Jump to content
 • 1MORE Triple Driver Over-Ear Headphones Review


  Εισαγωγή

   

  Πριν από περίπου ένα μήνα, σας είχαμε παρουσιάσει τα 1MORE Quad Driver. Σαν αρθρογράφος της συγκεκριμένης παρουσίασης, τα είχα βρει εξαιρετικά σαν σύνολο, τόσο από πλευράς ποιότητας κατασκευής, ήχου αλλά και φορητότητας. Έτσι λοιπόν, όταν μας προσέγγισε ξανά η 1MORE για μια νέα παρουσίαση, και πιο συγκεκριμένα των H1707 TRIPLE DRIVER OVER-EAR ακουστικών ανυπομονούσα να τα κρατήσω στα χέρια μου και να δω αν τα παραπάνω ισχύουν και για τα συγκεκριμένα ακουστικά και πόσο καλύτερα θα ήταν, θεωρητικά τουλάχιστον, ηχητικά όντας over-ear σε σχέση τα Quad Driver in-ear ακουστικά.

   

  Ας περάσουμε λοιπόν στην παρουσίαση και στην ενδιαφέρουσα εμπειρία μου με τα 1MORE H1707 TRIPLE DRIVER OVER-EAR.

   

  Συσκευασία

   

  Όπως και στα Quad Driver, έτσι και εδώ, η 1MORE ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία όσον αφορά την συσκευασία. Εξαιρετική σε όλους τους τομείς και απόλυτα premium.

   

  Στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας και στο κέντρο αυτής, συναντάμε μια μεγάλη εικόνα των Triple Driver Over-Ear, το λογότυπο της 1MORE στο πάνω αριστερά μέρος της, το λογότυπο High-Res Audio στο κάτω αριστερά μέρος της και μερικά ακόμα ενδιαφέροντα στοιχεία του προϊόντος μαζί με το όνομα του στην κάτω δεξιά πλευρά της συσκευασίας. Στην πίσω πλευρά συναντάμε μερικά ακόμα στοιχεία σχετικά με τα Triple Driver H1707, τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά και διάφορα άλλα στοιχεία μικρότερης σημασίας όπως μπορείτε να δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες:

   

  large.1more-triple-driver-overear-box-front-rear.jpg

   

  Πλαϊνές πλευρές δεν υπάρχουν καθώς υπάρχει ένα ακόμα εσωτερικό κουτί που εντός του φιλοξενεί το προϊόν και όλα τα παρελκόμενα. Ακόμα και σε αυτό το εσωτερικό κουτί, η 1MORE, έχει δώσει έμφαση στην κάθε λεπτομέρεια. Και τι εννοώ; Στο πλάι του εσωτερικού αυτού κουτιού, η 1MORE έχει τοποθετήσει έναν bronze μαγνήτη με τυπωμένο το λογότυπο της που συγκρατεί το κουτί κλειστό. Επιπλέον στην επάνω πλευρά της εσωτερικής συσκευασίας συναντάμε και μια ωραία επιγραφή με το λογότυπο της 1MORE.

   

  large.1more-triple-driver-overear-boxes.jpg large.1more-triple-driver-overear-inside-box.jpg

   

   

  Κάτι που επίσης λάτρεψα και εδώ, όπως και στα Quad Driver, είναι τα παρακάτω σχεδιαγράμματα - σκίτσα που υπάρχουν στο εσωτερικό του ανοιγόμενου φύλλου της εσωτερικής συσκευασίας.

