Jump to content



"Ασχετοι" του χωρου. Η μεγαλη απειλη???


jax7480

Recommended Posts

Σημερα μετα απο ΠΟΛΛΑ νευρα καθ'ολη την διαρκεια της ημερας και μετα απο πολλα τσιγαρα σκεφτηκα να σας πω την εμπειρια μου πανω σε ενα ζητημα που πιστευω αρκετοι απο εσας εχουν αντιμετωπισει.

Ο μελλων γαμπρος μου προκειται να αγορασει ενα συστημα για το γραφειο του καινουριο. Πανω στο συστημα αυτο θα εγκατασταθει μονο τα Windows XP και το Office 2000. Το συστημα θα χρησιμοποιηθει κυριως για το Excel γιατι πανω στο Excel θα δουλεψει ενα ειδος βασης δεδομενων για μια μεγαλη δουλεια που εχει συμφωνησει.

Παμε λοιπον στο ψητο.

Μου ζητησε να του κανω μια προσφορα για την ολο setup. Συμφωνα με τα λεγομενα του τα αρχεια του συστηματος αυτου θα ειναι πολυ κριτικαλ και θα πρεπει το μηχανημα να ειναι οσο πιο safe γινεται.

Φτιαχνω λοιπον ενα συστηματακι με εναν P4 2.8 και μητρικη Asus P4P800 Deluxe οπου επανω θα καθησουν 2 δισκοι σε Raid_1 Μαχτορ 40αρηδες, μια VGA, ενα UPS, τροφοδοτικο Antec 330 Truepower, Zip drive για extra backup, συρταρια στους δισκους σ ε περιπτωση χτυπηματος να αλλαχτει on the fly και του λεω και για αγορα γνησιου software.

Μεσα στο ολο setup ειχα κι ενα Switch 8 Port γιατι θα εστηνα και δικτυο με καλωδιωσεις και τα συναφη αναμεσα στους αλλους 2 υπολογιστες που ειχε. Δηλαδη 3 PC συνδεμενα μεταξυ τους.

Ολα καλα.

Του δινω την προσφορα. 2100. Την παιρνει, του εξηγω καποια πραγματα και ολα καλα.

Η συνεργατιδα του ομως ειχε και τον γιο της ο οποιος ειχε μαγαζι με υπολογιστες. Μου λεει λοιπον οτι αν ειναι πιο φθηνο θα το παρει απο εκει. ΟΚ λεω, ολα καλα. Με παιρνει τηλεφωνο λοιπον εχθες και μου λεει ο γιος της (ο μαγαζατορας και τεχνικαρας) οτι εφτιαξε ενα συστημα παρομοιο με 1800. Αφου τα συζητησα μαζι του μου ειπε οτι εβαλε εναν δισκο γιατι ειναι πιο φθηνος, ενα τροφοδοτικο 350(μεγαλυτερο απο το δικο μου..χαχαχαχα) που ειναι μαζι με το κουτι, οχι ZIP drive γιατι θα εχει δισκετα και με ρωτησε και τι ηταν αυτο το Σιτς 8 (Switch 8 Port) που εγραφα στην προσφορα. Του εξηγησα οτι ειναι το κουτι εκεινο που θα συνδεει τους υπολογιστες μεταξυ τους και του ειπα οτι οι δισκοι πρεπει να ειναι 2 γιατι θα δουλευεουν σε Raid_1 για μεγαλυτερη ασφαλεια.

Τεσπα αφου καταλαβα οτι ειναι "γνωστης" μεγαλος του θεματος τον χαιρετησα.

Με παιρνει τηλεφωνο μετα απο ωρα η συνεργατιδα λοιπον του γαμπρου μου και μου λεει οτι τελικα θα την κανω εγω την εγκατασταση του ολου setup και λοιπα και λοιπα. Παω σημερα το πρωι, παραγγελνω το PC και ολα καλα και ολα ανθηρα.

Το απογευμα ηταν να παω να παραλλαβω το PC και τους παιρνω τηλεφωνο για τα λεφτα. Θα σε παρω σ ελιγο μου λεει. Δεν παιρνει. Ξαναπαιρνω πισω και μου λεει οτι βρηκε προσφορα με 1000 λιγοτερα και οτι θα το παρουν απο αλλου. Ενταξει λεω, ακυρωνω την παραγγελια αφου φυσικα ψιλοβριστικα γιατι αυτα δεν τα κανουν ουτε τα παιδακια. Λενε και μετα ξελενε. Εμαθα και για την προσφορα. Ενα απλο μηχανημα με XP2400+, ουτε UPS, ουτε Raid, ουτε ZIP . Τιποτα. Ενα απλο PC.

