Jump to content



Recommended Posts

κατσε να το παμε αλλιως

blue εξω

Μενουν

Brown

Black

Red

Τι κακο εχουν για typing τα red;

αν αποκλείσουμε οτι δεν χρειάζομαι θα μεινει αυτο που μου κανει

ΥΓ.Δεν θελω ιδια αισθηση με rubber domes. Απλως θελω να καταλαβω ποσο παραπανω/παρακατω σκληρα ειναι

τα red μου φάνηκαν όταν τα χρησιμοποιούσα τα ποιο ελαφρια απο όλα, κάνουν περισσότερο θόρυβο απο τα black και είναι μια χαρα για typing χωρίς να κουράζουν - συστήνοντε γιαυτούς που δεν γουστάρουν το tactile feel (είναι κάτι σαν τα brown χωρίς tactile). Tα black είναι -γνώμη μου- ακατάλληλα για εκτενές typing (κουράζουν), τα blue κάνουν θόρυβο αλλά έχουν για μένα το καλύτερο feedback απο όλα. Προτιμώ -και έχω κατασταλάξει- με τα brown που τα θεωρώ τέλεια για μένα, απο άποψη typing-gaming-tactile-θόρυβο. Δεν με κουράζουν και δεν με ενοχλούν, τα θεωρώ all around τα best switches για τις ανάγκες μου. :)

Link to comment
Share on other sites

κατσε να το παμε αλλιως

blue εξω

Μενουν

Brown

Black

Red

Τι κακο εχουν για typing τα red;

αν αποκλείσουμε οτι δεν χρειάζομαι θα μεινει αυτο που μου κανει

ΥΓ.Δεν θελω ιδια αισθηση με rubber domes. Απλως θελω να καταλαβω ποσο παραπανω/παρακατω σκληρα ειναι

Επειδη θες και για typing πηγαινε για brown.

Με reds θα εχεις λαθη στο typing ειδικα στην αρχη μιας και ειναι ελαφρια η αισθηση και χωρις το bump των brown που σου δινει αισθηση οτι πατηθηκε το πληκτρο.

Γενικοτερα τα browns ειναι all around διακοπτες, πιστευω πως ικανοποιουν τοσο το gamer οσο και αυτον που γραφει μεγαλα κειμενα.

Σε αισθηση ειναι ιδια, (45g actuation force) πλην του bump στα browns.

Eχω και red και brown switches και το Ducky με τα red καθεται στο κουτι του εδω και μηνες ;)

Link to comment
Share on other sites

Α είναι απλό:

Blacks και Reds είναι linear οπότε και είναι θεωρητικά κάπως χειρότερα για typing.

Τα tactile switches έχουν το μικρό bump/click στη μέση της διαδρομής που είναι σημάδι πως το πάτημα καταχωρήθηκε οπότε μπορείς να πας στο επόμενο γράμμα. Με τον καιρό ο χρήστης μαθαίνει να μην πατάει τα κουμπιά μέχρι το τέρμα τους (όπως πχ στα rubber dome) και είναι σαν να γράφει στον αέρα και με λιγότερη διαδρομη = πιο γρήγορα.

Επίσης επειδή δε πατάει τέρμα κάτω το πλήκτρο, δεν έχει την ανάκρουση του τερματισμού και μεταφέρονται λιγότεροι κραδασμοί στις κλειδώσεις των δαχτύλων = πιο ξεκούραστο typing για περισσότερη ώρα.

Όπως καταλαβαίνεις σε ένα linear switch που δεν έχει κάποιο feedback ο μόνος τρόπος για να μάθεις να πληκτρολογείς τόσο γρήγορα είναι να μάθεις ενστικτωδώς πόσο πρέπει να πατήσεις ένα πλήκτρο για να καταχωρηθεί το γράμμα. Θα γίνει μεν εν καιρώ αλλά τα tactile θα είναι πάντα καλύτερα και πιο σίγουρα για βαρύ typing.

Πάμε τώρα σε Blacks και Reds. Τα Blacks έχουν μεγαλύτερη αντίσταση και άρα αποφευγονται πιο εύκολα τίποτα mistypes ή αν πας καταλάθος να πατήσεις 2 πλήκτρα και το κόψεις στη μέση :p

Τα Reds επειδή πατιούνται πιο εύκολα έχουν πιο πολλές πιθανότητες να καταχωρηθούν πριν το μαζέψεις.

