Jump to content
 • [Case Review]Raijintek Coeus EVO TC


  Πρόλογος

   

  Δεν ξέρω για ποιον λόγο, ίσως πάντως να μην είναι τόσο ανεξήγητος, με το που έρχεται στα χέρια μου για παρουσίαση κάποιο κουτί της Raijintek, αμέσως μου γεννιέται η ανάγκη να κάνω μία αναδρομή στην Ελληνική μυθολογία. Και πως να μην την κάνει κάποιος άλλωστε, όταν τα ονόματα που επιλέγει η εταιρία, αντλούνται αυστηρά από αυτήν.

   

  Σήμερα λοιπόν θα δούμε μαζί το Raijintek Coeus EVO TC, ελληνιστί τον Raijintek Κόιο EVO TC αν προτιμάτε. Ο Κόιος ήταν ένας από τους Τιτάνες και γιος της Γαίας και του Ουρανού. Με τη σειρά του, αφού ζευγάρωσε (αν έχετε τους Θεούς σας) με την αδερφή του(!!) Φοίβη, απέκτησε την Λητώ και την Αστερία. Ο Κόιος έδωσε το όνομά του σύμφωνα με την παράδοση σε ένα από τα όμορφα νησιά μας, την Κω και μαζί με την Φοίβη προσωποποιούσαν την πρωταρχική πηγή της γνώσης.

   

  Το τέλος λίγο πολύ είναι γνωστό μιας και ως Τιτάνας είχε την ίδια μοίρα με τους άλλους Τιτάνες. Ο Δίας μαζί με τους υπόλοιπους Ολύμπιους Θεούς κατά την Τιτανομαχία, τον έστειλαν στα Τάρταρα. Ελπίζουμε μετά τη σημερινή Τιτανομαχία... δηλαδή παρουσίαση, να μην δούμε το κουτί στα Τάρταρα του βαθμολογικού πίνακα!

   

  large.raijintek_coeus_evo_tc_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filte-terior_hardware_installation_watercooling_radiator_image140.jpg

   

  Χαρακτηριστικά

   

  Τα κύρια χαρακτηριστικά του προϊόντος αναφέρονται παρακάτω. Η έκδοση TC, που είναι και αυτή της παρουσίασης, διαφέρει από την απλή ως προς των αριθμό των προεγκατεστήμενων ανεμιστήρων και την θύρα Type-C στο front panel. Η έκδοση TC, έρχεται με τρεις ανεμιστήρες στην πρόσοψη και έναν στο πίσω μέρος, ενώ η απλή έκδοση, έρχεται μόνο με αυτόν στο πίσω μέρος.

   

  large.raijintek_coeus_evo_specifications_case_review_aluminum_tempered_glass.PNG

   

  Το προϊόν είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά με τιμή 141.75€. Να αναφέρουμε ότι στην τιμή, συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ, όχι όμως και τα έξοδα αποστολής. Η δε εγγύηση είναι διετής, όπως συμβαίνει άλλωστε σε όλα τα κουτιά της κατασκευάστριας.

   

   

  Συσκευασία και περιεχόμενα

   

  H συσκευασία του κουτιού έφτασε στα χέρια μας σε όχι και τόσο καλή κατάσταση. Μάλιστα μας έζωσαν τα φίδια καθώς ακούγαμε "κουδουνίσματα" κατά τη μεταφορά της, αλλά ευτυχώς το κουτί ήταν σε άψογη κατάσταση. Αυτό που ακούγαμε, δεν ήταν άλλο, από το σακουλάκι με τις βίδες που είχε ανοίξει και σκόρπισε το περιεχόμενό του μέσα στο κουτί.

   

  large.raijintek_coeus_evo_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_image044.jpg large.raijintek_coeus_evo_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_image045.jpglarge.raijintek_coeus_evo_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_image046.jpg large.raijintek_coeus_evo_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_image047.jpg

   

  Η κούτα έχει επάνω της όλα τα κύρια χαρακτηριστικά του κουτιού, έχει και την ένδειξη Glass για να προσέξει ο μεταφορέας αλλά... Ευτυχώς τα δύο μεγάλα και χοντρά κομμάτια από φελιζόλ, έβαλαν το λιθαράκι τους, για να παραλάβουμε ένα προϊόν σε άριστη κατάσταση.

   

  large.raijintek_coeus_evo_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_image048.jpg

   

  Εντός της συσκευασίας, αφού μαζέψαμε όλες τις βίδες και τα παρελκόμενα, τα οποία ίσως κάποια στιγμή θα πρέπει η Raijintek να τα τακτοποιεί μέσα σε ένα μικρό χάρτινο κουτί, βρήκαμε και το manual του κουτιού. Όποιος από εσάς θέλει να το δει αναλυτικά, αρκεί ένα κλικ εδώ.

   

  large.raijintek_coeus_evo_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_image049.jpg large.raijintek_coeus_evo_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_image050.jpg

   

  Εξωτερικό Μέρος

   

  Πριν ξεκινήσει η περιγραφή του εξωτερικού μέρους του κουτιού, να πω ότι ήταν από τις πιο απαιτητικές φωτογραφίσεις που έχω κληθεί να κάνω στα τόσα χρόνια παρουσιάσεων και θέλω προκαταβολικά, να ζητήσω την κατανόησή σας :)

  Το κουτί δεν είχε σε μία, δεν είχε σε δύο, δεν είχε σε τρεις αλλά είχε σε τέσσερις από τις έξι πλευρές του Tempered glass, με αποτέλεσμα οι αντανακλάσεις να είναι αρκετά ενοχλητικές τόσο για μένα, όσο είμαι σίγουρη ότι θα είναι και για εσάς σε αυτήν την παρουσίαση.

   

  Η πρώτη διερευνητική ματιά δείχνει αυτό που σας ανέφερα. Τζάμι παντού και μάλιστα ακόμα και στο δεξιό πλαϊνό που θα είναι τα καλώδια. Παρόλο που τα Tempered glasses είναι ελαφρά φιμέ, με αυτό που βρίσκεται στο δεξιό πλαϊνό να είναι ακόμα πιο σκούρο, καλά θα κάνετε να δώσετε λίγο παραπάνω προσοχή, γιατί όλο και κάτι θα φανεί.

   

  large.raijintek_coeus_evo_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filters_image054.jpg large.raijintek_coeus_evo_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filters_image053.jpg

   

  Στην πρόσοψη του κουτιού -πέρα από το καταπληκτικό μου τρίποδο- βλέπουμε τέρμα επάνω και τέρμα κάτω, δύο κυλίνδρους επενδεδυμένους με ελαστικό υλικό. Οι κάτω (θα δούμε και στη συνέχεια ότι έχουμε τέσσερις στο σύνολο κυλίνδρους) παίζουν τον ρόλο των ποδιών, ενώ οι επάνω, τον ρόλο των χειρολαβών, έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί εύκολα να το μεταφέρει.

