Jump to content



Ποια ταινία είδατε πρόσφατα 2.0 (CineLab)


DJD

Recommended Posts

26 minutes ago, Thresh86 said:

Συμφωνώ οτι είναι όντως πολύ καλή αλλά μη ξεχνάμε οτι κάθε γενιά έχει τις ταινίες της.

Μεγάλο ρόλο παίζει και με τι παραστάσεις βλέπει κάποιος κάτι.

 

Για μένα π.χ το All is Lost ήταν απο τις συγκλονιστικότερες ταινίες που είδα ποτέ, θυμάμαι μέλος 

εδώ πέρα όμως καταπιάστηκε με τα λάθη στο τεχνικό aspect της ταινίας (περι σκαφών).

 

Και να πεις σε κάποιον οτι η τάδε ταινία είναι εξαιρετική βάσει πολλών κριτικών, αν δεν 

κάνει κλικ σε κάποιον δεν έχει και πολλή σημασία. 

Δε διαφωνώ σε αυτό που λες, κάθε εποχή έχει τη φιλοσοφία της, τη νοοτροπία της, το χιούμορ της, τις ατάκες της, κλπ. Υπάρχουν όμως κάποια έργα, που ξεχωρίζουν, ασχέτως εποχής. Και μπορεί να μην πιάνουν το 100% σε κάθε άλλη εποχή, εκτός από αυτή που βγήκαν, αλλά ένα έργο που κάποτε έπιασε 10/10, δύσκολα μετά θα πάει στο 5/10.

Ταινίες που βασίζονται στην εποχή τους, πχ χιούμορ, ή εφέ, σίγουρα χάνουν. Αλλά εδώ έχουμε μια ιδιαίτερη υπόθεση, με εξαίρετες ερμηνίες, που δε βασίζεται σε εφέ ή κάτι παρωδικό. Σα να μου πει κάποιος ότι η 6η Αίσθηση δεν τον ξάφνιασε... Οκ, δέχομαι να μου πει ένας 20ρης, ότι δεν τρελάθηκε με το Star Wars, ή το Top Gun, ή ακόμα και το Matrix. Μπορεί να μη γέλασε με το Weekend at Bernies, ή το Ferry Bullers Day off, ή το Top Secret. Εγώ ο ίδιος, δε θεωρώ τον Νονό, αριστούργημα κι ας είμαι σαφώς πιό κοντά στην εποχή του. Αλλά το Usual Suspects, η 6η Αίσθηση, το Schindler's List, το Fight Club, το Se7en, το Oldboy και αρκετές αλλες, δεν είναι ταινίες που βασίζονται σε παρωδικές καταστάσεις, είναι ταινίες διαχρονικές, γιατί παίζουν με το μυαλό σου, με το αναπάντεχο, με το περίπλοκο.

Τέλος πάντων, δικαίωμα του καθενός να μην του αρέσει κάτι, προφανώς, απλά μου έκανε εντύπωση...

Link to comment
Share on other sites

Trancers

 

Μάλλον b  movie - 80τίλα - βιντεοκασέτα φάση που θα αρέσει σε όποιον άρεσε το adventure game: Under a killing moon

Μου άρεσε τόσο που βρήκα και βλέπω τώρα την συνέχεια Trancers 2

και  είναι εξίσου διασκεδαστικό.:hehe:

Και να σκεφτείς πως έψαχνα κάτι να με πάρει ο ύπνος!

Έγινε επεξεργασία από uhu
Link to comment
Share on other sites

πριν 2 ώρες, το μέλος leonidastra86 έγραψε:

Απο που πηγαζει οτι δε μου αρεσε η ταινια Usual suspects?

Επειδη εγραψες οτι

 

On 10/12/2016 at 11:28 ΜΜ, το μέλος leonidastra86 έγραψε:

Ωραια ταινια, βλεπεται ευχαριστα

απλα επισημαινει ο Μαγος οτι ειναι ενα επος, και δε βλεπεται "απλα ευχαριστα"... Αυτο καταλαβαινω εγω :) Οτι ειναι μια απο τις κορυφαιες ταινιες γενικως, οχι μονο στα 90's αλλα και all-time :) 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Τις ταινιες τις κρινω απο αυτο που βλεπω και λαμβανω, οχι απο τις κριτικες, το καστιγνκ ή τη γενικη ομολογια. Οποτε εφοσον απλα "μαρεσε" το μεταφερω ετσι. Δεν νομιζω οτι ειναι κακο που οι αποψεις διιστανται.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Purge: Election Day (κάτι τέτοιο. βαριέμαι να το ψάξω)

Το προηγούμενο είχε πιο χαβαλέ, αν και το είχα δει με παρέα. 

