Jump to content



  • yanni
    yanni

    Νέο SOC 10 πυρήνων αποκάλυψε η Mediatek

    .
    Το νέο SOC πάει ένα βήμα παραπέρα την σχεδίαση big.LITTLE που είχε ανακοινώσει η ARM το 2011 και στην οποία βασίζονται πολλά οκταπύρηνα SOCs σήμερα. Θυμίζουμε ότι στην πιο συνηθισμένη έκδοση της big.LITTLE σχεδίασης, το SOC διαθέτει δύο τετράδες(clusters) επεξεργαστών, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι πυρήνες χαμηλής κατανάλωσης που αναλαμβάνουν να τρέξουν όλες τις χαμηλών απαιτήσεων διεργασίες του λειτουργικού, ενώ οι άλλοι τέσσερις είναι υψηλών επιδόσεων και ενεργοποιούνται σε καταστάσεις όπου απαιτείται υψηλή επεξεργαστική ισχύς.

     

    Το Helio X20 της Mediatek, ακολουθάει σχεδίαση TINY.Medium.huge, όπως την ονομάζει η Mediatek και σύμφωνα με την εταιρία, εκτός από σημαντικά υψηλότερες επιδόσεις σε απαιτητικές εφαρμογές, προσφέρει και χαμηλότερη κατανάλωση έναντι της big.LITTLE σχεδίασης. Το SOC αποτελείται από δύο πυρήνες ARM Cortex A72 με συχνότητα λειτουργίας έως και 2.5 GHz (huge) για κορυφαίες επιδόσεις, τέσσερις ARM Cortex A53 πυρήνες με συχνότητα έως και 2.0 GHz (Medium) για τις περιπτώσεις που απαιτείται μια καλή ισορροπία μεταξύ επιδόσεων και κατανάλωσης και τέσσερις πυρήνες ARM Cortex A53 με συχνότητα έως και 1.4 GHz(TINY) για όταν απαιτείται χαμηλή κατανάλωση. Οι τρεις ομάδες επεξεργαστών είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους με το Mediatek Coherence System Interconnect (MCSI).

     

    Mediatek tinymediumhuge


    Helio X20

     

    Σύμφωνα με την Mediatek το Helio X20 θα είναι σε θέση να προσφέρει επιδόσεις έως και 40% υψηλότερες έναντι του Helio X10 (MT6795) της εταιρίας, το οποίο διαθέτει οκτώ πυρήνες με συχνότητα έως και 2.2GHz. Στο Antutu θα πετυχαίνει σκορ το οποίο θα υπερβαίνει τις 70000 πόντους καθιστώντας το, το κορυφαίο σε επιδόσεις της αγοράς. Επιπλέον το SOC θα υποστηρίζει LTE-A/Cat. 6 και θα κατασκευάζεται στα 20nm της TSMC. Η μαζική του παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούλιο, ενώ συσκευές βασισμένες σε αυτό θα δούμε στα τέλη του έτους.

     

    Helio X20 Antutu

     

    Επιπλέον του Helio X20 η Mediatek ανακοίνωσε αυτές τις μέρες την διαθεσιμότητα και δύο mid range τετραπύρηνων 64bit SOCs για tablets, τα Mediatek MT8163 και Mediatek MT8735. Το Mediatek MT8163 επιτυγχάνει σκορ άνω των 30000 πόντων στο Antutu, υποστηρίζει μόνο WiFi και αναμένεται να βρεθεί στην καρδιά αρκετών tablets χαμηλού κόστους. Το MT8735 θα είναι παρόμοιο με το MT8163, αλλά θα υποστηρίζει και LTE.

     

    MT8163 specs


    MT8735 specs

     

    Τέλος, μετρήσεις από ένα άλλο SOC της Mediatek εμφανίστηκαν στα Geekbench και GFXBench. Πρόκειται για μετρήσεις του τετραπύρηνου MT6735, οι οποίες το δείχνουν να είναι ταχύτερο έναντι του ανταγωνιστικού SOC της Qualcomm του Snapdragon 410.

     

    MT6735 bench01


    MT6735 bench02


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.