Jump to content



  • yanni
    yanni

    Αυξάνει τις παραγγελίες της στην TSMC η Mediatek, ίσως επηρεαστούν AMD και Nvidia

    Σύμφωνα με το Digitimes, η Mediatek αύξησε σημαντικά τις παραγγελίες της στην TSMC. Αυτό σε συνδυασμό με τον σεισμό που έγινε πρόσφατα στην Ταιβάν, ίσως να έχουν επιπτώσεις στην έγκαιρη διαθεσιμότητα των νέων προϊόντων από την AMD και την Nvidia.

     

    Σύμφωνα με πηγές εντός της βιομηχανίας, τις οποίες επικαλείται το Digitimes, η Mediatek έχει αυξήσει σημαντικά τις παραγγελίες της προς στην TSMC για το 2016. Αυτό δεν αποκλείεται να επηρεάσει τις παραγγελίες των AMD και Nvidia προς την TSMC, θέτοντάς τις σε δεύτερη μοίρα, καθυστερώντας ίσως την ευρεία διαθεσιμότητα των νέων Pascal της Nvidia, αλλά και προϊόντων της AMD. Η Nvidia βασίζεται πλήρως στην TSMC για την παραγωγή των νέων της καρτών γραφικών, με την AMD να έχει αναθέσει στην TSMC την παραγωγή των επεξεργαστών Zen και ίσως και κάποια μοντέλα από την νέα γενιά καρτών Polaris, με τα περισσότερα πάντως να είναι γνωστό ότι θα κατασκευαστούν από τις Samsung/GlobalFoundries.

     

    Επιπλέον του παραπάνω, ο σεισμός που είχε γίνει στην Ταϊβάν στις αρχές του μήνα, μεγέθους 6,4 της κλίμακας Ρίχτερ, ίσως να προκάλεσε επιπλέον καθυστερήσεις στην παραγωγή. Η TSMC είχε σπεύσει να ανακοινώσει ότι οι ζημιές ήταν περιορισμένης κλίμακας με την παραγωγή να μην σταματάει για πάνω από 2-3 μέρες, αλλά αργότερα η εταιρία ανακοίνωσε ότι στο ένα από τα εργοστάσιά της, το Fab-14, οι ζημιές ήταν πιο εκτεταμένες από ότι είχε εκτιμηθεί αρχικά. Το Fab-14 είναι ένα από τα δύο μεγαλύτερα και πιο προηγμένα εργοστάσια της εταιρίας, κατασκευάζει chip στα 16nm και 20nm πελατών όπως η Apple η Qualcomm, αλλά και οι AMD και Nvidia.

     

    semiconductor wafer cadence 4645 TSMC Fab3inr008 78 sized


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.