Δεν ξέρω τι θα έλεγε αυτό με παρέα αλλά μόνος ήταν τρελή πατάτα.

 

Link to comment
Share on other sites

Έχω ξεκινήσει να βλέπω ότι απέφευγα να δω τους τελευταίους μήνες, μιας και δεν ανήκαν στις αγαπημένες μου κατηγορίες ταινιών, για αλλαγή, αλλά παρόλα αυτά έδειχναν ψιλό ενδιαφέρουσες.

 

Blood Father (2016) - IMDb Τίποτα το ιδιαίτερο. Μου αρέσει που στο διαφημιστικό πόστερ τον Μελ τον έχουν να δείχνει 20 χρόνια νεώτερος. Στην ταινία είναι περισσότερο Blood Grandfather.

 

Café Society (2016) - IMDb Συμπαθητική ταινία για να περάσει η ώρα. Αν και πάντα αντιπαθούσα την Κρίστεν - την έχω αναφέρει εδώ ως λόγο για να μην δεις την ταινία, τώρα τελευταία έχει βελτιωθεί και αρχίζω να αλλάζω γνώμη. 7/10

 

Αγάπη και φιλία(2016) - IMDb(Love and Friendship)

Θεατρικού στυλ, ότι πρέπει για την αϋπνία. Μόνο για όσους θέλουν μία τέτοιου στυλ ταινία. Δυστυχώς από την αρχή έως το τέλος δεν κρύβει εκπλήξεις, ώστε να σε κάνει να πεις ότι άξιζε τον κόπο.

 

Cake (2014) - IMDb  Το πιο ενδιαφέρον ίσως στην ταινία είναι η Άνιστον και η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο χαρακτήρας που υποδύεται. Από εκεί και πέρα δεν είναι κάτι που θα θυμάται ο θεατής αργότερα. Το σύμπαν συνωμοτεί υπέρ του κεντρικού χαρακτήρα της ταινίας, μέχρι η ταινία να φτάσει στην τελική σκηνή.

 

Serena (2014) - IMDb Βλέπεται χωρίς πρόβλημα. Για το είδος της δεν είναι άσχημη, αν και προβλέψιμη.

Link to comment
Share on other sites

http://www.imdb.com/title/tt0237572/?ref_=fn_al_tt_1

 

Καλη ταινια, πολυ αδοξο το τελος, περιμενα δραση και κορυφωση και ξενερωσα λιγο. Αγαπαμε Ιακωβο Νικολσον ομως.

Link to comment
Share on other sites

Mr. Church (2016) - IMDb

 

Συμπαθητικό come back από τον Eddie Murphy. Καλή ταινιούλα, αλλά σίγουρα όχι για 7,6 που έχει στο imdb. Πιο πολύ για κανένα 6,5. Πάντως δεν κρύβει εκπλήξεις. Είναι απλά για να περάσει η ώρα.

Έγινε επεξεργασία από yanni
Link to comment
Share on other sites

Un Cuento Chino (Chinese Take Out)

 

Μαύρη κωμωδία , με έναν αργεντίνο (Ricardo Darin -  El Secreto De Su Ojos) να ψάχνει να βρει άκρη με έναν κινέζο 

που του φορτώθηκε μετά απο ένα κωμικοτραγικό περιστατικό και δεν μιλάνε επ ουδενί την ίδια γλώσσα.

 

Ενδιαφέρουσα, ευχάριστη, συναισθηματική και με πολύ νόημα ( ναπούμε) για το μεταναστευτικό. Κάνει κοιλιά σε μερικά σημεία.

Link to comment
Share on other sites

Born on the Fourth of July (1989)

 

Τραγική ταινία. Από το 1/3 και μετά, κάθε σκηνή πιο τραγική από την προηγούμενη.

Διαφέρει από τις άλλες αντιπολεμικές ταινίες του είδους, κάτι που δεν το περίμενα όταν την ξεκίνησα, για αυτό και ο παραπάνω χαρακτηρισμός. Οι σκηνές ρεαλιστικότατες, χωρίς να κρύψουν το παραμικρό από την πραγματικότητα. Αριστούργημα; Ίσως, αλλά εγώ δεν ήθελα να δω κάτι με τόσο πολύ νόημα σήμερα. Στην Ελλάδα και με φίλους, ίσως.

