Jump to content



ATi 58x0 The Aftermath.(Ενας χρονος μετα)


Recommended Posts

Κυριολεκτικα ενα χρονο αφου τετοιες μερες πρωτοβγηκαν τα πρωτα μη leaked reviews και αρχισαν να φτανουν με το σταγονομετρο οι πρωτες καρτουλες στα χερια των enthusiast/early adopters.

So...Ενα χρονο μετα?

Οι τιμες τους ειναι μεγαλυτερες ακομα και απο τα υπερκοστολογημενα πρωτα κομματια.

Αν και οι σοβαροι DX11 τιτλοι σε αυτο το διαστημα μετρουνται στα δακτυλα ενος χεριου

πιστευω οτι ειναι πραγματικα παραξενη η κατασταση αφου με το λανσαρισμα του Fermi πολυ αργοπορημενα,

(οι πωλησεις δεν ηταν αυτες που περιμεναν -αν και η σειρα με τα "ανανεωμενα" fermi φαινεται να εχει καλυτερη τυχη.)

τις τιμες που πηγαν στο Θεο τη μη ουσιαστικη αναγκη για εναν mainstream gamer με την οθονουλα 1680/Full HD να χρειαζεται κατι ΠΟΛΥ δυνατοτερο για καιρο οπως φαινεται....

Hσυχες,λογικες απαιτησεις σε ampere και οπως φαινεται με αρκετους ιππους κατω απο το καπο.

Ενας χρονος συμβιωσης με τις καρτουλες σας....

(ας αφησουμε το driver κομματι απεξω γιατι θα αμολυσω Τσακωνα νηστικο)

Έγινε επεξεργασία από Nephiλiμ
Link to comment
Share on other sites

Εγώ αυτό που θέλω να αναφέρω, είναι κατά πόσο ένα χρόνο μετά έχουμε software που μπορεί να χρησιμοποιήσει επαρκώς το HW ενός χρόνου πίσω.

ΤΠΤ. Ακόμα κακογραμμένα παιχνίδια, ελάχιστα σε DX11 και ξαφνικά όλοι θυμήθηκαν το tesselation που υποστήριζε η Radeon 8500 με όνομα TruForm και βλέπουμε θηρία κατανάλωσης 350+ watt να κωλώνουν στο ultra high του Unigine που ουσιαστικά δεν δίνει κάτι ιδιαίτερο σε IQ.

Δείτε π.χ διαφορές στο stone giant στο normal και στο high. Ελάχιστες διαφορές που στο real time gaming δεν θα τις προσέξεις ποτέ.

Το μόνο καλό είναι οτι για μια νορμαλ χρήση, οι middle range πλεον καλύπτουν απατήσεις. p.x μια 450 ή μια 5750 1GB. Γιατί οι 460 και οι 5770 imho είναι λίγο ακριβές.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς με εξαίρεση εσένα και 1-2 άλλους ψυχασθενείς με το +/-1 καρέ, και +/-1 10 σκορ στο 3d mark, ή με 3-4 κάρτες δεν νομίζω πως ο κόσμος έχει / είχε γενικά σοβαρό θέμα με τους drivers.

Εγώ πχ μιας και μιλάμε για εμπειρίες έβαζα ή του ΧΧΧΜαν, ή τους official όταν βγαίνανε, ή 1 βδομάδα μετά και δεν είχα ΠΟΤΕ πρόβλημα, ΠΟΥΘΕΝΑ.

Η κάρτα την είχα πάρει 200 ευρώ (όταν καινούργια είχε 295) και είναι μαζί με τα 200 του SSD τα καλύτερα λεφτά που έχω δώσει.

Οι τιμές εδώ και καιρό έχουν ξεφτιλιστεί και για της 58Χ0 και για της nvidia και το θεωρώ γελοίο να τα δώσω αυτή την στιγμή για καινούργια κάρτα, και πλέων ειδικά για nvidia που από την αρχή δεν δικαιολογούσα το Premium στην τιμή για το premium στην απόδοση.

Για οθόνη 1600 τώρα, δεν θα ασχολιόμουν νομίζω με τα μεγάλα παιδιά, και θα κοιτούσα εξ αρχής να παίξω σε 5850 / 460 γιατί δεν έχει νόημα στα μάτια μου.

Για 1920 που παίζω εγώ η 5870 ήταν μονόδρομος και δεν το μετανιώνω και είμαι και πολύ χαρούμενος και σήμερα 1 χρόνο μετά.

Επίσης στάθηκα τυχερός γιατί η δικιά μου κλόκαρε και στον θεό.

Το DX11 ήταν για τον π**** βέβαια, και δεν ήταν ο λόγος αγοράς της κάρτας, αλλά τα ομά γκάζια είναι εκεί και για εμένα αυτό μετράει.