   

  large.1more-triple-driver-overear-sketch.jpg

   

   

  Παρελκόμενα

   

  Για άλλη μια φορά, και όπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε, η 1MORE δεν κάνει περικοπές στα παρελκόμενα. Εντός της εσωτερικής συσκευασίας που αναφέρουμε παραπάνω βρίσκουμε να συνοδεύουν τα ακουστικά τα παρακάτω παρελκόμενα:

   

  • Αποσπώμενο καλώδιο χαλκού χωρίς οξυγόνο
  • Gold Plated 3.5 mm σε 6.3 mm (1/4") αντάπτορα
  • Θήκη μεταφοράς
  • Πουγκί μεταφοράς
  • Εγχειρίδιο χρήστη
  • 1 cool αυτοκόλλητο της 1MORE

   

  large.1more-triple-driver-overear-accessories.jpg

   

  Η θήκη μεταφοράς των ακουστικών είναι από σκληρό καουτσούκ με φερμουάρ όπου στο κάτω μέρος της τοποθετούνται τα ακουστικά ανάμεσα σε σκληρό αφρολέξ και στο επάνω μέρος της συναντάμε μια αφαιρούμενη θήκη που συγκρατείται με velcro για την αποθήκευση του καλωδίου και του 1/4 αντάπτορα. Υπάρχει επίσης και μια μαλακή θήκη μεταφοράς - πουγκί για όσους προτιμούν μια πιο compact λύση.

   

  large.1more-triple-driver-overear-hard-case.jpg large.1more-triple-driver-overear-hard-case-inside-1.jpg large.1more-triple-driver-overear-hard-case-inside-2.jpg

   

  Το καλώδιο των ακουστικών είναι 1.35 μέτρα, αποσπώμενο, άνευ οξυγόνου κατά 99% και επενδυμένο με kevlar braided sleeve για μέγιστη ανθεκτικότητα και εύκολο ξεμπέρδεμα. Οι ακροδέκτες του είναι ένα 3.5mm TRRS jack σε δύο 2.5mm TRS jacks, επιχρυσωμένοι και μάλιστα τα 2.5mm jacks που καταλήγουν στο ακουστικό είναι χρωματισμένα σε κόκκινο και λευκό που σε συνδυασμό με τις χρωματισμένες υποδοχές στα ακουστικά στα ίδια χρώματα, καθιστούν πανεύκολη την σωστή τους τοποθέτηση. Η προσοχή στη λεπτομέρεια που αναφέρθηκε. Στην συσκευασία περιέχεται επίσης και ένας επιχρυσωμένος αντάπτορας από 3.5 mm σε 6.3 mm (1/4") για την σύνδεση των ακουστικών σε ενισχυτές, DAC και λοιπές συσκευές με έξοδο 6.3mm.

  large.1more-triple-driver-overear-cable-and-adapter.jpg

   

  Κάπου εδώ θα ήθελα να επισημάνω ότι το καλώδιο που υπήρχε στα ακουστικά του δείγματος που μας έστειλε η 1MORE, φέρει μικρόφωνο και πλήκτρα διαχείρισης κλήσης / αυξομείωσης του ήχου. Το λέω αυτό διότι σε μια μικρή αναζήτηση που πραγματοποίησα παρατήρησα ότι πολλά καταστήματα αναφέρουν ότι δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Ψάχνοντας περισσότερο ανακάλυψα ότι το καλώδιο που υπήρχε στο δείγμα μας διαφέρει από τα υπόλοιπα που συνάντησα σε αρκετές φωτογραφίες στο ίντερνετ πράγμα που σημαίνει ότι η 1MORE πρόσθεσε αυτή την δυνατότητα μετέπειτα.

   

  large.1more-triple-driver-overear-h1707-cable-old.jpg large.1more-triple-driver-overear-h1707-cable-new.jpg
  Παλιό καλώδιο Νέο καλώδιο

   

   

   

  Τεχνικά Χαρακτηριστικά

   

  Παρακάτω παρατίθενται αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά των 1MORE TRIPLE DRIVER OVER-EAR H1707 ακουστικών.

