Jump to content



Γιατί πιστεύετε στο Θεό;


vic

Recommended Posts

Για ποια απ'όλες τις ερωτήσεις λες;

Η βασική ερώτηση είναι στο τι θα έκανες εσύ "Το ερώτημα βέβαια τίθεται και σε σένα.....". Αν θέλεις να απαντήσεις και σε κάποιο άλλο σχόλιο/ερώτημα ελεύθερα.

Εδώ που τα λέμε, δεν επιθυμούσα απαντήσεις σε προσωπικά σου θέματα. Και να σου πω την αλήθεια ούτε και τώρα με ενδιαφέρουν, διότι δεν νομίζω ότι θα αλλάξουν κάτι, αλλά και ούτε έχω δικαίωμα να ζητάω τέτοιες απαντήσεις. Ο μόνος λόγος που κάποια στιγμή ωθήθηκα να ζητήσω να απαντήσεις είναι διότι σε κάποια σημεία φαίνεται ότι η άλλη άποψη, αρκεί για να σε εκτροχιάσει από τα γέλια. Εγώ αλλά και άλλοι δεν εκτροχιαστήκαμε από τα σχόλια όσων δεν πιστεύουν. Και όχι, δεν νομίζω ότι ήταν τα επιχειρηματά σας ο λόγος.

Αντίθετα με πολλούς το πρόβλημά μου δεν ήταν ποτέ οι επιλογές των άλλων και το τι θα μου απαντήσουν σε ερωτήματα που θα έθετα. Το πρόβλημά μου ήταν εξ αρχή η επιμονή να μου αποδείξουν(?) με τρόπους που άλλοτε τηρούσαν τα προσχήματα, άλλοτε όμως χλεύαζαν, ότι είμαι και εγώ και οι υπόλοιποι λάθος. Και ξεκαθαρίζω ότι δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στο παρόν thread.

Αυτά και τέλος.

Link to comment
Share on other sites

Η βασική ερώτηση είναι στο τι θα έκανες εσύ "Το ερώτημα βέβαια τίθεται και σε σένα.....". Αν θέλεις να απαντήσεις και σε κάποιο άλλο σχόλιο/ερώτημα ελεύθερα.

Όχι, γιατί θεωρώ τους οργανωμένους μουσουλμάνους πιο επικίνδυνους από τους οργανωμένους χριστιανούς.

Εδώ που είμαι ψάχνω για ένα μη-θρησκευτικό σχολείο για τα πιτσιρίκια μου, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω τι επιλογές θα έχω.

Ο μόνος λόγος που κάποια στιγμή ωθήθηκα να ζητήσω να απαντήσεις είναι διότι σε κάποια σημεία φαίνεται ότι η άλλη άποψη, αρκεί για να σε εκτροχιάσει από τα γέλια. Εγώ αλλά και άλλοι δεν εκτροχιαστήκαμε από τα σχόλια όσων δεν πιστεύουν. Και όχι, δεν νομίζω ότι ήταν τα επιχειρηματά σας ο λόγος.

Με εξαίρεση το βίντεο που πόσταρες, δεν έχω γελάσει με κανένα από τα επιχειρήματα στα οποία έχω απαντήσει μέχρι στιγμής και νομίζω ότι είμαι ιδιαίτερα ξεκάθαρος για το πως συμμετέχω στη συζήτηση. Το "επιχείρημα" όμως ότι "δεν έχουμε δει τον εγκέφαλο του καθηγητή άρα πως ξέρουμε ότι υπάρχει", θα το δεχόμουν ως σοβαρό επιχείρημα πριν από την Νεολιθική Περίοδο (όπου έχουμε στοιχεία ότι έγιναν οι πρώτες απόπειρες για εγχείρηση του εγκεφάλου), εξ ου και το γέλιο. Με τα σημερινά δεδομένα μοιάζει με επιχείρημα trigger-happy 15χρονου που νομίζει ότι βρήκε τρόπο να εξηγήσει την πίστη.

Επίσης, το ότι το βίντεο περιέχει τραγική επιχειρηματολογία δεν αποτελεί λόγο για να το πάρεις προσωπικά και να το ρίξεις στην δημαγωγία ("η αντίθετη άποψη αρκεί για να με κάνει να γελάσω"). Νομίζω ότι συμφωνώ και διαφωνώ για αρκετές σελίδες τώρα με τον JaguarOne, τον Wizard! και άλλους χωρίς να δώσω το δικαίωμα να πιστεύει κάποιος ότι η αντίθετη άποψη με κάνει να γελάω.

