Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Είμαστε στα πρόθυρα της μετάβασης σε ανάλυση 8K στο Gaming;

    Με την κυκλοφορία του Xbox Series X και του PlayStation 5 το 2020, αρχίσαμε να βλέπουμε την εποχή του 4K στα παιχνίδια κονσόλας που κάνουν πλήρη χρήση τηλεοράσεων με αναλύσεις 4K (δηλαδή, "Ultra HD" 3840×2160 pixel). Τώρα, τουλάχιστον ένας κατασκευαστής τηλεοράσεων σχεδιάζει ήδη να υποστηρίξει κονσόλες με δυνατότητα 8K (δηλαδή ανάλυση 7680×4320) που πιστεύει ότι θα κυκλοφορήσουν τα επόμενα δύο χρόνια.
    Ο πολωνικός gaming ιστότοπος PPL αναφέρει μια πρόσφατη παρουσίαση από την κινεζική εταιρεία παραγωγής τηλεοράσεων και ηλεκτρονικών ειδών TCL. Σε μια διαφάνεια κατά τη διάρκεια αυτής της παρουσίασης εμφανίστηκε ένας οδικός χάρτης για αυτό που η TCL βλέπει ως κονσόλες "Gen 9.5" που θα κυκλοφορήσουν το 2023 ή το '24. Αυτές οι υποτιθέμενες κονσόλες - τις οποίες η διαφάνεια ονομάζει το PS5 Pro και το "New Xbox Series S/X" - θα μπορούν να υποστηρίξουν ανάλυση 8K και έως και 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο, σύμφωνα με τη διαφάνεια της TCL.

     

    ppl.jpg

     

    Αρχικά, δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι ένας λιγότερο γνωστός κατασκευαστής τηλεοράσεων διέρρευσε επίσημα τα επόμενα σχέδια της Sony και της Microsoft για κονσόλες. Όπως επισημαίνει ο Jeff Grubb της GamesBeat, μπορείτε να πείτε ότι η TCL κάνει εικασίες σχετικά με τα σχέδια των κατασκευαστών κονσολών "επειδή ανέβαζαν τις πληροφορίες με μεγάλα γράμματα σε μια σκηνή. Εάν η εταιρεία ήξερε για τι μιλούσε, τότε θα ήταν κάτω από συμφωνία μη αποκάλυψης (NDA)».

    Ωστόσο, οι εικασίες για μια νέα αναβάθμιση στα ήδη υπάρχοντα μοντέλα, δεν είναι εντελώς τραβηγμένες. Σε τελική ανάλυση, ήταν τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία του Xbox One και του PS4 που είδαμε τα Xbox One X και PS4 Pro, τα οποία πρόσφεραν αύξηση ανάλυσης σε σχέση με τις προκατόχους κονσόλες τους.

    Εφόσον ούτως ή άλλως κάνουμε εικασίες, αξίζει να θέσουμε το ερώτημα: Υπάρχει κάποια πραγματική αξία σε μια κονσόλα που μπορεί να βγάζει σε ανάλυση 8K; Και οι παίκτες θα χρειαστεί να κάνουν αναβάθμιση σε τηλεόραση με δυνατότητα 8K στο άμεσο μέλλον;


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.