   

  Γενικά

  • Τύπος: Over-Ear Headphone
  • Όνομα: 1MORE Triple Driver Over-Ear Headphones
  • Χρώμα: Titanium
  • Βάρος: 293 γραμμάρια
  • Καλώδιο: Oxygen-free Copper
  • Μήκος καλωδίου: 1.35 μέτρα
  • Τύπος βύσματος: 3.5 mm Gold Plated
  • Αντίσταση ηχείου: 32 Ω
  • Ευαισθησία: 104 dB
  • Εύρος απόκρισης συχνότητας: 20 - 40,000 Hz
  • Μέγιστη ισχύς: 50 mW
  • Εφαρμογή προτύπων: Q / WMSX 003-2016

   

  Τα 1MORE TRIPLE DRIVER OVER-EAR H1707 είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά σε τιμή που ξενικά από τα 229€ για την χρυσή έκδοση και τα 250€ για την titanium έκδοση. Η εγγύηση τους ανέρχεται σε 2 χρόνια στην ελληνική αγορά και σε όλη την Ευρώπη.

   

  Κάτω από τον φακό

   

  Στην συγκεκριμένη υπό-ενότητα αρχικά θα ήθελα να αναφερθώ στην ποιότητα τους, που σε όλους τους τομείς, την βρήκα εξαιρετική. Τα ακουστικά είναι κατασκευασμένα εξολοκλήρου από μέταλλο με πάνω από 20 διαδικασίες επεξεργασίας*. Τόσο ο σκελετός τους όσο και όλα τα υπομέρη που μπορούσαν να κατασκευαστούν από μέταλλο.

   

  *(Die casting, Feed plastic mouth cutting, Vibration magnetic throw for flashing, Plastic leveling, CNC carved milling, Appearance polishing, Fine sand blasting, Pretreatment before paint, Outer layer wear-resistant, Scratch-resistant treatment, Precision laser engraving lettering)

   

  Τα ακουστικά πέρα από εξαιρετικής ποιότητας, είναι και αρκετά κομψά. Έρχονται σε μαύρο και ασημί συνδυασμό χρωμάτων και όλα τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι άριστης ποιότητας.

   

  large.1more-triple-driver-overear-h1707-1.jpg

   

  Ο σκελετός των ακουστικών είναι από ανοξείδωτο χάλυβα μαύρου χρώματος και το μαξιλαράκι που ακουμπά στο κεφάλι του χρήστη τους είναι φτιαγμένο από τα ίδια υλικά που αναγράφονται λεπτομερώς λίγο παρακάτω στην υποκατηγορία των earpads. Το μαξιλαράκι της κεφαλής χωρίζεται επίσης σε δύο μεγαλύτερα μέρη και 5 μικρότερα που θυμίζουν αρκετά κυβάκια σοκολάτας και βοηθούν στην καλύτερη κατανομή του βάρους των ακουστικών, στον περιορισμό του ιδρώτα και στην ευκαμψία της στέκας.

   

  Οι ολισθητήρες ρύθμισης του μεγέθους είναι κατασκευασμένοι από αλουμίνιο, χρειάζονται μέτρια δύναμη για το άνοιγμα ή κλείσιμο τους, παρέχουν πανεύκολη η ρύθμιση και παραμένουν σταθεροί στην θέση που θα ρυθμιστούν. Επιπλέον το ίδιο υλικό κατασκευής έχει χρησιμοποιηθεί και στους μηχανισμούς περιστροφής των κέλυφων των ακουστικών που δυστυχώς περιστρέφονται μόνο 45° με αποτέλεσμα τα ακουστικά να μην κάθονται flat στις επιφάνειες που θα τοποθετηθούν.

   

  large.1more-triple-driver-overear-h1707-2.jpg

   

  Το κάθε κέλυφος των ακουστικών είναι από ανοδιωμένο αλουμίνιο, ασημί / brushed χρώματος, με λεπτές αυλακώσεις που εκτείνονται γύρω από τις κάψουλες για μια επιπλέον πινελιά στο αισθητικό κομμάτι. Στις κάψουλες υπάρχουν επίσης και δύο υποδοχές των 2.5mm κόκκινου και λευκού χρώματος για την τοποθέτηση των αντίστοιχης διαμέτρου και χρώματος, βυσμάτων του καλωδίου. Επιπλέον στο εξωτερικό τους μέρος υπάρχει ένα καπάκι σε σχήμα ζάντας (περισσότερα παρακάτω) που προστατεύει το εσωτερικό των κελυφων.

