Jump to content



The iPad thread


Chosen

Recommended Posts

Στα αρνητικά, όπως είπα παραπάνω: iTunes. Αυτό το πρόγραμμα είναι η υλοποίηση κάθε λόγου για να μισήσεις την Apple. Κατανοητόν ότι έχει φτιαχτεί έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιήσει το iPod/iPad του ο καθένας που δεν έχει ιδέα από υπολογιστές, αλλά η Apple δεν σου δίνει την δυνατότητα να το προσπεράσεις αν δεν θέλεις κάποιον να σου τα μασάει και να στα κάνει πιο εύκολα. Είναι σα να αγοράζεις ποδήλατο αγώνων και να σου λέει ο κατασκευαστής ότι οι πλαϊνοί βοηθητικοί τροχοί είναι υποχρεωτικοί δε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ποδήλατο χωρίς αυτούς.

Στο παρελθόν (2005) μου έχει σβύσει ολόκληρους φακέλους με μουσική χωρίς καν μια προειδοποίηση, απλά υποθέτοντας ότι όποιος χρησιμοποιεί iTunes γνωρίζει ήδη πως δουλεύει το sync στο Library και στο iPod.

Κοίταξε νομίζω πως και το iTunes θέμα συνήθειας είναι. Απολύτως κατανοητός και έχεις και δίκιο που λες ότι θα έπρεπε να υπάρχει τρόπος να μπορείς να το αποφύγεις, απλά κατά τη γνώμη μου παρά τα κουσούρια που έχει μετά από κάποιο καιρό μαθαίνεις πως συμπεριφέρεται και συνηθίζεις. Το μεγάλο όμως μειονέκτημα που βλέπω εγώ είναι η ανταπόκρισή του. Μόλις κάνω sync το iPhone περνάει κανά 3λεπτο μέχρι να μπορέσω να το ξαναχρησιμοποιήσω. Από ότι ξέρω όμως σε Mac OS X πάει σφαίρα. Λογικό...

Επίσης, Apple connector -μόνο- κατά τη γνώμη μου = κλασικός ναζισμός Apple. Δεν βάλανε SD card reader για να πουλήσουν το "Camera connection kit" ξεχωριστά στα €40. Σε μια εποχή που οι κατασκευαστές προσθέτουν features για να διευκολύνουν το αγοραστικό κοινό, η Apple χρησιμοποιεί τακτικές του '60 του στυλ "θα σου πω εγώ τι χρειάζεσαι".

Αναμενόμενο από την Apple.

Τις πρώτες 1-2 βδομάδες που το χρησιμοποιούσα, υπέθετα ότι το iOS είναι καλογραμμένο και ότι τα apps είναι πανάλαφρα, μέχρι που εγκατέστησα το Infinity Blade.

Βασισμένο στο Unreal Engine 3, αυτό το παιχνίδι των 300Mb είναι ένα έργο τέχνης, από γραφικά, ήχο, gameplay, τα πάντα. Και στο iPad τρέχει σαν νεράκι.

Ναι τρέχει στα "μόνο" 1024, ναι υπάρχουν κάρτες που τρέχουν παρόμοια παιχνίδια (βασισμένα στην UE3) πολύ πιο γρήγορα σε PC, αλλά εδώ μιλάμε για hardware κινητού. Μιλάμε για έναν μονοπύρηνο επεξεργαστή που τα σηκώνει όλα και δεν φοράει ούτε καν μια ψύκτρα, τίποτα. Και τρέχει σαν ταινία, αν δεν το δεις δεν το πιστεύεις.

Και εδώ συμφωνώ απόλυτα. Ακόμα και στο "ταπεινό" 3GS (από άποψη δυνατοτήτων και ανάλυσης, πάντα σε σχέση με iPad και iPhone 4), η ποιότητα του Infinity Blade είναι εκπληκτική. Φαντάζομαι πως θα είναι στην οθόνη του iPad και στη Retina Display του iPhone 4.

