Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    H Microsoft απελευθερώνει τον πηγαίο κώδικα του exFAT

    H Microsoft ανακοίνωσε ότι πρόκειται να εισάγει υποστήριξη exFAT στον Linux Kernel, με τον κώδικα που θα συνεισφέρει να υπάγεται στην GPLv2.

     

    Τα νέα είναι ιδιαίτερα ευχάριστα, όχι μόνο για την κοινότητα του ανοικτού λογισμικού, αλλά και για τους απανταχού τελικούς χρήστες των προϊόντων που χρησιμοποιούν exFAT, καθώς οι κατασκευάστριες εταιρείες δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν πλέον δικαιώματα.

     

    To exFAT είναι ένα proprietary σύστημα αρχείων που δημιουργήθηκε το 2006 από την Microsoft για χρήση κυρίως σε προϊόντα flash μνήμης. Σήμερα χρησιμοποιείται ευρύτατα παντού, σε USB drives, SD cards, digital cameras, MP3 players και σε πολλές άλλες συσκευές.

     

    Αν και στο Linux υποστηρίζεται το exFAT μέσω τρίτων πηγών λογισμικού που έχουν προκύψει με reverse engineering, πλέον η υποστήριξη του exFAT θα μπορεί να είναι εγγενής στον Linux Kernel και «out-of-the-box».

     

    Όπως δήλωσε ο John Gossman, μηχανικός λογισμικού της Microsoft, «Τα νέα είναι τεράστια, γιατί για πρώτη φορά ο Linux Kernel θα υποστηρίζει την τεχνολογία exFAT με σιγουριά» καθώς κανένας δεν πρόκειται να μηνυθεί για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων ή πατεντών αν χρησιμοποιεί το exFAT.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.