Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Η NVIDIA ξεκινά τη διάθεση του GeForce NOW, μιας υπηρεσίας PC Game Streaming Anywhere με τιμές που χτυπούν ευθέως το Google Stadia

    Η υπηρεσία streaming παιχνιδιών GeForce NOW της NVIDIA είναι πλέον διαθέσιμη σε όλους, ενώ μέχρι τώρα μόνο λίγοι προνομιούχοι μπορούσαν να τη δοκιμάσουν στα πλαίσια του beta testing. Με την ανακοίνωση της υπηρεσίας από την NVIDIA, όλοι μπορούν πλέον να εγγραφούν στην υπηρεσία που επιτρέπει τη μεταφορά της εμπειρίας του pc gaming σε οποιαδήποτε πλατφόρμα π.χ. Mac, Smart TV, SHIELD TV, android phones.

     

    Για αυτούς που δεν έχουν ακούσει ποτέ για την ανάπτυξη του GeForce NOW τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια, πρόκειται για μια υπηρεσία που επιτρέπει streaming παιχνιδιών σε Full HD ανάλυση 60+fps, ακόμα και σε "αδύναμες" συσκευές όπως τα οικονομικά PCs και τα smartphones. Ο κύριος παράγοντας που θα παίζει ρόλο σε αυτές τις συσκευές είναι η ταχύτητα σύνδεσης με το internet που επηρεάζει τις καθυστερήσεις στην απόκριση του παιχνιδιού και την ποιότητα της εικόνας.

     

    large.small_RTX_ON-Metro_Exodus.jpg

     

    Αυτό είναι εφικτό, καθώς όλο το απαραίτητο hardware βρίσκεται στη μεριά των servers της NVIDIA. Οπότε ο τελικός χρήστης μπορεί να απολαμβάνει τα τελευταίας γενιάς παιχνίδια χωρίς να ανησυχεί για τη σύνθεση του δικού του pc ή smartphone και χωρίς να χρειάζεται να πληρώνει για πανάκριβες αναβαθμίσεις σε υλικό που, για την περίπτωση του AAA gaming, έχουν μικρή διάρκεια ζωής. Όλα αυτά βέβαια, προς το παρόν περιορίζονται σε αναλύσεις Full HD (1080p).

     

    large.geforce_now_3.jpg

     

    Η υπηρεσία GeForce NOW λειτουργεί λίγο διαφορετικά από το Google Stadia. Στον χρήστη επιτρέπεται να παίξει μέσω stream παιχνίδια που ήδη του ανήκουν και όχι παιχνίδια που αποτελούν μέρος μιας εναλλασσόμενης βιβλιοθήκης όπως στο Stadia. Συνεπώς ο χρήστης δεν χρειάζεται να ανησυχεί για την περίπτωση αφαίρεσης ενός τίτλου από τη βιβλιοθήκη της υπηρεσίας π.χ. λόγω θεμάτων αδειών.

     

    large.geforce_now_4.jpg

     

    Η υπηρεσία ούτως ή άλλως προσφέρει μια βιβλιοθήκη 30+ παιχνιδιών που ανήκουν στην κατηγορία free-to-play. Επιπρόσθετα υπάρχουν εκατοντάδες παιχνίδια που προσφέρει η NVIDIA και είναι έτοιμα για άμεση χρήση από την υπηρεσία (εάν βεβαίως ο χρήστης τα έχει αγορασμένα). Τα παιχνίδια αυτά αναβαθμίζονται με τυχόν patches αυτόματα στο cloud και ο τελικός χρήστης δεν χρειάζεται να ανησυχεί για το θέμα αυτό.

     

    large.geforce_now_pricing.jpg

     

    Η υπηρεσία GeForce NOW συνεργάζεται απρόσκοπτα με παιχνίδια που μπορεί να έχουν αγοραστεί από διάφορα stores. Οι χρήστες δεν θα έχουν πρόβλημα να παίξουν παιχνίδια είτε από το Steam είτε από το Epic Games Store ή από άλλες ηλεκτρονικές πλατφόρμες. Η ΝVIDIA αναφέρει σχετικά ότι "με την υπηρεσία αυτή θα μπορείτε να παίξετε παιχνίδια απ' όπου και αν είναι αγορασμένα. Αυτό σημαίνει ανοικτή πλατφόρμα. Αν το έχεις αγοράσει, σου ανήκει. Αν σου ανήκει, μπορείς να το παίξεις. Οι αγορές σου είναι πάντα δικές σου". 

     

    large.small_RTX_ON-Deliver_Us_The_Moon.jpg

     

    Η NVIDIA είναι έτοιμη λοιπόν να απελευθερώσει το GeForce NOW μετά από 70 εκατομμύρια ώρες streaming και πάνω από 300.000 beta testers. Με αυτή την ανατροφοδότηση η NVIDIA κυκλοφορεί επισήμως την υπηρεσία σε δύο εκδοχές. Η πρώτη εκδοχή είναι ελεύθερη, χωρίς συνδρομή, με περιορισμό μιας ώρας streaming πριν ο χρήστης αναγκαστεί να μπει πάλι σε ουρά αναμονής.

     

    Η εκδοχή "Founders" παρέχει προτεραιότητα πρόσβασης στους servers και "εκτεταμένο μήκος συνεδρίας (session length)", αν και η Nvidia δεν δηλώνει πόσο "εκτεταμένο" είναι αυτό το μήκος. Στην εκδοχή Founders, ο χρήστης έχει πρόσβαση και σε GeForce RTX Ray Tracing εμπειρία, εφόσον οι τίτλοι το υποστηρίζουν. Όλα αυτά έναντι 4,99$ το μήνα για το 2020, με τις πρώτες 90 ημέρες δωρεάν. Από το 2021, οι τιμές θα αυξηθούν, αλλά η NVIDIA δεν έχει δηλώσει πόσο.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.