   

  large.raijintek_coeus_evo_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filters_image055.jpg

   

  Το front panel του κουτιού βρίσκεται στο επάνω μέρος της πρόσοψης και φέρει ένα κάλυμμα από βουρτσισμένο αλουμίνιο. Από αριστερά προς τα δεξιά, βλέπουμε  το power button με το power LED να είναι ενσωματωμένο σε αυτό, δύο mini jack για μικρόφωνο και ακουστικά, δύο θύρες USB3.0 και μία θύρα USB type-C. Και ναι, λάμπει δια της απουσίας του το κουμπί Reset.

   

  large.raijintek_coeus_evo_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filters_image056.jpg large.raijintek_coeus_evo_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filters_image057.jpg

   

  Στην πρόσοψη είδαμε ότι υπάρχουν και τρεις προεγκατεστημένοι ανεμιστήρες για να δροσίσουν το εσωτερικό του κουτιού. Όπως είδαμε όμως το κουτί περιμετρικά έχει τζάμια, οπότε γεννάται η απορία του πως τροφοδοτούνται με αέρα. Η απάντηση είναι απλή και φαίνεται στην φωτογραφία που ακολουθεί. Τα τζάμια πατάνε πάνω σε αποστάτες και οι ανεμιστήρες θα πάρουν αέρα περιμετρικά από αυτά. Τώρα αν θα φτάσει η απόσταση των 5mm που έχει αφήσει η κατασκευάστρια, νομίζουμε θα φανεί στις μετρήσεις θερμοκρασιών. 

   

  large.raijintek_coeus_evo_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filters_image059.jpg

   

  Για να αφαιρέσουμε το τζάμι της πρόσοψης αρκεί να ξεβιδώσουμε τέσσερις χειρόβιδες με κανελάζ. Οι χειρόβιδες φέρουν ελαστική ροδέλα για την απόσβεση κραδασμών αλλά και να μην τραυματίσουν το γυαλί και το γυαλί με τη σειρά του, έχει υποστεί την ανάλογη επεξεργασία για να μην κόβει τον χρήστη.

   

  large.raijintek_coeus_evo_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filters_image058.jpg large.raijintek_coeus_evo_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filters_image060.jpg

   

  Και κάπως έτσι μπορούμε να δούμε την πρόσοψη χωρίς τις ενοχλητικές αντανακλάσεις. Πρώτη παρατήρηση ότι δεν υπάρχει φίλτρο στο σημείο, όπου τρεις ανεμιστήρες αναλαμβάνουν να εισάγουν αέρα μέσα στο κουτί. Στο σημείο αυτό, ο χρήστης μπορεί να κρατήσει τους τρεις προεγκατεστημένους ανεμιστήρες ή μπορεί να τους αφαιρέσει και να προσθέσει 2x140mm ανεμιστήρες, εφόσον το επιθυμεί. 

   

  large.raijintek_coeus_evo_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filters_image061.jpg

   

  Στο κάτω μέρος βλέπουμε το Logo της κατασκευάστριας Raijintek και...

   

  large.raijintek_coeus_evo_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filters_image062.jpg

   

  ... Καιρός να εκτελέσουμε την πρώτη περιστροφή, να δούμε το αριστερό πλαϊνό και φυσικά εμένα με το τρίποδό μου.

  Όλο το αριστερό πλαϊνό είναι ένα κομμάτι tempered glass 4mm πάχους και ελαφρά φιμέ. Αξίζει πριν συνεχίσουμε την βόλτα μας στο εξωτερικό μέρος, να κάνουμε μία στάση στον τρόπο στήριξης των χειρολαβών πάνω στο σασί, ο οποίος είναι απλός και ταυτόχρονα καλαίσθητος, μιας και έχουν επιλεγεί μαύρες πομπέ αλενόβιδες. 

   

  large.raijintek_coeus_evo_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filters_image063.jpg large.raijintek_coeus_evo_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filters_image064.jpg

   

  Στο πίσω μέρος του κουτιού έχουμε πολλά να πούμε. Πέρα από τα κλασικά, που είναι η θέση για το Ι/Ο shield, η θέση για τον 120mm ανεμιστήρα που έρχεται προεγκατεστημένος, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό στους 4 προεγκατεστημένους ανεμιστήρες, τα 8 PCI brackets, τις 4 οπές εξοπλισμένες με grommets για την διέλευση σωλήνων υδρόψυξης και τέρμα κάτω την θέση για το ATX τροφοδοτικό,  βλέπουμε κάποιες γρίλιες στο επάνω μέρος και ένα σχετικά μεγάλο κενό δεξιά από τα PCI brackets. και τα δύο σημεία θα είναι σημεία που μπορεί να περάσει σκόνη. Στο επάνω μέρος με τις γρίλιες, πέρα από τον ανεμιστήρα του πίσω μέρους, εάν ο χρήστης εγκαταστήσει ανεμιστήρες στην οροφή του κουτιού θα δημιουργηθεί τοπικά αρνητική πίεση. Συνεπώς, η είσοδος σκόνης είναι σίγουρη. Το ίδιο ισχύει και για το κενό στα δεξιά των PCI brackets, όπως σχολιάζουμε κατά καιρούς. 

   

  large.raijintek_coeus_evo_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filters_image065.jpg

   

  Ένα ακόμα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό που φαίνεται στο πίσω μέρος, είναι οι πέντε στο σύνολο βίδες που σημειώνονται στην παρακάτω φωτογραφία με πορτοκαλί βελάκια. Ο ρόλος τους είναι να συγκρατούν το Motherboard tray, όπως και την καλύπτρα του τροφοδοτικού, τα οποία όπως θα φανεί και στην πορεία είναι αφαιρούμενα.

   

  large.raijintek_coeus_evo_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filters_image066.jpg

   

  Το δεξιό πλαϊνό είναι μία έκπληξη που το συναντάμε μέσα σε έναν "γυάλινο κόσμο" και αυτό καθώς είναι αυτό που κρύβει όλη μας την ακαταστασία σε ένα PC build.  Ευτυχώς είναι λιγότερο διαφανές από ότι το tempered glass που είδαμε στο αριστερό πλαϊνό.

