Jump to content



Pay what you want bundles


Recommended Posts

Μιας και έγινε split το θέμα, να σχολιάσω λίγο ακόμα. Έχει ενδιαφέρον νομίζω το παρακάτω γράφημα, με τα στατιστικά:

thehumbleindiebundlepay.png

Τα περισσότερα λεφτά συνολικά τα έχουν δώσει χρήστες Windows (είναι και περισσότεροι), αλλά οι χρήστες Linux φαίνεται πως δίνουν κατά μέσο όρο μεγαλύτερο ποσό.

Δεν ξέρω αν αντίστοιχη κίνηση θα είχε νόημα αν γινόταν mainstream. Δηλαδή αν 2 χρόνια μετά την κυκλοφορία ενός παιχνιδιού όλοι οι publishers τα έδιναν με "pay what you want" τότε οι collectors πχ, δεν θα τα αγόραζαν παρά μόνο τότε για να μην πω ότι δεν θα είχε νόημα η έννοια του game collection.

Η συγκεκριμένη κίνηση εκτιμήθηκε και απέδωσε τόσο ακριβώς επειδή είναι μοναδική. Αυτό που θα μπορούσαν όμως να κάνουν όλοι οι developers είναι να κυκλοφορούν 1 χρόνο μετά μία DRM-free έκδοση (και αντίστοιχα patches για όσους την έχουν αγοράσει ήδη).

Όσον αφορά την απόφαση για μετάβαση σε open source αυτό και αν αποκλείεται να γίνει σε μεγάλη κλίματα και πέραν των indie developers.

Το σίγουρο είναι ότι η όλη υπόθεση μας δείχνει ότι ο κόσμος είναι διατεθειμένος να δώσει λεφτά, για κάτι που θεωρεί ότι αξίζει να τα πάρει. :)

ΥΓ: ο τίτλος θα προτιμούσα να είναι κάτι του στυλ Πόσα μπορεί αν προσφέρει το "Pay what you want" στον τομέα του Gaming;

Έγινε επεξεργασία από tragikos
Link to comment
Share on other sites

Τα περισσότερα λεφτά συνολικά τα έχουν δώσει χρήστες Windows (είναι και περισσότεροι), αλλά οι χρήστες Linux φαίνεται πως δίνουν κατά μέσο όρο μεγαλύτερο ποσό.

βάζουν και τα λεφτά του λειτουργικού μαζί χαχα

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Κύριοι έχω πολύ ευχάριστα νέα.

Σήμερα έλαβα ένα email όπου με ενημερώνει ότι μπορώ να κάνω activate τα παιχνίδια που αγόρασα τότε (ασχέτως του ποσού είχα δώσει) μέσω Steam!

965fc08b-0bf7-4ace-b4ef-7a6218826032.png

Ταυτόχρονα φυσικά το direct download που είχα για τα παιχνίδια θα συνεχίσει να υπάρχει.

Εδώ μπορείτε να δείτε πως θα ενεργοποιήσετε (όσοι συμμετείχατε τότε) τα παιχνίδια στο Steam.

Να θυμίσω ότι τα παιχνίδια είναι τα:

  • World of Goo
  • Aquaria
  • Gish
  • Lugaru HD
  • Penumbra Overture
  • Samorost 2

Συνολικής αξίας 57,95€ αυτή τη στιγμή στο Steam (το Samorost 2 για κάποιο λόγο δεν συμπεριλαμβάνεται στα activations του Steam) και όλα αυτά ενώ είχαμε τη δυνατότητα να δώσουμε όσα θέλουμε τότε, ακόμα και 10 λεπτά! :T:

Για όσους έχασαν αυτή την "προσφορά" του "δώσε όσα θέλεις" να ξέρουν ότι θα βγει άλλη μία με άλλα παιχνίδια λογικά, μέσα στις γιορτές. Αν θέλουν να ειδοποιηθούν μέσω email για αυτήν, ας δώσουν το email τους εδώ, αλλά έτσι κι αλλιώς θα το γράψω και εγώ στο θέμα. :)

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Βγήκε και το δεύτερο πακέτο:

The Humble Indie Bundle #2 (pay what you want for five awesome indie games)

περιέχει τα:

Braid

Osmos (+mini Album)

Machinarium (+soundtrack)

Cortex Command

Revenge of the Titans (+soundtrack)

Τα τρία πρώτα τα γνωρίζω, τα έχω αγοράσει ήδη μέσω Steam και είναι αξιόλογα παιχνίδια. Τα άλλα δύο δεν τα ήξερα όταν έχω χρόνο θα τα δοκιμάσω.

Και πάλι μπορείτε να δώσετε όσα χρήματα θέλετε (ελάχιστο νομίζω είναι 10 cents). Όλα τα παιχνίδια είναι για Windows/Mac/Linux.

:T:

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 2 weeks later...

thehumbleindiebundlepay.png

Και αυτά είναι τα στατιστικά του 3ου:

post-4676-1416075170,431_thumb.png

Τα λεφτά συνολικά είναι σχεδόν τα ίδια (στο αντίστοιχο διάστημα λογικά θα είναι ίσα) αλλά η μέση εισφορά είναι σχεδόν η μισή. Όπως φαίνεται το όλο "στήσιμο" είναι πιο διαδεδομένο, αλλά δεν ενθουσιάζει τόσο με αποτέλεσμα ο κόσμος να μην δίνει πολλά.

Απ' ότι φαίνεται αν κάτι τέτοιο γίνεται σε μόνιμη βάση μάλλον δεν θα έχει την ίδια ανταπόκριση...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.