Jump to content


  • yanni
    yanni

    Απότομα άλματα στην θερμοκρασία των i7 7700(K), αναφέρουν χρήστες

    Απότομα άλματα στην θερμοκρασία των i7 7700 και i7 7700K αναφέρουν κάποιοι χρήστες στο διαδίκτυο με τις αναφορές αυτές να δημοσιοποιούνται και στο forum της ίδιας της Intel. Οι χρήστες παρατηρούν τους επεξεργαστές τους να ανεβάζουν απότομα θερμοκρασία, ωθώντας και το σύστημα ψύξης να δουλέψει πιο έντονα.

     

    Σύμφωνα με τις αναφορές αυτές, οι επεξεργαστές ανεβάζουν απότομα θερμοκρασία έως και 90 βαθμούς Κελσίου, με την Intel να δίνει ως ασφαλές όριο για τον επεξεργαστή τους 100 βαθμούς. Κάποιος χρήστης ανέφερε μάλιστα ότι προχώρησε σε delid του επεξεργαστή του και αν και τον λειτουργεί default με υδρόψυξη, συνεχίζει να αντιμετωπίζει το πρόβλημα αυτό. Το θέμα φαίνεται να μην είναι νέο, αλλά να συμπληρώνονται ήδη τρεις μήνες από την πρώτη αναφορά.

     

    Η μόνη αντίδραση της Intel ήταν ένα πρόσφατο forum post το οποίο θεωρούσε φυσιολογική συμπεριφορά την αύξηση της θερμοκρασίας ενός επεξεργαστή, όταν αυτός άλλαζε κατάσταση, από idle, σε εκτέλεση κάποιας εφαρμογής. Το post της Intel, το οποίο αναφέρεται ειδικότερα στον i7 7700K, δεν φαίνεται να είναι η απάντηση που περίμεναν να ακούσουν οι χρήστες, ενώ προκαλεί εντύπωση και  η προτροπή της εταιρίας να λειτουργούν τον i7 7700K εντός των ορίων λειτουργίας  του. Με λίγα λόγια η Intel προτρέπει τους χρήστες ενός επεξεργαστή που πωλείται για υπερχρονισμό, να μην τον υπερχρονίσουν.

     

    Μένει να δούμε αν θα υπάρξει συνέχεια σε όλη αυτή την ιστορία ή αν απλά πρόκειται για καπνό χωρίς φωτιά.

     

    590d007c01ac2_i77700tempspike1.jpg

     

    i7 7700 temp spike 2.jpg

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.