Jump to content

DJD

Recommended Posts

• Replies 33,3k
  • Created
  • Last Reply

Επιτυχης αναβαθμιση στο γραφειο. Απο Phenom II X4 965BE σε x6 1090 ! 2 πυρηνακια να γεμισει το Vbox πιο ομορφα και απο Δευτερα λιγο πουσαρισμα "για το καλο" :hehe:

Πως προκύπτουν οι τιμές δε γνωρίζω. Το θέμα είναι ότι η ζώνη πτώσης είναι λίγο μακρυά (σε άλλη χώρα)

Αν δείτε τον αναλυτικό τιμοκατάλογο, μόνο δωρεάν δεν είναι. Βέβαια, είναι φθηνοί, γύρω στα 800€ για το δίπλωμα

Κι εγώ θέλω να δοκιμάσω skydiving, αλλά πρώτα θα ήθελα να το κάνω με δάσκαλο (δεμένος) να δω πως πάω από φοβίες και μετά αν είναι και είχα και λεφτά να πήγαινα και για δίπλωμα.

Το Tandem το έχουν υποχρεωτικό σχεδόν όλες οι σχολές, ακριβώς για αυτό το λόγο. Πρώτα το κάνεις και μετά αν θέλεις συνεχίζεις την εκπαίδευση.

Εγώ επίσης ψήνομαι πολύ και για δίπλωμα ώστε μετά να δίνεις λίγα για άλματα μόνο. Την αρχή αν κάνεις...

Εγώ θα αρκεστώ στις μικρές χαρές πάντως, δε ξέρω για σας.

Φεγγαρόπιτα για να στανιάρουμε και μετά ναργιλές + μπύρα.

Παρτάλι :red:

αργιλές από τον άργιλο. Το πύλινο που λέμε. απλά μας κόλλησε "τον αργιλέ" -> "ναργιλέ"

Όλοι οι φίλοι μου οι άραβες στην αγγλία λέγανε "argila" και όχι "nargila".

Ομολογώ ότι το άρθρο της wikipedia δε το χα δει. Το λαμβάνω υπόψη αλλά δεν υπαναχωρώ.

! Κάντε edit το thread @wiki και σβήστε το "ναργιλές". Ετσι και αλλιώς θα είναι γραμμένο απο 12 χρονο που δεν πρέπει να καπνίζει..

! Κάντε edit το thread @wiki και σβήστε το "ναργιλές". Ετσι και αλλιώς θα είναι γραμμένο απο 12 χρονο που δεν πρέπει να καπνίζει..

Απ' τον Hydra πριν μερικά χρόνια δηλαδή. :laughing:

αργιλές
αργιλές από τον άργιλο. Το πύλινο που λέμε. απλά μας κόλλησε "τον αργιλέ" -> "ναργιλέ"

Όλοι οι φίλοι μου οι άραβες στην αγγλία λέγανε "argila" και όχι "nargila".

Ομολογώ ότι το άρθρο της wikipedia δε το χα δει. Το λαμβάνω υπόψη αλλά δεν υπαναχωρώ.

Οι ονομασίες ποικίλουν ανάλογα με τη χώρα, με μερικές από αυτές να είναι είτε παράγωγα των περσικών nārghile (=καρύδα) και shīshe (شیشه) (=γυαλί) είτε του αραβικού ḥuqqah [μικρό δοχείο (από το οποίο "τραβιέται" ο καπνός)].

Σύμφωνα με την αγγλική wikipedia, το narghile προέρχεται από την περσική λέξη nārghile το οποίο σημαίνει καρύδα, το οποίο με τη σειρά του έχει ως καταγωγή το σανσκριτικό nārikela (नारिकेला).

Πηγές για το narghile. [1] [2]

Σύμφωνα με τη δεύτερη πηγή, η οποία αναφέρει και αυτή με τη σειρά της ότι προέρχεται από το περσικό nā rgil (ن ا ر گ ی ل ), αναφέρει χαρακτηριστικά ότι στα αραβικά συνιθίζεται να χάνεται το "ν", κάτι το οποίο εξηγεί γιατί οι Άραβες φίλοι σου τον αποκαλούσαν "αργιλέ".

Narghile is the name most commonly used in Armenia, Lebanon, Syria, Iraq, Jordan, Turkey, Greece, Cyprus, Albania, Israel, Bulgaria and Romania, though the initial `n` is often dropped in Arabic.

Το ελληνικό λεξικό του Τεγόπουλου - Φυτράκη αναφέρει:

ναργιλές (ο) ουσ. [<τουρκ. nargele] είδος καπνοσύριγγας που χρησιμοποιείται στις ισλαμικές χώρες: τα κοπέλια φέρνανε καλοσυγυρισμένους τους ναργιλέδες (Π. Πρεβελάκης).

Το αγγλικό λεξικό Webster's New World Dictionary του 1962 αναφέρει:

narghile (när'ge-li, när'gelā), n. [Turk. & Per. närgīleh < Per. nargīl, coconut tree; prob. < Sans. närikera, coconut: so called because orig. made of cocnut shell], an oriental pipe pipe with a long, flexible tube so arranged that it draws the smoke through water in a vase or bowl and cools it; hookah: also spelled nargile, nargileh.

Επίσης στην πλειοψηφία των αναφορών στο διαδίκτυο αναφέρεται ως ναργιλές.

Μερικά παραδείγματα. [1] [2] [3] [4]

Στο 1ο παράδειγμα φάινεται και βιβλίο που αναφέρεται στο ναργιλέ και τον αναλύει από διάφορες προσεγγίσεις όπως την κοινωνιολογία, την ανθρωπολογία και την ιστορία (σύμφωνα με τη μετάφραση του google translate).

Και οι δύο μορφές συναντώνται, είτε με το ν είτε παραλείποντάς το, αλλά από ότι καταλαβαίνω σύμφωνα με τα παραπάνω είναι πως εάν θέλουμε να είμαστε ακριβείς ως προς τις ιστορικές ρίζες της λέξης, θα πρέπει να αναφέρεται ως ναργιλές.

ΥΓ. Από αυτά που βρήκα δε νομίζω πως υπάρχει η παραμικρή σχέση με τον άργιλο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.