Αντίθετα με πολλούς το πρόβλημά μου δεν ήταν ποτέ οι επιλογές των άλλων και το τι θα μου απαντήσουν σε ερωτήματα που θα έθετα. Το πρόβλημά μου ήταν εξ αρχή η επιμονή να μου αποδείξουν(?) με τρόπους που άλλοτε τηρούσαν τα προσχήματα, άλλοτε όμως χλεύαζαν, ότι είμαι και εγώ και οι υπόλοιποι λάθος.

Αυτό που λες εδώ είναι αυτολεκτί και το δικό μου πρόβλημα με την σημερινή Εκκλησία/Θρησκεία/Θεολογία. Άρα κατά κάποιο τρόπο συμφωνούμε :)

Link to comment
Share on other sites

Όχι, γιατί θεωρώ τους οργανωμένους μουσουλμάνους πιο επικίνδυνους από τους οργανωμένους χριστιανούς.

Ανετα πιστευω το αντιθετο...

Νομιζω οτι και η ιστορια σε διαψευδει :p

Link to comment
Share on other sites

Ανετα πιστευω το αντιθετο...

Νομιζω οτι και η ιστορια σε διαψευδει :p

Ασε την ιστορια και δες το τωρα.

Δεν συγκρινονται!!!

Και τολμα να δηλωσεις "αθεος" εκει .... θα εχεις ιδια αντιμετωπιση ;;

Link to comment
Share on other sites

To "τωρα" εχει να κανει καθαρα με εναν καρο ασχετους με την θρησκεια και τα πιστευω παραγοντες.

Το να πιανεις εναν μουσουλμανο που ζει στην ερημο, δεν εχει στον ηλιο μοιρα, να τον ταϊζεις ενα παραμυθι και μετα να τον ζωνεις με εκρηκτικα και να τον στελνεις να βρει 72 παρθενες το βρισκω πολυ καλυτερο και... λογικοτερο απο το να βλεπεις καποιον αποφοιτο λυκειου και πανω... μην πουμε για πολυ πιο μορφωμενους ανθρωπους) με μια "α" περιουσια κλπ κλπ που τους εχει σαλεψει τελειως και πυροβολανε και βομβαρδιζουνε για "εναν καλυτερο κοσμο χωρις την μουσουλμανικη/κομμουνιστικη/γουατεβερ απειλη"

Link to comment
Share on other sites

178081_460s.jpg

Διαφωνω (περα απο το οτι ο Λαντεν δεν ειναι αφενος αποδεδειγμενα τρομοκρατης μιας που το να βιντεογραφεισαι σε μια σπηλια με ενα Καλασνικοφ να λες ενα καρο μπουρδες δεν νομιζω οτι θεωρειται τρομοκρατικη ενεργεια :p) στο οτι και οι 2 τον εαυτο τους εκπροσωπουν. Αλλα ΚΑΙ οι 2 θελουν να εκπροσωπουν ολους της ιδιας αντιληψεως. To ζητουμενο για μενα ειναι ΠΟΣΟΙ βλεπουνε τον Λαντεν σαν "εκπροσωπο/σωτηρα κλπ" και ειναι ετοιμοι να τον ακολουθησουν και ποσοι τον Νορβηγο. Και εκει μπαινει μεσα το ποσοι απο την μια πλευρα ειναι τελειως αγραμματοι/παμφτωχοι κλπ και απλα ψαχνουν απο καπου να πιαστουν και ποσοι απο την αλλη πλευρα.

Για μενα καθε τρελλαμενος με την θρησκεια "δυτικος" εχει περισσοτερο ειδικο βαρος απο 100.000 αντιστοιχους "ανατολιτες".

και να το θεσω διαφορετικα... κατι που ακουσα σημερις

Αναρωτηθειτε αν ο Νορβηγος ειχε κανει ο,τι ειχε κανει αλλα ηταν μουσουλμανος/ισλαμιστης... αραγε θα ειχε ακουστει απο τα ΜΜΕ ο χαρακτηρισμος "παρανοϊκος" για το ατομο του???

Link to comment
Share on other sites

Πάτε καλά; "Πρεσβευτές" της μιας ή της άλλης θρησκείας είναι αυτοί οι δύο; Ο ένας δηλώνει χριστιανός...που δεν είναι αν διαβάσετε καλά το παρελθόν του...και το οποίο δεν μου κάνει εντύπωση, και ο άλλος διορισμένος από τα αμερικανάκια για να αρχίσουν αυτά που άρχισαν μια δεκαετία περίπου τώρα;

Link to comment
Share on other sites

Σε όποια ομάδα και αν ανήκει σίγουρα δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα. Όπως επίσης δε θα καθορίσει τη στάση κάποιου (π.χ. άθεου) απένταντι στην ομάδα αυτή (π.χ. χριστιανοί). Σε αντίθεση με το Μεσαίωνα όπου τέτοιες συμπεριφορές ήταν η νόρμα.

