερμίτες ή κατσαρίδες τι κάνουμε (προσπαθούμε να μην γκρεμίσουμε / κάψουμε το σπίτι)...

και δεν λέω ότι όλοι είναι κακοί αλλά, λόγο της μη εύρεσης δουλείας καταλήγουν στην παρανομία όπως και αρκετοί έλληνες

αλλά δεν μπορώ να μπαίνω σε λεωφορείο και να νομίζω ότι είμαι στο πακιστάν έλεος

Link to comment
Share on other sites

Οι Υπουργοί του ΛΑΟΣ απαντούν στον “πατριώτη” Τσίπρα | ΛΑ.Ο.Σ.

επικο το γεννηθηκα στην ελλαδα με το ηρθα στην ελλαδα οταν ημουνα 12 χρονων.

τα κομματοσκυλα δεν γνωριζουν εθνικοτητα, ακου υποψηφια ευρωβουλευτης. μετανοιωνω τις 2 φορες που εχω ψηφισει συριζα.

Link to comment
Share on other sites

Στην Αμερική σχεδόν όλα τα πανεπιστήμια έτσι είναι (ή σιγά σιγά περνάνε τέτοιο νόμο). Οι Αμερικάνοι όμως δεν το κάνουν για τους άραβες αλλά γιατί από μόνοι τους έχουν θέματα :hehe:

Link to comment
Share on other sites

στα σχόλια από κάτω η Ελένη γράφει:

Οι πολιτικές της υποτέλειας και η φτώχεια που δέρνει τη χώρα μας, έθρεψαν το αυγό του φιδιού και τώρα με θράσος ζητάει να μπει στη βουλή! Αυτοί οι υπάνθρωποι ΔΗΘΕΝ βοηθάνε και προστατεύουν τους ηλικιωμένους, εκμεταλλεύονται το πρόβλημα που οι δυο (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) δημιούργησαν !!!! Μόνο που οι ηλικιωμένοι, ως «άχρηστοι» για τους ναζί, δεν ξέρουν τι τύχη θα είχαν στη ναζιστική Γερμανία που τους εμπνέει!
Link to comment
Share on other sites

στα σχόλια από κάτω η Ελένη γράφει:

Από την άλλη άκουγα για κάποιον στο ραδιόφωνο που είχε μπλέξει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας προσπαθώντας να διώξει λαθρομετανάστες από το ξενοίκιαστο διαμέρισμα του, που είχαν κάνει κατάληψη.

Ώσπου φίλος του έδωσε ένα τηλέφωνο. Την άλλη μέρα το πρωί άδειο και σφουγγαρισμένο σαν καινούριο.

Μάντεψε : P

Link to comment
Share on other sites

Και ο πατέρας μου όσο είχε το λαμαρινάδικο στο Παγκράτι, είχε έναν βαφέα (ο "Άρης ο τετράγωνος") ο οποίος ήταν χρυσό παλικάρι. Τα απογεύματα που σχολούσε, περνούσε και τον έπαιρνε ο αδερφός του ο Αντώνης, όχι και τόσο χρυσό παλικάρι.

Όταν κλέψανε την τσάντα της μητέρας μου μέσα στο τρόλλεϋ (1985-1986, κάπου εκεί, καλοκαίρι σίγουρα γιατί είμουν και γω στο λαμαρινάδικο), γύρισε στο μαγαζί κλαίγοντας και όπως εξηγούσε στον πατέρα μου τι έγινε, άκουσε την συζήτηση ο Άρης.

Ο Άρης ο Τετράγωνος λοιπόν είπε ότι θα πάρει ένα τηλέφωνο μας ζήτησε να βγούμε έξω από το γραφειάκι του μαγαζιού. Κανά 5λεπτο αργότερα βγήκε έξω και λέει στη μητέρα μου "σε κανα δυο ώρες θα έχεις την τσάντα σου πίσω με τα διπλώματα, ταυτότητες όλα μέσα άθικτα, αλλά τα λεφτά σου έχουν ήδη παιχτεί στα χαρτιά". Η μάνα μου δεν τον πίστεψε, αλλά πριν περάσει μια ώρα, σκάει μύτη μια μηχανή χωρίς πινακίδα με έναν τύπο με κράνος και πετάει μέσα στο μαγαζί μια πλαστική σακούλα super market με την τσάντα της μάνας μου μέσα, με τα πάντα μέσα (εκτός των χρημάτων, όπως ακριβώς το είπε ο τετράγωνος).

Μέσα στην τρελή χαρά η μάνα μου, αλλά και αρκετά υποψιασμένη για τις επαφές του Άρη, του λέει ευχαριστώ και να σου δώσω κάτι κλπ, ο Άρης της λέει "σ'εμένα τίποτα, στην Αντωνάκη χρωστάς έναν καφέ".

Την επόμενη φορά που πέρασε ο Αντωνάκης να πάρει τον αδερφό του και ήταν και η μητέρα μου στο μαγαζί, πήγε να του πει ευχαριστώ και να του δώσει κάτι για τον κόπο.

Ο Αντωνάκης πήρε το χιλιάρικο (αμοιβή "καφές") και με σοβαρότατο ύφος της λέει "άμα θέλεις με δέκα χιλιαρικάκια σου φέρνω μέσα στην ίδια πλαστική σακούλα τα άντερα του πιτσιρικά που σου άρπαξε την τσάντα".

Δεν έχει και μεγάλη σχέση με αυτό που συζητάτε, αλλά το ποστ του Γιάγκου μου θύμησε τον Άρη τον Τετράγωνο και τον αδερφό του και είπα να μοιραστώ την ιστορία :D

Link to comment
Share on other sites

Στη λαϊκή αγορά, όπου οι χρυσαυγίτες μοιράζουν φυλλάδια, ορισμένοι μετανάστες από τη Νότια Αφρική που δούλευαν εκεί, φεύγουν διακριτικά. Ενα ιδρυτικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, ο Μιχάλης Καρακώστας, έδωσε στον έναν δημοσιογράφο τον αριθμό του τηλεφώνου του. «Αν σε πειράξουν οι Πακιστανοί, να τηλεφωνήσεις σε μένα, όχι στην Αστυνομία», του είπε.

Palmografos.com - The Νew York Times: Οι δύσκολες εποχές ευνοούν τη Χρυσή Αυγή

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.