   

  Μαξιλαράκια (aka earpads)

  Τα earpads των ακουστικών είναι κατασκευασμένα από μαύρο συνθετικό δέρμα και πιο συγκεκριμένα protein leather που εντός τους υπάρχει ένα πολύ μαλακό memory foam, κάτι που τα καθιστά αρκετά ξεκούραστα για πολύωρη χρήση. Επιπλέον τώρα το καλοκαίρι τα βρήκα να με ζεσταίνουν ελάχιστα και έπειτα από πολύωρη χρήση δεν υπήρχε ο ίχνος ιδρώτα. Congrats 1MORE!

   

  Αυτό που πιθανόν να βρουν κάποιοι αρνητικό όσο αφορά τα earpads, είναι το μέγεθος τους καθώς η εξωτερική τους διάμετρος ανέρχεται σε μόλις 80mm και το εσωτερικό τους άνοιγμα σε 45mm. Επομένως αυτό τα κατατάσσει μεταξύ on-ear και over-ear ακουστικών σαν ελαφρώς μικρότερα από αυτά που μέσου όρου. Παρά το μικρό τους μέγεθος όμως, βρήκα την απομόνωση τους αρκετά καλή αλλά αναρωτιέμαι πόσο εξίσου καλή θα είναι σε άτομα με πιο μεγάλουτσικα αυτιά.

   

  Πέρα από τα θετικά όμως, δυστυχώς τα earpads τους δεν είναι εναλλάξιμα καθώς είναι κολλημένα πάνω το κέλυφος των ακουστικών. Θεωρητικά τουλάχιστον, καθώς με μια μικρή αναζήτηση θα παρατηρήσετε ότι υπάρχει αρκετός κόσμος εκεί έξω που τα έχει αλλάξει και έχει τοποθετήσει από διαφορετικά ακουστικά ή custom μαξιλαράκια.

   

  Και επειδή όπως πιθανόν να έχετε καταλάβει μου αρέσει η προσοχή στην λεπτομέρεια, παρατηρήστε στην παρακάτω φωτογραφία τις σχισμές εντός των earpads για την καλύτερη διέλευση του ήχου και την ένδειξη left - right για την στιγμιαία εύρεση της σωστής πλευράς τοποθέτησης.

   

  large.1more-triple-driver-overear-earcups.jpg

   

  Τέλος, ένα μικρό fun fact για τους φίλους της αυτοκίνησης, like me. Τα ακουστικά είναι σχεδιασμένα σε συνεργασία με την Maserati και μάλιστα το προστατευτικό μεταλλικό κάλυμμα που προστατεύει τα σωθικά που βρίσκονται στο κέλυφος των Triple Driver H1707 φέρει το σχέδιο της "Astro" ζάντας που συναντάμε στην Maserati GranTurismo. Επιπλέον στο προστατευτικό αυτό κάλυμμα αναγράφεται μεταξύ άλλων το "Trident Bass Reflector". Σας θυμίζει κάτι το Trident (τρίαινα); Αν όχι, για παρατηρήστε λίγο καλύτερα το λογότυπο της Maserati στην ζάντα της παρακάτω φωτογραφίας 😎

   

  large.1more-triple-driver-overear-caps.jpg large.maserati-wheel.jpg

   

  Ήχος

   