Αν δεν κάνεις τέτοια σαρδάμ γενικά, μην το πολυφοβάσαι.

Αν πάλι δεν σου αρέσει ότι τα Blacks θέλουν τη περισσότερη πίεση από άλλο switch τότε πας σε Red (γνωστά και σαν light blacks )

Αν θες Blues χωρίς τον θόρυβο ή θες πιο ελαφριά Blacks με λίγο tactile* feedback (δηλαδή θες το ενδιάμεσο των Blues - Blacks), τότε πας Browns. Γι αυτό δημιουργήθηκαν.

Κάποιοι λένε πως:

Blacks = FPS games. Τι να το κάνεις το tactile, να τρέχεις με WASD θες οπότε ότι και να γίνει θα το πατήσεις τέρμα το πλήκτρο για ώρα

Blues = RTS/ Typing

Browns = All around

* Το tactile των Blues είναι click, γι αυτό είναι πιο εμφανές και κάνουν θόρυβο. Το tactile των Browns είναι bump γι αυτό είναι πιο ήσυχα και δεν το νιώθεις και τόσο πολύ.

Link to comment
Share on other sites

ωραια

Blue OUT

Red OUT

Ειμαστε : Black or Brown

Τώρα έχω microsoft wired 200 rubber keydome. Δεν με κουράζει στο typing.

Τα brown ειναι τα μονα που εχω δοκιμασει στο mediamarkt σε logitech g710+

Δεν μου φανηκε κατι πολυ κακο μου αρεσαν (εχουν orings νομιζω)

Δεν θυμαμαι το feedback καθολου αλλα μιας και δεν εχω στο rubber dome δεν νομιζω να με ενοχλεί η αίσθηση ελλειψης του...

Οποτε να παω σε black;

Filco Majestouch-2 ( εχει και black και brown )

Link to comment
Share on other sites

Έχω φάει κολλημα...

Δεν μπορω να αποφασισω τι switches να παρω

1.ΟΧΙ Blue γιατι κανουν φασαρία

2.Brown εχω πιασει για λιγο στο logitech g710+. ΟΚ καλά ηταν.Δεν πολυκαταλαβα το tactile feedback πρέπει να ηταν ελάχιστο. Αλλα δεν νομιζω να με νοιαζει και τοσο.

3.Black ΛΕΝΕ οτι ειναι σκληρά - Red μαλακά...αλλα linear και τα δυο

Αφου λέτε οτι τα black μοιάζουν με rubber dome στην πίεση και ειναι και linear λέω να πάρω τέτοια; Τι λέτε;

ΥΓ.Im still confused !!!

Ποια θα είναι η κύρια χρήση του keyboard;

Gaming, typing ή λίγο απ' όλα;

Η άποψή μου, έχοντας δοκιμάσει black, blue, brown είναι η εξής και σε γενικές γραμμές συμπίπτει με την κοινώς αποδεκτή άποψη των κατόχων μηχανικών keyboards:

Black: είναι πολύ καλοί για gaming, ειδικά αν παίζεις σκυλιασμένος και πατάς δυνατά τα πλήκτρα. Επίσης και για typing είναι decent, αλλά λίγο κουραστικοί αν γράφεις πολλή ώρα και γρήγορα. Γενικά δεν συνίστανται για εκτενή χρήση, ακόμα και σε gaming θα νιώθεις τα δάχτυλά σου βαριά και πιασμένα αν παίζεις για 2-3 ώρες χωρίς διάλειμμα.

Overall balance μεταξύ gaming και typing, 65% gaming 35% typing

Blue: πιθανότατα ότι καλύτερο για typing, ο ήχος και το tactile feedback που σου δίνουν κάνουν το typing πολύ ευχάριστο και κάπως γρηγορότερο. Για gaming δεν είναι οι ιδανικότεροι, κυρίως λόγω του περίεργου bottom out.

Overall balance μεταξύ gaming και typing, 25% gaming 75% typing

Brown: προσωπικά τα θεωρώ τη Μέκκα των switches :p

50-50 balance μεταξύ gaming και typing, δεν υπάρχουν πολλά που μπορώ να πω, προσωπικά με έχει βολέψει τέλεια και στα 2.

Red: είναι τα μόνα switches που δεν έχω δοκιμάσει, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη.

Γενικά, πάντως, να ξέρεις πως το θέμα των switches είναι αρκετά υποκειμενικό ανάλογα με το τι βολεύει τον καθένα.

