Jump to content



Aεροπλάνα-Εταιρείες-Προσφορές :D


Recommended Posts

Kαποιοι προφανως θα εχουν ως λατρεια τα ταξιδια για αυτο λοιπον πειτε μας τις εντυπωσεις σας:

Mε τι αεροπλανα εχετε πεταξει και για που?

Ποια εταιρεια?

Τι σας αρεσε?

Τι δεν σας αρεσε?

Την προτεινετε?

Επισης οποιος θελει μπορει να ποσταρει καμια προσφορα για αεροπορικα αν βρει κατι... ;)

Από τα πιο πρόσφατα ταξίδια που θυμάμαι και πιο καλά:

  1. Aegean Airbus 320-200 Βιέννη - Αθήνα: όταν επιστρέφω Ελλάδα για διακοπές. Συμπαθητικό αεροδρόμιο και προσφάτως ανακαινισμένο. Ελεύθερο wifi.
  2. Utair Bombardier CRJ-200LR Μπρνο - Μόσχα (Βνούκοβο): Μικρό αεροδρόμιο στα νοτιοδυτικά της Μόσχας, αγαπημένο της ηγεσίας του ΚΚΣΕ, για τη γρήγορη μετάβαση προς αυτό δημιουργήθηκαν οι γραμμές Ζιλ. Στα αρνητικά το ότι δε μιλάνε αγγλικά σε διεθνές αεροδρόμιο.
  3. Csa Airbus 320-200 Πράγα - Άμστερνταμ: Το Σίπχολ φέρνει μάλλον περισσότερο σε εμπορικό κέντρο παρά σε αεροδρόμιο. Το Βάτσλαβ Χάβελ της Πράγας είναι συμπαθητικό και το 2ο τέρμιναλ που είναι για τις εντός σένγκεν πτήσεις είναι το πιο σύγχρονο από τα 4 επιβατικά.
  4. Aeroflot Airbus 320-200 Βιέννη - Μόσχα (Σερεμέτγιεβο): Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Μόσχας, στα θετικά το free wifi. Στα αρνητικά οι περίπου 3 ώρες που έκανα να πάω από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο λόγω κίνησης.
  5. Aegean Airbus 320-200 Αθήνα - Μόσχα (Ντομοντιέντοβο): Το αεροδρόμιο ήταν φρεσκοχτυπημένο από βόμβα και οι ανιχνευτές στην είσοδο καθυστερούσαν κάπως τους επιβάτες. Ακόμα και στις 5 τα χαράματα είχε απίστευτη κίνηση έξω από το αεροδρόμιο.
  6. Lufthansa Αθήνα - Φραγκφούρτη (Μόναχο) - Βενετία: Στην ανταπόκριση στη Γερμανία αν και ήταν μόνο 45' δεν είχα κανένα απρόοπτο και η βαλίτσα έφτασε στην ώρα της.
  7. AirFrance Airbus 340 Αθήνα - Παρίσι (Ντε Γκωλ) - Αβάνα: Με 4ώρες αναμονή στο αεροδρόμιο κατάφεραν και μου ξεχάσανε τη βαλίτσα. Ήρθε τελικά την επόμενη μέρα, αλλά η οργάνωση του κομμουνιστικού αερολιμένα της Αβάνας συναγωνίζεται κοτέτσι και περίμενα σε μία ουρά για 3 ώρες να πάρω την αποσκευή. Στην αναχώρηση δώσαμε και ένα παξίσι ίσα με 3 μηνιάτικα στην υπάλληλο του γκισέ για να κάνει τα στραβά μάτια στο υπέρβαρο των αποσκευών.
  8. Delta Αθήνα - ΝΥ - Λας Βέγκας. Στα αξιοσημείωτα του αεροδρομίου ΜακΚάραν είναι ότι έχει παντού κουλοχέρηδες και φρουτάκια. Στην Αθήνα είχαμε πρήξιμο από τους αεροσυνοδούς πριν το τσεκ-ιν και μετά το σωματικό έλεγχο, που μας βάλανε και ξαναπερνάγαμε.
  9. EasyJet Αθήνα - Βερολίνο. Μακριά και αγαπημένοι.