  Σε αντίθεση με τα περισσότερα ακουστικά που χρησιμοποιούν ένα μόνο δυναμικό οδηγό για όλο το εύρος μεταξύ 20Hz - 20kHz, τα Triple Driver H1707 όπως προδίδει και το όνομα τους χρησιμοποιούν τρεις οδηγούς, περίπου δηλαδή. Και γράφω περίπου διότι ο κύριος οδηγός τους είναι δυναμικός, από γραφένιο με ονομαστική αντίσταση 37 Ohm, ο δεύτερος ένα  tweeter τοποθετημένο στην εμπρόσθια πλευρά των ακουστικών προς το αυτί ενώ ο τρίτος οδηγός είναι παθητικός και τοποθετημένος εντός της κάψας των ακουστικών πίσω από την κύριο οδηγό. Οπότε όπως καταλαβαίνεται μιλάμε για δύο δυναμικούς / ενεργούς οδηγούς και έναν παθητικό οδηγό ο οποίος λειτουργεί σαν Bass Reflector. Έτσι τα Triple Driver H1707 έχουν καταφέρει ένα εκτεταμένο εύρος συχνότητας, πέρα από το ανώτατο όριο της ανθρώπινης ακοής που φτάνει από 20Hz έως 40kHz κάτι που τους βοήθησε και στην λήψη της πιστοποίησης High-Res Audio.

   

  Επιπροσθέτως, τα H1707, όπως και τα περισσότερα προϊόντα της 1MORE έχουν ρυθμιστεί από τον τέσσερις φορές νικητή Grammy, μηχανικό ήχου Lucy Bignardi.

   

  large.1more-triple-driver-overear-h1707-exploded.jpg

   

  Η αντίσταση των H1707 είναι 32Ω και η  ευαισθησία τους ανέρχεται σε 104dB. Αυτό σημαίνει ότι είναι εύκολο να "οδηγηθούν" από τις περισσότερες πηγές όπως Smartphones, DAP συσκευές, φορητούς ενισχυτές κλπ. Οι συσκευές που χρησιμοποιήθηκαν και δοκιμάστηκαν τα H1707 είναι οι εξής: MacBook Pro, σταθερός Η/Υ με κάρτα ήχου SuperFX, Nokia 8 καθώς και σε ένα Sony Xperia Z3 Tablet. Δυστυχώς κατά την συγγραφή της παρουσίασης δεν υπήρχε η δυνατότητα δοκιμής τους σε κάποιο DAC.  Χρησιμοποιήθηκαν επίσης οι παρακάτω υπηρεσίες streaming μουσικής: TIDAL, Spotify, YouTube.

   

  Έπειτα από δεκάδες ώρες ακρόασης κάθε είδους μουσικής και αφότου τα ακουστικά έγιναν burn-in για δεκάδες ώρες, έχω να πω ότι προσφέρουν άψογο ήχο. Αναλυτικότερα...

   

  Μπάσα: Τα μπάσα τους είναι ένα από τα δυνατά τους σημεία καθώς το "Trident Bass Reflector" πραγματικά λειτουργεί. Τα βρήκα όμως περισσότερο τονισμένα απ' όσο θα ήθελα και κάπως να κλέβουν την παράσταση από τις άλλες συχνότητες. Παρόλα αυτά είναι εξαιρετικά καθαρά, δίνουν την αίσθηση μεγαλύτερο χώρου και ότι ήχος παράγεται από αρκετά μεγαλύτερο ηχείο. Είναι επίσης αρκετά λεπτομερή και σε κάνουν να αναρωτιέσαι πώς κατάφεραν σε ένα τόσο μικρό χώρο να αποδώσουν τόσο αποδοτικά τις χαμηλές συχνότητες.

   

  Μεσαία: Οι μεσαίες συχνότητες είναι αρκετά διαχωρισμένες από τις χαμηλές και τις υψηλές και αρκετά πιο ουδέτερες. Είναι επίσης αρκετά λεπτομερείς, ακριβείς και προσφέρουν ένα ελαφρώς τρισδιάστατο feeling. Κάτι που παρατήρησα εδώ είναι ότι λόγω των έντονων μπάσων τα όργανα τείνουν να τραβούν λίγο περισσότερο την προσοχή σε σχέση με τις φωνές.

   

  Πρίμα: Τα πρίμα τους βοηθούν να δημιουργηθεί ένα πολύ ωραίο soundstage με ωραία απεικόνιση, σχεδόν 3D θα έλεγα και είναι αρκετά καθαρά και ακριβής. Επιπλέον στις υψηλές εντάσεις δεν "ξυρίζουν" και κατά την γνώμη μου είναι το δυνατότερο σημείο τους όσο αφορά στον ήχο.