Το jailbreak είναι αυτονόητο, δε νομίζω να άντεχα με τα κλειδώματα της Apple για πάνω απ'όσο άντεξα, αλλά έχει και τα χαζά του. Π.χ. μέχρι να τελειοποιηθεί η έκδοση JB για το iOS 4, το iPad μπορεί να bootάρει μόνο συνδεδεμένο με το PC σου. Όχι ιδιαίτερα μεγάλο πρόβλημα, αν σκεφτείς ότι παρ'όλα τα 3D παιχνίδια δεν του έχω στεγνώσει ποτέ την 10ωρη μπαταρία. Επίσης, το κουμπάκι που κλειδώνει την αυτόματη αλλαγή του orientation της οθόνης ξαφνικά αποφάσισε να γίνει κουμπί για mute/unmute (αυτό δεν ξέρω πως έγινε, μπορεί να έκανα την μπαρούφα εγώ...)

Είναι ακόμα tethered το Jailbreak. Ακούγεται είτε ότι θα βγει κατευθείαν Jailbreak για την 4.3 για να μην κάψουν exploit, είτε ίσως βγάλει δικό του tool ξανά ο Geohot. Και εγώ είχα Jailbreak μέχρι την 4.1, αλλά μετά αποφάσισα να πάω στην 4.2.1 χωρίς αυτό. Πραγματικά δε μου έλειψε είναι η αλήθεια. Τι να πω. Μάλλον δε χρειάζομαι τόσο πολύ τις λειτουργίες που προσφέρει. Παρόλα αυτά στο μέλλον σίγουρα θα ξανακάνω, να ξαναμπώ στο τριπάκι να πειράξω το iPhone, να δω και τι καινούριο ετοιμάζει στο Cydia ο saurik.

Αλήθεια, εσύ τι tweaks χρησιμοποιείς με το jailbreak;

Τέλος, σκέφτομαι (τι σκέφτομαι δηλαδή, σίγουρα :hehe:), να τσιμπήσω το iPad 2, κανά μήνα αφότου βγει.

Link to comment
Share on other sites

Κάτοχος 16Gb WiFi+3G εδώ.

Σε γενικές γραμμές ότι είπε ο Πέτρος. Η οθόνη αφής του είναι Glamorous και από απόκριση και από απεικόνιση.

Ισχύει αυτό που είπώθηκε, έχεις το διαδίκτυο στα χέρια σου, άμεσα, κάθε στιγμή, με 10 ώρες αυτονομίας.

Το είχα με καρτούλα 3G το καλοκαίρι για το εξοχικό (πάει καρφί και με 3G) και μάλιστα μου έσωσε και λεφτά αφού δεν χρειαζόταν να αγοράσω τον επιπλέον εξοπλισμό της εκάστοτε εταιρίας κινητής, πράγμα που με γλύτωσε από 12άμηνη σύμβαση και πάγια.

Το JB είναι must, εντέλει δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά προϊόν στην κατηγορία tablet τόσο ώριμο και καλοφτιαγμένο όσο το iPad.

Το ξαναγόραζα δίχως σκέψη.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Επίσης, το κουμπάκι που κλειδώνει την αυτόματη αλλαγή του orientation της οθόνης ξαφνικά αποφάσισε να γίνει κουμπί για mute/unmute (αυτό δεν ξέρω πως έγινε, μπορεί να έκανα την μπαρούφα εγώ...)

Το αλλάξανε από το 4iOS και μετά:

Screenshot2011-01-12at82050AM.jpg

Το orientation πλεόν είναι στο multitask menu (πατάς δύο φορές γρήγορα το κουμπί, μολις σηκωθεί η μπάρα, τραβάς προς τα δεξιά και πατάς αυτο το κουμπί).

1235.jpg

Flash μπορείς να βάλεις, λέγεται frash :

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=933NcE_X_t0]Frash how to[/ame]

Wi-fi hotspot μπορείτε να κάνετε το ipad σας αλλά και το iphone η εφαρμογή από το cydia λέγεται MyWi.

Ακόμα υπάρχει αυτή η εταιρία που έχει προγράμματα wifi-spot για διάφορες συσκευές: joiku.

Έγινε επεξεργασία από Mischeif
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Wi-fi hotspot μπορείτε να κάνετε το ipad σας αλλά και το iphone η εφαρμογή από το cydia λέγεται MyWi.

20$ όμως έχει το MyWi. Και με την πιθανότητα να βάλει αυτή τη δυνατότητα στην 4.3 η Apple, το καλύτερο που έχει να κάνει κάποιος είναι να περιμένει.

Link to comment
Share on other sites

20$ όμως έχει το MyWi. Και με την πιθανότητα να βάλει αυτή τη δυνατότητα στην 4.3 η Apple, το καλύτερο που έχει να κάνει κάποιος είναι να περιμένει.