Γενικά για εμένα ο απολογισμός είναι τέτοιος που δεν την αλλάζω, είμαι 100% ευχαριστημένος, και δεν βρίσκω τον λόγο (ειδικά όπως προείπα με αυτές τις τιμές) να προβώ σε 480.

Δεν έχω θέμα κόκκινη/πράσινη, είχα πράσινη, πήρα κόκκινη γιατί βγήκε πρώτη τότε, και αν και είχα ενδοιασμούς ευτυχώς δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Έγινε επεξεργασία από Dolly
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Μια χαρα ολα! Περιμενουμε με αγωνια τις επομενες!

....Τον Δεκεμβριο 2009 οπου ειχα 2χ5970 ειχα αρκετο micro stuttering σε μερικα games (με 9.11 drivers) αλλα μετα το εστρωσαν!

....απο drivers δεν ειχα κανενα προβλημα στα games (περα απο το NFS οπου με patch απο την ΕΑ το εφτιαξαν τοτε)

....απλα κακο για μενα ηταν το stuttering στο Eyefinity με Crossfire κατι που ομως και ο αντιπαλος τα εκανε ΜΑΝΤΑΡΑ!

Link to comment
Share on other sites

Για να πω την αλήθεια, την 5850 την αγόρασα περισσότερο για να "κολλήσει" με το αναβαθμισμένο PC παρά από ανάγκη. Επίσης, πιστεύω πως καλό είναι να αναβαθμίζεις κάτι όταν μπορείς αφού δεν ξέρεις αν αύριο-μεθαύριο θα έχεις την δυνατότητα να το κάνεις. Θυμάμαι πως 220 ευρώπουλα την είχα πάρει από Multirama. Τα υπόλοιπα τα είπατε ήδη. Oveclockability στα ουράνια και πολύ καλές θερμοκρασίες. Σε ότι και να έπαιξα μέχρι τώρα (όχι ιδιαίτερα βαριά παιχνίδια: dirt2-saboteur-mass effect2) ένιωθα μια άνεση.

Οπότε αυτό που μπορώ να αναφέρω εδώ είναι πως ταιριάζει όμορφα το κόκκινο χρώμα της κάρτας με το μαύρο του κουτιού. Άσε που είναι και η 1η μου dual-slot GPU και δένεσαι με τις "πρώτες φορές"...lol

Link to comment
Share on other sites

Όποιος είχε αγοράσει 5850 όταν είχαν πρωτοβγεί έκανε την καλύτερη δουλειά !

Η πορεία της 5870 περισσότερο χρηματιστήριο μου κάνει . Πραγματική επένδυση ... την είχα πάρει 366 ευρώ και τώρα έχει 500 ... απλά lol .

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω η 5850 τα έχει όλα και συμφέρει...........(σε τιμές 2009:P)

Λογικές θερμοκρασίες/θόρυβος,καλό performance,oc...

Ακόμα και να μην έπεφτε ποτέ η τιμή της και να έμενε στα 230-240 θα ήταν "the card to get" για τεράστιο χρονικό διάστημα μέχρι να βγει η gtx460.

Νιώθω τυχερός που πρόλαβα και πήρα σε καλή τιμή και δεν βλέπω να την αλλάζω για κανα χρόνο.Ακόμα,μου δίνει τη δυνατότητα να επενδύσω σε οθόνη με 1920*1080 ανάλυση χωρίς πρόβλημα,αρκέι να μην έχω εξωφρενικές απαιτήσεις(8χαα και full dx11 effects πχ σε μία κάρτα).

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

100% ικανοποιημένος από την 5850 .Παίζω borderlands σε full HD και δεν καταλαβαίνει τπτ .Αν τα παιχνίδια είναι καλογραμμένα και όχι φόλες που βγάζουν οι εταιρίες για να σε αναγκάσουν να αναβαθμίσεις ( λέγε με Crysis ) θα με βγάλει για 5+ χρόνια χαλαρά .Drivers αλλάζω κάθε 6 μήνες και αν το θυμηθώ , bench δεν έτρεξα ποτέ (εκτός από του OCCT (58,5 frames full)) και όλα πάνε ζάχαρη .Για μένα η καλύτερη κάρτα 2009-2010 σε απόδοση/τιμή .

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Αν και το νημα ειναι για 58xx, να πω οτι και εγω πιστευω οτι η 5970(~2*58xx :p) με υπερκαλυπτει σε ολα και το θεωρω ανουσιο να μεταβω στην καινουργια πλατφόρμα που ερχεται....για να μη μιλησω για το χρηματικο...