   

  large.raijintek_coeus_evo_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filters_image067.jpg

   

  Ξαπλώνουμε το κουτί κάτω για να δούμε τι κρύβει το κάτω μέρος του. Αρχικά εντοπίζουμε το φίλτρο στη θέση για το τροφοδοτικό, που δεν είναι συρταρωτό (εμποδίζουν τα πόδια) αλλά συγκρατείται με τέσσερις χειρόβιδες. Δεν είναι και ο πιο πρακτικός τρόπος και όντως δεν θα μπορούσε να είναι συρταρωτό, αλλά θα μπορούσε να είναι μαγνητικό και να μην πρέπει ο χρήστης κάθε φορά που θέλει να το αφαιρέσει, να φέρνει τα πάνω κάτω.

  Στα αριστερά εντοπίζουμε άλλες τέσσερις χειρόβιδες, που καλά το σκεφτήκατε, έχουν να κάνουν με την θέση δίσκων.

   

  large.raijintek_coeus_evo_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filters_image070.jpglarge.raijintek_coeus_evo_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filters_image069.jpg large.raijintek_coeus_evo_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filters_image071.jpg

   

  Κλείνοντας την περιήγησή μας στο εξωτερικό μέρος του Raijintek Coeus EVO TC κάνουμε μία στάση στην οροφή του κουτιού, όπου επίσης συναντάμε τζάμι. Η απόσταση και εδώ του τζαμιού από το σασί του κουτιού είναι 5mm, όπως και στις υπόλοιπες πλευρές που φέρουν γυάλινη επένδυση και όσον αφορά τις θέσεις για ανεμιστήρες, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει είτε 2x120mm, είτε 2x140mm.

   

  large.raijintek_coeus_evo_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filters_image073.jpglarge.raijintek_coeus_evo_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filters_image072.jpg large.raijintek_coeus_evo_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filters_image079.jpg

   

   

   

  Εσωτερικό Μέρος

   

  Έφτασε η ώρα να μπούμε στον εσωτερικό κόσμο του Raijintek Coeus EVO TC. 

   

  large.raijintek_coeus_evo_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filters_image074.jpg

   

  Η περιήγηση στο εσωτερικό του κουτιού ξεκινάει από τα δεξιά, όπου αντικρίζουμε την συστοιχία από τους τρεις ανεμιστήρες 120mm που έρχονται προεγκατεστημένοι. Οι ανεμιστήρες "ξεκουράζονται" πάνω σε ένα fan/radiator holder, το οποίο τους απομακρύνει από την πρόσοψη και θα δούμε αναλυτικά λίγο αργότερα το γιατί.

   

  large.raijintek_coeus_evo_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filters_image080.jpg

   

  Οι ανεμιστήρες με κωδική ονομασία BDL12025S της κατασκευάστριας Raijintek ,συναντώνται με την ίδια κωδική ονομασία και σε άλλα προϊόντα της εταιρίας. Η διαφορά των ανεμιστήρων που φέρει το Raijintek Coeus EVO TC σε σχέση με αυτούς για παράδειγμα που φέρει το έτοιμο Kit υδρόψυξης Raijintek Orcus 240, είναι ότι οι πρώτοι είναι μονόχρωμοι, ενώ η δεύτεροι RGB.

  Πλέον όμως, όποιος ανεμιστήρας της κατασκευάστριας φέρει την κωδική ονομασία BDL12025S είναι RGB και όχι μονόχρωμος βάση τα λεγόμενα της εταιρίας, μιας και το κουτί βγήκε στην αγορά πριν γίνει η μετάβαση σε RGB στους κωδικούς αυτούς για την κατασκευάστρια.

   

  large.raijintek_coeus_evo_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filters_image102.jpg

   

  Οι ανεμιστήρες έχουν διάφανη φτερωτή, μαύρο πλαίσιο και το δακτυλίδι περιμετρικά της φτερωτής που είναι και φωτιζόμενο, είναι διάφανο γαλακτερό.

   

  large.raijintek_coeus_evo_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filters_image099.jpglarge.raijintek_coeus_evo_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filters_image100.jpg

   

  Κάτι που αξίζει να πούμε για την συνδεσμολογία των ανεμιστήρων είναι ότι στο καλώδιο τους, έχουν ένα 3pin fan connector, ένα molex male/female και έναν διακόπτη ενεργοποίησης και απενεργοποίησης του φωτισμού. Το τελευταίο προσωπικά δεν μου λέει κάτι σαν χαρακτηριστικό. Πιο πολύ βάσανο είναι να κρύψει ο χρήστης τους διακόπτες και αν ποτέ θελήσει να τους χρησιμοποιήσει, θα πρέπει να ανοίξει το κουτί. Εκεί όμως που θέλω να σταθώ, είναι στον τρόπο σύνδεσης των ανεμιστήρων.

   

  Εδώ υπάρχουν δύο επιλογές:

   

  1) Να συνδεθούν τα 3pin connector στην μητρική και να αφήσουμε την μητρική να ελέγχει τις στροφές των ανεμιστήρων, ανάλογα τις θερμοκρασίες των εξαρτημάτων στο εσωτερικό του κουτιού. Σε αυτή τη περίπτωση όμως, τα LEDs των ανεμιστήρων θα αυξάνουν και θα μειώνουν την φωτεινότητά τους ανάλογα τις στροφές.

  2) Και η δεύτερη περίπτωση, να συνδεθεί το molex στο τροφοδοτικό. Σε αυτή τη περίπτωση έχουμε full στροφές και full φωτισμό. Το κουτί δοκιμάστηκε και με τον δεύτερο τρόπο για την μέτρηση του θορύβου και δεν ήταν ενοχλητικά τα πράγματα. Αναλυτικότερα βέβαια θα δούμε στις μετρήσεις θερμοκρασιών και ήχου.

   

  large.raijintek_coeus_evo_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filters_image101.jpg

   

  Στο επάνω μέρος, βλέπουμε το εσωτερικό της οροφής του κουτιού, που μπορεί να φιλοξενήσει είτε 2x120mm, είτε 2x140mm ανεμιστήρες. Για τους λάτρεις της υδρόψυξης, υπάρχουν διαθέσιμα σχεδόν 7cm απόστασης της οροφής από τον πρώτο αποστάτη, γεγονός που δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το εάν μπορεί να μπει διπλό ψυγείο. 

   

  large.raijintek_coeus_evo_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filters_image077.jpg large.raijintek_coeus_evo_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filters_image078.jpg

   

  Στο πίσω μέρος βλέπουμε τον τέταρτο ανεμιστήρα 120mm που συνοδεύει το κουτί και είναι ακριβώς ίδιος με αυτούς της πρόσοψης. Κάτω από αυτόν υπάρχουν τέσσερις τρύπες με Grommets για να περαστεί είτε soft, είτε hard tubing και τα οκτώ στον αριθμό PCI slots, εξοπλισμένα με χειρόβιδες.