Spoiler

Και όταν λέω τραγική, δεν εννοώ κακή, αλλά λυπητερή.

 

Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, PetrosD said:

Born on the Fourth of July (1989)

 

Τραγική ταινία.

Και επειδή τους είχε πονέσει πολύ, για αυτό και δεν έδωσαν το Oscar στον Tom Cruise τότε και το πήρε ο My Left Foot, που δε λέω, καλά έπαιξε, αλλά δε νομίζω ότι υπήρχε σύγκριση των δύο.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Είδα το The accountant απόψε. 

Πραγματικά, δε μπορώ να του βάλω με τίποτα πάνω από 6. Ήταν πολύ προσεγμένο, ακριβό σαν παραγωγή φάνηκε και πολύ καλό σαν "ιστορία". 

Από την άλλη, υπήρχαν 1-2 πράγματα που με χαλάνε.. ομολογώ ότι πήγα προκατειλημμένος.. 

Spoiler

 

1) ο πρωταγωνιστής.. δεν είναι ότι  μου χάλασε την εικόνα του μπάτμαν.. τον θεωρώ έναν τεράστιο μπούλη.. έναν λουκουμά με πόδια.. δεν του πάει ο ρόλος του σκληρού, του άντρακλα, αυτού που θα ρίξει ξύλο.. τον βλέπω κ νιώθω ότι τον δέρνει η γυναίκα του.. δεν με πείθει.. είναι μονίμως με το βλέμμα που έχει ένας που μύρισε την κλανιά του.. 

2) δε μπορώ να βλέπω τη anna kendrick επίσης.. με τίποτα.. τη θεωρώ το δεύτερο λάθος της ταινίας, μετά τον άφλεκ.. είναι ξινή και πολύ άχαρη.. δεν τη θέλω όμορφη, αλλά δεν είναι καν γλυκιά.. 

3) ωραίο σαν στόρι, μα τα έδειξε όλα τόσο απλά και "εύκολα".. μπορούσε να δείξει με πολύ πιο όμορφο τρόπο πώς κάτι τόσο ξεχωριστό μπορεί να γίνει ικανότητα κι όχι πρόβλημα

4) επίσης δεν ξέρω αν φταίει η σκηνοθεσία, αλλά έδειξε με πολύ "χαζό" τρόπο (προσπάθησε να το δείξει σαν "αστείο") το πρόβλημα συμπεριφοράς του πρωταγωνιστή.. δείξε το αλλιώς ρε φίλε... βάλε τον άφλεκ να παιδεύεται να φερθεί νορμάλ.. όχι αυτά τα κουλά που έκανε όταν ήταν μόνος.. που ήταν η μέρα με τη νύχτα με το πώς φερόταν έξω.. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Suicide Squad (2016) - IMDb

 

Τελικά η DC μπορεί να φτιάξει ακόμα χειρότερες ταινίες. Ασύνδετη, με σκηνές που άρχιζαν και τελείωναν απότομα, με υπόθεση για τα πανηγύρια και δυστυχώς όλες τις καλές σκηνές της Χάρλει Κουίν, ήδη γνωστές από το trailer. Βασικά το trailer είναι καλό. Η ταινία όχι και τόσο.

6.6 στο imdb αυτή τη στιγμή, αλλά δώστε του χρόνο και θα πάει πιο κάτω.

Έγινε επεξεργασία από acct
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Sausage Party (2016) - IMDb

 

Βασικά απευθύνεται σε δύο κατηγορίες ανθρώπων. Αυτούς που λατρεύουν το "χιούμορ" που περιλαμβάνει ύβρεις και σεξουαλικά υπονοούμενα και αυτούς που αντιπαθούν τις θρησκείες μιας και όλο το στόρι χλευάζει την λογική ή αν προτιμάτε "λογική" πίσω από τις θρησκείες που, μεταξύ άλλων, αποτρέπουν τον κόσμο να διοργανώσει το υπέρτατο σεξουαλικό όργιο, χωρίς αναστολές και φόβο. (αν το δείτε θα καταλάβετε)

 

Προσωπικά δεν ανήκω σε καμία κατηγορία, οπότε δεν θα πω ότι το βρήκα ενδιαφέρον. Υπάρχουν πάντως κάποια καλά αστεία και σκηνές, όπως αυτή που πέφτουν τα προϊόντα από το καροτσάκι και πως παρουσιάζεται αυτή. Αυτή η σκηνή είναι εξαιρετική και ίσως το μόνο που θα θυμάμαι από την ταινία.

Έγινε επεξεργασία από yanni
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.