Το βρίσκεις και "αλλού" αν ψάξεις...... αλλά αν το χρειάζεσαι το αγοράζεις και δεν περιμένεις.............

Link to comment
Share on other sites

Έτσι όπως έγινε το '80, Mac/PC αλλά πολύ ταχύτερα μιας και σήμερα τα πράγματα τρέχουν με άλλους ρυθμούς θα γίνει και τώρα με τα PADs. Μυρίστηκε ο Κινέζος χρήμα (=αγορά Pads) και θα βουλιάξει η αγορά με φτηνά Android/MeGoo/Win7 tablets πολύ πιο ανοιχτά από τα Apple και το ίδιο usable. Η Apple σήμερα μπορεί να έχει το προβάδισμα αλλά σε λίγο καιρό θα είναι πίσω όπως έγινε και με τα PC.

Παράδειγμα σημερινό τα φτηνά Android phones (ΖΤΕ Blade). Πριν ένα χρόνο δεν θα μπορούσες να διανοηθείς ότι σήμερα θα αγόραζες ένα Iphone-wanna-be με το 1/5 των χρημάτων.

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Άρχισαν να βγαίνουν στο φως τα πρώτα ευρήματα από την beta 1 της 4.3. Προς τέρψην δική μου (και αρκετών άλλων φαντάζομαι), θα υπάρχει επιλογή για το διακόπτη ώστε να λειτουργεί είτε για σίγαση είτε για orientation lock. Επίσης από ότι φαίνεται προστίθεται η δυνατότητα για Wi-Fi Hotspot, αλλά δεν είναι σίγουρο αν θα είναι ελεύθερο ή θα το επιλέγουν προαιρετικά οι πάροχοι.

Περισσότερα εδώ.

Link to comment
Share on other sites

Σαν κατοχος εδω και αρκετο καιρο εχω να πω οτι δε με τρελαινει το ιπαδ. εχω περασει πιο πολλες ωρες με το νετμπουκ της κοπελιας και ενα λαπτοπ 125 ετων παρα μ αυτο. Για 3-4 πραματα ειναι σουπερ ευχρηστο αλλα για ολα τα υπολοιπα προτιμω παραδοσιακα μηχανηματα.

Τα παιχνιδια σε οτιδηποτε αφης δε μου αρεσαν ποτε -αν δεν κοπανας ενα γραφειο/ποντικι/πληκτρολογιο απλα δε λεει :p- και σε συνδυασμο με το χειροτερο κατασκευασμα της ανθρωποτητας -itunes- και την τιμη μου αφηνει συνεχεια μια οχι κακη αλλα αδιαφορη γευση.

Τελος, για leisure surfing -μεχρι ενα βαθμο- ειναι ο,τι καλυτερο, για οτιδηποτε παραπανω χανει κατα κρατος απο συσκευες με τα μισα λεφτα. Στα αντιστοιχα λεφτα, βατερλο.

Link to comment
Share on other sites

Φήμες για ενσωμάτωση του iTunes στον Safari browser!

Ως εδώ ρε. Άμα της πω να πάει να μαμηθεί θα φταίω; Κοίτα τι μαμακίες βρίσκουν για να "πουλήσουν" τα προϊόντα τους. Και να μη θέλεις τον Safari, με το ζόρι παντρειά.

:wall::wall:

Υ.Γ. Αν αυτά ισχύουν τουλάχιστον, και δε φάνε το κράξιμο της δεκαετίας.

Link to comment
Share on other sites

To ipad είναι μακράν η καλύτερη αγορά που έχω κάνει.. Σε συνδυασμό με το iphone μπορείς με το tetherme να έχεις παντού internet μέσω 3g.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν παίζει flash και ακόμα δεν έχει λυθεί..

Link to comment
Share on other sites

Έκανα εχθές σύνδεση με την wind για το iPad σε ένα Promo που έχουνε μέχρι τις 31 του μηνός. Ήθελαν ντε και καλά να μου δώσουν στικάκι 3G.

Αμ δε - αν πάρεις στικάκι, δεσμεύεσαι για 12μηνη και πληρώνεις 43Ε αν θελήσεις ποτέ να διακόψεις.

9.90Ε (τελική) το μήνα για 1GB/μήνα δεδομένα με δυνατότητα διακοπής όποτε θέλω, χωρίς καμία επιβάρυνση.

Μετράει νομίζω για κατόχους iPad. :T:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.