Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    Την AMD ευνοεί το DirectX 12 patch του Deus Ex: Mankind Divided

    Το Deus Ex: Mankind Divided είναι ο τελευταίος μεγάλος τίτλος παιχνιδιού που υποστηρίζει DirectX 12 μέσω ενός patch που κυκλοφόρησε η Square Enix. H Eidos, τo studio υπεύθυνο για τη δημιουργία του τίτλου, όπως είχαμε αναφέρει και παλαιότερα κυκλοφόρησε αρχικά το παιχνίδι με υποστήριξη μόνο για Directx 11.

     

    file-37f9ed612c378ae249.jpg

     

    H ιστοσελίδα Guru3D δοκίμασε το νέο DirectX 12 patch σε πέντε βασικές αρχιτεκτονικές που χρησιμοποιούν οι σύγχρονες κάρτες γραφικών, για την AMD : "Polaris", GCN 1.1 και GCN 1.2 και για την NVIDIA :  "Pascal" και "Maxwell," χρησιμοποιόντας τις εξής κάρτες : Radeon RX 480, Radeon R9 Fury X, Radeon R9 390X, GeForce GTX 1080, GeForce GTX 1060, και GeForce GTX 980. Οι κάρτες της  AMD χρησιμοποίησαν του RSCE 16.9.1 οδηγούς ενώ της NVIDIA τους GeForce 372.70. 

     

    37c.jpg

    37b.jpg

    37a.jpg

     

    Βλέποντας τους πίνακες, η αλλαγή από DirectX 11 σε DirectX 12, ευνοεί την AMD, αφού η εταιρία όχι μόνο δεν χάνει αλλά και σε μερικές περιπτώσεις κερδίζει μερικά frames.

     

    37f.jpg

     

    37d.jpg

    37e.jpg

    Οι κάρτες γραφικών της NVIDIA από την άλλη, σε κάποιες περιπτώσεις παραμένουν στην ίδια απόδοση αλλά σε αρκετές άλλες χάνουν σημαντικά ποσοστά. Οι κάρτες της ΑMD κρατάνε σταθερή την απόδοσή τους σε αναλύσεις 4K Ultra HD, ενώ κερδίζουν οριακά σε απόδοση στα 2560 x 1440. Στα 1080p είναι φανερό το κέρδος για την AMD από την αλλαγή σε DirectX 12. 

     

    Dues-Ex-Mankind-Divided-DirectX-12-benchmarks-AMD-Nvidia-2.png

     

    Βέβαια μία πρόγευση είχαμε πάρει με τον πρώτο τίτλο παιχνιδιού που κυκλοφόρησε με υποστήριξη DirectX 12, το Ashes of the Singularity, στο οποίο η AMD είχε το προβάδισμα, αλλά και στο Τotal War: Warhammer. Η AMD έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η αρχιτεκτονική Graphics CoreNext σε συνδυασμό με την hardware προσέγγισή τους στο"Asynchronous compute", που επιτρέπει στις κάρτες γραφικών να εκτελούν υπολογισμούς ταυτόχρονα,  καθιστά τις κάρτες γραφικών Radeon καλύτερη επιλογή για το DirectX 12 και το Vulkan. 

     

    Περισσότερα και αναλυτικά αποτελέσματα μπορείτε να δείτε στο Guru3d.com.

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.