Πιο παλιά που έκανα αρκετά ταξίδια με τη δουλειά:

  1. Air France Σαν Φρανσίσκο - Παρίσι (Ντε Γκωλ) - Αθήνα με 747-400 και μετά Airbus 320-200
  2. Delta Boeing 767-400ER Αθήνα - Νέα Υόρκη (JFK) - Σαν Χοσέ: Ταξιδεύαμε την εποχή που εξεράγη το ηφαίστειο στην Ισλανδία. Ενώσανε τις πτήσεις προς Νέα Υόρκη και Ατλάντα σε μία. Ευτυχώς όχι πολύ πρήξιμο στο σωματικό έλεγχο.
  3. Gulf air Αθήνα - Μπαχρέιν
  4. Gulf Air Μπαχρέιν - Κατάρ
  5. Gulf Air Μπαχρέιν - Ντουμπάι
  6. Emirates Μπαχρέιν - Ντουμπάι
  7. Emirates Αθήνα - Ντουμπάι - Άκκρα
  8. Malev Αθήνα - Βουδαπέστη

Για μένα κορυφή είναι οι αραβικές εταιρίες του κόλπου, όπως και τα αεροδρόμιά τους. Είχα και την τύχη να πετάξω 2 φορές στη μπίζνες λόγω πληρότητας του αεροπλάνου και είσαι σε μπαρ-εστιατόριο με το δικό σου κρεβάτι και οθόνη. Από κει και πέρα η Aegean ρεζιλεύεται με το σαντουιτσάκι και το γιαουρτάκι που δίνει στην πτήση για Βιέννη, ενώ για ίδιες αποστάσεις η Aeroflot δίνει κανονικό γεύμα και 2 φορές ποτό.

Link to comment
Share on other sites

Εγω δε θελω να δω Aegean μόνο... θελω να δω τις κωλοεταιρίες με τα διόδια... θες €250+ πλεον για θεσσαλονίκη-αθήνα-θεσσαλονίκη, με βενζίνες κλπ.

Θα πετάμε απο πάνω και θα τους φτύνουμε.

Το σεπτέμβρη έπρεπε να κατέβω για δουλειά ενα διήμερο, και να δεν χρειαζόμουν το αυτοκίνητο για να κινούμε κατα Λαγονήσι μεριά, έβγαινε -αρκετά- πιο φτηνά να παω με αεροπλάνο.

Link to comment
Share on other sites

Βαση στην Αθηνα και στη Θεσσαλονικη :fun:

Ryanair Announces New Athens Thessaloniki Bases (No 63 64)

Κεφαλονιά να μπει στα δρομολόγια. Επειδή προφανώς δε συμφέρει κάθε μέρα, τουλάχιστον όχι αυτήν την εποχή, ας πηγαίνει 2 φορές την εβδομάδα -Παρασκευή και Δευτέρα- :p

Link to comment
Share on other sites

10 πτήσεις την μέρα θα αρχίσει η Ryanair από Αθήνα σε Θεσσαλονίκη...

Εδώ να σε δω Ετζίαν μετά.

Ρε μπαγλαμα :D:hehe: 5 πηγαινε-ελα ειναι!

[MENTION=60]unseen[/MENTION] γραφεις και στο airliners εεε :D ?

