Jump to content



Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο (NewsLab)


Lakisss

Recommended Posts

Πίσω από το αντιτρομοκρατικό άλλοθι, ο πόλεμος του αερίου στο Λεβάντε

Το μόνο που μπορεί να βεβαιωθεί είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους του Κόλπου βομβάρδισαν άδεια κτίρια στη Ράκκα -η οποία είχε εκκενωθεί δύο ημέρες νωρίτερα από το Ισλαμικό Κράτος, και μια δωδεκάδα διυλιστήρια στην ανατολική Συρία .

Μα τι δουλειά έχουν αυτά τα διυλιστήρια σε ένα πόλεμο που φέρεται να διεξάγεται εναντίον της τρομοκρατίας;

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, ελέγχονταν από το Ισλαμικό Κράτος και του έφερνε μεγάλο εισόδημα.

Η απάντηση είναι προφανές ψευδός.

Όταν κράτη υπό εμπάργκο προσπαθούν να πουλήσουν φυσικό αέριο ή πετρέλαιο στη διεθνή αγορά, δεν το καταφέρνουν. Αλλά το Ισλαμικό Κράτος το κάνει, παρά τα ψηφίσματα 1373 (2001) και 2170 (2014) του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Είναι δημόσια γνωστό ότι κλέβει πετρέλαιο και αέριο στο Ιράκ και τη Συρία, τα μεταφέρει μέσω αγωγών στο τουρκικό λιμάνι Τσεϊχάν, από όπου μεταφέρονται στο Ισραήλ από δεξαμενόπλοια της Palmali Shipping & Agency JSC, της εταιρείας του δισεκατομμυριούχου Τουρκοαζέρου Mubariz Gurbanoğlu. Στο λιμάνι του Ασκελόν, οι ισραηλινές αρχές παρέχουν ψευδή πιστοποιητικά από το κοίτασμα του Eilat, και στη συνέχεια εξάγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία προσποιείται ότι πιστεύει τους Ισραηλινούς.

Προπαντός, η ίδια αλυσίδα χρησιμοποιείται επίσης για την εξαγωγή του φυσικού αερίου και του πετρελαίου που έχουν κλαπεί από την τοπική κυβέρνηση του ιρακινού Κουρδιστάν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΣΣΚ, αν ενεργούσαν σε εφαρμογή των ψηφισμάτων 1373 (2001) και 2170 (2014) θα έπρεπε επίσης να επιτεθούν στο ιρακινό Κουρδιστάν. Αντ ’αυτού, το υποστηρίζουν (όχι εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, αλλά εναντίον της κεντρικής κυβέρνησης της Βαγδάτης) [7].

Ο βομβαρδισμός των εγκαταστάσεων αυτών δεν μπορεί να γίνει κατανοητός παρά ως θέληση να στερηθεί η Συρία των ικανοτήτων διύλισης της, όταν αποκατασταθεί η ειρήνη.

Link to comment
Share on other sites

Αναβιώνει ο γαλατάς της γειτονιάς: Ερχεται το φρέσκο γάλα μιας ημέρας

Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση που ενδεχομένως θα κινητοποιήσει τον ανταγωνισμό στην αγορά του φρέσκου γάλακτος προχωρεί η Vivartia. Από την ερχόμενη Δευτέρα η βιομηχανία Δέλτα θα κυκλοφορήσει φρέσκο γάλα μιας ημέρας στην αγορά της Αττικής, αφού διαθέτει εργοστάσιο στον Ταύρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το γάλα μιας ημέρας θα διανέμεται μόνο σε φούρνους και όχι στα supermarkets, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί πότε η Δέλτα θα προσφέρει γάλα μιας ημέρας και στην αγορά της Θεσσαλονίκης. Με τη σειρά τους οι αρτοπώλες θα έχουν στα μαγαζιά τους ένα ανταγωνιστικό προϊόν αφού δεν θα διατίθεται στα supermarket και μαζί με το ψωμί θα παρέχουν ένα «πακέτο» απαραίτητων διατροφικών προϊόντων στον καταναλωτή.

