Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η κατάργηση του SGX από την Intel αποτρέπει την αναπαραγωγή Ultra HD Blu-Ray σε υπολογιστές

    Η Intel αφαίρεσε τη δυνατότητα ασφαλείας SGX από τους επεξεργαστές της 11ης και νεότερης γενιάς. Το πρόβλημα είναι ότι η δυνατότητα ασφαλείας αυτή, είναι μία από τις απαιτήσεις για την αναπαραγωγή δίσκων Ultra HD Blu-Ray σε συστήματα υπολογιστών. 
    Η μορφή Ultra HD Blu-Ray, που συχνά αναφέρεται ως 4K Ultra HD ή 4K Blu-Ray, υποστηρίζει αναπαραγωγή 4K UHD με ανάλυση 3840x2160. Μία από τις απαιτήσεις για την αναπαραγωγή δίσκων Ultra HD Blu-Ray σε υπολογιστές είναι να υποστηρίζεται το SGX από τον εγκατεστημένο επεξεργαστή και από το υλικολογισμικό της μητρικής πλακέτας. Η απαίτηση αυτή έχει καθοριστεί από την Ένωση Δίσκων Blu-Ray. Εκτός από το SGX, η αναπαραγωγή προστατεύεται από HDCP 2.2 και AACS 2.0, ενώ ορισμένοι δίσκοι χρησιμοποιούν AACS 2.1. Οι επεκτάσεις Intel Software Guard (SGX) "επιτρέπουν σε επίπεδο χρήστη καθώς και σε σε επίπεδο κώδικα λειτουργικού συστήματος να ορίζονται ιδιωτικές περιοχές μνήμης, που ονομάζονται θύλακες, των οποίων το περιεχόμενο προστατεύεται και δεν μπορεί να διαβαστεί ή να αποθηκευτεί από οποιαδήποτε διεργασία εκτός του ίδιου του θύλακα, ακόμα και από διεργασίες που έχουν αναβαθμισμένα προνόμια.

    Τα φύλλα δεδομένων για τους επεξεργαστές Intel Core 11ης και 12ης γενιάς, αναφέρουν τις επεκτάσεις Intel Software Guard ως απαρχαιωμένη τεχνολογία.

    Οι χρήστες υπολογιστών που χρησιμοποιούν συσκευές με επεξεργαστές Intel 11ης γενιάς ή νεότερους επεξεργαστές δεν μπορούν πλέον να αναπαράγουν δίσκους Ultra HD Blu-Ray σε αυτές τις συσκευές λόγω της απαίτησης που λείπει. Η Cyberlink, παραγωγός δημοφιλούς λογισμικού αναπαραγωγής DVD και Blu-Ray, δημοσίευσε μια καταχώριση συχνών ερωτήσεων στον ιστότοπό της που επιβεβαιώνει το πρόβλημα. Η εταιρεία προτείνει στους χρήστες να παραμείνουν σε παλαιότερους επεξεργαστές Intel, για την ακρίβεια επεξεργαστές Intel 7ης έως 10ης γενιάς, καθώς αυτοί υποστηρίζουν τη δυνατότητα SGX και διασφαλίζουν ότι οι δίσκοι Ultra HD Blu-Ray μπορούν να αναπαραχθούν στη συσκευή. Η Cyberlink προτείνει περαιτέρω στους χρήστες να μην ενημερώνουν τις συσκευές τους στην πιο πρόσφατη έκδοση των Windows, Windows 11, και να μην ενημερώνουν τα προγράμματα οδήγησης Intel, καθώς ενδέχεται να καταργήσουν τη δυνατότητα SGX στο πρόγραμμα οδήγησης του επεξεργαστή.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.