Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ο David Boggs, συν-εφευρέτης του Ethernet, πέθανε σε ηλικία 71 ετών

    Ο David Boggs, ηλεκτρολόγος μηχανικός και επιστήμονας υπολογιστών που βοήθησε στη δημιουργία του Ethernet, της τεχνολογίας δικτύωσης υπολογιστών που συνδέει υπολογιστές με εκτυπωτές, άλλες συσκευές και το διαδίκτυο σε γραφεία και σπίτια, πέθανε στις 19 Φεβρουαρίου στο Palo Alto της Καλιφόρνια. Ήταν 71 ετών.
    Η σύζυγός του, Μάρσια Μπους, είπε ότι ο θάνατός του, στο νοσοκομείο του Στάνφορντ, προκλήθηκε από καρδιακή ανεπάρκεια. Την άνοιξη του 1973, αμέσως μετά την εγγραφή του ως μεταπτυχιακός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, ο κ. Μπογκς ξεκίνησε μια πρακτική άσκηση στο Xerox PARC, ένα ερευνητικό εργαστήριο της Silicon Valley που ανέπτυξε ένα νέο είδος προσωπικού υπολογιστή. Ένα απόγευμα, στο υπόγειο του εργαστηρίου, παρατήρησε έναν άλλο ερευνητή να ασχολείται με ένα μακρύ καλώδιο. Ο ερευνητής, ένας άλλος νέος υπάλληλος με το όνομα Bob Metcalfe, εξερευνούσε τρόπους αποστολής πληροφοριών προς και από τον νέο υπολογιστή του εργαστηρίου, τον Alto. Ο κύριος Metcalfe προσπαθούσε να στείλει ηλεκτρικούς παλμούς στο καλώδιο και πάλευε να το κάνει να λειτουργήσει. Έτσι ο κ. Μπογκς προσφέρθηκε να βοηθήσει. Τα επόμενα δύο χρόνια, σχεδίασαν την πρώτη έκδοση του Ethernet. «Ήταν ο τέλειος σύντροφος για μένα», είπε ο κ. Metcalfe σε συνέντευξή του. «Ήμουν περισσότερο ένας καλλιτέχνης concept, και αυτός ήταν μηχανικός κατασκευής του υλικού στο πίσω μέρος του δωματίου». Πολλές από τις βασικές τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν τις επόμενες δύο δεκαετίες ως μέρος του Alto project, θα καθορίσουν τον σύγχρονο υπολογιστή, συμπεριλαμβανομένου του ποντικιού, της γραφικής διεπαφής χρήστη, του επεξεργαστή κειμένου και του εκτυπωτή λέιζερ, καθώς και του Ethernet.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.