Το γάλα θα συλλέγεται για παράδειγμα τη Δευτέρα, θα παστεριώνεται το ίδιο βράδυ και το πρωί της Τρίτης θα βρίσκεται στα σημεία πώλησης μέχρι την επόμενη ημέρα.

Ουσιαστικά η Δέλτα με το γάλα μιας ημέρας αναβιώνει τον γαλατά της γειτονιάς που άφηνε κάθε πρωί το γάλα έξω από την πόρτα των νοικοκυριών.

H τιμή του νέου προϊόντος δεν είναι ακόμη γνωστή αλλά η συσκευασία θα είναι χάρτινη με όγκο 750 ml.

Link to comment
Share on other sites

Για αλλη μια φορά η φοβερή δουλεια της κυβέρνησης και του Άδωνη αναγνωρίζεται στα διεθνή μέσα http://www.independent.co.uk/news/world/europe/tough-austerity-measures-in-greece-leave-nearly-a-million-people-with-no-access-to-healthcare-leading-to-soaring-infant-mortality-hiv-infection-and-suicide-9142274.html

Link to comment
Share on other sites

Για αλλη μια φορά η φοβερή δουλεια της κυβέρνησης και του Άδωνη αναγνωρίζεται στα διεθνή μέσα Tough austerity measures in Greece leave nearly a million people with no access to healthcare, leading to soaring infant mortality, HIV infection and suicide - Europe - World - The Independent

Χωρίς αυτό να το κάνει λιγότερο επίκαιρο ή ακριβές, είναι λίγο παλιό - από το Φλεβάρη.

Link to comment
Share on other sites

^^ τώρα 8 μήνες μετά, απλά είναι χειρότερα

2.5 εκ Έλληνες χωρίς ιατροφαρμακευτική ασφάλιση. http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/505344/se-2-5-ekat-ypologizontai-oi-anasfalistoi

Έγινε επεξεργασία από TifoziF1
Link to comment
Share on other sites

Το μόνο παράτυπο στην όλη ιστορία είναι ότι ο ΜΑΤατζής ψάρωσε και κατέβηκε.

http://epibates-thess.blogspot.gr/2011/03/blog-post_11.html

3. Αν μου ζητήσει τα στοιχεία μου οποιοσδήποτε αστυνομικός (ακόμα και εκτός υπηρεσίας), τα δίνω για να μην έχει δικαίωμα να με κρατήσει.
Έγινε επεξεργασία από LL_NEO
Link to comment
Share on other sites

Το μόνο παράτυπο στην όλη ιστορία είναι ότι ο ΜΑΤατζής ψάρωσε και κατέβηκε.

Επιβάτες Θεσσαλονίκης: ΤΙ ΚΑΝΩ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ:

έχει πολλά κενά η ιστορία, όπως τη μεταφέρει η εφημερίδα των συντακτών.

από εκεί και πέρα οι ματατζήδες στη βουλή είναι για τη βουλή, κι όχι για να ασχολιούνται με το ποιος χτύπησε εισιτήριο στο 608, στο 235 ή σε οποιδήποτε άλλο λεωφορείο ή μμμ. προφανώς ο μπατσάκος βαριόταν ή δεν ήθελε να ασχοληθεί, και την έκανε.

Link to comment
Share on other sites

Το μόνο παράτυπο στην όλη ιστορία είναι ότι ο ΜΑΤατζής ψάρωσε και κατέβηκε.

Επιβάτες Θεσσαλονίκης: ΤΙ ΚΑΝΩ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ:

Δεν είναι κακή η ιδέα σου. Να βάλουμε τις μπατσίνες τροχονόμους να είναι στις πορείες, τους ματατζήδες να κόβουν κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα και τους Δελτάδες να κυνηγάνε τους εμπόρους ναρκωτικών.