   

  Σε όσα τραγούδια πάντως δεν γίνεται τόσο χρήση των χαμηλών συχνοτήτων τα ακουστικά αποδίδουν εξαιρετικά και δεν υφίσταται κάποιο αρνητικό στοιχείο λόγω των έντονων χαμηλών συχνοτήτων. 

   

  Όσο αφορά το ηχητικό κομμάτι δοκιμάστηκαν επιπλέον με τις ρυθμίσεις του AutoEq που μπορείτε να βρείτε εδώ. Οι αλλαγές που παρατήρησα είναι ότι το σύνολο των συχνοτήτων ζωντανεύει αρκετά περισσότερο, τα μπάσα ηρεμούν και συνολικά τα ακουστικά γίνονται αρκετά πιο flat / ουδέτερα. Επιπλέον τα όργανα γίνονται πιο ξεκάθαρα και εύηχα. Σε όσα τραγούδια πάντως δεν υπήρχε τόσο έντονο το κομμάτι των χαμηλών συχνοτήτων, για παράδειγμα σε μόνο φωνητικά ή σε μουσική με μόνο πιάνο πχ, η διαφορά ήταν ελάχιστα αισθητή έως ανύπαρκτη.

   

  Και επειδή μου αρέσουν οι αριθμοί, με άριστα το 10 τα αριστερά νούμερα είναι χωρίς το AutoEq και τα δεξιά με AutoEq:

    Without AutoEq With AutoEq
  Μπάσα 8 9
  Μεσαία 8 9
  Πρίμα 9 9

   

  Επίλογος

   

  Συνοψίζοντας, τα 1MORE Triple Driver H1707 αποτελούν μια ολοκληρωμένη premium πρόταση. Προσφέρουν άριστο ήχο, εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και όλα τα απαραίτητα παρελκόμενα. Όσο αφορά το ηχητικό μέρος οι ουδέτερες μεσαίες συχνότητες και τα έντονα / αυξημένα πρίμα και μπάσα υποδηλώνουν ένα V-shape profile, κάτι που δεν θα αγαπήσουν οι λάτρεις των flat ακουστικών. Παρόλα αυτά πιστεύω πως ακόμα και εκείνοι μπορούν να τα φέρουν στα μέτρα τους και αξίζει να τα δοκιμάσουν αν έχουν την δυνατότητα καθώς οι τρεις οδηγοί που φέρουν προσφέρουν πολλές δυνατότητες, άψογο ήχο, εξαιρετικό soundstage και πραγματικά δίνουν μια ψευδαίσθηση ότι ο ήχος προέρχεται από μεγαλύτερα ηχεία και μάλιστα καλά!

   

  22_like.png&key=7e3040a474d3c36fd76b9466

  Θετικά:

  + Συσκευασία

  + Παρελκόμενα

  + Υψηλής ποιότητας υλικά

  + Ποιότητα κατασκευής

  + Ποιότητα ήχου

   

  22_dislike.png&key=8e53daaf25128f25185f6

  Αρνητικά:

  -  Μικρά και ρηχά ear pads

  -  Τιμή στην Ελληνική αγορά

  -  Έντονες χαμηλές συχνότητες out of the box

   

   
  8.5          
   

   

  Ευχαριστούμε θερμά την 1MORE για την παραχώρηση του δείγματος.

  1more.png

  Για το TheLab.grUltraB - 01/07/2019


  Συντελεστές Review
  Reviewers: UltraB
  Photographers: UltraB
  Editing: TheLab.gr Team
  Αξιολόγηση
  Features:Select
  UsabilitySelect
  Quality10
  PerformanceSelect
  GraphicsSelect
  Sound8.50
  GameplaySelect
  ReplayabilitySelect
  Value for money8
  Editor's ChoiceNo
  Innovation AwardNo
  Design AwardYes
  Value for MoneyNo  User Feedback

  Recommended Comments  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Latest Reviews

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.