Θελω να πιστευω οτι για αρκετο ακομη θα ειναι υπεραρκετη....

Συμφωνω με Dolly οτι μαζι με τον ssd ηταν οι καλυτερες αγορες....(ασε που και να την πουλήσω τωρα δεν θα χάσω και πολλα τωρα με τις τιμες εκει που εχουν φτάσει)

Έγινε επεξεργασία από Lazy Dog
Link to comment
Share on other sites

Μια χαρά ικανοποιημένος με την 5870 VaporX μου, μάλλον όμως θα αργήσω να την αναβαθμίσω μιας και τελικά και με την 4870 μια χαρά ικανοποιημένος ήμουν. Τουλάχιστον την πήρα πριν φτάσει στην απίστευτη τιμή των ~400€.

Μια αναφορά μόνο, με τους drivers δεν είχα ποτέ θέμα, αλλά δεν είμαι και από αυτούς που θα βάλουν ότι καινούριο βγει. Όσο είμαι ικανοποιημένος με αυτό που έχω απλά δεν αλλάζω...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Πέρα απο την πλάκα, κάτι που θεώρησε αυτονόητο ο Neph, δεν γράφουμε εδώ τι πιστεύουμε χωρίς να έχουμε τις κάρτες ;)

Γράφουμε εμπείρειες απο τις κάρτες ΜΑΣ :)

Έγινε επεξεργασία από Nephiλiμ
Link to comment
Share on other sites

ΥΠΕΡευχαριστημένος με την καρτούλα, δυστυχώς προ ημερών άρχισε να μου κάνει κάτι κουλά ο ανεμιστήρας (είδα και "άκουσα" για πρώτη φορά 85άρα και το φουρφούρι να τσιτώνει) και αναγκάστηκα να αλλάξω ψήκτρα... Ίσως τυχαίο, πάντως αν δε συνέβαινε αυτό θα ήταν το πρώτο κομμάτι hardware που θα κρατούσα στη στοκ μορφή του γιατί ήταν πραγματικά άψογο και ολοκληρωμένο προϊόν.

Έγινε επεξεργασία από Ερνέστος
Link to comment
Share on other sites

Είμαι κάτοχος μια 5870, ευχαριστημένος είμαι από άποψη επιδόσεων δε μπορώ να πω.

Οι drivers είναι μια άλλη υπόθεση. Έχω την εντύπωση ότι σιγά σιγά η ATI μας γυρίζει 6-7 χρόνια πίσω που είχε σοβαρό πρόβλημα με τους drivers που έβγαζε.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος το pc είναι μόνιμα συνδεδεμένο μέσω hdmi με 47άρα 1080p tv (τα games στην tv είναι άντε γεια :banging:).

Πρόβλημα 1

Στην αρχή έβαζα κανά mp3 να παίξει ή κάνα βίντεο στο youtube και ο ήχος έκανε σπασίματα. Έψαχνα στο νετ να βρω ποιο είναι το πρόβλημα και τελικά βρήκα και άλλους πονεμένους, η λύση; Το amd gpu clock tool με τη βοήθεια του ορίζεις τα idle ρολόγια της κάρτας γραφικών σε 157mhz core και 300 mhz memory. Είναι άραγε ΤΟΣΟ δύσκολο μετά από 1 χρόνο η ATI να λύσει αυτό το πρόβλημα στους drivers για να μη χρειάζεται ο κάθε φουκαράς να ψάχνει από δω και από κει και να κατεβάζει πρόσθετα προγράμματα στο pc του;

Πρόβλημα 2

Ενημερωτικά ένα άλλο πρόβλημα που λύνει το amd gpu clock tool είναι που μετά από ένα χρόνο δεν μπορούν οι drivers να ρυθμίσουν σωστά τα idle ρολόγια της κάρτας, υπάρχουν πολλές φορές που είναι πολύ ψηλά (800mhz core και 1200mhz memory) Τι διάλο έχουν κάνει καμιά συμφωνία με τη ΔΕΗ για να καταναλώνουμε ρεύμα;:(

Πρόβλημα 3

(μόνο για το καλοκαίρι, το χειμώνα παρουσιάζει θετικές πτυχές λόγω της αύξησης του φόρου στο Πετρέλαιο Θέρμανσης)

Αυτό δεν είναι κάρτα γραφικών, είναι λεβητοστάσιο :rofl:

Τι ζέστη είναι αυτή που βγάζει ρε παιδιά και έχει και ένα σωρό heat pipes στην ψύχρα της θα πρεπε να είναι πιο cool.

