Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η μεγάλη επιτυχία του Pentium G4560 φαίνεται να ωθεί την Intel στον περιορισμό της διαθεσιμότητάς του

    Μπορεί ο τίτλος να φαίνεται αρχικά παράλογος, αλλά ο Pentium G4560 είναι ένας από τους οικονομικούς επεξεργαστές της Intel, με τιμή στην Ελληνική αγορά λίγο πάνω από τα 60 ευρώ. Υπερβολική επιτυχία του μοντέλου αυτού, σημαίνει ότι ακριβότεροι επεξεργαστές, οι οποίοι θα απέφεραν υψηλότερο κέρδος στην Intel, δεν πουλάνε όσο καλά θα μπορούσαν.  Σύμφωνα λοιπόν με τελευταίες φήμες η Intel έχει αποφασίσει να περιορίσει την διαθεσιμότητά του.

     

    Με τους τελευταίας γενιάς Kaby Lake επεξεργαστές μπορεί να μην είδαμε κοσμοϊστορικές αλλαγές στις ακριβές κατηγορίες, με τον 7700K να μην είναι σημαντικά ταχύτερος έναντι του 6700K, αλλά στην χαμηλή κατηγορία των Pentium, είχαμε μια πολύ σημαντική αλλαγή. Οι νέοι Kaby Lake Pentium, υποστηρίζουν HyperThreading το οποίο τους επιτρέπει να επεξεργάζονται τα διπλάσια threads έναντι των παλαιότερων μοντέλων. Το HyperThreading ήταν η κύρια διαφορά μέχρι πρόσφατα μεταξύ ενός i3 και ενός Pentium.

     

    Με τους Pentium να υποστηρίζουν HyperThreading, αλλά και να έχουν πλέον 3MB cache έναντι 2MB που είχαν στο παρελθόν, τα μόνα πράγματα που τους διαφοροποιούν έναντι των i3, είναι η χαμηλότερη συχνότητα λειτουργίας και η απουσία υποστήριξης των AVX εντολών και των νέων προϊόντων Intel Optane memory, αλλά και η διπλάσια τιμή του i3. Αυτό σημαίνει προφανώς ότι κάποιος που ψάχνει να αγοράσει έναν οικονομικό επεξεργαστή, δεν έχει πρακτικά κανέναν λόγο να πάει σε i3. Αυτό φαίνεται να το συνειδητοποίησε η Intel η οποία σύμφωνα με το DigiWorthy προχώρησε σε μείωση της παραγωγής των G4560, προκειμένου να τους κάνει πιο δυσεύρετους και να υποχρεώνονται οι πελάτες της να στρέφονται σε κάποιο ακριβότερο μοντέλο.

     

    Στο Skroutz ο G4560 υπάρχει ακόμα, με τιμή κατά μέσο όρο λίγο πάνω από τα 60 ευρώ,  με τα περισσότερα μαγαζιά όμως - με εξαίρεση ένα - να τον έχουν ως "κατόπιν παραγγελίας". Αν σκέφτεστε να στήσετε κάποιο σύστημα με τον εν λόγω Pentium ίσως να πρέπει να βιαστείτε. Η αμέσως επόμενη επιλογή, πάνω από τα 85 ευρώ, είναι ο G4600.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.