Link to comment
Share on other sites

οταν λεμε αν γραφεις πολυ ωρα για ποσες ωρες εννοούμε

Ναι μου αρεσει να παταω το πληκτρο μεχρι κατω

Δηλαδη και να καταλαβω οτι εχει πατηθει νομιζω οτι θα το παταω κι αλλο

Link to comment
Share on other sites

Το bump στα Brown η αληθεια ειναι οτι δεν το καταλαβαινεις ειδικα αν γραφεις γρηγορα και πατας δυνατα τα πληκτρα. Εγω πλεον οταν ειμαι με brown γραφω σκοπιμα πιο αργα για να καταλαβαινω το tactile και μπορω να πω οτι μου αρεσουν αρκετα, για παιχνιδια επισης δεν ειχα κανενα προβλημα. Για να ξερεις ποια προτιμας πρεπει να τα δοκιμασεις ολα αυτο ειναι το κακο και επισης μπορει κανενα να μη σου κανει η να ειναι οπως το φανταζεσαι(οπως εγινε και σε εμενα).

Γενικα με τα brown εχεις ενα συνδιασμο ελαφρου tactile και ελαφρου πατηματος, ειναι μια μεση λυση μεταξυ red και blue. Τα blue ειναι τα πιο fun to type παντως, και δεν παιζει να μην πατησεις key η να κανεις λαθος. Τα black δεν τα εχω δοκιμασει αλλα αν ειναι stiffer reds οπως λενε τοτε δεν βλεπω να με βολευαν ετσι και αλλιως για κανενα λογο.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδη συνοψιζοντας,

Blue=Typing

Red=Gaming

Brown=Gaming & Typing

Οποτε για μενα σιγορα οχι Black. Οποτε ή το Κ60 θα παρω αν θελω να εστιασω για gaming ή το Rosewill Ivory MX Blues αν θελω καθαρο typing. Σωστα?

Παντως ο διαχωρισμο FPS/RTS που αναφερθηκε εχει βαση? Εγω σε υπολογιστη παιζω μονο FPS και adventure. Adventure κατα βαση ειναι μονο ποντικι, RTS δεν παιζω καθολου, και αν θελω τριτου προσωπου θα παω σε χειρηστηριο. Οποτε μονο για FPS εχει νοημα καποια περαιτερω κατηγοριοποιηση? Τα WASD οπως ειπατε πτιουνται με ενταση γιατι ειναι τα πληκτρα κινησης, αλλα τα διπλανα παιζει ρολο να μην πατας λαθος κουμπι στην βιασυνη σου, και δεν μπορεις να βγαλεις ακρη στον χειρισμο?

Link to comment
Share on other sites

Εξαρταται και τι εννοεις typing, αν μιλαμε να chattareis σε skype, να γραφεις σε forums κ.α και δεν σε ενοχλει ο θορυβος τοτε ναι οι μπλε ειναι ιδανικοι. Αν θελεις να γραφεις μεγαλα documents η coding για πολλες ωρες η εισαι στη δουλεια τοτε παιζει και να σε κουρασουν η να εκνευριστεις απο το θορυβο. Σαν accuracy δεν παιζονται οι blue καλυτεροι και απο τα Topre σε αυτο το θεμα, απλα ειναι κουραστικοι οταν θες να γραφεις γρηγορα για πολλες ωρες imo.

Για τα παιχνιδια που λες, στα fps με τα blue κανεις δυσκολα double tap γιατι πρεπει να σηκωσεις σχεδον ολο το δαχτυλο απο το key και να το ξαναπατησεις. Δεν το κανεις γρηγορα οχι οτι δεν γινεται γενικα, αν παιζεις πολυ multiplayer και competitive καλυτερα ασε τα blues αν παιζεις μονο single η casual γενικα δεν νομιζω να εχεις θεμα.. Τα red ειναι πολυ ελαφρια και ανετα μπορει να πατησεις διπλανα πληκτρα παντως.

Εγω θα τα εβαζα:

Red = Μονο fps

Blue = Accurate typing + fun

Brown = Gaming + Typing για πολλες ωρες ακουραστα

Προσωπικη μου γνωμη παντα..