   

   

  large.raijintek_coeus_evo_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filters_image081.jpg

   

  Στο σημείο που είναι η καλύπτρα για το τροφοδοτικό, έχουμε αρκετά να πούμε. Αρχικά υπάρχει ένα μαγνητικό φίλτρο αέρα και μακρόστενες οπές, που υποδηλώνουν ότι ο χρήστης μπορεί να προσθέσει ανεμιστήρες. Το αν αξίζει να προχωρήσει κάποιος σε μία τέτοια κίνηση, όταν πλέον θα έχει προστεθεί και το τροφοδοτικό στα αριστερά νομίζω φαίνεται στην φωτογραφία αυτή. Το καλό είναι ότι με μία πολύ μικρή μετατροπή, αυτό το φίλτρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην οροφή. Οπότε σας βάζουμε ιδέες :) 

   

  large.raijintek_coeus_evo_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filters_image076.jpglarge.raijintek_coeus_evo_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filters_image075.jpg

   

  Η καλύπτρα αποτελείται από δύο τμήματα, που και τα δύο είναι αφαιρούμενα. Όλες οι συνδέσεις στο κουτί γίνονται μέσω βιδών, οπότε αρκεί λίγο υπομονή από την μεριά του χρήστη να τις εντοπίσει όλες και να αφαιρέσει το τμήμα το οποίο θέλει. 

   

  large.raijintek_coeus_evo_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filters_image096.jpg 

  Στην καρδιά του εσωτερικού βλέπουμε το Motherboard tray που και αυτό -όπως έχουμε αναφέρει- είναι αφαιρούμενο. Οι οπές σαν κλειδαρότρυπες είναι κλασικός σχεδιασμός της Raijintek και εκεί μπορούν να εγκατασταθούν δίσκοι, από την πίσω μεριά του Motherboard tray.

  Το εσωτερικό φαίνεται αρκετά ευρύχωρο, grommets εντοπίζουμε στις περισσότερες οπές διέλευσης καλωδίων και το μέγιστο form factor μέγεθος μητρικής που μπορεί να φιλοξενηθεί στα σπλάχνα του, είναι E-ATX.

   

   

  large.raijintek_coeus_evo_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filters_image097.jpg

   

  Στα μετόπισθεν λίγο πολύ ξέραμε τι θα συναντήσουμε στην μεριά του Motherboard tray. Το μόνο που μας λείπει με την πρώτη ματιά, είναι οι δέστρες για τα δεματικά των καλωδίων. Η εταιρία όμως παρέχει εναλλακτική στήριξη με πέντε cable ties που είδαμε στην αρχή της σημερινής παρουσίασης. Να σημειώσω εδώ ότι δεν είμαι λάτρης αυτού του συστήματος, αλλά δεν το βρίσκω και αρνητικό.

   

  large.raijintek_coeus_evo_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filters_image083.jpg

   

  Σε λίγο πιο κοντινές ματιές, στην πρώτη φωτογραφία μπορούμε να δούμε καλύτερα τις οπές για την στήριξη των δίσκων, στην δεύτερη εντοπίζουμε κάποιες βίδες, αλλά και χειρόβιδες που έχουν να κάνουν με την στήριξη του Motherboard tray, αλλά και του fan/radiator holder της πρόσοψης...

   

  large.raijintek_coeus_evo_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filters_image088.jpg large.raijintek_coeus_evo_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filters_image089.jpg

   

  ...Και τέρμα κάτω, μπορούμε να δούμε πλέον κάτω από την καλύπτρα του τροφοδοτικού. Στα αριστερά υπάρχει ένα cage δίσκων με δυνατότητα μετατόπισης ή αφαίρεσης, όπως είχαμε δει κατά την πλοήγησή μας στο εξωτερικό μέρος .και στα δεξιά βλέπουμε την θέση για το τροφοδοτικό. 

   

  large.raijintek_coeus_evo_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filters_image084.jpg

   

  Στην θέση για το τροφοδοτικό βλέπουμε δύο ημισφαιρικά τακουνάκια από ελαστικό στα αριστερά για να πατήσει επάνω το τροφοδοτικό. Δυστυχώς όμως. δεν βλέπουμε κάποιο αντικραδασμικό και στα δεξιά, στο μικρό σκαλοπάτι που εντοπίζουμε και πάνω του θα πατήσει το τροφοδοτικό που θα δώσει ζωή στο σύστημα.

   

  large.raijintek_coeus_evo_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filters_image085.jpg

   

  Το cage δίσκων μπορεί να φιλοξενήσει δύο δίσκους στο εσωτερικό του και δεν είναι κάτι πρωτότυπο από άποψη σχεδίασης. Υπάρχουν οι κλασικές οβάλ οπές για να περάσει ο αέρας και να ψύξει τους δίσκους και οι κλασικές γλώσσες στα πλαστικά συρτάρια που κουμπώνουν στις τετράγωνες οπές του Cage.

   

  large.raijintek_coeus_evo_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filters_image090.jpg large.raijintek_coeus_evo_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filters_image091.jpg

  large.raijintek_coeus_evo_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filters_image087.jpg

   

  Και αφού αφαιρεθεί ο χώρος που αφήνει είναι πραγματικά αεροδρόμιο... Μπορείτε άνετα να εγκαταστήσετε έναν μικρό υποσταθμό της ΔΕΗ, αντί για τροφοδοτικό :p 

   

  large.raijintek_coeus_evo_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filters_image092.jpg

   

  Σας έχουμε αναφέρει αρκετές φορές ότι πολλά κομμάτια του κουτιού είναι αφαιρούμενα. Για την ακρίβεια σχεδόν όλο το κουτί έχει modular σχεδίαση και παρακάτω μπορείτε να το δείτε σε κομμάτια με την διαδικασία αφαίρεσης και επανεγκατάστασης να είναι πάρα πολύ εύκολη και να μην κρύβει καμία απολύτως δυσκολία.

   

  large.raijintek_coeus_evo_tc_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filters_interior_hardware_installation_image122.jpg

   

  Και αφού το κάναμε κομμάτια ας δούμε και το Front panel. Από το εσωτερικό του κουτιού αφαιρούμε συνολικά τέσσερις βίδες, δύο για κάθε πλακέτα και...

   

  large.raijintek_coeus_evo_tc_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filters_interior_hardware_installation_image123.jpglarge.raijintek_coeus_evo_tc_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filters_interior_hardware_installation_image124.jpg

   

  ...Μπορούμε να τις δούμε από κοντά. Οι κολλήσεις είναι πολύ καλές και γενικά σε κάτι τόσο απλό σχεδιαστικά οι πιθανότητες αστοχίας είναι μικρές.