Και ερωτω. Τους αφηνω να παθουν το μεγαλο πατατρακ ετσι ωστε αν γινει κατι να τρεχουν και να μην φτανουν(βλεπεις ειναι και ο γαμπρος μου στην μεση) και μετα να ερθουν να με γλυφουν τα ****** για να τους λθυσω τα προβληματα ή προσπαθω να τους πεισω οτι πρεπει να παρουν αυτο που τους λεω εγω για να ειναι σιγουροι, ριχνοντας ομως παραλληλα τα μουτρα μου????

Τελικα το να εισαι ασχετος δεν ειναι μονο κακο, ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ.

Link to comment
Share on other sites

κοίτα, το σίγουρο είναι ότι πρέπει να εξηγήσεις τη διαφορά ώστε να μη φανείς ότι πήγες να τους φας χρήματα... προφανώς δεν σκαμπάζουν και πολλά...

από εκεί και πέρα είναι άξιοι της μοίρας τους και ας κάνουν ότι θεωρούν πιο σημαντικό... αν το κόστος είναι τόσο σημαντικό, ας κάνουν κάθε μέρα backup σε cd, dvd ή flash disks... αλλιώς το σύστημά σου είναι η σωστή επιλογή...

πολύ γέλιο ο πιτσιρικάς... λολ. να μην ξέρει τί είναι το "σιτς"... λοοολ

Link to comment
Share on other sites

Βουδα αυτο το σκεφτηκα κι εγω. Απο την αλλη σκεφτηκα ομως και το εξης.

Μηπως τους περασει απο το μυαλο οτι παω να δικαιολογηθω και ΤΟΤΕ πιστεψουν ακομα περισσοτερο οτι πηγα να τους φαω λεφτα.

Και το κορυφαιο ξερεις πιο ειναι. Ο πιτσιρικας με το σιτς , δεν εχει μαγαζι υπολογιστων. Ενα μαγαζι με πετρογκαζ ειχε, καποια στιγμη αρχισε να πουλαει αντιγραμμενα CD και κανα 2 υπολογιστες και τωρα ειναι γνωστης των πραγματων. Αει σιχτηρ πια.....

Link to comment
Share on other sites

Ειλικρινα εχω σπαστει με το ολο θεμα σημερα. Και εχασα τον υπνο μου γιατι σχολασα στις 8 το πρωι απο την δουλεια και πηγα κατ'ευθειαν να παραγγειλω το PC για να το εχω το ΣΚ να το στησω-ετοιμασω και τελικα με κρεμασαν ετσι απλα στεγνα κι ασαλιωτα, και φυσικα κρεμασα κι εγω με την σειρα μου τον μαγαζατορα που το παρηγγειλα.(και εκει φανηκα μαλακας). Τελικα ενας γενικος θα μας σωσει.

Link to comment
Share on other sites

Την εχω πατησει και εγω με τους διαφορους ξερολες.

Η τακτικη ηταν να τους αφησω να κανουν αυτο που θελουν λεγοντας ομως την κλασσικη αττακα "Μετα ομως μη γυρισεις και μου πεις..δεν δουλευει", εεε παντα μα παντα γυρνανε,

και τοτε ειναι το καλυτερο γιατι ακουνε και την δευτερη αττακα μου "εε και τωρα τι θελεις? νατο φτιαξω? ΜΠΑΑΑ πηγαινε στο φιλο σου που....ξερει" ειναι πολυ γλυκια αυτη η αττακα.

Τωρα αν παιζει στη μεση γαμπρος και διαφορα τετοια...δε ξερω

Εχω σταματησει να μιλαω ακομα και σε ξαδρφο για τετοιο θεμα...

Μη μασας ....στειλτον

Link to comment
Share on other sites

Μαλλον οπως το λες θα γινει Ζαρρας. Θα τους στειλω κανονικα. Και ΞΕΡΩ και ειμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι θα μου τηλεφωνησουν παλι. Γιατι μεχρι τωρα αυτο κανουνε. Απλα δεν θελω καμια παρεξηγηση με τον γαμπρο μου. Αλλωστε δεν φταιει αυτος, αλλα η αλλη η μαλ****μενη.

Και πιο πολυ δεν με πειραξε το γεγονος οτι δεν θα το παρουν απο εμενα, οσο το γεγονος οτι ετρεξα, το παρηγγειλα και μετα το ακυρωσαν.