Link to comment
Share on other sites

Μιας και το θυμήθηκα, ένα φλέγον θέμα στα αεροδρόμια είναι οι διαθέσιμες πρίζες για τους ταξιδιώτες. Σε χώρους που περιμένεις πριν ή μετά το σωματικό έλεγχο, αλλά και στους χώρους των καταστημάτων. Στο Σβέχατ της Βιέννης δυστυχώς αν και σύγχρονο θα βρείτε ελάχιστες πρίζες σε κάποια άσχετα σημεία μόνο (πχ. στην έξοδο δίπλα στα Μακ Ντόναλντς). Στο "σημείο συνάντησης" που υπάρχει ένας μεγάλος κυκλικός καναπές και συνήθως αράζω μέχρι να πάρω το λεωφορείο για Τσεχία, δεν υπάρχει τίποτα. Ομοίως και στα καθίσματα εκεί γύρω. Ευτυχώς είναι αρκετά φιλικοί στις πληροφορίες και σου φορτίζουν το κινητό στις πρίζες τους. Θα περίμενε κανείς να έχουν καμιά επιφάνεια Qi αλλά μπα. Μία από τα ίδια και στα μαγαζιά στο χώρο των αφορολόγητων ειδών. Απεναντίας στο Σερεμέτγιεβο της Μόσχας υπήρχαν αρκετές μπρίζες και ειδικά στη καφετέρια Σοκολάντνιτσα που περίμενα είχαν τα ψηλά κυκλικά πάσα με αρκετές πρίζες διαθέσιμες. Στο Βενιζέλος συνήθως δεν περιμένω πολύ οπότε δεν έχω προσέξει κάτι, χώρια που το κινητό είναι συνήθως φορτισμένο.

Link to comment
Share on other sites

Μου είπε φίλος που έψαχνε για πτήσεις (μάλλον στο κλασσικό site που κοιτάνε όλοι οι έλληνες) ότι δεν τον άφηνε να συνδυάσει πτήσεις που είχαν διαφορά μεταξύ τους λιγότερο από 2 ή 2,5 ώρες..

Δηλαδή ήθελε να κλείσει πτήσεις για Ιρλανδία, Μπέλφαστ κι επειδή δεν έχει απευθείας κοίταζε μέσω Λονδίνου ή Μάντσεστερ αν θυμάμαι καλά. Είχε λοιπόν αναμονή για την επόμενη πτήση τουλάχιστον 2 ή 2,5 ώρες ενώ σκέτες, υπήρχαν άλλες πτήσεις νωρίτερα.

Κατανοητό ότι το κάνουν μήπως τύχει κάποια καθυστέρηση κλπ αλλά έχει γίνει στάνταρ πλέον; Γνωρίζετε εσείς κάτι τέτοιο;

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ έχει τύχει σε πήγαινε-έλα Ελβετία, να σταματήσω Φρανκφούρτη και Μόναχο και δεν είχε τόσο μεγάλη αναμονή. Νομίζω ήταν απλά μια ώρα.

Στο πήγαινε μάλιστα έτυχε να αργήσουμε να φύγουμε από εδώ λόγω καταιγίδας και να αργήσουμε να κατέβουμε λόγω ομίχλης. Φανταστείτε τρέξιμο κι είχαμε κ πολλές χειραποσκευές (ευτυχώς με ροδάκια). Μας κοιτούσε ο κόσμος να τρέχουμε κ κάποιοι γελούσαν ενώ άλλοι τρόμαζαν.. σου λέει τι έπαθαν αυτοί;:jump:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

εκλεισα για τη γιαγια μου με ryan air με 10€ να ερθει το πασχα.

Απλως μια ερωτηση οι free αποσκευες ειναι μονο αυτα τα 10kg που λεει στο 'χερι'?

γιατι δε το καταλαβαινω ξεκαθαρα.Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Μπορει και μια δευτερη μικρη

"From 1 Dec, Ryanair will allow passengers to bring a 2nd small carry-on bag (small ladies handbag or small airport shopping bag) no bigger than 35 x 20 x 20 cms which will allow a bottle of wine or equivalent to be carried."

Δες εδω: General Terms & Conditions of Carriage

Link to comment
Share on other sites

Μπορει και μια δευτερη μικρη

"From 1 Dec, Ryanair will allow passengers to bring a 2nd small carry-on bag (small ladies handbag or small airport shopping bag) no bigger than 35 x 20 x 20 cms which will allow a bottle of wine or equivalent to be carried."

Δες εδω: General Terms & Conditions of Carriage

Έχει δοκιμάσει κανείς να κλείσει με low cost, μέσω ταξιδιωτικού πρακτορείου? Για παράδειγμα δοκίμασα στο Αεροπορικά Εισιτήρια, Ξενοδοχεία, Ακτοπλοϊκά | travelplanet24.com να δω αν είχε καμία πτήση με προσφορά για ryanair και ούτε καν μου έβγαλε αποτελέσματα.

Τι φάση? :fight:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.