   

  large.raijintek_coeus_evo_tc_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filters_interior_hardware_installation_image125.jpglarge.raijintek_coeus_evo_tc_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filters_interior_hardware_installation_image126.jpg

   

  Κλείνοντας την ξενάγησή μας στο εσωτερικό του Raijintek Coeus EVO TC, ρίχνουμε μία ματιά στα καλώδια του front panel. USB3.0, USB Type-C, HD Audio, HDD activity LED, Power LED και Power Switch. Αν αναρωτιέστε αν ξέχασα το Reset, η απάντηση είναι όχι. Εξάλλου είναι κάτι που το είχαμε εντοπίσει ήδη κατά την ξενάγησή μας στο εξωτερικό μέρος.

   

  large.raijintek_coeus_evo_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filters_image098.jpg

   

  Εγκατάσταση Συστήματος

   

  Μετά από αρκετά χρόνια αποχαιρετίσαμε εσπευσμένα το παλαιό σύστημα δοκιμής και αναβαθμίσαμε το hardware. Σίγουρα θα επιθυμούσα προσωπικά η αλλαγή αυτή να γίνει με πιο ομαλό τρόπο, ώστε να μπορέσω να σας κρατήσω μετρήσεις από περισσότερα κουτιά, κατά την μετάβαση από την "παλιά" στην "νέα εποχή", αλλά δυστυχώς δεν ήταν εφικτό κάτι τέτοιο.

  Το νέο σύστημα δοκιμών αναφέρεται παρακάτω.

   

  large.System-Specifications.png

   

  H διαδικασία εγκατάστασης του Hardware ήταν ότι πιο ευχάριστο μπορεί να συμβεί σε κάποιον που αγοράζει ένα κουτί και θέλει να πάνε όλα ρολόι.

   

  large.raijintek_coeus_evo_tc_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filters_interior_hardware_installation_image130.jpg

   

  Ο χώρος στο εσωτερικό ήταν πραγματικά απολαυστικός και το κουτί ήταν σαν να σου ζητούσε να βάλεις και άλλα στα σωθικά του. Η διαδικασία του cable management ήταν παιχνιδάκι, μιας και τα τρία εκατοστά χώρο που έδωσε η κατασκευάστρια στο 90% της επιφάνειας ήταν χορταστικά. 

   

  large.raijintek_coeus_evo_tc_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filters_interior_hardware_installation_image128.jpg

   

  Το CPU cut out λειτούργησε υποδειγματικά και για να μην τα πολυλογώ, πουθενά μα πουθενά δεν είχα να του προσάψω κάτι. Μα δεν είναι δυνατόν είπα!!! Ε και βρήκα!

   

  large.raijintek_coeus_evo_tc_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filters_interior_hardware_installation_image127.jpg

   

  Το μόνο που πραγματικά δεν μου άρεσε και δεν είναι και τόσο "αθώο", είναι τα βουναλάκια που είχαμε δει στη θέση για το τροφοδοτικό. Αξίζει να αναφέρουμε για μία ακόμα φορά ότι το τροφοδοτικό της παρουσίασης, έχει μήκος 160mm. Ενώ λοιπόν, χώρεσε άνετα χωρίς να μετακινήσουμε το cage δίσκων, κάτι δεν υπολογίστηκε σωστά από την κατασκευάστρια. Το τροφοδοτικό κατά την διαδικασία εγκατάστασης,  φάνηκε να μην πατάει σε αυτά, αλλά να είναι λίγο πιο πίσω από αυτά και ακόμα τα δύο βουναλάκια δεν έχουν τοποθετηθεί σε ίσες αποστάσεις από το πίσω μέρος. Αυτός που τα τοποθέτησε, είτε κάτι άλλο είχε στο μυαλό του, είτε...

   

  large._MG_3448.jpg

   

  Τι χωράει στο εσωτερικό

   

  Μίας και έχουμε μπει σε μία νέα εποχή για τα τις παρουσιάσεις και θέλουμε να τα κάνουμε όσο γίνεται πιο σύντομες, αλλά χωρίς να χαθεί η ουσία, παρακάτω σε μορφή πίνακα οι μετρήσεις που πήραμε στα διάφορα σημεία του κουτιού.

   

  large.Raijintek-Coeus-EVO-TC-cpu-cooler-height-vga-length-cable-management-psu-length.png

   

  Μέτρηση Θερμοκρασιών, Θορύβου και Στατικής Πίεσης

   

  Αρχικά ας δούμε τι γίνεται με τις θερμοκρασίες του hardware που τοποθετήσαμε στο εσωτερικό του Raijintek Coeus EVO TC.

   

  Εδώ να σημειώσουμε τα εξής:

  • Το στρεσάρισμα του επεξεργαστή έγινε με το System Stability Test του Aida64 Engineer. Οι επιλογές είναι: Stress CPU, Stress FPU, Stress Cache, Stress System Memory, Stress Local Disks και Stress GPU(s). Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε θερμά την Aida64 για την παραχώρηση του προγράμματος για τις δοκιμές μας.
  • To στρεσάρισμα της κάρτας γραφικών έγινε με το Superposition με Preset 1080p Extreme.
  • Ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών βρίσκονταν σε stock συχνότητες με εξαίρεση τις δοκιμές σε υπερχρονισμένη κατάσταση.
  • H ελάχιστη θερμοκρασία idle ανά εξάρτημα λήφθηκε μετά από τη λειτουργία του συστήματος σε κατάσταση ηρεμίας για μισή ώρα.
  • Τέλος η θερμοκρασία δωματίου κατά την διάρκεια των τεστ ήταν στους 24°C
    

  Το Raijintek Coeus EVO TC επιβεβαίωσε τις ανησυχίες μου από την πρώτη στιγμή που το είδα out of the box. Πολύ όμορφο εμφανισιακά με τα τζάμια σχεδόν σε όλες του τις πλευρές, αλλά αυτή η απόσταση των περίπου 5mm περιμετρικά των τζαμιών, φάνταζε μικρή και τελικά είναι μικρή.

  Η Noctua από την άλλη δεν έδειξε να επηρεάστηκε με το χειρότερο airflow σε σχέση με τα προηγούμενα κουτιά και κράτησε το επίπεδο των θερμοκρασιών στα ίδια επίπεδα για τον επεξεργαστή. Όλες οι άλλες τιμές όμως δείχνουν κουτί που διψάει για αέρα.