Link to comment
Share on other sites

Δε βλέπω πάντως να γίνεται κάποια αντιχριστιανική προπαγάνδα στο παρών νήμα.

Από τη στιγμή που κάνένα μέλος δεν έχει διαφημίσει κάποια άλλη αίρεση ή θρησκεία.

Επίσης θεωρώ πως δεν είναι και τόσο ευδιάκριτες οι διαφορές θρησκείας και πίστης.

Ακόμα και για τη διευρυμένων ορίων, κουβέντα που κάνουμε.

Αφού από αυτήν την ανάγκη πίστης σε ανώτερη δύναμη, γεννήθηκαν οι θρησκείες.

Και κατανοητή, σεβαστή και αθώα η πίστη σε ανώτερη δύναμη.

Διαφοροποιείται κατα πολύ όμως, όταν ακολουθείται από σειρά κανόνων που επηρρεάζουν :

- την αντίληψη του περιβάλλοντος

- τις σχέσεις των ανθρώπων

- την κουλτούρα, τον τρόπο ένδυσης, τη διατροφή

Όπως επίσης επισήμαναν και άλλοι σχολιαστές, η γέννηση ενός ανθρώπου, είναι μια πράξη που στερείται νοήματος.

Και εκεί ακριβώς είναι που καιροφυλακτούν κάποιοι ευγενικοί και πρόθυμοι να της δώσουν νόημα και να καθορίσουν παράλληλα το ορθό,

και ω τι σύμπτωση!

αυτό το νόημα (μετά του ορθού) να εξυπηρετεί πάντα τα συμφέροντα τους.

Ίσως αν ο άνθρωπος συνειδητοποιήσει πως ότι γίνεται γύρω του,

γίνεται για μια και μόνη φορά,

τότε να αποφασίσει πως εδω και τωρα πρέπει να φτιάξει ο ίδιος την κατάσταση του,

και να μην περιμένει τους νόμους που θα του ορίσει πάντα ο :

- Θεός

- αυτοκράτορας

- πρωθυπουργός

Link to comment
Share on other sites

Υπαρχει μια δυναμη που δεν μπορει ακομα να εξηγησει ο ανθρωπινος νους με την επιστήμη. :hmm:

Οι περισσοτεροι που γνωριζω πιστεύουν στον Θεο, αλλά δεν πιστεύουν στα παραμύθια του Αδαμ, της Ευας, το μηλο και το φυδι. Αυτούς μπορώ να τους καταλάβω κατα μία έννοια. Μεγαλωσαν και γαλουχήθηκαν με αυτά, και το παίρνουν ως ελληνική παράδοση και να περνάνε όμορφες στιγμές με την οικογενεια τα Χριστουγεννα και το Πασχα. Δεκτο και κατανοητό :) Πιστεύουν δηλαδή εν μέρη.

Υπαρχουν όμως και άλλοι που πιστευουν κανονικα τα πάντα όλα. Και τον Αδαμ, και την Ευα και όλα τα fairy tales του κατηχητικου. Δεν αρνούμαι ότι υπάρχουν καλά συμπεράσματα και αποφθέγματα που βοηθάνε τον χαρακτηρα του καθενος (να δινεις 2η ευκαιρια, να μην εισαι κακός/ζηλιάρης, να βοηθάς τους άλλους κλπ). Υπαρχουν όμως μερικοί που πιστεύουν πραγματικά ότι έγιναν έτσι τα πράγματα και τα εκλαβάνουν ως ιστορικά γεγονότα. Συνηθως κατι τετοιοι έχουν "κόλλημα" με τα στερεοτυπα της εκκλησιας, δλδ ξερουν τα λογια απεξω, πανε Κυριακη στην εκκλησια (κατι σαν το γηπεδο), κάνουν πάντα σκληρή νηστεία, δεν ακουνε ροκ/μεταλ, δεν βριζουν (πραγμα καλό) και γενικά είναι χαμηλών τόνων ανθρωποι (τουλαχιστον αυτοι που γνωριζω). Αυτοι ειναι ο τέρμα σκληροπυρηνικοί, που ό,τι και να τους πεις αυτοί θα σου πουν το δικό τους.

