Jump to content


  • yanni
    yanni

    Συσκευές με Intel επεξεργαστές "Clover Trail" δεν υποστηρίζονται στην τελευταία έκδοση των Windows 10

    Η σειρά Clover Trail της Intel, είναι μια σειρά επεξεργαστών της κατηγορίας Atom, η οποία κυκλοφόρησε το 2012 και προοριζόταν για χρήση σε tablets, convertibles και netbooks. Σε αυτήν περιλαμβάνονται τα μοντέλα Z2760, Z2580, Z2560 και Z2520. Η υποστήριξη της Intel για αυτή τη σειρά έληξε πριν λίγο καιρό και ήδη οι κάτοχοι συσκευών με επεξεργαστές Clover Trail διαπιστώνουν ότι οι επεξεργαστές τους δεν υποστηρίζονται στην έκδοση Windows 10 Creators Update, η οποία διατέθηκε τον Απρίλιο.

     

    Οι περισσότερες συσκευές που διαθέτουν επεξεργαστές Clover Trail, κυκλοφόρησαν με λειτουργικό Windows 8 ή 8.1. Όσοι αναβάθμισαν σε Windows 10, εκμεταλλευόμενοι την δυνατότητα δωρεάν αναβάθμισης που παρείχε η Microsoft, δεν είχαν πρόβλημα μέχρι και την έκδοση Windows 10 Anniversary Update των Windows 10. Αυτό δεν ισχύει με την έκδοση Windows 10 Creators Update, η οποία πλέον δεν υποστηρίζει την εν λόγω σειρά επεξεργαστών, με την Microsoft να μην σκοπεύει να κάνει κάτι για αυτό, μιας και φαίνεται να είναι θέμα Intel.

     

    5970d3d3425dc_windows10hardwareerror.jpg

     

    Όπως εξηγεί εκπρόσωπος της Microsoft, με την υιοθέτηση του μοντέλου "Windows as a Service" με τα νέα Windows 10, οι χρήστες δεν χρειάζεται να αναβαθμίζουν σε κάποια νέα έκδοση των Windows κάθε λίγα χρόνια, αλλά μπορούν να απολαμβάνουν κάθε 6 μήνες τα πλεονεκτήματα μιας νέας αναβαθμισμένης έκδοσης του λειτουργικού τους. Με την αλλαγή του μοντέλου διάθεσης των Windows, η Microsoft προσάρμοσε την πολιτική υποστήριξης του εκάστοτε hardware, με βάση την υποστήριξη που λαμβάνει αυτό από τον κατασκευαστή του. Πιθανή παύση υποστήριξης από τον κατασκευαστή του hardware, ενδεχομένως να καταστήσει αυτό ασύμβατο με μελλοντικές εκδόσεις των Windows 10, κάτι που συνέβη στην περίπτωση των επεξεργαστών Clover Trail.

     

    Η Microsoft πάντως σκοπεύει να παρέχει υποστήριξη με την μορφή ενημερώσεων ασφαλείας στις συσκευές με επεξεργαστές Clover Trail, έως και το 2023, χρονιά που θα σταμάταγε η σχετική υποστήριξη αν οι χρήστες είχαν παραμείνει με τα Windows 8.1.

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.