   

  Οι τιμές που πρέπει κάποιος να σταματάει στις παρακάτω δοκιμές για να καταλάβει καλύτερα ένα κουτί που έχει καλό Airflow σε σχέση με ένα που δεν έχει και τόσο καλό, είναι οι τιμές θερμοκρασιών του M.2 Nvme, οι τιμές των μνημών και φυσικά οι θερμοκρασίες στους σκληρούς δίσκους. Είναι τρία εξαρτήματα που στηρίζονται για την ψύξη τους στην ροή αέρα μέσα στο κουτί, καθώς δεν διαθέτουν δικό τους ενεργητικό σύστημα ψύξης. Εκεί βλέπουμε ότι το Coeus EVO TC δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ανταγωνιστεί το Corsair 220T iCUE και ας είχε το δεύτερο, έναν ανεμιστήρα λιγότερο.

   

  Συνεπώς, ο χρήστης αν θέλει υψηλές επιδόσεις στον τομέα των θερμοκρασιών, θα πρέπει να βρει τον τρόπο να αυξήσει την απόσταση των τζαμιών από το σασί του κουτιού. Αυτό μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας λίγο ψηλότερους αποστάτες σε σχέση με τους εργοστασιακούς και φυσικά να βρει τις αντίστοιχες ελαστικές ροδέλες που θα τους καλύψουν.

   

  Παρακάτω ακολουθούν σε μορφή διαγραμμάτων οι μετρήσεις σε εργοστασιακή και υπερχρονισμένη κατάσταση. 

   

  Εργοστασιακή Συχνότητα

   

  large.STOCK-IDLE-LOAD-TEMPERATURES-CHART-COMPARISON-RAIJINTEK-COEUS-EVO-TC-01-CPU.pnglarge.STOCK-IDLE-LOAD-TEMPERATURES-CHART-COMPARISON-RAIJINTEK-COEUS-EVO-TC-02-p-core.pnglarge.STOCK-IDLE-LOAD-TEMPERATURES-CHART-COMPARISON-RAIJINTEK-COEUS-EVO-TC-03-m2-nvme.pnglarge.STOCK-IDLE-LOAD-TEMPERATURES-CHART-COMPARISON-RAIJINTEK-COEUS-EVO-TC-04-HDD.pnglarge.STOCK-IDLE-LOAD-TEMPERATURES-CHART-COMPARISON-RAIJINTEK-COEUS-EVO-TC-05-VGA.pnglarge.STOCK-IDLE-LOAD-TEMPERATURES-CHART-COMPARISON-RAIJINTEK-COEUS-EVO-TC-06-ram.png

   

  Υπερχρονισμος

   

  large.OC-IDLE-LOAD-TEMPERATURES-CHART-COMPARISON-RAIJINTEK-COEUS-EVO-TC-01-CPU.pnglarge.OC-IDLE-LOAD-TEMPERATURES-CHART-COMPARISON-RAIJINTEK-COEUS-EVO-TC-02-p-core.pnglarge.OC-IDLE-LOAD-TEMPERATURES-CHART-COMPARISON-RAIJINTEK-COEUS-EVO-TC-03-m2-nvme.pnglarge.OC-IDLE-LOAD-TEMPERATURES-CHART-COMPARISON-RAIJINTEK-COEUS-EVO-TC-04-HDD.pnglarge.OC-IDLE-LOAD-TEMPERATURES-CHART-COMPARISON-RAIJINTEK-COEUS-EVO-TC-05-VGA.pnglarge.OC-IDLE-LOAD-TEMPERATURES-CHART-COMPARISON-RAIJINTEK-COEUS-EVO-TC-06-ram.png

   

  Μέτρηση Θορύβου

   

   

  large.Raijintek-Coeus-EVO-TC-noise-chart-dba.png

   

  Στατική Πίεση

   

  Κλείνοντας και αυτό το κομμάτι από το σημερινό μας review, κάναμε έναν έλεγχο της "στατικής" πίεσης του κουτιού. Αυτό το βήμα έγινε πριν εγκαταστήσουμε hardware στο εσωτερικό του. Ακολουθώντας ευλαβικά το άρθρο Simple, PC-case Static Pressure Indicator (Home made) το αποτέλεσμα έδειξε οριακά θετική πίεση, παρόλο που έχουμε τρεις ανεμιστήρες εισαγωγής και μόλις έναν εξαγωγής αέρα. Ένα ακόμα σημάδι ότι το κουτί διψάει για αέρα 

   

  Εγκατάσταση Υδρόψυξης

   

  Στην εγκατάσταση υδρόψυξης έχουμε πολλά και ευχάριστα να αναφέρουμε. Το κουτί κατάφερε να "αγκαλιάσει" στο εσωτερικό του ένα σύστημα υδρόψυξης με τρία ψυγεία, χωρίς πολλούς περιορισμούς.

   

  Στην οροφή όπως ήδη έχουμε καταλάβει από την μέτρηση της οροφής από τον πρώτο αποστάτη, δεν αντιμετωπίσαμε το παραμικρό πρόβλημα στην εγκατάσταση διπλού ψυγείου 2x120mm, πάχους 30mm, με μία σειρά ανεμιστήρων. Η διάταξη Push Pull όμως δεν είναι δυνατή.

   

  large.raijintek_coeus_evo_tc_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filte-terior_hardware_installation_watercooling_radiator_image138.jpg

   

  Στο πίσω μέρος "στρογγυλοκάθισε" άνετα ένα ψυγείο 1x120mm, πάχους 45mm με έναν ανεμιστήρα να το δροσίζει. Όπως βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία, η απόσταση των δύο ψυγείων είναι υπεραρκετή (~2cm) και δεν θα δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα για την ταυτόχρονη χρησιμοποίηση δύο ψυγείων, σε οροφή και πίσω μέρος.

   

  large.raijintek_coeus_evo_tc_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filte-terior_hardware_installation_watercooling_radiator_image135.jpg

   

  Στην πρόσοψη τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Αν διατηρηθεί η εργοστασιακή διάταξη του κουτιού με τους ανεμιστήρες επάνω στο fan/radiator holder, τότε μένουν 4cm για την εγκατάσταση ψυγείου. Αν ο χρήστης έχει τριπλό ψυγείο 30mm πάχους, τότε δεν υπάρχει καμία παραχώρηση και το ψυγείο παίρνει την θέση του στην πρόσοψη. 

   

  Αν τώρα ο χρήστης δεν διαθέτει ψυγείο 30mm πάχους αλλά πιο παχύ όπως εμείς, τότε υπάρχουν δύο επιλογές.

  1) Αφαιρούμε το πάνω μέρος της καλύπτρας του τροφοδοτικού ΚΑΙ το cage δίσκων και το ψυγείο μπαίνει με άνεση στην πρόσοψη.

  2) Αν όμως θέλουμε και το cage δίσκων στη θέση του, αλλά και ένα ψυγείο έως 60mm πάχος στην πρόσοψη -με απλά λόγια και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο- τότε θα πρέπει να αφαιρεθεί το fan/radiator holder (δεύτερη φωτογραφία παρακάτω).