Link to comment
Share on other sites

γενικα οι συγγενεις ειναι επικίνδυνοι πελάτες... εγω μετα απο 3+ χρονια εμπειριας ως τεχνικός θα λεγα να τους στειλεις στον ξερολα και η πορεία των πραγμάτων 8α σε δικαιώσει.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Sisman

Καλα τα ειπαν τα παιδια Ζαχο, αστους και να δεις που αυριο μεθαυριο θα παρακαλανε...

Ελα ντε που ειναι σκατοφιλότιμος και δεν θα το κάνει Είναι και η αδερφή στην μεση..

Δύσκολη κατάσταση......................

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από chroma [Σήμερα, στις και 15:22]

Πες να γραφτούν στο λαμπ, να έρθουν και την άλλη παρασκευη εγκώμιο να τους κράξουμε όλοι μαζί.. :devil:

Δεν χρειαζεται. Πηραν ηδη τηλεφωνο σημερα αλλα τους ειπα οτι ειμαι πληρης αυτο το ΣΚ απο αποψη δουλειων και θα τα πουμε απο Δευτερα. Τους μπηκε το ωο στον κ*λο βλεπεις γιατι την Τεταρτη θα ανεβει ο συνεργατης απο Αθηνα για να δει αν εχουν προχωρησει στο θεμα της μηχανογραφησης. Επειδη εχουν υπογραψει και συμβολαιο. οπως ειπε και ο Μιχαλης ειναι και το θεμα οτι εχω φιλοτιμο γαμωτο .........τεσπα.....οπως μου κατσει εκεινη την στιγμη θα πραξω.....

Link to comment
Share on other sites

Ποτε δεν πουλαμε μηχανιματα σε φιλους γνωστους και συνγενεις γιατι και αυτα που περασες να μην αντιμετοπιζες θα σου τα πρηξουν αργωτερα με χιλιες δυο ερωτησεις π.χ.(τι ειναι...,πως

γυνεται...,τι νακανω....κ.αλ.).Δυστηχως το 'χω αντιμετοπισει αρκετες φωρες και σε καταλαβενω απολιτα φιλε Zax...καλη υπομονη.:(:eek: :sick: :whistling

Link to comment
Share on other sites

Για να μη παρεξηγηθεί και ο σκοπός του θέματος στο οποίο συμφωνώ και επαυξάνω!

Υπάρχει διαφορά από άσχετο σε άσχετο

Ας μη ξεχνάμε ότι όλοι κάποτε ήμασταν άσχετοι (θα μου πεις σε ποια ηλικία; Αλλά τέλος πάντων)

Έχω δει άσχετους που προσπαθούν να μάθουν και δεν κάνουν ότι ξέρουν ενώ δεν έχουν ιδέα (πάρα μάτι τώρα τον τεχνικό που το μόνο που ξέρει είναι να κουμπώνει κάρτες)

Και επίσης άσχετους που παραδέχονται ότι δεν ξέρουν και ούτε έχουν σκοπό να μάθουν οπότε σου θέτουν όρια κόστους και σου εμπιστεύονται την σύνθεση του υπολογιστή τους

Προφανώς τα άτομα που θέλησες να εξυπηρετήσεις δεν είχαν ίχνος φερεγγυότητας αφού από τα 2000 εύρο κατέληξαν στα 800 (δεν μπορούσαν να σου πουν από την αρχή ότι δεν σκοπεύουν να δώσουν τόσα χρηστά??? Μόνο την αναστάτωση που σου δημιούργησαν)

Αλλά γενικά πιστεύω ότι θα έπρεπε κι εσύ να πρότεινες κάτι φθηνότερο όχι από άποψη ασφάλειας και σταθερότητας αλλά από άποψη επιδόσεων

Ίσως τα 2100 ευρώ να τους ήρθαν κεραμίδα (ειδικά όταν έχεις να κάνεις μα άσχετους η τιμή είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάνε)

Πάντως έχεις δίκιο 100% το να εξυπηρετείς άσχετους σαν αυτούς στην περίπτωση σου και γενικά με άτομα που δεν σου έχουν και πολύ εμπιστοσύνη είναι επικίνδυνο για την ηρεμία σου και όχι μόνο

Link to comment
Share on other sites

Τα ίδια και εγώ πρόσφατα με έναν ξάδερφό μου.

Είπε να πάρει PC. Τι να κάνω να τον βοηθήσω. Τρεις μέρες με είχε στο τηλέφωνο και ψάχναμε κωδικούς εξαρτημάτων από το Πλαίσιο.