Link to comment
Share on other sites

τα blue βολευουν στα RTS γιατι εκτος απο το bump ακους και ενα "κλικ", οποτε σε βοηθανε να κρατησεις το APM σου υψηλα ( θεωρητικα παντα, γιατι απο RTS δεν ξερω την τυφλα μου, μονο κατι C&C επαιζα μικρος single player :p )

τα red/black βολευουν στα FPS γιατι δεν εχουν bump, οποτε ειναι smooth στην αισθηση

Προσωπικα ειμαι της αποψης πως οτιδηποτε παταμε πρεπει να εχει μια στοιχειωδη αισθηση feedback, εχω αρκετες εργατοωρες σε blacks blues και reds, ελπιζω να μην μου κακοφανει η μεταβαση στα brown οταν ερθει η ωρα για το επομενο πληκτρολογιο :)

Link to comment
Share on other sites

νταξει δεν ειναι και πυρηνικη φυσικη, ενα πληκτρολογιο ειναι.

Σε σχεση με μεβρανης Ο,ΤΙ μηχανικο και να παρεις θα ειναι καλυτερο και κατα 99.9% θα αρεσει πιο πολυ.

Και επειδη ειναι υποκειμενικο το τι αρεσει και τι βολευει τον καθενα στο gaming/typing εγω ξαναλεω οτι πρεπει να κοιταξεις :

α) αμα σε ενοχλει ο θορυβος

β) αμα θες μαλακα η πιο σκληρα πληκτρα

γ) αν θες το bump που εχουν μερικοι διακοπτες

προσωπικα θεωρω οτι καφε/κοκκινοι ειναι οι πιο safe επιλογες -αθορυβα, μαλακα, tactile ή οχι-.

νιτζα εντιτ: ειδικα σε rts που υπερσπαμμαρεις νομιζω οτι τα blue ειναι σκετη αυτοκτονια, εγω δε θα μπορουσα με τιποτα.

Link to comment
Share on other sites

Εγω παντως εχω ξεχωριστα συστηματα για καθε χρηση. Απο την μια εχω εναν σταθερο (τον οποιο σκοπευω να δυναμωσω με SSD Και νεα καρτα γραφικων) αλλα θα τον εχω μονο για gaming. Και Απο την αλλη εχω ενα netbook που το κουβαλαω σπιτι γραφειο, και κανω τα παντα απο intερνετ μεχρι media player, αλλα καθολου gaming.

Οποτε αν παρω πλητρολογιο για τον σταθερο, δεν με νιαζει να ειναι typing ή κατι ενδιαμεσο.

Αν ομως παρω κατι για το netbook το θελω αυστηρα για typing. Αλλα οπως ειπατε σαν χρηση για forums, σερφαρισμα και email, δηλαδη χαλαρα πραγματα και οχι συγγραφη κειμενων ή κωδικα.

Απλως για το gaming σκεφτομαι πως μπορει να μην αξιζει να δωσω λεφτα για κατι που θα χρησιμοποιω το πολυ 6-8 ωρες την εβδομαδα (επειδη ενταξει δεν λιωνω κιολας) οποτε μαλλον παιζει να ειναι και πολυτελεια και επι της ουσιας να κανω και την δουλεια μου με το πιο φθηνο usb πληκτρολογιο. Δεν ξερω ομως, αλλαζει πολυ η αισθηση απολαυσης και ικανοτητας σε μηαχναικα? Ενταξει δεν λεω αμα εισαι "αμπαλος" και δεν ξερεις να παιζεις δεν σε βοηθαει κανενα πληκτρολογιο, αλλα αν παιζεις εστω και περιστασιακα αλλαζει καθολου η εμπειρια?

Αν ειχα ενα συστημα για ολα οπως εσεις οι περισσοτεροι τοτε ναι καταλαβαινω γιατι προτιματε τα brown, που ειναι μοιρασμενα στην χρηση τους. αλλα εγω θελω κατι ειτε καθαρα για gaming, ή καθαρα για typing.

Link to comment
Share on other sites

Αυτα που σου ειπε ο KoMM δες..

Εγω πιστευω τα blues θα ειναι καλυτερα για σενα αν δεν σε ενοχλει ο θορυβος, μια χαρα θα παιζεις και στο casual typing ειναι απολαυση. :cool:

Edit: Επισης να πω οτι ολα τα rubber dome δεν ειναι ιδια, υπαρχουν και rubber με καλο tactility και ποιοτητα και αλλα που ειναι απαραδεκτα (τα περισσοτερα..). :p

Έγινε επεξεργασία από asdf1234
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.