   

  large.raijintek_coeus_evo_tc_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filte-terior_hardware_installation_watercooling_radiator_image131.jpg large.raijintek_coeus_evo_tc_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filte-terior_hardware_installation_watercooling_radiator_image133.jpg

   

  Στην δεύτερη περίπτωση που επιλέξαμε να ακολουθήσουμε ώστε να διατηρήσουμε το cage δίσκων στη θέση του, αλλά και να εγκαταστήσουμε ένα ψυγείο 3x120mm, πάχους 45mm, κάνουμε την εξής παραχώρηση. Το κουτί, όπως έχουμε αναφέρει σε μερικά σημεία της σημερινής παρουσίασης, έχει 5mm κενό περιμετρικά από τα tempered glasses. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τις κάπως αυξημένες θερμοκρασίες.

   

  Το fan/radiator holder της πρόσοψης, είναι κατά την γνώμη μου μετέπειτα προσθήκη από την εταιρία στον αρχικό σχεδιασμό του κουτιού. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρία απομάκρυνε τους ανεμιστήρες από την πρόσοψη κατά 23mm περίπου, δίνοντας το περιθώριο να μπορέσουν να τραβήξουν αέρα και από τα κενά των side panels. Έστω και αυτόν τον λίγο που θα καταφέρουν λόγω της υποπίεσης που υπάρχει στο σημείο της πρόσοψης. Οπότε, με την επιλογή αυτή ουσιαστικά δίνουμε στους ανεμιστήρες μόνο το κενό περιμετρικά του tempered glass της πρόσοψης για να ανασάνουν.

   

  Η πιο σοφή λοιπόν επιλογή από όλες, είναι η εγκατάσταση ψυγείο 3x120mm, πάχους 30mm με το fan/radiator holder στην αρχική του θέση.

   

  large.raijintek_coeus_evo_tc_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filte-terior_hardware_installation_watercooling_radiator_image134.jpg

   

  Τα καλά νέα είναι ότι πάνω στο Motherboard tray υπάρχουν έτοιμες τρύπες 3mm για να μπορέσει ο χρήστης να τις αξιοποιήσει για την στήριξη δεξαμενής ή συνδυασμό δεξαμενής και αντλίας.

   

  large.raijintek_coeus_evo_tc_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filte-terior_hardware_installation_watercooling_radiator_image137.jpg

   

  Χωρίς πολλά-πολλά λοιπόν, μπήκαν χωρίς σχεδόν καμία παραχώρηση, τρία ψυγεία που μπορούν να ψύξουν απαιτητικά συστήματα. Είναι από τα λίγα κουτιά που χάρηκα κατά το στήσιμο της υδρόψυξης, μιας και είδα ότι το δουλέψανε αρκετά καλά το συγκεκριμένο κομμάτι και αν ο χρήστης προσέξει ένα δύο πράγματα που αναφέραμε, δεν θα χρειαστεί να ανοίξει ούτε καν μία τρυπούλα για να τα χωρέσει όλα, όμορφα και ωραία στο εσωτερικό του Raijintek Coeus EVO TC.

   

  Απολογισμός

   

  Και να μαστε πάλι έτοιμοι να γράψουμε έναν ακόμα απολογισμό και να συνοψίσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του Raijintek Coeus EVO TC. Διότι καλοί μου Λαμπίτες, θα πρέπει στη ζωή να μάθουμε μαζί με τα καλά να παίρνουμε και τα άσχημα.

   

  large.raijintek_coeus_evo_tc_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filte-terior_hardware_installation_watercooling_radiator_image139.jpg

   

  Θα ξεκινήσω από τα πλεονεκτήματα του προϊόντος και για μία ακόμα φορά, θα αναφέρω κάτι που έχω πει πριν χρόνια. Εξάλλου έχει περάσει κάμποσος καιρός από την τελευταία φορά που είδα από κοντά ένα κουτί της Raijintek. Αυτό λοιπόν, δεν είναι άλλο από την άποψη ότι αν τα προϊόντα της Raijintek είχαν άλλο λογότυπο πάνω τους, θα κοστίζανε πολύ περισσότερο. 

   

  Η εταιρία κατάφερε και έβγαλε στο εμπόριο ένα κουτί, με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, με άριστη ποιότητα βαφής, με τέσσερις προεγκατεστημένους ανεμιστήρες, στιβαρό, με tempered glass σχεδόν παντού, χώρους για ότι Hardware τραβάει η ψυχή σας και μπορεί να ικανοποιήσει ακόμα και τους λάτρεις της υδρόψυξης, φιλοξενώντας στο εσωτερικό του με περίσσια άνεση, τρία ψυγεία. Ένα μονό, ένα διπλό και ένα τριπλό και όλα αυτά, χωρίς να θυσιάσει θέσεις δίσκων ή την καλύπτρα του τροφοδοτικού. Επίσης, δεν άφησε στην τύχη του το θέμα βάρους, μιας και το κουτί ξεπερνάει τα 12kg άδειο -λογικό με τόσα tempered glasses- και πρόσθεσε χειρολαβές. Και ακόμα, για να κρατήσει τη συμμετρία, έκανε τον ίδιο σχεδιασμό με τις χειρολαβές και για στα πόδια του κουτιού. Δίνει την δυνατότητα να αγοραστεί με ή χωρίς ανεμιστήρες, ε και τέλος πάντων αν σε αυτά προσθέσουμε και την modular σχεδίαση, δεν νομίζουμε κάποιος να ζητάει κάτι παραπάνω.

   

  Και επειδή μπορώ να αναφέρω πολλά πλεονεκτήματα ακόμα, ας αναφέρω και τα βασικότερα μειονεκτήματα που εντοπίσαμε. Τα δύο σημαντικότερα λοιπόν είναι το θέμα του Airflow και η απουσία φίλτρων, ειδικά στο σημείο της πρόσοψης. Το φίλτρο του τροφοδοτικού από την άλλη, υπάρχει μεν, αλλά είναι δύσκολη η διαδικασία αφαίρεσης και εγκατάστασης, καθώς έχουν επιλεγεί χειρόβιδες αντί κάποιου μαγνητικού φίλτρου. Και το τελευταίο δεν είναι κάτι απλό, μιας και θυμηθείτε τι είπαμε για τα 12kg που ζυγίζει άδειο το κουτί. Όταν γεμίσει με hardware τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα για τον χρήστη.

   

  Παρακάτω σε μορφή λίστας μπορείτε να δείτε τα βασικότερα πλεονεκτήματα, αλλά και μειονεκτήματα του σημερινού κουτιού. Την στιγμή που γράφεται η παρουσίαση το κουτί είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά στην τιμή των 141,75€ συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Το προϊόν φυσικά συνοδεύεται από διετή εγγύηση καλής λειτουργίας.