Ξεχνάω κανέναν;

Link to comment
Share on other sites

Για την ιστορία ο οποιοσδήποτε αστυνομικός που ειναι η δεν ειναι σε υπηρεσία εκείνη τη στιγμή μπορεί και οφείλει να βεβαιώνει παραβατικές πράξεις αρκεί τη δεδομένη στιγμή να μην έρχεται σε κίνδυνο η υπηρεσία του. Που σημαίνει οτι ο ΜΑΤατζης μιας και δεν υπήρχε πορεία εκείνη τη στιγμή μπορούσε και έπρεπε να ανεβεί στο λεωφορείο. Ωραίες οι ιδέες σου superior αλλα γαμωτο θα μας προλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ που θα κανει την αστυνομία πολιτικό σώμα όπως είπε ΤΟ ΣΩΜΑ aka Τσουκαλας (btw παει να πιάσει σε τονάζ τον Βενιζέλο αυτός)

Link to comment
Share on other sites

Η κατάχρηση εξουσίας έτσι ξεκινά όταν δεν κάνεις διακριτές τις αρμοδιότητες στα "όργανα". Με την ίδια ελευθερία σκότωσε και ο άλλος το Γρηγορόπουλο και όλα όσα αντίστοιχα έχουν συμβεί. Και σε παρακαλώ να μην κολλάς ταμπέλες όταν δε γνωρίζεις τον άλλο προσωπικά γιατί πουθενά δεν έχω δηλώσει την προτίμησή μου στο ΣΥΡΙΖΑ.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή για να καταλάβουμε και εμείς που είμαστε από χωριό.

Ένας επιβάτης βρέθηκε χωρίς εισιτήριο. Αρνείται να κατέβει όπως προβλέπεται(?). Αντ' αυτού κατεβαίνει κανονικά στον προορισμό του και η δημοσιογραφική πεμπτουσία είναι...τα ΜΑΤ.

Οι "διαμαρτυρόμενοι" επιβάτες γούσταραν φαίνεται να πληρώνουν μόνο αυτοί και κάποιοι να μετακινούνται στο τζαμπέ. Αλλά η δημοσιογραφική πεμπτουσία είναι...τα ΜΑΤ.

Τελικά η αρρώστια μας είναι πολύ προχωρημένη. Οξεία ελευθερίαση να την πώ; Ανίατη ίσως. Τουλάχιστον θα του χρεωθεί του "άμοιρου" του φοιτητή το προβλεπόμενο πρόστιμο ώστε να μπορέσει να το εξοφλήσει σε 100 δόσεις ή την γλύτωσε και απο αυτό;

Το νού σας...δεν πιστεύω κανείς από σας να πληρώνει από αύριο εισιτήριο έ; Ένα λογίδριο σε ήρεμη φωνή χρειάζεται για την άδικη εφαρμοζόμενη πολιτική και να μην έχετε ταυτότητα μαζί σας.

Link to comment
Share on other sites

Τι να πιάσεις και τι να αφήσεις από το περιστατικό; Τους ελεγκτές που -προφανώς φοβούμενοι- φέρονται να έκρυβαν τις κονκάρδες τους; Τον κάφρο που δεν κόβει εισιτήριο και ζητάει και τα ρέστα; Τα ΜΑΤ που μπορούσαν κάλλιστα να τον προσαγάγουν για εξακρίβωση, αλλά αντ' αυτού απλά καθυστερούσαν όσους νομίμως είχαν κόψει εισιτήριο και στο τέλος κιότεψαν και εξαφανίστηκαν;

Θα καταλάβω κάποιον που δεν έχει λεφτά για εισιτήριο -είναι πολλοί πια. Αυτός όμως θα παρακαλέσει πολύ ευγενικά ή τουλάχιστον θα κατέβει αδιαμαρτύρητα από το λεωφορείο όταν ελεγχθεί.

Ο κατ' επάγγελμα εισιτηριοκλέφτης όμως να γυρνάει και να ρωτάει «Με ποιο δικαίωμα μπαίνει ΜΑΤατζής σε λεωφορείο;» . Σιγά ρε μάστορα, δεν μπήκε και στην κατάληψη της Villa Amalia (sic).

"Για την ιστορία", η αστυνομία και τα ΜΑΤ προφανώς δεν δικαιούνται να ελέγχουν εισιτήρια ή να βεβαιώνουν πρόστιμα για λαθρεπιβίβαση. Δικαιούνται όμως να κατεβάσουν τον παραβάτη από το λεωφορείο για να προβούν σε εξακρίβωση της ταυτότητας του, αν δεν έχει κάποιο αποδεικτικό μαζί του, οπότε problem solved.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.