Ωραία. Τώρα να τον βάλω να πάρει Athlon όταν δεν ξέρει πως ανάβει το PC? Είναι και αυτό το NForce2 παράξενο. Δεν πειράζει. Δικά του λεφτά Pentium 4 + Intel chipset.

Λοιπόν. Ρ4@2.6 800MHz FSB HT, 865PE chipset ( εδώ δεν ήμουν σίγουρος ως AMDάς ), 512ΜΒ DDR400,FX5200 128MB, WD 80JB ....

Όλα καλά? Αμ δε! Είχε κάποια γνωστή του που ήξερε κάποιον στο .... Cosmodata!!!! Θαυμάσια! Τώρα έχει για να μάθει: P4 @ 2.8 533MHz, SiS648, 512MB DDR333, WD80BB. Μάλιστα ως καλύτερη κάρτα γραφικών του έβαλαν μια 440ΜΧ την οποία ευτυχώς πήγε και την άλλαξε. Στο μεταξύ το μηχάνημα όταν είχα πάει και το είδα ( μαζί το βγάλαμε από το κουτί ) δεν έκανε καν boot. Οι τύποι απλά το συναρμολόγησαν και του το έδωσαν. Κανέναν έλεγχο! Παρόλο που είχε αγοράσει και τα XP δεν του τα έβαλαν και για να δικαιολογηθούν μετά όταν τους το πήγε του λέγανε ότι έκανε βλακεία αυτός και τα έσβησε!

Καλά να πάθει....

Είναι καταπληκτικό πως κάποιος που δεν ξέρει απολύτως τίποτα σε ρωτάει και μετά πάει και κάνει το αντίθετο διότι νομίζει ότι .... ξέρει καλύτερα....

Link to comment
Share on other sites

Γ@μα τους. Μην τους πας κοντρα. Ειναι η τακτική του ελληνα να νομίζει οτι τα ξέρει όλα και επίσης να νομίζει οτι ολοι θελουν να του φάνε λεφτά (οχι παντα αδικα βεβαια). Πανε με τα νερά τους .

Εσυ θα εισαι ο ασχετος αυτοι ειναι οι σχετικοι... με τετοια ατομα ετσι γίνοναι οι δουλειες και ποτε μα ποτε μην πας να εξηγησεις για raid , συρταρια , και UPS σε ασχετο. Στο 80% θα βγεις χαμένος γιατι ο φιλος του ο Λακης του ειπε ότι ο celeron στα 2,4giga ειναι πιο γρήγορος απο τον athlon xp 2200+ και οτι και να πεις δεν θα σε ακούσει αλλά θα σκεφτει οτι πάς να φας λεφτά. Καλυτερα να αφήνεις τον ιδιο να στηνει το μηχανημα εξηγοντας του απλα τι κανει το καθε τι που βαζει και τις διαφορές του με τα άλλα. Α και δεν προτεινουμε αν δεν μας ρωτήσουνε, ΠΟΤΕ.

Αυτη βεβαια ειναι απλα η αποψή μου και μιλαω γενικά . Αν παιζει συγγενεια ειναι αλλο θέμα..

Αρχική απάντηση από jax7480

Μου λεει λοιπον οτι αν ειναι πιο φθηνο θα το παρει απο εκει.

Απο εδώ πιστευω οτι επρεπε να καταλάβεις τι παίζεται και να πεις οτι το μηχανημα γινεται οσο φτηνο γουστάρει και ανάλογα με το τι ζητάει. Αν σε εμπιστευότανε πάντως δεν θα επεζε θεμα "να δω αμα ειναι αλλού πιο φτηνό". Τι σκατα...... γαμπρος σου ειναι θα του φας λευτά?

Link to comment
Share on other sites

Τακτική μπροστά σε άσχετο; Κάνεις τον πιο άσχετο για να τον αφήσεις να νομίζει ότι τα ξέρει όλα(οι γνωστοί και επικίνδυνοι ξερόλεςςςςςςςςςςςς)

Θα αντιγράψω το γνωστό ρητό opinions are like assholes, everybody's got one

Τώρα για τους συγγενείς, τι να κάνεις; Πρέπει να βοηθήσεις και όλοι καταλαβαίνουμε την θέση σου γιατί λίγο πολύ έχουμε βρεθεί σε αυτήν. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ξεκαθαρήσεις την θέση σου, ίσως να έπρεπε να το είχες κάνει από την αρχή.

Τελικά μην χαλιέσαι, αυτά γίνονται..............

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.