Πρόβλημα 4

(Χαλαρά το πιο σπαστικό από όλα)

Οποιος έχει συνδέσει το pc με TV θα έχει δει ότι οι 2 τελευταίοι catalyst δεν γεμίζουν όλη την επιφάνεια της τηλεόρασης άλλα μόνο ένα μεγάλο μέρος της.

Βέβαια μέσα από τους drivers μπορείς να το φτιάξεις αλλά πρέπει να το κάνεις κάθε φορά που τρέχεις ένα παιχνίδι.

Αν κάνεις το λάθος να βγεις από το παιχνίδι μέσω windows button για να κοιτάξεις κάτι στο νετ, όταν ξαναπείς στο παιχνίδι θέλει πάλι φτιάξιμο (έλεος)

Ετυμηγορία:

Καλή καρτούλα, που θα έπρεπε να κοστίζει 250 ευρά.

Η ΑΤΙ πρέπει να δει πιο σοβαρά το θέμα drivers... :TD:

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Εγω εχω μια Sapphire 5850 απο τον Απριλιο και πραγματικα παιδια δεν εχω αντιμετωπισει το παραμικρο προβλημα.Στα 900/1200 που παιζει απο την μερα που την πηρα σχεδον,ειναι ολα οκ.Το μονο που με ξενερωνει ( πολυ μαλιστα ) ειναι οτι απο τους 10,4 και μετα εχουν αλλαξει τον 2d driver και η καρτα αμα την κλοκαρεις δεν ριχνει 157/300.Ενταξει το κανανε για τις γκρι οθονες που ειχαν μερικοι ( αναμεσα σε αυτους και εγω με μια 5770 που ειχα πριν την 5850 ) αλλα δεν το εχουν ολοι.Τεσπα.

Α και κατι εκνευριστικο.Το σοι ρυθμιση εχουν κανει στον driver και η καρτα φτανει 85+ βαθμους και ο ανεμιστηρας καθεται κατω απο 40%.Τι τους πειραζε δλδ να τον κανουν να ανεβαζει λιγο περισσοτερες στροφες δεν μπορω να καταλαβω.Προβλημα η καρτα δεν εχει,οκ αλλα υπαρχει λογος να φτανει η καρτα σε τετοιες θερμοκρασιες και ο ανεμιστηρας να καθεται στο 37%?Απο hardware η ΑΤΙ σκιζει αλλα απο software αστα.

Παντως η καρτα σε γενικες γραμμες ειναι παρα πολυ καλη,σχετικα δροσερη ( μονο με την χρηση afterburner),αρκετα δυνατη και με υψηλο overclocking potential.Πραγματικα ο μονος λογος που θα σκεφτομουν την 6χχχ ειναι για τον καλυτερο tessellation που λενε οτι θα εχουν.

Link to comment
Share on other sites

Κατοχος 5870,1 χρονο τωρα.Μια φορα ειχαν καει τα VRMs αλλα την εκαναν rma με VaporX και απο τοτε κανενα προβλημα.1-2 Χρονακια τα βγαζει μεχρι να τελειωσω το Λυκειο!

btw την ειχα παρει απ τους πρωτους την 5870 με τιμη μολις 315 ευρω!

Έγινε επεξεργασία από Nephiλiμ
Link to comment
Share on other sites

Ενα χρόνο περίπου με τις 2χ 5850 @ 440ευρα να τρεχουν στα 900 με 950 -1300 και να παίζω στην 30" τα πάντα full.... τι άλλο να ζητήσει κανείς? :D ( την σειρά 6xxx απλά για αλλαγή :p )

Έγινε επεξεργασία από angel_f
Link to comment
Share on other sites

Αλλαξα την 5770 με 5850 και εινα ισως η καλυτερη κινηση που εκανα. Βεβαια εχω λιγο θεμα με τις θερμοκρασίες, αλλα μαλλον γιατι ειμαι με dual monitor και ειναι μονιμα στο 400/1000. Αλλα ειναι ησυχη και βγαζει ανετα τα παιχνιδακια που θελω να παιζω. Εν (ΠΟΛΥ) καιρο θα σκεφτω να κοτσάρω και μια 5970 για trifire ΑΝ παω σε μεγαλύτερη αναλυση

Link to comment
Share on other sites

Η 5850 που πέρασε απο τα χέρια μου ηταν απο τις καλύτερες αγορές σε vga σε σχέση απόδοση τιμή, με μόνο 220Ε με oc 960/1200 είχα επιδόσεις πολύ παραπάνω απο μια stock 5870 έπαιξα όλους τους dx11 τίτλους που άξιζαν και τώρα την πούλησα σχεδόν όσο την αγόρασα. Τι άλλο θέλω ? Τώρα ποια βολεύομαι με μια 4870 1Gb και περιμένω να βγεί η νέα γενιά καρτών....

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.