Χριστιανος, Ορθοδοξος, Μουσουλμανος, Βουδιστης κλπ όλα είναι διαφορετικά domains που κάνουν forward στην ίδια IP: Την δύναμη που δεν μπορουμε να εξηγησουμε. Θεωρώ λογικό για καποιο να πιστευει σε κατι, αλλά θεωρώ παράλογο να πιστεύει τα παραμύθια που λέει κάθε θρησκεια για να προσηλητίσει τους αδύναμους :beer:

Έγινε επεξεργασία από Dr.Paneas
Link to comment
Share on other sites

Διάβαζα σε άλλο forum συζήτηση για τη θρησκεία μεταξύ μαθητών και φοιτητών. Πραγματικά απογοητεύτηκα από τη στήριξή πολλών από αυτούς στη θρησκεία. Τονίζω τη θρησκεία και όχι την πίστη σε οποιονδήποτε θεό. Δηλαδή υπερασπίζονταν ακόμα και το νηπιοβαπτισμό. :hm:

Link to comment
Share on other sites

Βίκτωρα, μη υποστηρίζοντας καμία πεποίθηση θα σου πω το εξής: Οταν εχεις μάθει απο μικρός στο σουβλάκι και ξαφνικά κάποιος σου πεί "κλείνω ολα τα σουβλατζίδικα", μάντεψε τι θα κάνεις: Θα υπερασπιστείς τον λιγδιάρη τυροβρωμίκουλα που το πρωί κατέβαζε σασμάν και το βράδυ τυλιγε πιτα-γυρο-τζικιτζά.

Μην σου φαίνεται περίεργο που κάποιοι υποστηρίζουν το ιπτάμενο μακαρονοτέρας, σκέψου οτι και εσύ γι αυτούς είσαι ενας εξίσου δυσνόητος άνθρωπος. Η μόνη συμβουλή που μπορώ να σου δώσω είναι να σταματήσεις να θες τοσο πολύ να αθεϊσεις ολη την Ελλάδα λες και έχεις κάποιο όφελος. Δεν είσαι αυτόματα ανώτερο ών επειδή απέρριψες το ολο concept της θρησκείας. Ειναι σαν να ψάχνεις επιβεβαίωση αν αυτο που έκανες ειναι σωστό ή λάθος. Προσωπικά το βρίσκω τόσο ενοχλητικό (ξεκαθαρίζω - δεν μιλάω μονο για εσένα αλλα για ολους οσους το κανουν, και αυτό και το αντίθετο) με την μύγα που δεν λέει να φύγει απο το πόδι σου ενω παίζεις CoD.

Εγω προσωπικά πιστεύω. Πιστεύω πως υπάρχει Θεός κάποιας μορφής ο οποίος τα πάντα εποίησε εν σοφία. Αλλα πρόσεξε, πιστεύω με τον ίδιο τρόπο που πιστεύω πως θα βρεθεί κάποια γυναίκα να με αγαπήσει και να με παντρευτεί για αυτό που είμαι χωρις να θέλει αντάλλαγμα το κορμί μου. Δηλαδή επιλέγω να πιστέψω σε κάτι που κατα πάσα πιθανότητα ΔΕΝ υπάρχει αλλα που -να με πάρει ο διάολος- πολύ θα ήθελα. Εις γνώσην μου.

Οσο δύσκολο ειναι να αποδείξεις το αν υπάρχει / δεν υπάρχει Θεός, τόσο δύσκολο ειναι να εξηγήσεις τον τρόπο σκέψης κάποιου που πιστεύει / δεν πιστεύει.

Γενικότερα αυτό το θέμα βουτάει σε πολύ βαθιά νερά που εχουν κολυμπήσει μεγάλα τέρατα της φιλοσοφίας και τους έφαγαν οι καρχαρίες. Μεχρι στιγμής, τεκμηριωμένη απάντηση δεν έχει δωθεί, οπότε σταματήστε να συμπεριφέρεστε σαν να είσαστε εσείς οι σωτήρες.

Ο αποπροσυλητισμός είναι εξίσου επικίνδυνος με τον προσυλητισμό.

Και για να κλείσω, αγαπητό ακροατήριο, το ίδιο πράγμα που προσπαθείτε να αποδείξετε (οτι δεν υπάρχει Θεός δλδ), γίνεστε.

A god complex is the "overwhelming belief" that no matter how complex a problem is, one's idea about it is infallibly right.[1], or the consistent belief that one can accomplish more than is humanly possible or that their opinion is automatically above those with whom he or she may disagree.[2] The individual may believe he or she is above the rules of society and should be given special consideration or privileges.

TED Talk (ρίξτε του ενα βλέφαρο μέχρι το τέλος και focus on the words : TRIAL AND ERROR).

Έγινε επεξεργασία από LevelOne
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.