   

  thumps-up.png?m=1423577950

   

  • Άριστη ποιότητα βαφής και κατασκευής.
  • Tempered Glass.
  • Δυνατότητα εγκατάστασης σχεδόν οποιασδήποτε κάρτας γραφικών αλλά και ψύκτρας επεξεργαστή.
  • Καλύπτρα στη θέση του τροφοδοτικού.
  • Τέσσερις προεγκατεστημένοι ανεμιστήρες.
  • Modular σχεδίαση.
  • Μεγάλο CPU cut out.
  • Χειρολαβές για εύκολη μεταφορά.
  • Δυνατότητα εγκατάστασης custom υδρόψυξης με τρία ψυγεία χωρίς παραχωρήσεις.
  • Δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο εκδόσεις.
  • Μεγάλος χώρος για cable management στο πίσω μέρος του Motherboard tray.
  • Grommets στις οπές διέλευσης τον καλωδίων.
  • USB Type-C στο front panel.
  • Ωραία πινελιά το βουρτσισμένο αλουμίνιο στο front panel.

   

   

   

  thumps-down.png?m=1423577948

   

  • Το κουτί έχει ανάγκη για υψηλότερο Airflow.
  • Απουσία φίλτρων σκόνης και το φίλτρο στη θέση για το τροφοδοτικό θα το θέλαμε μαγνητικό.
  • Θα θέλαμε καλύτερη μελέτη στα αντικραδασμικά στη θέση για το τροφοδοτικό.
  • Δεν διαθέτει κουμπί reset στο front panel.

   

   

  Με βάση όλα τα παραπάνω η γενική βαθμολογία που αποσπά το Raijintek Coeus EVO TC, δε μπορεί να είναι μικρότερη από:

   

   

   
   
   

   

   

   

   

   

   

  Ευχαριστούμε θερμά την Raijintek για την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής

   

  large.gallery_33144_803_2107.png.a257fb0

   

  Για το TheLab.gr karmen1983 03/10/2019

  Edited by karmen1983


  Συντελεστές Review
  Reviewers: karmen1983
  Photographers: karmen1983
  Editing: TheLab.gr team
  Αξιολόγηση
  Features:9
  Usability9
  QualitySelect
  Performance7.50
  GraphicsSelect
  SoundSelect
  GameplaySelect
  ReplayabilitySelect
  Value for money9
  Editor's ChoiceNo
  Innovation AwardNo
  Design AwardYes
  Value for MoneyYes  User Feedback

  Recommended Comments  Ωραίο review , μου αρέσουν τα προϊόντα τους, έχω ψήκτρα και καναδυό ανεμιστηράκια , ευχαριστημένος

   

  ΥΓ έκανε τώρα λόγο η Κάρμεν για αιμομιξίες, έχει βαλαντώσει η μισή Αλαμπάμα  :hehe:

  • Haha 2

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Ε μα ξέρεις τι είναι κάθε φορά να κάνεις αναδρομή και να μην έχει αφήσει πατέρας κόρη και αδερφός αδερφή? :p 

  • Haha 2

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Πολύ έξυπνο να έχει τζάμι από παντού...

  Να μην μπορείς να κρύψεις τα καλώδια με τπτ.🤪

   

  Τελικά το tempered είναι για σαδομαζοχιστές.

  Εγώ θα φτιάχνα κουτί που να έχει tempered glass και από κάτω σίδερο όπως το πίσω μέρος στα κινητά.

  Να μπορείς κάτω απ' το μέταλλο να κρύβεις την ακαταστασία βρε αδερφέ.

  Και σε κάποια σημεία waterblock - vga - σκληρούς θα την άφηνα χωρίς μέταλλο για όσους θέλουν να φαίνονται...

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Αν και το αναφέρω στην παρουσίαση ότι είναι πιο σκούρο το tempered glass που βρίσκεται από την "ακατάστατη" μεριά ενός build ,νομίζω καλό είναι να το δούμε με μια φωτογραφία

   

  raijintek_coeus_evo_tc_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filters_interior_hardware_installation_image.jpg

   

  Αν το τροφοδοτικό έχει μαύρα καλώδια δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα πραγματικά. Θέλει αρκετή προσοχή και συγκεκριμένη γωνία με ανάλογο φωτισμό για να δεις τι γίνεται πίσω. Κάτι που προσπάθησα να το πιάσω με τον φακό αλλά...

   

  raijintek_coeus_evo_tc_case_review_unboxing_aluminum_eatx_tempered_glass_exterior_design_filters_interior_hardware_installation_image129.jpg

   

   

  • Like 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Το Reset τελικά που βρίσκεται; Και αν δεν έχει, πως κάνεις;

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Αναφέρω και στην παρουσίαση αλλά και στα μειονεκτήματα του κουτιού στον απολογισμό, ότι δεν έχει reset κουμπί. Συνεπώς κάνεις επανεκκίνηση μέσω του λειτουργικού όποτε θες. Αν πάλι έχουν κολλήσει τα πάντα, πατάς συνεχόμενα το Power button

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

   

  Μπορείς να ορίσεις buttons νομίζω μέσω καποιων BIOS / UEFI? 

   

  Η να κάνεις short circuit τις ακιδες της μητρικής ( με τη γλώσσα κατα προτίμηση :hehe: )  

  • Haha 2

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Για το reset, από τα power options (σε περιβάλλον windows), μπορείς να πείσεις τι θα κάνει το κλικ που κανείς στο power button. Αν του βάλεις reset θα κάνει reset. Ωστόσο, επειδή είναι μέσω λειτουργικού, ουσιαστικά μάλλον θα κάνει restart, άρα ... Η έλλειψη του reset δεν είναι τραγική αλλά είναι έλλειψη. Ένα κουμπάκι και λίγο καλώδιο είναι βρε παιδιά :bleh:

   

  Το review , στα γνωστά στάνταρ!

  • Like 2

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  πριν 3 ώρες, το μέλος tommybertsen έγραψε:

  Ένα κουμπάκι και λίγο καλώδιο είναι βρε παιδιά :bleh:

  Και καμια τρυπουλα κ μερικες βιδες :p

   

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Τις ελάχιστες φορές που χρειάστηκα reset τα τελευταία χρόνια, έκλεισα το ρεύμα στο πολύπριζο. Όχι το καλύτερο αλλά δούλεψε. Δεν είναι σημαντική έλλειψη αν δεν αντιμετωπίζει κάποιος συχνά κρασαρίσματα.
  Μπράβο για την παρουσίαση κυρία.

  • Like 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Latest Reviews

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.